Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeMar 13th 2012
     permalink
    no Gienka trzymam kciuki:)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Hej.
    A ja dzisiaj po wizycie :-) Wszystko OK, badania w normie (trochę mi TSH podskoczyło - mam niedoczynność), widziałam malucha i tak smiesznie tańcował w brzuszku, że nie wyrabiałam ze smiechu - tak jakby dupką w tańcu ruszał/a ;-)) Czad!
    Kuleczka - ja jeszcze wogóle nie czuje ruchów, wiec sie nei stresuj, ze u Cibeie czuć nieregularnie!
    Ale ja laik jednak jestem - gdyby nie Wy to nie wiedziałabym o specjalnych pasach do samochodu dla cieżarówek, detektorach serduszka.... Dobrze, ze Was mam!:bigsmile:

No i czekamy na Gienkowego malucha!
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
    • CommentTimeMar 13th 2012 zmieniony
     permalink
    Jestem po KTG (fana babeczka je robiła, toteż było całkiem wesoło) potem przyszedł lekarz analizować zapis i odnotował się tylko jeden mizerny skurcz, którego oczywiście nie czułam i lekarz powiedział, że nie miałam szans poczuć. Skurcz ledwo doszedł do 60 więc nic się nie dzieje na razie (ponoć jest OK).
    Póki co to ja nie rodzę

W poniedziałek mam kolejne KTG a 22 przyjmują mnie na oddział, jeżeli wcześniej nie urodzę oczywiście :wink:

Osobiście jestem gotowa się założyć, że urodzę pomiędzy 17 a 20 marca ze szczególnym wskazaniem na niedzielę (18 marzec)
    Ja mam jakoś dziwnie i zawsze coś mi się przytrafi akurat w niedzielę lub święta i wtedy właśnie ląduję w szpitalu a tam zawsze czuć wtedy takie niedzielne (świąteczne) rozprężenie :sad:
    --
  1.  permalink
    Ulcia, ja tez laik jestem, to moje pierwsze dziecie :) wiec zameczam tutaj wszystkie dziewczyny :P ale lepiej wiedziec i pytac niz siedziec i sie zamartwiac :)
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Ja urodziłam 18 marca :smile: Porodówka rządzi się swoimi prawami - będzie dobrze, przecież kobiety sobie nie wybierają kiedy urodzą - musza być gotowi o każdej porze dnia i nocy :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    gienka milczy.
    --
  2.  permalink
    Skupia sie na parciu :P
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Witam ponownie....wróciłam do domu dokładnie 33 minuty temu !!!!!!!! normalnie szlag mnie trafia w tej poradni....byłam tam o 8:40 i byłam 5 w kolejce, ale do lekarza weszłam dopiero grubo po 11-stej. Sama moja wizyta trwała prawie 25min - ale fakt - pani doktor bardzo dokładna, skrupulatna, zleciła mi sporo badań. No i dostałam insulinę do obiadu i podwieczorku - bo jadam te posiłki w pracy no i generalnie mam kiepskie cukry potem. No i jak wyszłam od lekarki to jeszcze potem byłam na pobraniu krwi, musiałam sobie iść kupić insulinę i o 13:00 miało się zacząć szkolenie z zastrzyków insuliny. Co prawda już je kiedyś miałam, ale tym razem mam inną insulinę a co za tym idzie - inny ten przyrząd do insuliny więc musiałam na to szkolenie czekać !!!! A zaczęło się dopiero parę minut przed 13:30 !!!!!!!!!!!

Ryczeć mi się chce - raz, że się tyle tam nasiedziałam, dwa że jestem mega zmęczona tym dniem a trzy - za chwilę muszę jeszcze iść po córeczkę do żłobka, bo mąż sobie dziś na piwo idzie ze znajomymi z pracy.....
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Gienia tyle razy rodziła, ze powinna sie już drużyny piłkarskiej dorobic:devil:.
    Jeśli chodzi o liczenie tygodni, to prawidłowo powinno sie liczyć skończone tygodnie. 25 tyd i 5 dzień to 25 tydzień ciąży. Mamusiom sie troszkę spieszy, ale lekarze liczą to zupełnie inaczej:).

A ja dzisiaj mam studniówkę!! Muszę to jakoś zacelebrowac:devil:. Może wypije 100 mrozonych kaw w McD, od których jestem uzalezniona:devil:.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no a co do samochodu - no ja mam spory brzuch i to mnie troszkę hamuje....ale dziś i tak oglądanie wózków mnie ominęło bo się nie wyrobiłam więc j akby się sprawa sama rozwiązała.

W pierwszej ciąży 4 tygodnie przed porodem wracałam z wesela - 120km - bo mąż był na kacu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    nibriana: Ja urodziłam 18 marca

z 18 marca jest moja Mamusia i mój Mąż :) już bardziej teściowej się nie mógł podlizać :)
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Jeśli chodzi o detektor- ja używam już drugą ciążę, i uważam że była to super inwestycja. Moje dzieci należą do tych leniwych, więc mogłam sobie sprawdzić czy wszystko ok, kiedy tylko chciałam. Czasami robię to dla czystej przyjemności:cool:.
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    gienia trzymam kciuki za was
    ja ja wlasnie jestem po wizycie ginekologicznej
    u mnie sie dzisiaj duzo dzialo zrobili mi Ktg bylam w szoku jak wyskoczyly skurcze ginka zaraz mi zrobila usg bo to dopiero 37 tydzien sprawdzala czy maly jest na tyle by wyjsc okazalo sie ze maly jest w 100 % donoszony jego wymiar glowki wskazywal 39tydzien ciazy wiec spokojnie wazy ok 3500 wiec sporo jak na ten czas sprawdzila jak tam wyglada w srodku i powiedziala ze musze jeszcze tydzien wytrzymac i raczej wytrzymam bo czekamy na wyniki posiewu:)) wymiary z Usg
    polozenie glowkowe
    BPD-98 co odpowiada 39tydzien
    FL- 76 co odpowiada 39 tydzien
    lozysko w dnie II stopien
    ilosc wod prawidlowa
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    No to gosik super wieści :bigsmile:
    Niech ta Gienka już urodzi,bo przez nią cały dzień siedzę przy kompie!
    -- [url
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Zdałam teorie wewnętrzną :peace: Ustaliłam termin egzaminu państwowego ... Chcieli mnie na ten piątek wcisnąć! Ale wolałam za 2 tygodnie równe i się nie wyśpię, bo o 8.30 zaczynam od teoretycznego :swingin:
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    gosik super wiesci:) czyli malutki gotowy do wyjscia:) tylko jaki juz duzy moj w srode tydz temu mial 2800 wiec spora roznica;)) a ja juz jestem po odebranym posiewie u mnie na szczescie nic nie wyhodowano:))) bardzo sie ucieszylam:)) ja na 18 na ktg ale dzis chyba cisza:) moze przed burza:))
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    nikkitaa: Zdałam teorie wewnętrzną Ustaliłam termin egzaminu państwowego ... Chcieli mnie na ten piątek wcisnąć! Ale wolałam za 2 tygodnie równe i się nie wyśpię, bo o 8.30 zaczynam od teoretycznego

a gdzie zdajesz ? no ja pierwsze i ostatnie egzaminy mialam 3 tygodnie temu :))))
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Fausti86: dziewczyny mam pytanko, jaki Wy magnez bierzecie (brałyście) taki zwykły, czy jakiś specjalny dla ciężarnych?

ja mam Magne B6
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    dziewczyny mam pytanko, jaki Wy magnez bierzecie (brałyście) taki zwykły, czy jakiś specjalny dla ciężarnych? :smile:

Magne b6. Ginek polecił.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    P_Madzia: a gdzie zdajesz ?

na Nowohuckiej ;) A jazdy robiłam w LOK'u. Też mam nadzieje, że to pierwszy i ostatni egzamin będzie :bigsmile: Instruktora miałam dobrego więc powinno się udać :bigsmile: Aaale się już zaczęłam stresować okropnie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Fausti ja łykam asparaginian extra

witam wtorkowo, czacha mi nawala dzisiaj:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    nikkitaa: na Nowohuckiej ;) A jazdy robiłam w LOK'u. Też mam nadzieje, że to pierwszy i ostatni egzamin będzie Instruktora miałam dobrego więc powinno się udać Aaale się już zaczęłam stresować okropnie

nie ma co się denerwować bo jak dobrze jeździsz to tylko stres może Cie zjesc :) ja stwierdziłam że jak nie zdam to trudno i zdałam bez problemu :))))) ale na placu cały czas gadałam do siebie jak jeździłam i zapomniałam że kamery są wewnątrz i pare wiązanek też puściłam :)
  3.  permalink
    Ja 4 raz juz nie zdalam,ale nie poddam sie:bigsmile:Teraz wykupilam sobie dwie godziny w dniu egzaminu u innego instruktora i powinien byc luzik:tongue::wink:
    --
  4.  permalink
    Fausti ja biore Aspargin, tak mi w szpitalu kazali :P
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    P_Madzia: ja stwierdziłam że jak nie zdam to trudno i zdałam bez problemu :))))) ale na placu cały czas gadałam do siebie jak jeździłam i zapomniałam że kamery są wewnątrz i pare wiązanek też puściłam :)

Dzisiaj pytałam instruktora czy można puścić radio na egzaminie -powiedział że nie :sad: Mnie muzyka uspokaja i lepiej mi się jeździ a tu doopa ! Słuchawek do uszu nie wsadze, bo egzaminator uzna to za brak szacunku i mnie obleje na wejściu :rolling:
    Co do przeklinania to raczej jestem spokojna, ale lubie sobie śpiewać pod nosem za kierownicą -kamera będzie mnie stresować :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Cobraczek: Ja 4 raz juz nie zdalam,ale nie poddam sie

Dobra postawa :bigsmile: Ja chce zdac teraz póki mi brzuszek nie przeszkadza no i drogie te egzaminy w końcu:devil:
    --
  5.  permalink
    nikkitaa: Dzisiaj pytałam instruktora czy można puścić radio na egzaminie -powiedział że nie Mnie muzyka uspokaja i lepiej mi się jeździ a tu doopa ! Słuchawek do uszu nie wsadze, bo egzaminator uzna to za brak szacunku i mnie obleje na wejściu

Jesli chodzi o sluchawki to nie uznalby tego za brak szacunku a raczej brak przygotowania do jazdy.Nie mozna nakladac sluchawek,ktore zagluszaja,przeciez gdyby jechal pojazd uprzywilejowany nie slyszalabys a tym samym stworzylabys zagrozenie wtedy egzmainator przerywa odrazu egzamin.

Mnie muzyka tez uspokaja i calkiem inaczej sie jezdzi....co zrobic:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    karinazosia: Niech ta Gienka już urodzi,bo przez nią cały dzień siedzę przy kompie!

Ja też :bigsmile:

nikkitaa: Zdałam teorie wewnętrzną

Gratulacje :cool:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Cobraczek: Jesli chodzi o sluchawki to nie uznalby tego za brak szacunku a raczej brak przygotowania do jazdy.Nie mozna nakladac sluchawek,ktore zagluszaja,przeciez gdyby jechal pojazd uprzywilejowany nie slyszalabys a tym samym stworzylabys zagrozenie wtedy egzmainator przerywa odrazu egzamin.

Na placu raczej nie powodowałoby to niebezpiecznych sytuacji :P
    --
  6.  permalink
    nikkitaa: Dobra postawa Ja chce zdac teraz póki mi brzuszek nie przeszkadza no i drogie te egzaminy w końcu

Ja musze zdac do sierpnia.O to chodzi ze zostane sama z cora 15 km od miasta pod samym lasem i musze miec w razie czego dojechac do miasta.
    --
  7.  permalink
    nikkitaa: Na placu raczej nie powodowałoby to niebezpiecznych sytuacji :P

Na placu nie,ale plac tak szybko schodzi,ze nawet nie przyszloby mi do glowy go wlaczac tak wczesnie a na miescie to juz inna bajka:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    odważyłam się napisać do gienki.
    napisała" PODAJĄ OXY NADAL 3CM SKURCZE CO 2 MIN JAK BĘDZIE POSTĘP TO PRZEBIJĄ WODY, JESTEM WŁAŚNIE PO LEWATYWIE HEHE..
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Cobraczek: Ja musze zdac do sierpnia.O to chodzi ze zostane sama z cora 15 km od miasta pod samym lasem i musze miec w razie czego dojechac do miasta.

No to faktycznie masz motywacje -praktycznie byłybyście odcięte od świata. Ja chce zdać głównie dlatego, że przy małym dziecku jest to wygodne i to bardzo poza tym prawdopodobnie przez większość tygodnia będę sama z dzidzią, a nie wyobrażam sobie jeździć na zakupy autobusami i tramwajami tłukąc się z dzieckiem i wózkiem -zwłaszcza, że większość ludzi nie jest na tyle uprzejmych aby pomóc wnieść wózek czy chociaż ustąpić miejsca...
    --
  8.  permalink
    nikkitaa: No to faktycznie masz motywacje -praktycznie byłybyście odcięte od świata. Ja chce zdać głównie dlatego, że przy małym dziecku jest to wygodne i to bardzo poza tym prawdopodobnie przez większość tygodnia będę sama z dzidzią, a nie wyobrażam sobie jeździć na zakupy autobusami i tramwajami tłukąc się z dzieckiem i wózkiem -zwłaszcza, że większość ludzi nie jest na tyle uprzejmych aby pomóc wnieść wózek czy chociaż ustąpić miejsca...

Dokladnie zgadzam sie w 100% :wink:

Gienka trzymaj sie tam babo :wink:
    --
  9.  permalink
    hmm, a jak lekarze mierzą to rozwarcie?:P
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    mkd: PODAJĄ OXY NADAL 3CM SKURCZE CO 2 MIN JAK BĘDZIE POSTĘP TO PRZEBIJĄ WODY

gienka trzymaj się dzielnie:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    ewelinda29: gosik super wiesci:) czyli malutki gotowy do wyjscia:) tylko jaki juz duzy moj w srode tydz temu mial 2800 wiec spora roznica;)) a ja juz jestem po odebranym posiewie u mnie na szczescie nic nie wyhodowano:))) bardzo sie ucieszylam:)) ja na 18 na ktg ale dzis chyba cisza:) moze przed burza:))
    --
    u mnie tez bylo cicho od rana a na ktg sie pojawily skurcze
    no to gienia ruchy bo mam zamiar jeszcze byc chwilke pietro wyzej:D:D:D
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    [quote=kuleczka_69][/quote] no pewnie centymetrem bo jak inaczej :)
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    jej... Gienka kciuki!

jak sobie pomyśle ze za niecałe 4 miesiące tez tak bede miała to aż mi ciarki przechodzą :) ale nic powtarzam sobie jak mantre: nie ja pierwsza nie ostatnia.
  10.  permalink
    mkd nie wiem jak inaczej, moze jakos to na palce licza, ile wlezie tyle cm rozwarcia :P juz mi sie glupawka wlacza :P
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    kluleczka- nie chcesz wiedziec;P ja sie porodu nie boje, tylko badan ginekologicznych w trakcie. Mi zwykle 2 palce mega bol sprawiaja, nie mowiac juz o usg dopochwowym;(

biedna Gienia, tyle czasu ja te 3 cm trzymaja... Oby 2 porod nie trawal tyle co poprzedni...

Mi Gin powiedzial ( w sumie to nic nie powiedzial, niczego sie nie dowiedzialam) z tym moim lozyskiem... Za 2 tyg mam wrocic, nawet mnie nie zbadal, ale to i tak nie jest moj lek prowadzacy tylko po tym pobycie na patologi mnie tak scigaja, a ze chce rodzic w tym szpitalu to takie wizyty zawsze na moja korzysc
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kuleczka rozwarcie zawsze- chyba bada się palcami tylko czasami się podaje właśnie w ilości palców a czasami w cm, stąd wielkość rozwarcia często się zmienia jak zmieniają się osoby badające bo wiadomo, że 20cm dla każdego mężczyzny inaczej wygląda...

nie wiem czy można zmierzyć rozwarcie przez usg dopochwowe...
    --
    •  
      CommentAuthorFausti86
     permalink
    mkd: 20cm dla każdego mężczyzny inaczej wygląda...
    :crazy: brzydkie myśli mnie naszły :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    kuleczka_69: hmm, a jak lekarze mierzą to rozwarcie?:P

palcami !!!!
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ja jeszce totalnie nie jestem przygotowana psychicznie na poród :cool: Dobrze, że jeszcze mam tyyyle czasu do sierpnia :bigsmile:
    --
  11.  permalink
    Fausti86: mkd: 20cm dla każdego mężczyzny inaczej wygląda... brzydkie myśli mnie naszły

nie tylko Ciebie :P jak facet z mania wielkosci ma 5 cm to u niego pewnie to byloby te 20 :P
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Zboczuchy :devil::devil::devil::devil:
    --
  12.  permalink
    Gdzie? :P my tu tylko o rozwarciu piszemy :P
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Julita - patrzyłam jak to wygląda na karcie ciąży - i tak jest tak, że tydzień w którym ci się wyświetla aktualny dzień ciąży jest dniem w tygodniu, w którym aktualnie jesteś, a żeby sprawdzić skończone tygodnie musisz się jakby cofnąć....nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam.

A jak chcesz sobie wyliczyć dzień porodu tak jak to robią lekarze to policz sobie 9 miesięcy i 7 dni o daty ostatniej miesiączki
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Coś wolno Gience to rodzenie idzie, jakoś mam wrażenie, że rodzi już kolejny dzień a tu tylko 3 cm rozwarcia i to jeszcze na oxy.

Może mały wcale nie miał jeszcze w planach porodu i teraz kiepsko współpracuje.
    Kurcze mam nadzieje, że moja mała jakoś błyskawicznie się wyślizga i nie będzie mnie tyle czasu męczyła :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.