Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Madzia!!!! kurcze gratulacje :D
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
    • CommentTimeMar 18th 2012
     permalink
    Julita przez Twoj suwaczek zastanawiam sie czy mnie cos ominelo:shamed::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Madzia gratulacje , może na początek poprostu oliwka dla dzieci ? Przynajmniej ja tak używałam , teraz się już chyba przerzucę na kremy
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    flavia: Julita przez Twoj suwaczek zastanawiam sie czy mnie cos ominelo

Ja jeszcze w dwupaku i nawet nie zauważyłam, że i ten suwak mi się skończył :wink:

madziauk: Mozecie cos polecic w takim razie na poczatek do smarowania?

Ja na samym początku, właśnie do 3 miesiąca, smarowałam brzuch olejem kokosowym. Miałam go akurat w domu bo często na nim smażymy a jest też suuuper jako naturalny kosmetyk. Drugi preparat do smarowania z początków to oliwka Bambino dla dzieci.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeMar 18th 2012 zmieniony
     permalink
    Dzieki Kuleczka :)

Asia - dziekuje, a oliwka to dobry pomysl na noc, a na dzien moze byc zwykly balsam garniera?

Psycho_patka - a ten bio oil od kiedy mozna stosowac?

Dziewczyny, mialyscie takie klocie w macicy/jajnikach o ktorym pisalam wyzej? Czytalam, ze macica sie moze rozciagac, ale czy nie jest na to za wczesnie? I czy to jest to ?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Fausti - no ja mam wlasnie tez, tylko tak 2-3 razy dziennie.. dzis mialam dosc mocne jak wchodzilam w metrze po schodach, az musialam przystanac.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Dziewczyny, coś mi sie porobilo z naszym forum i ciekawa jestem czy Wy tez tak macie...
    To, że nic sie nie zmieniło i nadal mnie wylogowuje co jakiś czas to juz norma, ale teraz jak po kliknieciu zaloguj, wchodze na forum i nasz wątek to ustawia mnie nie na ostatnim przeczytanym poście (jak było do tej pory) tylko na początku strony (na górze) i ciągle szukam nowych postów :sad:
    Tez ktoś z Was tak ma, czy to tylko u mnie takie "zabawy" ?
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    madziauk, ja miałam takie kłucia w pierwszej ciąży do 3 m-ca. Nawet usg miałam z tego powodu. Okazało się, że to normalne. Teraz też miewam od czasu do czasu.

Treść doklejona: 18.03.12 22:47
    Ul cia, mam dokładnie tak samo, ale tylko na niektórych wątkach. Niektóre otwierają się normalnie, na ostatnim przeczytanym.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Peppermill - no właśnie, na brzuszkach i dzidziach tak sie nie dzieje ;-)
    A u nas tak..
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
    • CommentTimeMar 18th 2012 zmieniony
     permalink
    Ul_cia: to ustawia mnie nie na ostatnim przeczytanym poście (jak było do tej pory) tylko na początku strony (na górze) i ciągle szukam nowych postów

Też tak mam, niestety :confused: Nie wiem czy to chwilowe, czy tak juz będzie ale trochę mnie to irytuje jak za każdym razem muszę schodzić do końca wpisów.
    Ostatnio też mam problem z wejściem na niektóre wątki zwłaszcza na słodkich mamusiach coś mi wariuje i nawet komentarze mi wywala. Mam nadzieję, że to chwilowe.

I właśnie jak wklepałam ten komentarz wywaliło mnie z tego wątku i widziałam tylko numerację stron :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Fausti, Peppermill - dzieki, troszke sie uspokoilam. Jutro ide na bete 2 ga juz, mam nadzieje, ze bedzie conajmiej taka jaka gin mi tam wyliczyl.

A co do wylogowywania, to wlasnie dzis zauwazylam, ze tez mnie wyrzuca z 28dni. Wczesniej bylam zalogowana, stronka byla otwarta i dniami moglam sie nie logowac..:confused:
    --
  2.  permalink
    madziauk - u mnie też dopiero początki, więc to kłucie w macicy nie jest mi obce...:)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    violet_flower - gratuluje :) ja wlasnie tak zagladam na Twoj wykres i widze, ze mniej wiecej na tym samym etapie jestesmy. Moj wykres troszke zakrecony, ale licze poczatek cyklu od tego drugiego @, czyli prawidlowego krwawienia :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeMar 19th 2012
     permalink
    też tak mam.....z czasem jak włączę nowe posty to otwiera mi się w ogóle pusta strona i muszę się cofnąc o jedną i dopiero wrócić do ostatniej żeby coś się pojawiło. Już pisałam do damazego....

A tak w ogóle to dzień dobry - dziś zaczynamy 28tc !!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Witajcie ciężarówki:)
    jak tam?
    --
    • CommentAuthor_Magda_
    • CommentTimeMar 19th 2012 zmieniony
     permalink
    Biedronka
    ja użwałam ten Pharmaceris przez 2 ciąże. Nie mam rozstępów, pórcz jednego małego przy pępku, a tak skóra gładka.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a ja witam się w 15 tygodniu ciąży :) Jak ja chciałabym już czuć ruchy Malucha... :)))
    --
  3.  permalink
    Ja też się dziś witam niestety w deszczowy poranek :)
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    helo:)
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ja też poczułam w skończonym 16 tyg. :)
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Doberek :)
    My dziś sie też witamy :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Ja jutro przedłużam więc komuś odstąpię gratis:)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    będę zbyt pazerna jeśli poproszę którąś z was o gratisik ?? no chyba, że którejś kończy się ważność konta i bardziej się jej przyda....
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Witam dziewczyny!

Ja też mam problemy z naszym forum. Takie jak wy.

Madziauk podobnie jak kilka dziewczyn też miałam bóle w podbrzuszu. Tak naprawdę to okolo 11-12 tc przestało boleć i ewentualnie raz kiedyś sporadycznie coś zaboli. Jakby Cię to niepokoiło zapytaj gina. Ja się martwiłam i do 13 tc kazał mi dmuchać na zimne oraz brać luteine. Myśle, że to było dmuchani na zimne, bo najwyrazniej taki urok mój, a z dzidzią wszystko ok:)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Witam poniedzialkowo ;-)
    Patrząc za okno wierzyć sie nie chce, że weekend był taki piękny :shocked:

Nie denerwujcie mnie - bo ja jeszcze ruchów nie czuje, a tak czekam na tę chwile! :devil: Choć każda doswiadczona mówi mi żebym się tak nie spieszyła, bo jescze bede miała dosyć! To ja juz chcę takie dosyć! :smile:

Kochane, powtórze moje pytanie z wczoraj, czy mozna używać kremów do depilacji w ciąży?
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Ul_cia ja poczułam w 19 tc. Równo 1 marca:)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Witam poniedziałkowo po pięknym weekendzie:)
    Niestety weekend zamiast gdzieś na powietrzu, spędziłam na uczelni muszę przyznać, że nawet przez okno, to słono nastrajało cudnie:)
    Humor mam dziś wyśmienity bo udało mi się upolować wymarzony podwójny wózek:)))
    O taki:
    http://www.babyjogger.com/city_select_lp.aspx
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    sliwson: http://www.babyjogger.com/city_select_lp.aspx

zajebiaszczy :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Witam się również poniedziałkowo :) Pogoda nastraja mnie nadal optymistycznie :D
    Katka doczekasz się ruchów dzidziusia, już niedługo :wink:
    Sliwson fajny wózek, podoba mi się, że się dzieciaki mogą w nim widzieć :) Ja w temacie wózkowym jestem zielona i mnie przeraża.. Nastawiam sie na chustę, tym bardziej że tu gdzie mieszkam, to mogę sobie co najwyżej po asfaltówce pojeździć :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam się poniedziałkowo :bigsmile:

katka_81: Jak ja chciałabym już czuć ruchy Malucha... :)))

oj kochana mi też się to marzy tym bardziej że w drugiej ciąży podobno czuć szybciej :bigsmile:

ja też mam takie cuda ze stroną i muszę się cofać żeby odnaleźć nie przeczytane wątki :neutral:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam się w ten pochmurny dzień...
    Biedronka to mnie zmartwiłaś tymi rozstępami bo ja narazie nie mam i liczyłam że nie będe mieć ale skoro u ciebie tak późno sie pojawiły to wszystko jeszcze przede mną...Ja też używam Balsamu z Zaji Mammamia. zauważyłam że peaja mi naczynka na udach po zewnętrznych stronach i celulit straszny mi sie zrobił:cry: a pękały Wam Dziewczyny naczynka na brzuchu? bo ja mam wrażenie że mi pękają.
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Ja smarowałam dobrym kremem z Eucerinu i rozstępny miałam okropne. Wylazły w ciągu kilku dni jakoś w 7 miesiącu :shocked: Ale takie mam geny, mama była cała pocharatana po mnie :confused: Warto podpytać w tym temacie rodzicielkę.

Ruchy z pierwszym dzieckiem czułąm dopiero w 22 tygodniu pzry łożysku na pzredniej ścianie (od strony brzucha), a w drugiej ciąży w 16 przy łożysku na ścianie tylnej. Teraz mnie mała kopie mocno, że aż się dziwię :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Ul_cia: Nie denerwujcie mnie - bo ja jeszcze ruchów nie czuje

ja chyba w 21tygodniu bylam pewna, ze czuje kopniaki takze ten tego :D.... wczesniej tylko mi bulgotalo....
    sliwson: O taki:http://www.babyjogger.com/city_select_lp.aspx

a upolowalas uzywany czy wkoncu kupilas nowy????
    justa2586: a pękały Wam Dziewczyny naczynka na brzuchu? bo ja mam wrażenie że mi pękają.

Justa ponad miesiac temu zauwazylam ze cos mi wyskoczylo po lewej str brzucha... myslalm ze to tworzacy sie rozstep... ale nadal jest takie samo wiec chyba cos peklo jakies naczynka... taka nierowna cieniusienka linie mam... ciagle jest taka sama.... takze nie wiem co to... :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    nessie: a upolowalas uzywany czy wkoncu kupilas nowy????

Używany dlatego się tak cieszę:)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    sliwson: Używany dlatego się tak cieszę:)

aaa zmylila mnie ta strona :) ... No to gratuluje udanego zakupu!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    witam, humor sie pogorszyl jak i warszawska pogoda... Dzis w nocy spac nie moglam do tego przyjacolce kolega sie powiesil i tak sie zestresowalam ze pierwszy raz tak mi Mala w nocy szalala... Buuu!

Za to wczoraj poszlismy sobie na 'nasza miejscowke' nad wisle potem zaliczylam goraco czekolade na ogrodku na placu trzech krzyzy i tak mi sie wakacji zachcialo<3

ja chetnie gratisik przyjme:)
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Witam poniedziałkowo u mnie świeci piękne słoneczko ale za to nieziemsko wieje. Pocieszam się tym, że w weekend będzie ślicznie i ciepło. Póki co oczekuję na wieczór i na wizytę u lekarza. O 18.15 mamy kolejne usg i pierwsze w 4D. Już się nie mogę doczekać. Mały kopie, że aż miło, ale jak tylko mąż chce coś poczuć to siedzi cicho, więc też współpracować nie chce...

justa2586: celulit straszny mi sie zrobił

Mnie pojawił się straszny na udach i pośladkach - jestem załamana...
    --
  4.  permalink
    sliwson no to gratulacje i obie mamy co swietowac...ja wygralam aukcje tego lozeczka :)))

nibriana no w mojej rodzinie to mnie pierwsza rozstepy zaatakowaly - mama a nawet babcia nie maja ani jednego...ja mysle, ze mnie pociachalo ze wzgledu na naprawde pokazny brzuch pod sam koniec ciazy....po prostu skora nie wytrzymala i tyle...
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    hej ja też sie witam , ponuro dzisiaj :confused: . Madziuk u mnie dopiero przeszły te kłucia , wiec sie nie martw większość je przechodzi.
    Sliwson - super bryczka dla dwójki , ja wozek dostanę . Babcia sie już nie moze doczekać poznania płci żeby wybrac kolor . Z jednej strony dobrze bo to wydatek , z drugiej nie powybieram :sad: tylko przyjmę co dostanę :wink:

a co do celulitu , to kremy antycelulitowy można ?? Stosujecie czy nie ?
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    a u nas znów pochmurno, znów pobudka o 6.30 i znów przedziwne sny.. nie lubię poniedziałków
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    nessie:
    aaa zmylila mnie ta strona :) ... No to gratuluje udanego zakupu!!!!!!

Bo na aukcji z której kupiłam nie ma fajnych fotek a chciałam Wam pokazać jaki to wózek. Jak już do mnie dotrze to cyknę fotki i się pochwalę na wątku wózkowym:)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 19.03.12 10:27</span>
    psycho_patka: sliwson no to gratulacje i obie mamy co swietowac...ja wygralam aukcje tego lozeczka :)))

Super :))) Gratuluję:) My kołyskę kupiliśmy też używaną więc oszczędność pełną parą:)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    U mnie tez moi rodzice za punkt honoru sobie wzięli kupno wózeczka ;-) mam sobie wybrać i wskazać :devil:
    Ale ja jeszcze na razie nie rozgladam sie za niczym, nic nie kupuję, bo jeszcze wcześnie, aż czasem sobie myślę, ze może ja jakaś wyrodna jestem ? :cool: Do ksiązek dla cieżarówek też jakos zmusić sie nie mogę, wiedze czerpię głównie od Was i od lekarza :surprised:
    Chyba jednak jestem wyrodna :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Gienia, Fausti - ja chętnie poproszę o miesiąc. Odwdzięczę się w kwietniu!
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Dlaczego wyrodna .., na forum dowiesz sie bardziej zyciowo z książek naukowo . Czytałam książkę przy pierwszej ciąży "Matka i dziecko" i nie powiem zeby czegoś szczególnie się dowiedziała oprócz tego jak się powinno dziecko rozwijać - a to też przecież też sprawa indywidualna :bigsmile: . Ja też wolę podglądać na forum :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Dobra kobietki , ja znikam . Nie ma co , należy sie zabrać do pracy :sad: A najgorzej się zmobilizować jak się pracę przeniosło do domu , dobrze że chociaż pogoda nie sprzyja leżeniu na hamaku :wink: - to tak dla mnie , wam zyczę słoneczka :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Mnie pojawił się straszny na udach i pośladkach - jestem załamana...

No własnie dokładnie jak u mnie, najgorsze uda bo tyłek jakoś przeżyje.
    --
    a co do celulitu , to kremy antycelulitowy można ?? Stosujecie czy nie ?
    --

tez sie nad tym zastanawiam, narazie nie uzywam.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Ul_cia: Ale ja jeszcze na razie nie rozgladam sie za niczym, nic nie kupuję, bo jeszcze wcześnie, aż czasem sobie myślę, ze może ja jakaś wyrodna jestem ? Do ksiązek dla cieżarówek też jakos zmusić sie nie mogę, wiedze czerpię głównie od Was i od lekarza

spokojnie - ja w pierwszej ciąży nawet książki do ręki nie wzięłam....teraz też jakoś się do tego nie palę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ja właśnie szukam pierwszych ciążowych spodni i cholerka jestem wybredna, takie co mi się podobają kosztują 150zł...trochę mi szkoda takiej kasy na jedną parę spodni, a jak jest cena ok to nie podobają mi się ... :bigsmile: muszę coś kupić bo po świętach to chyba się przestane w swoje mieścić
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja używam na cellulit choć raczej nie codziennie. codziennie staram się myć szorstką gąbką i tyle walki z cellulitem
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Witamy się w końcu i my :) Pogoda sie zepsuła po tak ładnym weekendzie -nawet kurtki nie nosiłam, tylko w sweterku łaziłam :)
    Wróciłam jakiś czas temu z badań (morfologia, mocz i obciążenie glukozą). Pomimo mojego strachu, nie było jednak tak źle -wypiłam w miare bez problemu, wszystko było ok, tylko po około godzinie zrobiło mi sie okropnie słabo i okropnie wymiotować mi się chciało i dosłownie w pół leżałam na kanapie w poczekalni przez drugą godzine, bo inaczej nie dawałam rady :confused: Pojutrze mam wizyte u gina to dowiem sie jakie wyniki ;)
    Po morfologii bolą mnie okropnie żyły i u jednej i u drugiej ręki -czekam, aż siniaki wyskoczą, jak po każdym pobraniu krwi :confused: Ostatnio miałam na pół ręki -wyglądałam, jakbym ćpała czy coś :confused:

W weekend odwiedziłam Factory (taki outlet, pełno sklepów w jednym miejscu i niektóre ceny naprawde niskie :shocked:) i najbardziej zafascynowaly mnie w sumie dwa sklepy, dlatego wiem, że tam wróce -Smyk Mega Store (jest naprawde ogromny :bigsmile:) i wielki zoologiczny ! :crazy: Upatrzyliśmy ogromną klatkę dla fretki -nawet dwie się w niej spokojnie zmieszczą :bigsmile: Jak kupimy klatke to czeka mnie przekonywanie Wojtka do kupna drugiej fretki, żeby ta miała towarzystwo, jak już nie będę miała tyle siły i czasu żeby się z nią bawić :wink:

Alem się rozpisała ! :surprised: To jeszcze tylko dodam że alienik stał się nieco bardziej aktywny i odkryłam, że jego pora na harce to mniej więcej 4 rano ... Dlatego w dzień śpi i nie jest tak bardzo aktywny. Ale jak na badaniach przyłożyłam słuchawkę do brzuszka i puściłam radio to zaczął tańczyć :rolling:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.