Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNeverminder
    • CommentTimeMar 11th 2012 zmieniony
     permalink
    mkd - w przypadku wady oun potwierdzenia na 100% nigdy nie będzie, zresztą jak i w przypadu innych wad u płodu, jednakże neurolodzy jak i neurochirurdzy jako najbardziej najprawdopodobniejszą przyczynę wskazują banalną opryszczkę - która przechodziłam po raz nie pierwszy tylko któryś raz z rzędu. Ale zaznaczam, ze przechodziłam na samym początku ciązy, nie w połowie. Ale po swoich dświadczeniach wiem, że lepiej niczego nie bagatelizować.
    •  
      CommentAuthorflavia
    • CommentTimeMar 11th 2012
     permalink
    sliwson, Bruno to moj zdecydowany faworyt, juz pisalam ze gdyby nie dziewczynka to Bruno bedzie. Kolezanki nie pochwalaly wyboru, ale to moje dziecko, mi i mojemu pasuje. Julian od zawsze mi sie podobalo i kiedys mowilam ze bede miala syna Juliana... A leksander to moj brat:)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    nie no pewnie że nie należy bagatelizować, dobrze że synek dobrze się rozwija.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hejo
    co do koszulek to ja mam dwie z tymi zwiarzaczkami z tym ze ja kupilam pod domem za ok.15zl
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeMar 12th 2012
     permalink
    Hej Dziewczyny, witam się z rana.

Jutro pójdę do lekarza, dziś nie mam takiej możliwości, bo cały dzień jestem w podróży. Zimno przez noc w zasadzie zeszło, nie wiem czy mnie nie potraktują jak jakiejś histeryczki, z drugiej strony lepiej dmuchać na zimne. Humor okropny i smutno mi jakoś :sad:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Witam

Ja ostatnio też miałam zimno w kąciku ust, to groźne??

u mnie cisza, wczoraj byliśmy do 22 na ognisku z teściami u wspólnych znajomych, i kurde skurcze mnie bolały z lekkimi bólami na @, były co 10min, trochę plamek się pojawiło i dupa o! Dziś mam rodzić niby ;D hehe zobaczymy;D
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    a ja dzis wyjatkowo wczesnie wstalam...
    I sie wyspalam, ide zaraz na badania i siuski oddac:)
    odpukac bol minal!! A to zapewne dlatego, ze do szpitala gotowa jestem:P
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    flavia: odpukac bol minal!! A to zapewne dlatego, ze do szpitala gotowa jestem:P

super! to teraz się oszczędzać proszę o!
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Gienia, dzis Twoj 12:)
    takze spinaj poslady i dajesz...
    Kciuki mooocno zacisniete! Oby sie obeszlo bez 'wspomagaczy' :P
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    flavia: Gienia, dzis Twoj 12:)
    takze spinaj poslady i dajesz...
    Kciuki mooocno zacisniete! Oby sie obeszlo bez 'wspomagaczy' :P

taaa coś mi się wydaję że przenoszę :) hehe u Nas 9dni po terminie wywołują poród:)

córkę w sumie przenosiłam tylko 2dni, coś mi się wcześniej pomyliło że 2tyg;D
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    wczoraj sie nie oszczedzalam, wlasnie zapomnialam o bolu jak na zakupy pojechalismy- mniej bolalo bo zajete mysli mialam, ale to i tak dziwne bo jak chodze za dlugo to grawitacja sprawia ze moje podbrzusze tone wazy, a tu nic:)
    potem posprzatalismy mieszkanie i moi rodzice na herbate wpadli ( jedyne 60 km w jedna strone maja)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    to się oszczędzaj jeszcze te ponad 2tyg chociaż:)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    moja mama obie ciaze 9 dni przenosila, wczoraj sie dowiedzialam ze jej samoistnie wody nie odeszly i jej 2 razy pecherz przebijali bo akcja byla juz na takim etapie ze trzeba bylo 'zalewac'
    zastanawia mnie czy jakby mi pod prysznicem, albo w wannie wody odeszly to bede czula?!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeMar 12th 2012 zmieniony
     permalink
    flavia: zastanawia mnie czy jakby mi pod prysznicem, albo w wannie wody odeszly to bede czula?!

podobno się czuje, nie znam tego uczucia niestety dlatego też się zastanawiam co z tymi wodami :) ja wiem tylko jakie to fajne uczucie jak leci ciepła ciecz po nogach :) bo przebijali na porodówce :)

podobno niekiedy słychać jak pęka :)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    no 2 tyg to max!
    Tyle nam daje, Gienia u Ciebie to juz malo zostalo,
    duze szanse na przenoszenie:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Spoko teraz to ja mam w sumie z górki, więc wszystko mi jedno, choć wymęczona jestem na maxa:)
    wczoraj wszyscy brechtali z mojego nosa;D zaczęli zdjęcia robić przy ognisku, jaja jak berety ale wierzcie mi, że zajebiście się oddycha przez takie nozdrza :)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    pod prysznicem to i tak po nogach cieple leci, wiec znajac moje szczescie
    i ogarniecie to przegapie bo mnie wlasnie w takiej sytuacji zaskoczy. Mama stwierdzila ze ona nie pamieta i nic nie czula bo zajeta bolem byla...

W noocy mi sie snilo ze mi wody odeszly, dlatego tak od rana o tym pisze:P balam sie, zebym sie nie posikala przez sen- taki sen w 4D, z efektami specjalnymi!!:devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    flavia:
    W noocy mi sie snilo ze mi wody odeszly, dlatego tak od rana o tym pisze:P balam sie, zebym sie nie posikala przez sen- taki sen w 4D, z efektami specjalnymi!!

mi się też ostatnio wczoraj śniło że na ginekologii byłam i kazali mi się kłaść na porodówkę na wywoływanie;D

ooo skurcz;D
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ja w moim dzisiejszym śnie karmiłam naszą córkę piersią :bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hehe
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    wzielam prysznic, ale chyba nic mi nie odplynelo;P

Gienia, dawaj nastepne skurcze!! Postaraj sie kobieto...

Penny, mi sie jeszcze nie snilo cos takiego, ale czesto o tym mysle i sobie wyobrazam:)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Hej Kochane!:)
    Mi się całą noc śniły imiona dla chłopca... Wpadam w paranoję:PPP
    Po rej nocy wiem jedno. Podejmiemy decyzję i na pewno nie będziemy jej konsultować z rodziną! :)

My mamy dziś usg.
    Lekarz się boi tego gronkowca i kazał przychodzić na kontrolę częściej, zanim nam się wyniki nie poprawią a niestety powtórka posiewu znowu wykazała obecność tej francy ;-(
    Mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko ok!
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    ooo skurcz;D

Gienka a może jak tak bardzo chcesz urodzić, to coś podziałaj?
    Zbałamuć męża, pochodź po schodach, poskacz na piłce...? Jednym słowem- do roboty a nie tu siedzi i marudzi:)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    sliwson, trzymam kciuki!!! :)

a moze Gienia w miedzy czasie udziela sie na forum, np pisze na telefonie za ramieniem meza, albo skacze na pilce przed komputerem;P ja bym tak robila, bo jestem ulazeniona od tego watku!! :)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    a moze Gienia w miedzy czasie udziela sie na forum, np pisze na telefonie za ramieniem meza, albo skacze na pilce przed komputerem;P ja bym tak robila, bo jestem ulazeniona od tego watku!! :)

Hahaa:) Próbowałam sobie wyobrazić Gienię z komórką nad mężem:rolling:
    Ja też się uzależniłam od tego wątku... :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    dziewczyny, czytałam wcześniejsze posty o opryszczce... Ja miewałam często, bardzo często przed ciążą i bałam się opryszczki w ciąży. Przewertowałam wszystkie artykuły w gazetach, przepytałam ginekologów i pediatrów. Opryszczka wargowa w ciąży, nawet we wczesnych miesiącach nie jest groźna!! Fakt, że pierwotne, a więc pierwsze zakażenie wirusem opryszczki wargowej w czasie ciąży może (ale nie musi) być groźne dla płodu. Ale skoro nie jest to Twój "pierwszy raz" penny... - nic złego się nie dzieje! :) Trzeba oczywiście zachować środki ostrożności, by jej nie przenieść z ust na miejsca intymne ale spokojnie penny, nic Twojej dzidzi nie grozi. Groźna, nawet bardzo jest ta w miejscach intymnych ale to w momencie okołoporodowym.
    Szczęściara, sama napisałaś, że pewna nie jesteś, czy ta wada Twojego dziecka jest spowodowana opryszczką... Po co stresować penny bezpodstawnie...?
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Dzien dobry wam z pochmurnej Lodzi!

Gienia sie specjalnie obija, co bysmy za nia nie tesknily jak pojdzie na rozpakowane.

My tez zdecydowalismy na 100% bedzie Zuzanna, chyba ze sie siusiak jeszcze pokaze to Aleksander.
    :wink:
    --
  1.  permalink
    Cześć dziewczyny!

Flavia - dobrze, że już lepiej :)

gienka - do roboty - rodzimy, a co tam.
    Ja mam dzisiaj zaskakująco dobry humor chociaż pogoda w d-ę
    W tv panie plotą maty u cejrowskiego, a mój kot poluje na końcówki tych mat

Dzisiaj mamy ktg i spotkanie z położną, wiec może to dobry termin no i l4 do 14 więc dobrze by było urodzić dziś - jutro :) no i jesteśmy w 40 tygodniu.
    Brzuch nisko, nosa jeszcze nie oglądałam, ale ruszam się do roboty :)
    posprzątam trochę,
    polezę na zakupy jakieś może, to coś się ruszy

Hanny, jak tam???

dobrego dnia dziewczyny

katka_81 - rację masz jak to napisałaś, to mi się przypomniało, że ja też się dowiadywałam i to co mówisz to prawda!!!! A co do hascovira to tam na ulotce jest, że można stosować jeśli korzyści dla matki są wyższe niż ryzyko, ale o ryzyku w ciąży nie piszą... więc nie wiem co i jak... ja mam sposób, że przykładam na chwilunię przekrojony ząbek czosnku i ten naturalny antybiol działa... byle nie za długo, bo podrażni skórę
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dziękuję dziś ok. Już nie chcę się chwalić, że nic mnie nie boli, bo zawsze wtedy coś się zaczyna dziać;) Tak więc grzecznie leżę i przyrastam do łózka;)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    dokładnie mariamateria... jest wiele domowych sposobów, dobrych sposobów i nie ma co się denerwować :)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam się. U nas tez pochmurno i szaro:confused:a miało słoneczko świecić.
    Dziś mam wizyte i juz sie nie mogę doczekać:bigsmile: Poza tym czekam na wynik posiewu moczu....boje sie troche skąd te wysokie leukocyty itd., ale mam nadzieje że dzis sie wszystkiego dowiem i nie beda to złe wiadomości.
    Mariametria jeśli nadal chcesz sie wymieniec nr tel po napisz mi PW z numerem to puszcze ci strzałke bo ja niestety nie mam abonamentu wiec wiadomości ci nie napisze.
    Wczoraj poraz pierwszy bolały mnie pachwiny...ledwo chodziłam ale dzis już ok:)poza tym zaczynam odczuwać bóle kręgosłupa...o skurczach łydek niewspomne ale już bliżej niż dalej jakoś się wytrwa:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    sliwson: Gienka a może jak tak bardzo chcesz urodzić, to coś podziałaj?
    Zbałamuć męża, pochodź po schodach, poskacz na piłce...? Jednym słowem- do roboty a nie tu siedzi i marudzi:)

męża zbałamuciłam teraz nie mogę chodzić tak pip i dup( nie wiem od czego dup ) boli hehe mam parcie na dup i pip;/ tak po kazdym zblizeniu od niedawna w sumie...

ja non stop chodze, wczoraj prawie biegałam jak perszing;D dupa na 4piętro nawet wchodziłam i schodziłam:) także teges:)
    zaraz mam zamiar posprzątać:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    sliwson: Hahaa:) Próbowałam sobie wyobrazić Gienię z komórką nad mężem

ale Cię poniosło :) buahha nie umiem tak nóg rozkraczyć żeby na nim usiasc hahaha
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    cześć dziewczyny:) dzięki za gratulację:)
    sorki że tak późno ale normalnie brak czasu goście itd! ogólnie mleka mam nie za wiele więc mam dzień świra odciągam itd w kółko...
    ja do szpitala trafiłam tak jak dzieqwczyny w piątek po ktg jak powiedziałam ginowi że mam to ciśnienie dalej i że z IP wysłali mnie z dopgytem do domu oburzył się i kazał jechać do szpitala no i tym razem było miejsce i mnie przyjęli trafiłąm na dwóch Panów uznali że mało wód ciśnienei i że wywołujemy i tak od piątku po 26h akcji pojawiła się na świecie moja Kochana Milenka o godzinie 00.34 3480 i 51cm!!!:):) a miała być taaaaaaaaaaaka wielka:D:D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: po 26h akcji pojawiła się na świecie moja Kochana Milenka o godzinie 00.34 3480 i 51cm!!!:):)

Gratuluję :)
    --
  2.  permalink
    Kasia gratuluję-moja imienniczka:)dzielna kobitka z Ciebie
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kasiu, gratulacje :)))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    dzięki dziewczyny
    -
    a ty Gienia kiedy się szykujesz:P
    --
  3.  permalink
    Witajcie po weekendzie.
    Całą sobotę i pół niedzieli zjeździliśmy za wózkami, no i chyba coś w końcu wybraliśmy :tongue:
    Z tymi imionami to ciężka decyzja. Silwson Ty masz problem z rodziną, a ja z własnym mężem, cholernik bojkotuje każdą moją propozycję :confused: Uparł się na Aleksandra, który zupełnie mi się nie podoba a już szczególnie w zdrobnieniu Olek i ciągle się spieramy. Ja chciałam Tymona, Igora, Filipa bądź Jakuba, myślałam też o Oskarze, ale ten się nie zgadza. No i chyba ostatecznie będzie Aleks (nie mylić z Aleksym), co by mąż miał namiastkę Aleksandra :wink:
    Kasiu gratuluję córeczki i zdrówka dla Was :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kasiakuzniki: a ty Gienia kiedy się szykujesz:P

ja już gotowa do boju :) z rozwarciem ale szyjka cos nie współpracuje i skurcze są sporadyczne
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    właśnie zjadłam śniadanie - parówki mmmm z MUSZTARDĄ tak mi się chciało musztardy że hej;D
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam poniedziałkowo ja dzisiaj na śniadanie miałam parcie na jajka na kanapki i ogórek :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja od 3-4dni mam olbrzymie łaknienie
    jak zawsze jadłam jajecznice to tylko ze 3łyżki nakładałam a ostatnio wpierdzieliłam 3dokładki :)
    fakt, że w tym dniu też wymiotowałam ale nie jajecznicą:) i mnie czyściło równo :)
    --
  4.  permalink
    kasiakuzniki Gratulacje!!!! Byłaś dzielna jak koń!!!

Qrczaki, siedzi człek przy kompie, to nic się nie dzieje, wyjdzie po zakupy i TAKIE wieści!!

Gienka, mnie wczoraj tak wzięło na żarcie, że myślałam że zjadę... normalnie przez tą cukrzycową dietę chodziłam stale najedzona a wczoraj wszystkiego mi było mało!
    Nakupałam dzisiaj żarełka i wzięłam się za gotowanie - czyli chyba bede rodzić, bo ostatnio natchnęło mnie na gotowanie żurku, czyli ulubionej zupy mojego G., jak miałam iść na patologie :) zanim się dowiedziałam że wyląduję na pato :)
    kupiłam też mięska na zmielenie i zrobię pulpecików w sosie żeby były na zaś potem jak nie będzie czasu
    a dzisiaj zapiekaneczkę z cukinią i tym mięskiem w sosie pomido zrobie
    jak po tym wszystkim nie urodzę, to już sama nie wiem :D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gienia, a Ty nie masz jeszcze 5 dni do terminu przypadkiem?

Kasiakuzniki - 26h!? O w mordę...
    --
  5.  permalink
    A co do imion, to nasz staś się nie podoba mojej mamie i jej siostrze, ale im powiedziałam, że to nasz staś i im nic do tego :D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    gienia83: właśnie zjadłam śniadanie - parówki mmmm z MUSZTARDĄ tak mi się chciało musztardy że hej;D

to się kur... najadłam :( właśnie wszystko wyszło jak wesżło :(

The_fragile: Gienia, a Ty nie masz jeszcze 5 dni do terminu przypadkiem?

termin mam 12.03, 17.03, 18.03, 23.03 - MAM SIĘ SUGEROWAĆ 18.03 i tym się lekarze sugerują.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Noo, czyli pięć dni jeszcze :) To może nie przenosisz jednak?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    The_fragile: Noo, czyli pięć dni jeszcze :) To może nie przenosisz jednak?

oby nie, bo już na serio ledwo zipie...

czuję, że coś tam się ''burzy'' szyjka kłuje i jak twardnieje brzuch to czuję, że w szyjce coś się tam dzieje uczucie jakby coś się chciało przecisnąć nie wiem nawet jak to określić...

idę zjeść ogórkową... mam nadzieję, że zagości dłużej w moim żołądku ;)

a no i lekkie bóle jak na @
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kasiu,jeszcze raz gratulację :clap:
    -
    Ja pytałam położnej w szpitalu a pro po opryszczek,bo znajoma z opryszczką chciała nas odwiedzić i zabroniła.Powiedziała,że to wirus i nie daj bóg na małą by się przeniósł. Dopiero jak wyleczyła,mogła nas odwiedzić.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.