Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeMar 11th 2012
     permalink
    Dziewczyny rodzcie juz w koncu, bo ja tez chce wejsc w pierwsza dwudziestke wraz z trzecim trymestrem. Macie czas do wtorku o polnocy :wink: :P
    Melduje, ze ja jeszcze widze... :P
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Dziewczyny rodzcie juz w koncu, bo ja tez chce wejsc w pierwsza dwudziestke wraz z trzecim trymestrem. Macie czas do wtorku o polnocy :wink: :P
    Melduje, ze ja jeszcze widze... :P
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
    • CommentTimeMar 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Fausti86: Z ciekawości zmierzyłam obwód brzucha... i z wrażenia prawie mi miara wypadła z dłoni 87 cm :shocked::shocked::shocked:
    To ja też tyle mam :) Zaczynałam z 65cm
  1.  permalink
    no co poniektóre by chciały, ale coś im nie idzie:devil:

krzyżowe bóle są, ale na tym koniec...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Też mam 87 dokładnie dziś mierzyłam:shocked: i coraz większe trudności, by zobaczyć się TAM:shocked::shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    no jesli tak sie boisz to tym bardzie na ip tam na pewno dziecko bedzie pod lepsza opieka niz w domu :) moja córa z 31 tc i ma sie dobrze :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Dziewczyny dopisuję się do listy :)

1. illan 16.03.2012 (chłopiec)
    2. JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    3. gienia83 18.03.2012 (chłopiec)
    4. mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    5. katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)

6. gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    6. ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    7. Biedronka11 10.04.2012 (chłopiec)
    8. flavia 19.04.2012 (dziewczynka)
    9. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    10. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    11. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    12. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    12. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    13. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    14. jezynka 15.05.2012 (dziewczynka)
    15. ifonka84 19.05.2012(dziewczynka)
    16. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    17. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    18. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    19. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    20. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    21. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    22. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    23. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    24. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    24. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    25. Lezunia 25.06.2012
    26. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    26. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    27. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    28. nikkitaa 05.07.2012
    29. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    29. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    30. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    31. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    31. Fausti86 10.07.2012 (dziewczynka)
    32. doti_p 12.07.2012 (dziewczynka i niespodzianka)
    33. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    34. marylove 17.07.2012
    35. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    36. nibriana 20.07.2012(dziewczynka)
    37. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    38. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    39. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    40. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    41. atamala 06.08.2012
    42. Mamrotka 13.08.2012
    43. kuleczka_69 14.08.2012
    44. Ul_cia 18.08.2012
    44. Rumba 18.08.2012
    44. czerwinka 18.08.2012
    44. Cobraczek 18.08.2012 (chłopiec)
    45. dorotka0905 20.08.2012
    46. marysia_23 25.08.2012
    47. Anecia84 30.08.2012
    47. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    48. judka25 31.08.2012
    49. Kafffka74 04.09.2012
    50. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012
    51. Peppermill 13.09.2012
    52. katka_81 17.09.2012
    53. asia_ 22.09.2012
    54. sysiajaw 24.09.2012
    55. leneczka8484 30.09.2012
    55. ASulek 30.09.2012
    56. kapelusznick 01.10 2012
    57. magdalenka2610 07.10.2012
    58. łośćń12.10.2012
    •  
      CommentAuthorFausti86
     permalink
    tyle, ze ja nie wiem ile mialam przed ciaza... Jakos nigdy sie nie mierzylam :/
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    O widzisz Fausti to była jedna z pierwszych rzeczy jakie zrobiłam po teście, żebym wiedziała do czego wracać;) Ja miałam 63 cm! Czyli już 25 cm na plus?!?
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ja jak tylko zrobiłam test to się zmierzyłam, ale jeszcze trochę miałam brzuszek opuchnięty po stymulacji, więc mogło być trochę zakłamane... Spoko dziewczyny - jesteśmy pięknymi ciężarówkami, a niedługo będziemy seksownymi mamusiami :)
  2.  permalink
    Czyli moja przyjaciółka jak również reszta mojej rodzinki mają rację abym przestała się na zapas martwiła i postarała się uspokoić a skoro chcę mieć pewność, że z dzieckiem jest wszystko w porządku to może warto udać się na Izbę Przyjęć.
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kurka, ja też się nie zmierzyłam i nie mam bladego pojęcia ile miałam, wiem że teraz mam 91 cm :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    penny najlepiej zmierz spodnie które były najlepiej dopasowane w pasie i biodrach i będziesz miała wynik porównawczy sprzed ciąży :)
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Puzzle problem w tym, że ja same biodrówki zawsze nosiłam :)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    penny: Puzzle problem w tym, że ja same biodrówki zawsze nosiłam :)

Ahhh no to rzeczywiście problem hmmmm no to nie wiem jak pomóc
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Nic to :wink: mogę sobie tylko gdybać, co do tego to jakiego obwodu chcę wrócić po ciąży. Mam na szczęście zdjęcia brzucha tak z 8/9 tyg, chociaż tyle :cool:
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no ja też się nie mierzyłam jak się o ciąży dowiedziałam ale było w granicach 70-75cm (na pewno nie więcej bo mogę po spódnicach i spodniach popatrzeć) a dziś mąż mi pomagał się mierzyć i ile wyszło - 107cm !!!!!!!!!!!!!!!!!!! a gdzie mi tam do końca ?!?!?!?!?!?!
    --
  3.  permalink
    no więc właśnie czemu siedzisz przed komputerem zamiast iść na IP, skoro sytuacją się tak martwisz, to ja nie rozumiem
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    ja mam 34cm na plusie, tyle co tyg ciąży:rolling:

chciałam się pochwalić, że zakpiłam wszystko do szpitalnej torby
    ( pomijając piżamki do karmienia, bo jakoś się nie mogę przekonać do nich,
    bez sensu wydaje mi sie wydawanie 100 zł na jedną jak i tak w domu będę miała w czym spać/karmić)
    przeraziłam się rozmiarem stanika 75F bo 70 nie było:( a co to bedzie jak sie tam pokarm zbierze?! :shocked::shocked:
    taki cyc przy takim wzroście (166cm) masakrejszyn...
    Pani się w sklepie pyta " dobry rozmiar" na co ja jej NIESTETY to się zdziwiła i mówi, że kobiety się cieszą, że tak rośnie w ciąży.
    ja przed nosiłam 70D i to było za dużo!!!
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Flavia ja bez ciąży mam 38G :) więc w ciąży to mi alfabetu zabraknie
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    faktycznie biuściki macie .... , mój standardowy 75B - był , teraz jest ... w dłoniach się już nie mieści :bigsmile: - fajny
    --
  4.  permalink
    ja lubiłam moje poręczne 75B sprzed ciąży.... nie mogę się doczekać aż będą znowu takie jakie były.... to chyba jedyne, co mi tak naprawdę w ciąży przeszkadza - wcale nie duży brzuch a duże cycki ... teraz przynajmniej brzuch nisko, to nie mam cycków na brzuchu:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Ja w szpitalu byłam mierzona i 113cm :shocked: nie wiem od czego zaczynałam, ale był mniejszy :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Ja mam w pasie 98 cm (+38cm) i jestem ciekawa czy dobije do 100 cm :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Kurcze dziewczyny nie wiem co robić...Do tej pory nic mnie w tej ciąży nie bolało, a dziś boli mnie brzuch...tak na dole, ale nie na okres..bardziej tak przy podnoszeniu się z łózka:( Nie wiem czy to ma tyk być czy nie powinno:( Jak leżę na plecach to bolą mnie plecy, jak stoję to boli mnie dół brzucha...czasem trochę pępek:( Jechać do szpitala czy takie po prostu są "atrakcje" ciąży?
    --
  5.  permalink
    a próbowalaś nospę ?
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Hanny: a dziś boli mnie brzuch...tak na dole

Mi coś na początku ciąży mówiła o bólach brzucha moja ginka ale już nie pamiętam dokładnie co i o jakich bólach :confused: Sama ich nie zaliczyłam i mi z głowy uleciało ale coś chyba było, że większością bóli nie trzeba się martwić bo są typowe dla ciąży, na krwawienia to wiem że kazała natychmiast reagować.

Jeżeli ból jest mocny i nie przejdzie to może lepiej to sprawdzić.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    wziąć ją? Ale czy ona nie skraca szyjki...bo ostatnio przy badaniu dość miękką miałam:( Kurcze, nie chcę też panikować, bo nie jest tak, że umieram z bólu, ale przede wszystkim ciężko mi się podnieść z łóżka, bo boli podbrzusze...Jak zadzwonię do gina to pewnie mnie wyśle na IP, ale nie czuję się obłożnie chora:(

No właśnie nie jest bardzo mocny i nie mam krwawień i może to normalne w ciąży...ale podbrzusze boli, kurcze nie wiem sama...jakbym nie była w ciąży to pewnie bym wzięła tabletkę, poleżała i nawet nie myślała o szpitalu, ale boję się o małego człowieka:(
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Hanny ja bym pojechała na IP lepiej sprawdzić coś dwa razy i wyjść za nadrażliwca niż ryzykować
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Niebezpieczne są krwawienia , plamienia i bóle jak na miesiączkę - na to moja gin kazała mi zwracać uwagę . Nospę kazała mi brać przy bólach podbrzusza więc można ją brać .
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Wzięłam na razie tą nospę i leżę. Do szpitala mam bardzo blisko, więc w każdej chwili mogę podjechać..jeśli się nie polepszy. Dzięki dziewczyny:grouphug:
    --
  6.  permalink
    leż leż, jak nie przejdą i nadal będą takie jak na @ to zbieraj się na izbę... mnie z takimi bólami zatrzymali a lepiej jeszcze trochę poleżeć, żeby doleżeć... nie martw się, wszystko się na pewno uspokoi, tylko musisz leżeć... jednak jeśli ból po mimo zmiany pozycji nie będzie ustępował, to jedź... lepiej, żeby lekarz obejrzał...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Tak, właśnie tak też pomyślałam, że jeśli się nasili lub nie uspokoi to jadę. Tak chyba najsensowniej. Dzięki:)
    --
  7.  permalink
    mi w sumie w szpitalu to tylko kazali leżeć i dawali nospe, tyle że mieli opcję w kroplówce i dawali mi ją też z pyraliginą, żeby wyciszyć bóle, więc moze w domu po leżeniu i samej nospie przejdzie...
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    Flavia
    chciałam się pochwalić, że zakpiłam wszystko do szpitalnej torby
    ( pomijając piżamki do karmienia, bo jakoś się nie mogę przekonać do nich,

ja kupilam dwie nie drogie bo tez bylo mi szkoda kupowac drozszych
    http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-xl-xxl-i2165204437.html
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ale jestem zła!
    Byliśmy u mamy na imieninach i całą rodzina zbojkotowała nowe imię dla naszego synka...
    Byli na tyle zdeterminowani, że chyba obrzydzili to imię i mi i teraz jest problem... ;-(
    Strasznie mi źle, że znowu nie wiem jak mówić do mojego robaczka ;-( Wiem, że do porodu jeszcze dużo czasu ale ja jakoś tak chyba dla psychicznego komfortu potrzebuję wiedzieć...
    Żałuję, że mój K się wygadał, że mamy inny pomysł...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ech, Sliwson wspołczuję...Dlatego najlepiej poinformować o wyborze imienia po narodzinach ;) A imię fajne i oryginalne.
    --
  8.  permalink
    gosik ale fajne te koszulki...sama nie myslalam o kupnie poniewaz nie mam w zwyczaju spac w koszulach...a takie w falbanki czy kwiatuszki to juz w ogole odpadaja...te sa fajowe...a jak gatunkowo??? chyba sie skusze...

sliwson kurde no ciezka sprawa ale wybor imienia to wedlug mnie tylko Wasza decyzja...i jakie by nie bylo rodzina wczesniej czy pozniej je zaakceptuje i prawdopodobnie nie bedzie potrafila sobie wyobrazic ze maluch moglby sie nazywac inaczej...:)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    eh śliwson powiedziałam dziś mojej mamie że chcę gustawa to też powiedziała ooooonieeeeeeeeeeee, no ale mój mąż się u nas nie zgadza, więc problem z głowy.
    ale pamiętam jak ogłosiliśmy że felek będzie Feliksem- mimo że imię ma po najukochańszej babci Feli- mamie mamy, to moja mamcia się długo pytała czy jesteśmy pewni że to właśnie to imię.

Mój tata nie był zachwycony bo jak feliks to dzierżyński- dłuuugo nie używał imienia swojego jedynego wnuka, ale teraz już jest ok

ps w takich koszulkach jak pokazała gosik chodził cały oddział położniczy jak rodziłam fela, różniły się tylko kolorkami i zwierzakami śmiesznie to wyglądało, normalnie jakby jeden producent miał monopol na polskim rynku, dokładnie jak z wkladkami poporodowymi bellI :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    psycho_patka: gosik ale fajne te koszulki...sama nie myslalam o kupnie poniewaz nie mam w zwyczaju spac w koszulach...a takie w falbanki czy kwiatuszki to juz w ogole odpadaja...te sa fajowe...a jak gatunkowo??? chyba sie skusze...

Ooo, Gosik też taką mam :DDD U mnie już z 5 prań było, jest super mięciutka :)
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    psycho_patka: sliwson kurde no ciezka sprawa ale wybor imienia to wedlug mnie tylko Wasza decyzja...i jakie by nie bylo rodzina wczesniej czy pozniej je zaakceptuje i prawdopodobnie nie bedzie potrafila sobie wyobrazic ze maluch moglby sie nazywac inaczej...:)

Też tak uważam. My wybraliśmy imię dla naszej małej i wiem, że wielu osobom może się nie podobać ale to nasze dziecko i nasz wybór imienia. Wszystkim się nie dogodzi.
    Dużym nietaktem jest taka reakcja o jakiej piszesz bo jak się komuś nie podoba to niech cicho siedzi i nie komentuje.

mi kiedyś obrzydzono imię do bierzmowania - Weronika, zmieniłam w ostatniej chwili, sama nie pamiętam na jakie i żałuję, że wtedy nie postawiłam na swoim.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    u nas przy córeczce też na początku Iwonka się nie podobała, ale powiedzieliśmy stanowczo, że to nasze dziecko i musieli to zaakceptować....
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    śliwson a może skoro mamy podobne gusta(W) to może ksawery albo ignacy, albo stanisław, no ja jeszcze antka chciałam, ale po 1 jest ich strasznie dużo a po drugie jest już w najbliższej rodzinie więc odpada no i jeszcze jan.. jeszcze rozpatrywaliśmy leona i teodora
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    śliwson a może skoro mamy podobne gusta(W) to może ksawery albo ignacy, albo stanisław, no ja jeszcze antka chciałam, ale po 1 jest ich strasznie dużo a po drugie jest już w najbliższej rodzinie więc odpada no i jeszcze jan.. jeszcze rozpatrywaliśmy leona i teodora

Ksawery kojarzy mi się niestety z zaburzonym chłopcem z którymi kiedyś pracowałam.
    Ignacy mi się jakoś nie podoba.
    Antek i Staś nie podobają się mężowi.
    Leon jest u nas w pierwszej piątce.
    Jaś- za bardzo popularny.

Mi się jeszcze podoba Bruno, Julian, Aleksander. Generalnie mam mętlik w głowie:P
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    to masz tak samo jak ja,każde imię równa się jakiś pacjent...
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    to masz tak samo jak ja,każde imię równa się jakiś pacjent...

Oj tak... ;-(
    Dlatego odpadają wszystkie pospolite imiona... Ile się przez moje łapki przewinęło Kubusiów, Kacperków, Adasiów, Maciusiów itp to głowa mała...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    u nas tak samo, ale już na terapii miałam gustawa,ksawerego, tymka, brunona... robi się coraz ciężej felka na szczęście nie miałam ale frania już tak...
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Dziewczyny przypałętała mi się opryszczka na ustach.Już kiedyś miałam, a wyczytałam, że jak już kiedyś była, to mam jakieś przeciwciała i dziecku nic nie grozi. Posmarowałam hascovirem trochę, nie wiem... Mój M. jakieś straszne rzeczy w necie wyczytał:( nie wiem iść z tym do lekarza ? Miała któraś z Was zimno w ciąży ?
    •  
      CommentAuthorNeverminder
     permalink
    penny - jesteś już w takim wieku ciąży kiedy u dziecka organy są wykształcone, jednak lepiej idź do dobrego lekarza. Ja miałam opryszczkę w ciąży na początku i urodziłam synka z wadą centralnego układu nerwowego - wiele się nacierpielismy, ale i tak los potraktował nas łaskawie i synek rozwija sie wręcz idealnie mimo koszmarnych zmian w mózgu. Nie pisze broń Boże, by straszyć, ale nie bagatelizuj lepiej, bo moje obawy w ciąży lekarz zbagatelizował, a być może udało by sie jakoś uratować układ nerwowy synka. Przepraszam, że tak z doskoku, ale lekarze i otoczenie czasami usypiają czujność twierdzać, ze takie przypadki zdarzają się raz na paredziesiąt tysięcy, ale wypadło na mojego synka. Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja miałam wiele razy opryszczkę w ciąży i zawsze używałam plasterków. mój dr nie przejmował się tematem zbytnio, szczęściara a macie potwierdzenie że to od tego wirusa?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.