Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeMar 14th 2012
     permalink
    wie ktos co tam u mariamateri????????????//

Chyba nikt nie wiem bo miała nas sama informować przez net w komórce. Pewnie rodzi:)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    A my doszliśmy do wniosku, że młody jednak zostanie Frankiem:)
    Mimo, że oboje nie mamy 100% pewności to tak się już przyzwyczailiśmy, ciągle tak o nim mówimy i chyba nie ma co zmieniać:) W końcu ładne imię:)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dziewczyny piszę tylko że gienka już razem z synkiem wszystko ok i możliwe że w piętek wyjdą. lecę oglądać porodówkę :)
    --
  1.  permalink
    No to dobrze,ze juz u Gienki wszystko ok i ma malego przy sobie.

Sliwson my nadal z imieniem sie motamy,ale na czas terazniejszy dogadalismy sie co do Karolka :bigsmile::bigsmile: Obydwoje jestesmy zgodni co do tego imienia:bigsmile: Moze jeszcze cos sie zmieni,zobaczymy hehe:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    No i dobrze:)) Tak trzymać Gienka:thumbup: mkd o 22giej???
    mkd: lecę oglądać porodówkę
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Kapelusznick, ja się w piątek lekarki pytałam jaka jest dopuszczalna norma przezierności, bo miałam usg i powiedziała mi, że do 3.5mm jest ok. Tak, że masz jeszcze duuuży zapas.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    No i dobrze:)) Tak trzymać Gienka:thumbup: mkd o 22giej???

mkd: lecę oglądać porodówkę

--

A ja się zorientowałam, że chodzi o tą na TLC:)
    Tez oglądam:)))
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    sliwson: A ja się zorientowałam, że chodzi o tą na TLC:)
    Tez oglądam:)))

Ja zaraz po przeczytaniu posta mkd wlączyłam tlc :D chociaż wole oglądac tam ciąże z zaskoczenia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Ciekawa jestem, czy Mariamateria rzeczywiście rodzi. U niej się już kilka dni tak coś zbierało po troszku.
    --
  2.  permalink
    nikkitaa: Ja zaraz po przeczytaniu posta mkd wlączyłam tlc :D chociaż wole oglądac tam ciąże z zaskoczenia

tez to ogladam, ale w tej chwili mezulek mecz oglada to ja kompa okupuje :P
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    To sobie pooglądałam... :D No nie.. :rolling:
    --
  3.  permalink
    nikkitaa: To sobie pooglądałam... :D

ale ze czemu?:P
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
    • CommentTimeMar 14th 2012 zmieniony
     permalink
    Kuleczka, mi mój też nie chce przełączyć, bo ogląda jakiś film. Powiedział, że porodówkę to ja już widziałam.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    kuleczka_69: ale ze czemu?:P

Właczyłam 5min przed końcem odcinka... :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    A my z mezem siedzimy na komputerach heh.tyle ze ja na stacjonarnym a on za mna na lozku z laptopem heh.Kazde robi swoje i nikt nikomu nieprzeszkadza:tongue:
    --
  5.  permalink
    Jakbym slyszala swojego.... ja to musze mecze przymusowo ogladac, a on sie wnerwia jak ja swoje ogladam :P
    --
  6.  permalink
    Hehe, moj chlopina to razem ze mna tyje :P
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Spadam spać bo oczy mi się same zamykają...
    Do jutra!:)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Cobraczek: A my z mezem siedzimy na komputerach heh.tyle ze ja na stacjonarnym a on za mna na lozku z laptopem heh.Kazde robi swoje i nikt nikomu nieprzeszkadza

heh.. my siedzimy w kuchni przy stole przed laptopami... z tym że mój siedzi przed dwoma bo pracuje (projekt biedy robi i nie pójdzie spać dopóki nie skończy. podobno ma tyle pracy, że jak bedzie mu dobrze szło to ok 6 rano powinien skończyć:neutral::neutral:) a ja przy takim 10 calowym wypierdku:tongue:
    --
  7.  permalink
    J to strasznie nie lubie, jak moj siedzi na lozku z laptokiem i na jajcach go sobie trzyma, trafia mnie wtedy :P
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ja za to siedzę w łózku z laptopem na nogach i oglądam kości sezon 6 bo ściągnęłam chwile temu :wink: A Wojtek we wroclawiu siedzi i pije z chłopakami ...
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Fausti86: mnie ostatnio ciotka opieprzyła, że tak siedzę, bo promieniowanie...

Ja nie jestem w stanie inaczej bo mnie tak kręgosłup boli, że jak siedze na krześle to umieram z bólu :confused: Dopiero na wpół leżąco w miękką poduchą za plecami jest w miare ok ...
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Okropnie irytujący ból:confused: Zwłaszcza, że boli mnie nieco poniżej łopatek, a zazwyczaj bolał mnie dół kręgosłupa....
    --
    •  
      CommentAuthorMilena
     permalink
    Flawia ja też z Wawra jestem…skąd dokładnie?
    Kakai, ja zawsze robię przed łyknięciem Euthyroxu…przynajmniej tak kazał mój gin, który jest endokrynologiem…
    Sliwson, wszystkie Franki to fajne chłopaki..
    -- FRANEK, ZOSIA i ...
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    sliwson: A my doszliśmy do wniosku, że młody jednak zostanie Frankiem:)
    Mimo, że oboje nie mamy 100% pewności to tak się już przyzwyczailiśmy, ciągle tak o nim mówimy i chyba nie ma co zmieniać:) W końcu ładne imię:)

no i super !!!!!!!!!

Fausti86: My byliśmy przekonani, że chłopak będzie, choć po cichu coś mi się wydawało, że babka, bo serduszkowanie było przed owulacją, czyli niby większe prawdopodobieństwo dziewczynki, choć nie wiem, czy to się potwierdza (ale tak nam położna na zajęciach na studiach mówiła)

to nie do końca jest tak, że przed czy po owulacji - znaczenie ma to na ile dni przed owulacją było serduszko...chodzi o to, że plemniki X mają większą żywotność i jeśli do zbliżenia doszło na 3-5dni przed owulacją to jest większa szansa na dziewczynkę właśnie dlatego, że te plemniki mają szansę żyć tyle w drogach rodnych kobiety. Im stosunek bliżej owulacji tym większa szansa na chłopca bo plemniki Y są silniejsze. No ale 100% pewności to raczej nikt ci nie da nigdy. U nas się zgodziło - przy pierwszym serducho było jakoś 3 dni przed owu i mamy Iwonkę a teraz w 14dc więc podejrzewam że w dniu owulacji albo dzień przed (bo moje cylke 28-29 dniowe) no i będzie synuś. Zresztą ja od początku mówiłam, że jak będzie synuś to właśnie z tego serducha w 14tc (bo wcześniejsze było 6dc - no to pewnie byłaby córcia, ale owu musiałoby być sporo wcześniej)

Dobranoc kobietki :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
    • CommentTimeMar 15th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam, zanim przeczytam posty przekazuje wiadomości od mariimateri:

,,.. jeszcze nie rodze, bo po wizycie na IP odesłali mnie do Bydgoszczy i po drodze mały sie rozmyslił:( wiec położyli mnie na patologii bo miałam dodatni GBS i chcą mi go tu przy okazji wyleczyć."

Zaznaczam że to są informacje z wczorajszego wieczora.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeMar 15th 2012
     permalink
    Doberek :)
    Powiedzcie mi dziewczynki co ja taka nie przytomna chodze ?? czy to jest przez przeslenie wiosenne czy ciaze czy o co chodzi ??? chodze wściekała bo nie mam energii :( Dla mnie zawsze aktywnej to koszmar :(
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Ciao :D witam sie po prawie calej nocy przespanej... tylko jedna pobudka na wycieczke do WC! !:shocked:

czerwinka: czy to jest przez przeslenie wiosenne czy ciaze czy o co chodzi ???

pewnie ciaza! ..... mnie wiosna pobudza do zycia!:boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Porostu czuje sie niepotrzebna zmęczona wypluta :( a siedzenie w domu na zwoleniu nie wchodzi w rachube bo bym zwariowała z nudów :(
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    czerwinka, mam podobnie, chyba nam to przesilenie na ciążę się nakłada i stąd takie wyczerpanie.. W weekend ma być pięknie, trzeba się porządnie przewietrzyć :)
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    czerwinka: Porostu czuje sie niepotrzebna zmęczona wypluta :( a siedzenie w domu na zwoleniu nie wchodzi w rachube bo bym zwariowała z nudów :(

to co bedziesz czuc za 2miesiace??

Ja pracowalam do zeszlego tygodnia... teraz leze, leze, leze.... i nie czuje tej nudy (no moze troszke) zawsze sie cos znajdzie do ogladania, przeczytania, to ktos w odwiedziny wpadnie, albo sobie rozmawiam z malym i mu opowiadam jak to bedzie jak juz go przywitamy - to zawsze poprawia humor:)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Witamy sie i my już w 25 tc ! :devil: Ładna pogoda nas za oknem przywitała -słoneczko świeci, wiosennie się robi :bigsmile:
    Pewnie jeszcze bym spała, gdyby nie telefon dzwoniący o 8 rano :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Melduję się w sekcji leżakującej :sad: Wczoraj wyszło na wizycie, że szyjka na granicy normy, ech... Wszystko muszę teraz sobie przeorganizować :sad:
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Mam nadzieje ze potem nie będzie gorzej ... hmmm owszem mam swoje hobby druty i szydełko ale za długo też nie da sie robić ... dziecko idzie do szkoły na 9 h a mąż czasem pracuje po 18 h... ech no cóz trzba się przyzywczaić ... ale podkresle to jeszcze raz ... inaczej chodzi sie w ciazy jak sie ma 22 lata (I synek)a inaczej jak się ma 30 :( starość nie radość...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    hydrozagadka witamy w klubie lezakujacych !
    Nasze dzieci sie zgadaly.... wczesniej wszystkie przeterminowane... teraz wszystkie za wczas sie szykuja!
    Hola hola .... zwalniamy tepo :) mamy jeszcze kuuuuupe czasu
    --
  8.  permalink
    Witam się z Wami w rozpoczętym 11 tygodniu :) Mam do Was pytanie :) kiedy zaczęły się Wam 'zachcianki' ...?
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Ja mam dzisiaj na 15.30 wizytę u ginki :wink: Ciekawa jestem co tam z moimi wodami, łożyskiem, czy widać zbliżający się poród? bo czuć to go na razie nic nie czuję :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    CiastoMiłości: kiedy zaczęły się Wam 'zachcianki' ...?

Mi w sumie wcześnie, bo w okolicy 9 tygodnia :bigsmile: Wtedy mogłabym zabić za kinder bueno, kinderki i pizze :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Julita, powodzenia ! :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    CiastoMiłości: kiedy zaczęły się Wam 'zachcianki' ...?

ja ich do tej pory nie mam....
    najdziwniejsza rzecza jaka zjadlam .... bylo pol cytryny

Julita!!!! :thumbup::thumbup::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no Gienia wielkie gratulacje:):) mam nadzieję że z małym już wszystko ok:):) trzymacie się tam:)
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Hanny: My tu gadu gadu, a w piątek illan zwalnia podium;P

:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

dzisiaj ostatni dzień "starego" życia :jumping: Mam ochotę pojeść wszytkiego czego potem mi nie będzie wolno, ale z drugiej strony boję się jeść żeby potem nie cierpieć..Ale mną mieszane uczucia szarpią!!!Jeszcze dzisiaj na KTG jadę i jutro na 7.15 mam się zgłosić :jumping:
    hydrozagadka, trzymaj się dzielnie podczas leżakowania!

Julita, trzymam kciuki za wizytę! może się okaże, że u ciebie też już blisko:)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    nessie: najdziwniejsza rzecza jaka zjadlam .... bylo pol cytryny

Ja potrafiłam jeść ogórki kiszone aż wymiotowałam, a jadlam dalej i popijałam wodą z ogórków :shocked: Albo przegryzałam ogórki czekoladą... W pizzerii kolega dziwnie patrzył, jak zamawiałam u niego pizze z brokułami, pomidorem, serem feta i serem pleśniowym :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    nessie: CiastoMiłości: kiedy zaczęły się Wam 'zachcianki' ...?

ja ich do tej pory nie mam....

ja też nie miałam żadnych zachcianek tak samo jak mdłości wymiotów....
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    U mnie wychodzi na to, że taka już ta szyjka wybrakowana - identycznie było w pierwszej ciąży :sad: Tyle, że wtedy było prościej, pierwsze dziecko, to można było sobie leżeć cały dzień naprawdę. Teraz i tak mam dobrze, bo młoda będzie częściowo u moich rodziców...
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Ilian cos mnie opinelo??? Czemu masz jutro rodzic????

kasiakuzniki: ja też nie miałam żadnych zachcianek tak samo jak mdłości wymiotów....

niestety ta druga atrakcja mnie nie ominela...i trzrymala do 16tygodnia dzien w dzien :D

nikkitaa: zamawiałam u niego pizze z brokułami, pomidorem, serem feta i serem pleśniowym

mnie sie ona dziwna nie wydaje ... a ser plesniowy to chyba nie mozna???????
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    hydrozagadka: U mnie wychodzi na to, że taka już ta szyjka wybrakowana

a sprawdzali Ci ja na poczatku ciazy albo w polowie??????
    Bo mnie powiedzieli, ze byc moze taka moja uroda ze szyjka krotka ale sie nie skraca... i mocno trzyma.... (ale teraz to sobie mozemy pogdybac) :)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Nie mozna, ale nie byłam w stanie się powstrzymać -to był jeden jedyny raz kiedy zjadłam ser pleśniowy przez te 25 tygodni :tongue:
    Nessie poza tym ja bardziej jadam mięsne rzeczy, jakoś nigdy nie zamawiałam typowo wegetariańskiej pizzy dlatego go to zdziwiło :) Zawsze musialam mieć napchane mięsa :bigsmile:
    --
  9.  permalink
    Hydra- współczuję, wiem jak ciężko jest w takiej sytuacji :sad: Ale dasz radę, to już 28tc, po 30-tym zaczyna szybciej lecieć czas. I fajnie, że rodzice pomogą. Trzymam mocno kciuki!
    Mi w drugiej ciąży szyjka zaczęła puszczać wcześniej niż Tobie, ale z pessarem i na cordafenie daliśmy radę do 37tc. Tobie też się uda :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    nessie: a sprawdzali Ci ja na poczatku ciazy albo w polowie??????Bo mnie powiedzieli, ze byc moze taka moja uroda ze szyjka krotka ale sie nie skraca... i mocno trzyma.... (ale teraz to sobie mozemy pogdybac) :)

Moja w tej i poprzedniej ciąży zachowuje się identycznie - do około 28 tygodnia długa i twarda, ten 28-29 tydzień to jakaś granica jej wytrzymałości i zaczyna się skracać. Na razie 25 mm (granica normy) i bez rozwarcia wewnątrz i na zewnątrz. Poprzednio było tak samo, za jakiś czas pewnie pojawi się rozwarcie niewielkie (oby niewielkie tylko).
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.