Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorJULITA1610
    • CommentTimeMar 15th 2012
     permalink
    Hanny: ale też mam taki plan jak JULITA, żeby co nie co zostało (najchętniej w pupie;P)

Ja to najchętniej w cyckach bym zostawiła najwięcej kilogramów bo pierwszy raz w życiu nie jestem deska. Na początku ciąży jak mi zaczęły piersi rosnąć to się nimi nacieszyć nie mogłam, chyba nawet mój mąż nie ma z nich tyle radości co ja :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja przywaliłam 5kg:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Nie, cycków to ja takich nie chcę - nie foremnie (mało pod biustem, a miseczka urosła sporo)Nieeeee, bo musiałam ostatnio przez net kupować stanik:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    ja póki co 4 kg i nie chce juz wiecej... czuje sie jak slonica... ;))))
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeMar 15th 2012 zmieniony
     permalink
    Nie chcę Was straszyć, ale aż sprawdziłam. Na koniec 21 tc miałam dokładnie +5kg. 7 tygodni później kolejne 5 plus przylazło;)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Hanny: Na koniec 21 tc miałam dokładnie +5kg. 7 tygodni później kolejne 5 plus przylazło;)

Więcej ciałka do kochania :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hanny tylko nie dobijaj:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Oj tam, oj tam Kakai jeszcze dwa miesiące temu też to przeżywałam, ale teraz myślę, że po ciąży wezmę się za siebie porządnie, a teraz ważniejsze jest moje dobre samopoczucie i rozpieszczanie siebie i synka;)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja już też mam 5 na plusie ale myślę że to i tak niezłe mamy wyniki w poprzedniej ciąży na tym etapie miałam już 8 dodatkowych i tyłam do końca kg na tydzień oby teraz tak nie było...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    No ja ze swojego "wyczynu" dumna nie jestem. Wszak jeszcze 3 miesiące przede mną:crazy: ale co zrobić jak synuś tak strasznie lubi czekoladkę. No przecież dziecku żałować nie będę;)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hanny: Oj tam, oj tam Kakai jeszcze dwa miesiące temu też to przeżywałam, ale teraz myślę, że po ciąży wezmę się za siebie porządnie, a teraz ważniejsze jest moje dobre samopoczucie i rozpieszczanie siebie i synka;)

to prawda, tylko jak patrze na wage to tak sie duzo wydaje:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    .... podobno ... pisze podobno bo na sobie jeszcze nie sprawdzilam...
    najwiecej kilogramow w ciazy przybiera sie miedzy 20stym a 30stym tygodniem ciazy!
    Ja mam 12 na plusie i ciagla nadzieje, ze 15kg nie przekrocze :)

Hanny ja tez w 20tc mialam +5kg
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    hej mamuśki , nie nadrobię 300 postów , proszę o skrót czy ktoś urodził po Gieni ?
    I pożalę się , boli mnie brzuch w okolicach pachwin takie jakby ... jak się połyka coś suchego to tak boli - nie wiem jak to wytłumaczyć / Kurcze było dobrze i znów zaczynam świrować :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    asia_: proszę o skrót czy ktoś urodził po Gieni ?

Na razie żadna więcej nie zgłosiła narodzin swojego malucha. Ewentualnie Mariamateria coś zaczęła działać i pojechała do szpitala ale nie mamy na razie żadnych info co u niej :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Eh zastanawiam się, co zjeść na kolacje ale jak na złość na nic nie mam ochoty jednocześnie mając ogromne smaczki! Tylko nie wiem na co .... :confused:
    --
  1.  permalink
    JULITA1610: Obecna waga 56 kilo (powiedziała, że idealnie przytyłam) jestem 13 kilo na plusie :wink:

Ja też mam 13 kg tyle, że ja zaczynałam z 59kg.

JULITA1610: Dotrzymam :wink: Cały czas czułam, że nic się nie dzieje to i mogłam składać takie obietnice teraz też żadnych odczuć na zbliżający sie poród nie mam, z reszta nawet ginka niczego się nie dopatrzyła.

Ja też jestem dziś po wizycie u gina i wody w normie, serduszko pracuje ładnie a i na poród też się u mnie nie zanosi. Są tylko skurcze przepowiadające, które wykazało ktg ale ja ich w ogóle nie czułam. Ponadto szyjka 4cm, czop siedzi więc ja to posiedzę chyba dłużej w pierwszej piątce... :sad:

nikkitaa: Ale dziwnie się czuje, nigdy w życiu nie ważyłam więcej niż 54kg, a teraz już prawie 58kg o.O

Ja miałam (i mam) dokładnie podobne odczucia... Najpierw dłuuuuuuugo ważyłam sobie 54-55kg. Ale uważałam, żę to za mało i chciałam przybrac do góra 59kg. Udało się i potem po zajściu w ciążę każdy kg więcej wzbudzał z jednej strony pozytywne uczucia (w końcu ciąża, więc przybrać trzeba i to normalne) a z drugiej, kurde, ja nigdy nie ważyłam 60kg, ja nigdy nie ważyłam 65kg, aż w końcu przekroczyłam 70kg - JA NIGDY NIE WAŻYŁAM 70kg!!! Dziwne lekko uczucie...

Fausti86: że na razie kg nie idą w dupsko i biodra :devil:

A mi oprócz brzuszka właśnie w dupsko i biodra poszły!!! Orbitrek będzie w kwietniu więc minie te 6 tyg. połogu i ćwiczyć trzeba będzie bo plan jest taki, że wracam już nie do 59kg ale nawet do 56-57kg.
    --
  2.  permalink
    U mnie z bieganiem jest kiepsko! :shamed::shamed: Przebiegnę ze 100 metrów i padam na twarz, a za to na rolkach mogę przejechać 30 km bez nawet chwili odpoczynku... Rolki też na pewno założę na nogi ale najpierw popracować chcę na sprzęcie w domu, a potem gdy już się ciut ujędrnię tu i ówdzie to zakładam rolki. :smile: A planuję je założyć już 24 czerwca bo zapisałam się na Skate-Maraton.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Fausti86: mi maz obiecal, ze bedzie ze mna biegal

Niecierpie biegać! Ja pewnie będę na rolkach zapierdzielać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Fausti86: wiecie z czym ja jem ostatnio kanapki z taka swojska kielbasa ze sloika z galaretka

Faust jak ci zazdroszczę , moja babcia takie robi - pychota . Próbuje znaleść w sklepach coś takiego , ale to nie to ... Najbardziej zbliżone to z Kredensu , ale i tak do tej babcinej to nie dorasta :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    ja to mam sie czym przejmowac, 12 kg na plusie i jeszcze miesiac mi zostal... Do 18tc bylo 7 kg na minusie, wiec jak tak zsumowac to prawie 20 kg przytylam;P

tez nie lubie biegac, a teraz to nawet nie umiem:devil::devil: jakbym kij mi w d... ktos wsadzil i taka kaczucha ze mnie. Przezyc nie moge ze tej zimy na lyzwach jezdzic nie moglam, a lata juz sie nie moge doczekac wlasnie przez rolki tylko gdzie ja tu bede jezdzic;P
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    katarzynah1987: Ja też jestem dziś po wizycie u gina i wody w normie, serduszko pracuje ładnie a i na poród też się u mnie nie zanosi. Są tylko skurcze przepowiadające, które wykazało ktg ale ja ich w ogóle nie czułam. Ponadto szyjka 4cm, czop siedzi więc ja to posiedzę chyba dłużej w pierwszej piątce...

oho Kasia niezle :) a moze Cie chwyci z zaskoczenia:)) dzis wlasnie o Tobie myslalam co i jak???:)) wiec pozostaje czekac:)))

ja to juz chcialabym urodzic, bo moje skurcze przepowiadajace sa dosc bolesne momentami:)) a bardzo bolesne sa ruchy maluszka :))no ale to od Niego zalezy kiedy ta wielka chwila nastapi:))
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja po pierwszej ciąży dopiero jak zaczęłam biegać to kg zaczęły spadać, rolki uwielbiam ale odkąd mieszkam pod miastem to nie mam gdzie jeździć, za to kampinos do biegania nadaje się cudnie.

Nim nie zaczęłam biegać z planem treningowym to też nie znosiłam biegać bo zawsze zaczynałam za szybko i po 100m nie miałam już ochoty na dalsze bieganie.

nikita zaraz każda ci napisze co zjadła to na pewno skorzystasz z którejś oferty. Mi po tych waszych popołudniowych rozmowach o szejkach marzy mi się mcdonald, nawet mąż będzie przejeżdżać obok wracając z pracy...

i jeszcze marzy mi się szarlotka na ciepło z lodami. Znacie ten ekspresowy przepis- jabłka, szklanka cukru, szklanka mąki, szklanka kaszy mannej troszkę masła i gotowe :) chyba zaraz ją jeszcze zrobie :)
    --
  3.  permalink
    witam wszystkie zasiadam do nadrobienia postów i chwilę temu na mojego maila dostałam wyniki z dzisiejszych badań
    ryzyko ZD 1:4837 ZEdwardsa poniżej 1:10 000 UCHACHAACHA:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    coś przeskakuje post YPolly , ciągle jako ostatni ...
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    asia_: coś przeskakuje post YPolly , ciągle jako ostatni ...

Pewnie pisała z telefonu, ja dzisiaj napisałam jednego posta z telefonu i też przeskakiwało :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Tak Was czytam i czytam i mina zrzedła , bo u mnie już 8 kg na plus :neutral: startowałam z 54 ...
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  4.  permalink
    ja też sobie czytam i 3kg na plus a jeszcze przed ciązą 3 mies wcześniej rzuciłam palenie i zrobiło się też 3kg czyli razem 6 ale dzisiaj mam to w nosie tak mnie te wyniki ucieszyły :-)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    a może polly naprawdę nie może doczekać się biegania :)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Jej ale napłodziłyście... No i oczywiście prawie 200 postów o jedzeniu i wadze... BABY!:)

Ja dziś zdołowana jestem nieco. W posiewie znowu wylazł ten przebrzydły gronkowiec ;-( Wpadłam do gina po zwolnienie, pokazałam wynik posiewu i stwierdził, że mnie na szybko zbada tak na wszelki wypadek. Niestety powiedział, że szyjka mu się nie podoba;-( Zrobiła się ponoć miękka :-((( Kazał przyjść znowu we wtorek. Jak się nic nie zmieni to zobaczymy ale jak się nie daj boże zacznie skracać lub rozwierać to szpital ;-(
    No i od dziś antybiotyk na tego gronkowca:-/

Zaledwie wczoraj czytałam o wszystkich leżakujących i się dziwiłam co się takiego teraz dzieje, że tyle ciąż jest zagrożonych. Nie spodziewałam się, że niecałą dobę później sama się dowiem, że moja ciąża jest zagrożona;-(
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    A ja nie moge sie doczekac biegania! W zeszlym roku biegalam sporo, w sumie do stycznia jeszcze w ciazy tez.
    W tym roku cel mam skromny, bo cztery miesiace po porodzie planuje udzial w biegu na 10 albo 21 km, w zaleznosci od formy.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    A ja w ogóle czytać nie mogę o tych waszych wagach!
    Wszystkie startowałyście z wagi o jakieś 10 kg mniejszej niż ja:PPP
    Ja mam 1kg na plusie ale za to startowałam z jakiś 65-66 :shamed: i w cale nie jestem wysoka...

Ale ja mam na to wytłumaczenie:
    Dążę do doskonałości! Idealnego kształtu kuli :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    sliwson:
    Ja mam 1kg na plusie ale za to startowałam z jakiś 65-66 :shamed: i w cale nie jestem wysoka...

a ja to się nawet nie odzywam bo startowałam z wagą 62 kg a dobiłam do 85 :shamed::shamed::shamed::shamed::shamed::shocked::devil:
    więc jak czytam o tych 10 - 13 kg to mi się śmiać chce :devil::bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Sliwson może nie bedzie tak źle z tym szpitalem - odpoczywaj
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    sliwson Tobie moze chyba cos zalozyc na podtrzymanie szyjki...
    Bedzie dobrze :) ja coraz bardziej optymistycznie jesli mozna tak powiedziec do tego podchodze :)
    Moj Antek z tesciowa chcieli jechac kupic mi jakas koszule na wypadek powrotu do szpitala, bo do te pory nie mam zadnej...
    Opieprzylam ich... twierdzac, ze ja kupie sama za miesiac :)))))
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    teorka ja mam 12nascie.... i 2 miesiace przed soba...
    ale od samego poczatku ciazy jak wskakiwalam na wage to mialm nadzieje, ze zobacze, ze przybralam ... jakos mi to dawalo spokoj ze dzidzia rosnie :))))
    i tadal tak jest :D
    --
  6.  permalink
    slliwson kurde no ja nie mam pojecia gdzie Ty te 6o pare kilo schowalas...na Twoje zdjecia napatrzec sie nie moge...i na serio niczego Ci nie brakuje...i niczego nie ma w nadmiarze...do kuli to Cie jeszcze dluuuuuga droga czeka...:)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    śliwson dobrze będzie! kurde nie wyglądasz na te 66kg przecież ty szczupak jesteś.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    dziewczyny dajcie już spokój z tymi wagami bo można wpaść w niezłe kompleksy - ja jestem w 27tc i mam już 9kg na plusie i co mam zrobić ?? słodyczy nie jem bo nie mogę a i tak tyję :sad: a tak na prawdę są w życiu gorsze rzeczy niż przytycie w ciąży więcej niż 10-12kg.....ja się ze swoimi też dobrze nie czuję, jest mi mega ciężko, do tego mam 2,5 letnie dziecko które się chce ze mną bawić i nie rozumie, że nie zawsze mama ma siłe.....idę bo się zdenerwowałam
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    NESSIE plus 12-ście to ja miałam w 18-stym tygodniu ciąży z tego co pamiętam :cool::cool::cool::cool::cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    _kasiek_: słodyczy nie jem bo nie mogę a i tak tyję :sad:

to właśnie mnie też najbardziej irytowało bo jadłam mało, zdrowo, zero słodkiego a co miesiąc miałam plus 4 kg :shocked::shocked::smile:
    całe szczęście w pewnym momencie waga przystopowała bo wychodziło mi, że w takim tempie tyjąc skończę ciążę z 40 kilogramami na plusie :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kasiek nie zamierzam się licytować, ale zapewniam cię że 2,5letnie dziecko rozumie więcej niż 11miesięczne. No ale przecież sama chciałam to mam :)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    teorka no ja zapewne nie dobije do 18kg nawet pod koniec ciazy... ale tym, ze kg sa i ciagle rosna sie nie przejmuje :)
    tak jak napisalam wchodzac na wage licze, ze cos mi przybylo...:cool: to znak, ze maly rosnie!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    katarzynah1987: Są tylko skurcze przepowiadające, które wykazało ktg ale ja ich w ogóle nie czułam.

dobrze wiedzieć, że i Ty nic nie czułaś. Ja miałam tylko jeden mizerny doszedł do 60 a jak gince powiedziałam, że go nie czułam to tak trochę się dziwiła :shocked: a gin w szpitalu zaraz po KTG to jednak powiedział, że nie miałam szans go poczuć :wink:

Super, że wszystko OK, masz jeszcze troszkę czasu do terminu, więc cieszę się, że będziesz razem ze mną dalej reprezentować marzec. Reszta marcówek zadziałała ekspresowo :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    kurde nie wyglądasz na te 66kg przecież ty szczupak jesteś.

Mówią, że kości ma grube:)))
    Ja tam się akurat wagą nie przejmuję, ważniejsze dla mnie jet to, żeby się ze sobą czuć dobrze, a ja się w tym moim 65kg ciałku czuję dobrze i atrakcyjnie więc jest ok:)))
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    JULITA1610: a gin w szpitalu zaraz po KTG to jednak powiedział, że nie miałam szans go poczuć

ja czuje skurcze nawet jak dochodza do 40!:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    z tymi skurczami na KTG to chyba w ogóle jakaś dziwna sprawa bo ja nie czułam nawet tych na poziomie 80-100 :shocked:
    ale mój gin mówił, że tym się absolutnie nie ma co sugerować ponoć :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    z tymi skurczami na KTG to chyba w ogóle jakaś dziwna sprawa bo ja nie czułam nawet tych na poziomie 80-100 :shocked:

Ja też nie wiem jak to jest z tym ktg... Jak miałam przed przyjęciem na porodówkę robione ktg na którym skurcze zapisały się na poziomie ponad 100 a ja nie czułam nic. Potem podczas porodu, jak już prawie gryzłam ściany z bólu ktg nie pokazywało prawie nic...
    Durna maszyna jak dla mnie:P
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    qrde dziewczyny czy ja jestem jedyna ktore je czuje???
    W dodatku sa zgodnie z maszyna????
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    qrde dziewczyny czy ja jestem jedyna ktore je czuje???
    W dodatku sa zgodnie z maszyna????

Może we Włoszech mają lepszy sprzęt? :bigsmile: Wiesz jak to jest w Polsce...;P Może jakiś pan zdzisio elektryk podpierdzielił kabelki od czucia i tyle;P
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Dobra idę odpoczywać i błagać szyjkę, żeby stwardniała:)
    Dobrej nocy!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.