Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
jesli chodzi o termin z OM :)
Sliwson a bo ja po wlosku napisalam ... aria - powietrze :D ... chodzilo mi o klimat szpitalny :D
Czasami sie musze 10razy zastanowic czy mowie, pisze po polsku czy wlosku
Sliwson podobno tak jest .... i aż sie tego boje ...
Też się trochę tego obawiam. Po pierwszym porodzie, jak karmiłam to odczuwałam bardzo silne skurcze. Takie jak na początku porodu więc aż się zastanawiam co będzie tym razem... :-/
Na szczęście to nie trwa długo. U mnie ten ból uspokoił się po tygodniu.
justa ja tez wolalam OM ... ale mnie kazde Usg pokazuje 10dni roznicy! W szpitalu mi wpisywali wszedzie 31tydz skonczony...
Jak dla mnie lepiej... wieksza nadzieja, ze donosze :)))
śliwson naprawdę boli bardziej? gienka narzeka na ból no ale ona nie jest dobrym wyznacznikiem hehe
kurcze przez ciebie zaczęłam szukać zestawów ciuchów na all na lato. no i przyszedł nasz wózek wiesz jak się super składa i jest dużo mniejszy niż mi się wydawało :)
Fajne ma lekarz podejście. A kiedy miałaś skok w cyklu ciążowym?
Powiedział, że to ważne, by to dobrze oszacować
no to faktycznie o 10 dni póżniej powinnaś urodzić odnośnie do standardowego terminu OM, który zakłada skok w 14 dc.
Na każdym usg maluszek co najmniej o 5 dni młodszy niż to wynika z OM. Na genetycznym wyszło nawet 10 dni
U mnie pochmurnie i ogólnie jakoś tak "dupnie" :D i nic mi się nie chce...
Co do terminu według OM u mnie 10.07, według USG 07.07, skok równo w 14 dni (współżycie w 13), więc u mnie chyba wszystko idealnie pasuję :D
A ja sie troche matrwie ... mam cały czas niski hemantokryt ponizej normy :/ zaczełam pić wiecej duzo więcej a wynik zamiast się porawić pogarsza się ... co to może oznaczać ... czy myślicie ze te napoje nawadniajace (dla sportowców) byłby by dobre ?
a co myślicie o sytuacji odwrotnej....tzn, że na USG wychodzi starsze o 8-10dni ?? też powinna być zaznaczona w karcie ciąży ?? poprzednio nie miałam, Iwonka na każdym USG wychodziła o około 10 dni starsza i faktycznie urodziła się 9 dni wcześniej
więc może i u mnie będzie po prostu mniejsza główka? :
hemoglobina tez jest niska na granicy normy ...
Jeśli wiesz kiedy miałaś owu i nie była ona jakoś bardzo wcześnie, to chyba nie ma potrzeby zmieniać terminu. To świadczy chyba tylko o tym, że dzidziuś jest ciut większy. Chyba, że wiesz, że do zapłodnienia doszło o te kilka dni wcześniej. Tak czy tak, jeśli dzidziuś sam zdecyduje wyjść ciut wcześniej to jest to mniejsze zło, niż jak chwilę po terminie się go wygania.