Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeMar 14th 2012
     permalink
    nikkitaa: Jej juz się tak nie moge doczekac lipca, że aahhh

ja tez:surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeMar 14th 2012 zmieniony
     permalink
    nibriana tak bardzo się nie przejmuj. Zobaczysz co jest grane i pewnie to tylko tak groźnie brzmi. Półtora roku temu moja koleżanka urodziła bliźniaki i jeden miał nawet po porodzie (a często takie drobne ubytki zarastają jeszcze w okresie życia płodowego), był pod baczną obserwacją, ale samo zarosło. Miał chłopak skierowanie na operację, ale po kilku tygodniach zarosło. A! Zapomniałam! Urodził się bardzo malutki w 32 tc, jako mniejszy bliźniak ważył niecały kilogram. A teraz kawał chłopa;)

A ja idę w piątek na porodówkę:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Fausti mnie bola okropnie plecy w odcinku piersiowym, masakra, pracuje ostatnie 2 dni i wreszcie zaczne odpoczywac:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Fausti86: Mnie również w piersiowym, jak chodzę i leże jest ok, ale podczas siedzenia ból doskwierający...

no identycznie to samo mam, teraz siedze jakbym kij polknęła, chyba trzeba sie wczesniej polozyc:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Fausti86: Mi się zdarzyło nie wymierzyć i walnąć brzuchem w kojec mojej bratanicy

ja ostatnio chce wyjrzeć prze balkonowe drzwi,
    ale nie mogłam podejść tak blisko jak zwykle bo brzuch mnie zatrzymał,
    tak skubany z dnia na dzień rośnie, że się nie mogę przyzwyczaić... :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Fausti86: Ale chyba nie rodzić? :D

Fausti wypluj!!!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Fausti86: Mnie również w piersiowym, jak chodzę i leże jest ok, ale podczas siedzenia ból doskwierający...

nie chcę Was straszyć, ale też tak miałam, a teraz to już od 2 tyg spać nie mogę bo nawet podczas leżenia boli:(
    dostałam specjalne ćwiczenia od fizjoterapeutki i pomaga mi siedzenie na piłce, zamiast krzesła:)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Fausti86: Kręgosłup mi napierdziela

mnie też coś boli o.O Jak leżę i stoje jest ok, jak siedze to mam wrażenie, że umre z bólu :confused: Przez co nie przepisałam wypracowania na zajęcia, tylko wydrukowałam bo nie byłabym w stanie tyle przepisać... :D i pochylać się nie mogę :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Jestem po wizycie :-):-):-) mam wiecej pic :-):-):-)i hematokryt sam sie podniesie :-) :-) a jak nie to bedziemy myslec:-) no i bedziemy mieli dziewuszke :-):-):-) jako druga z mamus z 18 sierpnia podaje plec:-):-):-):-)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    flavia: też tak miałam, a teraz to już od 2 tyg spać nie mogę bo nawet podczas leżenia boli:(

aaa nie strasz :sad: ja juz mam problemy ze snem -nie zasne jeśli nie wlączę sobie zone reality w nocy i usypiam dopiero na tych kryminałach :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Gratuluje dziewczynki czerwinka ! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    czerwinka gratuluję córeczki !
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Fausti ja podostawalam od rodzinki ciuszki mimo, że nie znam jeszcze płci ale wiekszosc jest dla chłopca, więc mam nadzieje, ze będzie to chłopiec :devil: Jak dziewczynka, to będzie biegała w koszulach i chłopiecych ogrodniczkach :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    tak będzie, juz " się przyjęło" a ze na dodatke dziadek mój i TZ byli Jan, to chyba tak musi zostac:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    My się zastanawiamy nad Maciej lub Eryk -bo jak dziewczynka to na pewno Aleksandra :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Fausti86: Mój dziadek też Jan i dwóch pradziadków Janków miałam, więc brałam pod uwagę to imię dla chłopca

U nas chyba już zostanie Nadinka

super:bigsmile: moze nastepna dzidzia u mnie będzie różowa:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nikkitaa: My się zastanawiamy nad Maciej lub Eryk -bo jak dziewczynka to na pewno Aleksandra

Aleksandre brałam pod uwagę:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Mama mi zapowiedziała, że jak dam chłopcu na imię Romek ( po dziadku, jej teściu [wcale nie miałam tego w planach]) to mnie wydziedziczy ;]
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    a u nas juz zapadla decyzja :) będzie Marianna Zofia :))))

matko zaraz umrę... tak mi ta gula w gardle stoi... a to zgaga raczej nie jest... przeczytałam że to na tle nerwicowym może być... ale gdzie... ja i nerwica ????
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    P_Madzia: tak mi ta gula w gardle stoi

u mnie też się tak zgaga objawia tylko taka już masakryczna i wtedy tylko reni mi pomaga!
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Fausti86: a to nie migdały czasami?

no własnie nie... nic mnie nie boli, nawet zaczerwienionych nie mam tylko jakbym miała jakiegoś knedelka tam zablokowanego... taką kluskę wielką... i tylko wieczorem to mam... :/
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    P_Madzia: i tylko wieczorem to mam... :/

to też typowe dla mojej osobistej zgagi... spróbuj może się mleka napić, zjeść kilka migdałów jak posiadasz
    --
  1.  permalink
    Czesc Dziewczynki!

Ja z mezem dopiero wrocilam z trasy...Tesciowi sie samochod zepsul w drodze do pracy i trzeba bylo go sciagnac.W dodatku nie wiem co to za droga byla,ale dziura na dziurze:confused: Tak mnie wytrzeslo,ze brzuch mnie zaczal bolec,wiecej sie na takie wyjazdy nie skusze heh:confused:

Co tam u Gienki wiadomo?Jak ona sie czuje?I czemu to byl porod przez CC?

Mi niedobrze bo jak nigdy zachcialo mi sie czegos slodkiego i przegielam:tongue:

Na zgage podobo musztarda pomaga...Nie wiem na ile w tym prawdy,ale raz zjadlam kanpke posmarowana musztarda i przeszlo:wink:
    --
  2.  permalink
    dzisiaj 11tc + 3 dni miałam usg jutro test podwójny - na usg wyszła przezierność 2,2 mm CRL 39 mm (dzieć mój strasznie wierzgał kończynami i skakał :-) i trudno go było zmierzyć) serce 156 uderzeń/min - lekarz piowiedział, że z tego co widzi wszystko jak najbardziej w normie. Naczytałam się jednak w necie, że chociaż norma jest do 2,5 mm to jednak 2 mm to już dużo i zaczęłam się niepokoić czy ktoś mnie może uspokoić? :-)
    zadałam pytanko na badaniach prenatalnych ale nikt się nie odzywa :-(
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    [quote=czerwinka]jako druga z mamus z 18 sierpnia podaje plec:-):-):-):-)

Mam nadzieję, że jutro będę trzecia:)

Kakai napiszę, napiszę:)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    No ładnie, to tylko ja z 18 sierpnia zostanę w niewiedzy? :-) Mój wstydzioch wczoraj na USG nie pokazał/a ... :(
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    kapelusznick nie czytaj w necie! brr... każde dziecko jest inne, każda ciąża inna! skoro lekarz mówi, że jest ok to sie nie stresuj!:)

moje dziecko waży mniej niż jest norma w danym tygodniu, ale sie nie przejmuję bo hipotrofii nie ma.nie każde odstępstwo od normy musi świadczyć o błędach/ problemach!

:wink:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    kapelusznick: Naczytałam się jednak w necie, że chociaż norma jest do 2,5 mm to jednak 2 mm to już dużo i zaczęłam się niepokoić czy ktoś mnie może uspokoić? :-)

Nie czytaj w necie!!! Moje małe miały 2,2mm oba i nikt nie miał do tego wyniku żadnych zarzutów, duża dzidzia miała amniopunkcję (z innego powodu) i jest wszystko w najlepszym porządku. Pomyśl sobie, że na forach znajdziesz info nie od lekarzy, tylko od lasek, które świrują ze strachu.
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    flavia: kapelusznick nie czytaj w necie! brr... każde dziecko jest inne, każda ciąża inna! skoro lekarz mówi, że jest ok to sie nie stresuj!:)

hahahaha napisałyśmy to samo w tym samym momencie :D
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ul_cia ja chyba jako jedyna z lipca jestem w niewiedzy :bigsmile: Ale mam nadzieję, że zmieni to się za tydzień :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    :-) Oby te nasze Maluchy jakoś zaspokoiły pragnienia mamuś i pokazały w końcu co między nogami mają :bigsmile:
    przeczuć nie mam, aczkolwiek cały czas myslę i mówie per ONA - wiec tego.... :cool::devil:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ul_cia: Oby te nasze Maluchy jakoś zaspokoiły pragnienia mamuś i pokazały w końcu co między nogami mają
    przeczuć nie mam, aczkolwiek cały czas myslę i mówie per ONA - wiec tego....

A ja za to cały czas mam przeczucie że to chłopiec i mówię i myślę per ON :bigsmile::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    jak patrzę na listę to mam wrażenie, że następuje jakiś zmasowany atak dziewczynek :devil::devil::devil:
    jak ja "tu byłam" to jednak chłopcy przeważali, więc teraz się musi wyrównać coby w przyrodzie równowaga była :wink:
    --
  3.  permalink
    nikkitaa: A ja za to cały czas mam przeczucie że to chłopiec i mówię i myślę per ON

ja tez takie przeczucie mialam....i nie dalam sobie powiedziec ze jest inaczej...po usg potrzebowalam tygodnia zeby sie z wiadomoscia o dziewczynce oswoic...po kolejnym usg zaczelam nareszcie rozgladac sie za koronkami i falbankami...:)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Fausti dlatego właśnie się śmieje ogólnie, ze skoro mam przeczucie na chłopca, to będzie dziewczynka :bigsmile: Która tak w ogóle zaczęła właśnie swoje wieczorne popisy w moim brzucholu :devil: Hm ostatnio jakoś inaczej odczuwam jej ruchy -tak jakby kopie "podwójnie" tzn takie dziwne uczucie to jest nie umiem wytłumaczyc ... Jakby kopnęła jedną stópką a pół sekundy później drugą i powstają takie wibracje jakby :rolling: i czuje ją nisko, tzn kopie mnie w dół -to chyba znaczy, że główke ma na górze a nóżki na dole :D?

edit:
    I z tego wszystkiego całego posta napisałam per ONA :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    u mnie też był per ON...
    podobno w 18 tyg po USG ( "najprawdopodobniej dziewczynka")
    miałam minę zawiedzionej, ale teraz nie wyobrażam sobie jakby nam tam siusiak wyrósł...
    --
  4.  permalink
    flavia: podobno w 18 tyg po USG ( "najprawdopodobniej dziewczynka")miałam minę zawiedzionej, ale teraz nie wyobrażam sobie jakby nam tam siusiak wyrósł...

Wiesz jakie bylo zdziwienie mojej szwagierki kiedy lekarz ja przez cala ciaze i przed samym porodem zapewnial ze bedzie dziewczynka a jak urodzila to okazalo sie ze chlopak hehe. Gdzies sie musial siusiak zawinac hehe:wink::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    My tu gadu gadu, a w piątek illan zwalnia podium;P Illan:thumbup::thumbup::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Moja mam jak była ze mną w ciąży (a to były czasy przed usg ;-) ) była tak pewna, ze to dziewczynka, że imie wybrali tylko dla dziewczyny i powiedziała, ze gdyby jej powiedziano, że urodziła chłopca to by nie uwierzyła, że to jej dziecko - dobrze, ze to wyskoczyłam ja z brzucha - bo gdybym miała sisiaka to by mnie do domu nie zabrała :devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    a ja mam mieszane uczucia co do płci... i odczucia zmieniają się jak w kalejdoskopie:) raz mi się wydaje, że będzie dziewczynka a drugiego dnia jestem przekonana, że będzie to chłopiec:bigsmile:

wcinam kiełbasę wiejską z papryką na zmianę:) Pyyyyyyyyychaaaaaaa!
    --
  5.  permalink
    Dziewczyny dzięki za odpowiedź - też się staram nie nakręcać :-)

a co do płci to ja mam przeczucie, że to dziewczyna nie wiem dlaczego tak mam i już:bigsmile:
    --
  6.  permalink
    ja od poczatku ciazy mam przeczucie, ze bedzie siusiak :P moj maz chce coreczke :P a dowiemy sie pewnie na polowkowym bo moj ginek to nie chce teraz jeszcze gdybac :P
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ja już po teście mówiłam, że będzie chłopak (nawet imię od razu mu wymyśliliśmy;) I jest;)
    --
  7.  permalink
    Ja sie odczuciami nie sugeruje bo moje mozna sobie wsadzic..wiedcie gdzie?!:devil::tongue:
    Przy pierwszej ciazy czulam ze bedzie chlopak a okazalo sie,ze bedzie cora:tongue:
    Teraz to samo myslalam,ze bedzie druga cora a tu zonk bedzie synio hehehe:tongue:
    --
  8.  permalink
    Moj lekarz to stwierdzil, ze mnie nie bedzie w blad wprowadzal i po 20 tygodniu mi powie :P a ja umieram z ciekawosci :P
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Cobraczek: a tu zonk bedzie synio hehehe

a ja jestem ciekawa, bo mam przeczucie, że u Ciebie Cobraczku będzie babeczka:)
    ale u mnie się moje przeczucie nie sprawdziło wiec i teraz mogę się mylić:P
    --
  9.  permalink
    flavia: a ja jestem ciekawa, bo mam przeczucie, że u Ciebie Cobraczku będzie babeczka:)ale u mnie się moje przeczucie nie sprawdziło wiec i teraz mogę się mylić:P

Eeeee tam:tongue: Na zdjeciu bylo bardzo dokladnie widac ze bedzie synio:wink: Oczywiscie potwierdzenie w na kolejnej wizycie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Za czasów mojej mamy tez nie bylo jeszcze USG ale na podstawie wielkości i wyglądu brzucha położne i lekarze jej mówili, że będzie chłopiec -a tu zonk, wyszłam ja :D
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Nibrana mojemu synkowi też podczas usg lekarz wykrył jakąś niemiarowość. Za każdym razem potem coś było nie tak więc zlecił zrobienie usg serduszka (jeszcze w brzuszku). Zrobiliśmy i wszystko było ok:)
    Młody urodził się całkiem zdrowy:)
    Jak miał około pół roczku, dla świętego spokoju zrobiliśmy mu jeszcze ekg serduszka i też wyszło ok:)
    Nie martw się na zapas.

P_Madzia ja miałam w pierwszej ciąży czasem taką kluchę/ gulę w przełyku i wiem, że to nie zgaga. W moim przypadku zgaga objawia się dużo bardziej dokuczliwie. Pytałam o to ginka i powiedział, że to być może wpływ hormonów. Wiem, że to słabe pocieszenie ale po ciąży mi przeszło:)
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    wie ktos co tam u mariamateri????????????//
    -- [img][/img]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.