Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeMar 11th 2012
     permalink
    JULITA1610: Poszłam do łazienki oglądać mój nos Kurcze, ja mam go i tak dużego :( ale chyba mi się dziurki jeszcze bardziej wydłużyły

no laski oglądajmy nosy :) hehe
    ja już nie oglądam się w lustrze, bo rzeczywiście z domu nie wyjdę hehhe
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    mariamateria: Gienka mi odchodzi dziwne coś, wczoraj wieczorem były w tym takie krople jakby krwi, więc myślałam, że wylazł i sie ruszy. A tu brzuch boli, ale skurczy to ja nie widzę. Wnerwa to ja widzę. Chodzę, marudzę, czepiam się, jestem drażliwa. Ech... sama nie wiem o co mi chodzi.... pojechaliśmy na spacer do lasu ale nadal mi nie przeszło.......

kochana, dziewczyna ktora lezala ze mna jej odchodzilo jak to nazwala jakas ropa ze sluzem ... z tym ze ona juz 4cm rozwarcia miala i na porodowke poleciala...

mi wylatuje sluz bialy, przezroczysty i gdzie nie gdzie sa kropelki ale nie zywej krwi BO JAK ŻYWA KREW TO DO SZPITALA, nawet nie wyobrazasz sobie jak spanikowalam jak zobaczylam w szpitalu plamki brazowe na gaciach haha bylam taka podniecona sie balam ze moge zaczac rodzic;D a tu dupa i tak;D no ale wazne ze cos sie dzieje;D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    jak to nie widzicie, ja wszytsko widze:cry: gdzie to moja dziecko sie chowa:fierce:
    --
  1.  permalink
    JULITA1610: Dzisiaj stwierdziłam, że mam za długie paznokcie u stóp ale jak tu do nich sięgnąć,

no ja właśnie to rozważam.... może uda się samej...:surprised:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    gienia83: nie wiem czy słyszałyscie ale - tesciowa mi mowi ze m.in oznaka porodu sa powiekszajace się nozdrza dziś ok.9:30 poszłam do kibla stanęłam przed lustrem i jak zaczęłam się śmiać tak obudziłam moją familię hahaha mam nos co najmniej na pół twarzy

Wiesz co, coś w tym jest, może to zbierająca się woda w organizmie? Ja w dniu porodu miałam nos na pół twarzy. W ogóle twarz miałam opuchniętą, ledwo oczy było widać. Po porodzie - twarz normalna :D
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    mariamateria: no ja właśnie to rozważam.... może uda się samej...

Maria na naszym etapie trzeba szybko działać z przycinaniem, bo jak przegapimy i nie przytniemy na czas to możemy potem położną podrapać :wink:
    --
  2.  permalink
    gienia83: kochana, dziewczyna ktora lezala ze mna jej odchodzilo jak to nazwala jakas ropa ze sluzem

No coś w ten deseń, żywej krwi w tym nie było, tylko takie podbarwione wczoraj jednorazowo i się skończyło, mały się gmera w środku więc póki co chyba wsio o rajt... zjem obiad, wykąpię się i zobaczę, może się coś rozkęci... bo bez moich skurczy to ja nie chce... poszłam na ten spacer nawet w tym celu żeby się ruszyły, a tu nic... qrczaki, myślałam, że to prościej z tym porodem :D
    a tu się okazuje, że jak z ciążą... najpierw sie człowiek boi że zajdzie, a potem jak chce zajść, to musie się starać jak dziki...a potem boi się człek rodzić a jak już ma to nie może.... ech....
    --
  3.  permalink
    JULITA1610: Maria na naszym etapie trzeba szybko działać z przycinaniem, bo jak przegapimy i nie przytniemy na czas to możemy potem położną podrapać

hehe :) coś w tym jest - oby Julitka OBY!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ja tam w poprzedniej ciąży chodziłam na pedicure - normalnie nie chodzę więc stwierdziłam, że chociaż tak sobie w ciąży dogodzę....teraz też pewnie już niedługo będe miała się wybrać. Co prawda ostatnio jeszcze sama obcięłam, ale następny raz może być już ciężki.....:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Illian się jakoś dawno nie meldowała.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    mariamateria: tylko takie podbarwione wczoraj jednorazowo i się skończyło

mi się pokazalo to 07.03 potem zniknęło i dopiero dziś znowu rano się obudziłam i parę maluśkich plamek, ale z tego co lekarz mi mowiil to szyjka sie skraca i naczynka pekaja ...

a z cora np mialam tak ze wyleciala galareta ok 1,5cm bez krwi i zaczelam rodzic;D takze teges;D

ide na spacer ''pobiegac'' coby urodzic;D
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    jest co raz gozej, znowu wymiotuje;((((
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    flavia: jest co raz gozej, znowu wymiotuje;((((

ojej :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
    • CommentTimeMar 11th 2012 zmieniony
     permalink
    co do paznokci u nog to ja je moge nawet obgryzac:devil:
    a na lustrzyce 'choruje' i ja:)

edit: Dziec mi sie w nocy przekrecil i teraz kopie z drugiej strony, mam nadzieje, ze glowo nadal na swoim miejscu. Chociaz i tak mam przeczucie ze moja ciaza zakonczy sie przez cc...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    flavia: jest co raz gozej, znowu wymiotuje;((((

moze wizyta na IP by sie przydala?

teraz panuje JELITÓWKA, na dodatek wymioty nie za dobrze wpływają na dziecko już w tych wyższych tyg z tego co słyszałam
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    ale bylam na IP w nocy z pt/sb
    odeslali mnie bo nic sie nie dzieje...

Sama juz nie wiem, poza tym karetki wzywac nie bede a mojego P. w domu nie ma...
    --
  4.  permalink
    Witam wszystkie przyszłe i już rozpakowane mamusie :) w środę moim oczom pokazały się 2 magiczne kreseczki, więc mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i na stałe dołączę do Waszego grona...pozdrawiam Was wszystkie z lekko pochmurnego Krakowa ;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    flavia: ale bylam na IP w nocy z pt/sb
    odeslali mnie bo nic sie nie dzieje...

Sama juz nie wiem, poza tym karetki wzywac nie bede a mojego P. w domu nie ma...
    --

hmm kąpiel letnią weź jak nie przejdzie to jeszcze raz jedź na IP

dziwnie się czuje :(
    wstawiłam obiad, przeczyściło mnie :( , przygotowałam się na wychodne, no i teraz siedzę i kurde czuję jakby miało mnie przeczyścić + jakby miało mnie zemdlić + zgaga + ból jak na @ ok.30sek w dole brzucha;/ gubię się już nooo :( i mam dość :( ot ponarzekałam
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    gienia83: ot ponarzekałam

Żadna nowość :tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hussy: Żadna nowość

spoko po porodzie przestane:) ja z natury taka nie jestem - tylko ta ciaza mi jakos nie sluzy;D
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai ja też jeszcze widzę :)

Violet flower Witam i gratuluję :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    gienia83: hmm kąpiel letnią weź jak nie przejdzie to jeszcze raz jedź na IP

już jestem nawet po 2 kąpielach to właśnie jak siedzę w wodzie o mnie nad kibel ciągnie...
    jak do wieczora nie przejdzie( albo nie bedzie gożej) to pojadę na ta IP!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nie kiedy zdarzają się mdłości na koniec - nie muszą oznaczać zbliżającego sie porodu
    --
  5.  permalink
    violet_flower witamy i gratulujemy :)

flavia powodzenia !!!!

u mnie nic....
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    mariamateria: u mnie nic....

pewnie urodzimy w tym samym dniu - tylko w ktorym ty mi powiedz hehe

zjadłam pyszny obiadek, ale czuje że zaraz wyleci tak jak wleciał;/
    --
  6.  permalink
    hehe mi by w sumie dzisiaj pasowało ;) albo ewentualnie jutro :D

mojego G. gna do kibla, może ma moje objawy!!!! Zabrał mi!!!!
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    witam sie i ja niedzielnie:)) z wiejacego sniegiem Bialegostoku:((( ufff straszna pogoda:((

poza tym czuje sie dzis cholernie dziwnie, tak jak gienka non stop latam na kibelek:(( czysci mnie porzadnie....poza tym dziwnie boli mnie brzuch:(( maly dzis zywy jak czort:)) wypina sie, napina sie, wsuwa pod zebra az boli....w pewnym momencie pomyslalam ze sie moze cos zaczyna ale teraz siedze i nic nie czuje....wiec chyba nie powinnam sie denerwowac???
    --
    •  
      CommentAuthormariamateria
     permalink
    może rewolucje jelitowe nie pozwalają mu spać?

no i zobacz suwaczek ;)
    --
     permalink
    mariamateria: może rewolucje jelitowe nie pozwalają mu spać?

byc moze:) ale w pewnym momencie wystraszylam sie ale jak sie zacznie to raczej nie jest mozliwe bym to przegapila:)))
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    JULITA1610: Illian się jakoś dawno nie meldowała.

melduję się w świecie żywych i dalej w dwupaku. Wczoraj mnie wypuścili ze szpitala bo okazało się, że moje bóle były raczej spowodowane przez żołądek i nie ma mnie co za wcześnie ciąć. Chyba się jakieś cholerstwo jednodniowe przyplątało bo pól mojej rodziny w następnych dniach po mnie też cierpiało, tylko że u mnie dochodził jeszcze ucisk przez małego i przechodziłam to trochę gorzej. Na USG w czwartek wszystko było w porządku. Przepływy prawidłowe, łożysko ładne,więc czekam na wypakowanie do piątku. Wczoraj jak dostałam wypis to jeszcze doczytałam, że małemu wywróżyli 3400g :shocked: Co by było gdybym do terminu dotrwała?? Albo przenosiła?

Gilese, trzymam kciuki za twojego malucha!!

violet_flower, witam:))

Gienia, Julita, mariamateria najwyższa pora, żeby u was zaczęło się coś rozkręcać! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Maria, Gienia pewnie rzeczywiście urodzicie jedna po drugiej, bo u nas na forum to jakoś ostatnio zawsze tak lawinowo leci. Najpierw nic, nic, a jak się już rozkręci..Trzymam za was kciuki, bo jakoś mi się udzielają wasze emocje, czuję się, jakbym to ja miała rodzić
    :bigsmile:
    --
  7.  permalink
    no to miałaś niepotrzebny stres, ale dobrze, że poczekają, masz jeszcze czas no i że dobre wieści :)

a my się zbieramy widzisz, robimy co możemy i nic z tego....

a biedna flavia nie chce nam oddać swoich objawów:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    flavia, nie bądź świnia, oddaj dziewczynom objawy, mają jakby pierszeństwo :wink:
    --
  8.  permalink
    nie mam nic przeciw....
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    ja tez nie mam nic przeciwko, bezcie co chcecie!! :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Ja nic nie biorę na razie, w przyszły weekend mam imprezę u szwagra i jeszcze planuję w niej uczestniczyć :wink: Później mamy miesięczną przerwę w rodzinnych imieninach i urodzinach, wiec może wypełnię tę lukę :wink: Ale przez najbliższy tydzień porodu nie planuję. Chociaż dzisiaj z rana mała urzędowała tak nisko, że myślałam, że już się zdecydowała, dodatkowo zaliczyłam serię twardnień brzucha, tak przez godzinę mnie łapało, przez całą ciążę miałam spokój z twardnieneim, więc dzisiaj już się tak poważnie zastanawiałam czy to dobry pomysł rodzić w niedzielę :wink: I przeszło jak ręką odjął.
    --
  9.  permalink
    możesz sobie Julitka siedzieć na górze tej listy siedzieć ile chcesz :D ale ja chcę już ciepłą białą chrupiąca bułkę z masełkiem i pastą z tuńczyka. obrzydły mi te chleby o niskim IG, baluj, hasaj ile chcesz... ale ja nie mam nic przeciw rozpakowaniu :D
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Ja w ciagu dnia nie widze swoich miejsc intymnych juz:) a rano naszczescie widze ;)
    wkrotce ise to zmieni...niby taka blahostka ale glupie uczucie, zwlaszczajak sie cale zycie mialo plaski brzuch.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
  10.  permalink
    Witam wszystkich. Pisze do was ponieważ chciałabym się dowiedzieć co na ten temat sądzicie. Obecnie jestem w 35 tygodniu ciąży ale od jakiegoś czasu pojawiły się u mnie pewne objawy, które tak naprawdę nie dają mi spokoju. Jakiś czas temu około półtora tygodnia temu pojawiły się u mnie skurcze, które występowały zazwyczaj pod wieczór i były całkowicie bezbolesne lecz jakiś tydzień temu zmieniły się one gdyż pojawiają się nie tylko wieczorem ale również w ciągu dnia też a do tego jeszcze są coraz bardziej odczuwalne. Dodatkowo mam ból w pachwinach oraz czasami jak złapie mnie ból w biodrach to czuję jakby ktoś chciał na żywca wyrwać mi je ze stawów biodrowych. Poza tym samo wejście na 2 piętro jest dla mnie prawdziwą katorgą i męczarnią. Wczoraj jak pomagałam mamie w domu bo byli u nas goście i nosiłam talerze bądź też inne lekkie rzeczy to jak usiadłam to aż się popłakałam z bólu bo nie wiedziałam co się dzieje. Dodatkowo jeszcze mam bóle w okolicach krzyżowych i jak siedzę to czuję jakby ktoś wyciągał mi kręgosłup z pleców oraz jak siedzę dłużej na fotelu czy też wersalce to abym mogła posiedzieć dłużej i coś w spokoju obejrzeć to muszę podłożyć poduszki pod okolicę krzyżową a wtedy wszystko jest dobrze. Chciałabym się dowiedzieć czy te wszystkie objawy, które występują u mnie mogą świadczyć o tym, że poród się zbliża coraz większymi krokami oraz chciałabym się dowiedzieć czy jeśli bym urodziła nawet w 36 tygodniu ciąży to jakie szanse na przeżycie ma maleństwo.
    •  
      CommentAuthorLexia
     permalink
    Gratuluję zaśmiecania forum powtórzonym wątkiem:confused:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Fausti86: poza tym wczoraj stwierdziłam, że jeszcze troszkę i nie będę widzieć swoich "miejsc intymnych" :devil::wink:

Ja też dziś leżąc w łóżku zauważyłam, że brzuch mi wszystko zasłania... Niedługo lusterko wejdzie do gry, cobym nie zapomniała :)
    A ja dziś byłam na meczu - piękne słońce jest, tylko strasznie wieje, ale dotleniłam się. A teraz oboje dzieci szaleją w brzuchu, chyba im się piłka nożna spodobała :)
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Monisia, spokojnie dzieci rodza sie w 25 tc i zyja a 36 to juz prawie donoszona ciaza
    -- mama piątki :)
  11.  permalink
    Czyli jeśli nawet bym urodziła przed terminem to dziecko ma ogromne szanse na przeżycie. Moja przyjaciółka poradziła mi abym dla świętego spokoju udał się do szpitala w którym zamierzam urodzić na izbę przyjęć i tam zostanę zbadana przez lekarza i dowiem się czy to już zaczyna się akcja porodowa czy tylko mój organizm się do niego przygotowuje. Myślisz, że to byłby dobry pomysł aby iść do sprawdzić??
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    mariamateria: ale ja chcę już ciepłą białą chrupiąca bułkę z masełkiem

heheeee brzmi kusząco, zwłaszcza, że ja mam coraz większe ciągoty do zakazanego żarcia :wink:, coraz mniej samozaparcia i coraz częściej zdarza mi się jakiś grzeszek ;) Na rodzinnych imprezach też trochę odpuszczam i o dziwo cukier idealny!!!

Część marca już się rozpakowała, reszta też już jedną nogą na porodówce, więc ktoś musi z marcowym terminem zostać na placu boju :wink: Biorę to na siebie.
    Przecież lista nie może w połowie marca zaczynać się terminami kwietniowymi.

Najśmieszniejsze będzie jak jutro sama wyląduje na porodówce :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Idź i sprawdź, po co masz się stresować.
    --
  12.  permalink
    Właśnie się nad tym zastanawiam tylko jeśli okazałoby się iż to już początek porodu to jest mały problem gdyż bardzo boję się o swoje dziecko bo nie chcę go stracić.
  13.  permalink
    JULITA1610: Najśmieszniejsze będzie jak jutro sama wyląduje na porodówce

no no, bo mi diabetolog powiedziała, że przed porodem cukry się poprawiają także wiesz ;P
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    ewelinda29: poza tym czuje sie dzis cholernie dziwnie, tak jak gienka non stop latam na kibelek:(( czysci mnie porzadnie....poza tym dziwnie boli mnie brzuch:((

Ewelinda to widze nie jestem sama mnie tez od jakiegos tygodnia cmi w brzuchu tak jakbym miala jelitowke i do tego 3 razy dziennie na kibelku sobie siedze
    Moze nasze organizmy szykuja sie na wielki dzien
    -- [img][/img]
     permalink
    gosik0205j: Moze nasze organizmy szykuja sie na wielki dzien

chyba taak, teraz jak posiedzialam chwile dluzsza na kanapie to wstac masakra jak boli wszystko:(((
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Monisia25latek: jeśli okazałoby się iż to już początek porodu to jest mały problem gdyż bardzo boję się o swoje dziecko bo nie chcę go stracić.

Jak 99% kobiet;) Ale co zamierzasz go nigdy nie rodzić czy co? Poród to nie "strata dziecka" tylko czynność fizjologiczna kończąca ciążę;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.