Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeMar 19th 2012
     permalink
    nikkitaa: W weekend odwiedziłam Factory (taki outlet, pełno sklepów w jednym miejscu i niektóre ceny naprawde niskie ) i najbardziej zafascynowaly mnie w sumie dwa sklepy, dlatego wiem, że tam wróce -Smyk Mega Store (jest naprawde ogromny ) i wielki zoologiczny !

do tego Smyka nie dotarłam, ale generalnie jakoś cały sklep mnie nie zachwycił....odwiedzam czasem Galerię Krakowską i powiem ci, że w tym Factory jakoś tak wielkich obniżek nie mają....często są większe obniżki właśnie w samym centrum w Galerii. Ja się generalnie zawiodłam na tym sklepie. Jedyne co udało mi się fajnie kupić to buty Adidasa, takie czarne, skórzane za 99zł ale to dlatego, że była ostatnia para i rozmiar akurat mi pasował.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    _kasiek_: odwiedzam czasem Galerię Krakowską i powiem ci, że w tym Factory jakoś tak wielkich obniżek nie mają....często są większe obniżki właśnie w samym centrum w Galerii.

No racja, nie wszystko jest tanie, tez spodziewałam sie czegoś lepszego, ale jednak niektóre (pojedyncze przypadki niestety) rzeczy są w nawet ok cenach. Chociaz np w Galerii Krakowskiej w Terranowie są tak samo niskie ceny, a nie trzeba aż tak daleko jechać ;) Dlatego tez najbardziej mnie zafascynował ten smyk i zoologiczny i własnie do nich tam wrócę, jak będę miała zamiar się wybrac ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
    • CommentTimeMar 19th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam sie i ja w skonczonym 19 tygodniu :) poczatek 19 to juz poczatek 5 miesiaca? czy sie myle? u nas dzisiaj tez ponuro i chlodno. Co do wozko, to ja narazie zbieram kaske, tzn. zbieram, babcia jak przyjezdza na wizyty to daje na wozek :) kurcze, juz bym chciala znac plec i wiedziec jaki kupic :P ubranek narazie tez nie kupuje, a ksiazke, jaka czytam od poczatku ciazy to " Ciezarowka przez 9 miesiecy" zarabista, przyjemnie napisana i czyta sie jai naczej niz typowy oradnik dla kobiet w ciazy :P
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Dlatego też wklejam listę ze zmienionym nickiem :)

1. JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    2. katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    3. gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    3. ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    4. Biedronka11 10.04.2012 (chłopiec)
    5. flavia 19.04.2012 (dziewczynka)

6. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    7. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    8. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    9. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    9. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    10. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    11. jezynka 15.05.2012 (dziewczynka)
    12. ifonka84 19.05.2012(dziewczynka)
    13. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    14. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    15. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    16. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    17. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    18. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    19. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    20. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    21. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    21. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    22. Lezunia 25.06.2012
    23. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    23. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    24. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    25. nikkitaa 05.07.2012
    26. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    26. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    27. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    28. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    28. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    29. doti_p 12.07.2012 (dziewczynka i niespodzianka)
    30. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    31. marylove 17.07.2012
    32. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    33. nibriana 20.07.2012(dziewczynka)
    34. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    35. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    36. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    37. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    38. atamala 06.08.2012
    39. Mamrotka 13.08.2012
    40. kuleczka_69 14.08.2012
    41. Ul_cia 18.08.2012
    41. Rumba 18.08.2012
    41. czerwinka 18.08.2012 (dziewczynka)
    41. Cobraczek 18.08.2012 (chłopiec)
    42. dorotka0905 20.08.2012
    43. marysia_23 25.08.2012
    44. Anecia84 30.08.2012
    44. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    45. judka25 31.08.2012
    46. Kafffka74 04.09.2012
    47. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012
    48. Peppermill 13.09.2012
    49. oranda 15.09.2012
    50. katka_81 17.09.2012
    51. asia_ 22.09.2012
    52. sysiajaw 24.09.2012
    53. leneczka8484 30.09.2012
    53. ASulek 30.09.2012
    54. kapelusznick 01.10 2012
    55. magdalenka2610 07.10.2012
    56. łośćń 12.10.2012
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    vsti czemu to tak?
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Vsti - ale przynajmniej w wymowie jest tak samo :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ul_cia: Vsti - ale przynajmniej w wymowie jest tak samo

Musialam to 3 razy powtórzyć aby upewnić się, że w wymowie faktycznie tak samo :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    żeby pewne niezalogowane osoby nie mogły mnie znaleźć ;)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja się nie zorientowałam że wymowa taka sama :)
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    witam wszystkich wie ktos moze co tam u ewelindy29 bo od wczoraj sie nie melduje
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ja dziś od rana biegałam za spodniami ciążowymi ale niestety, w tym Gorzowie to może jeden sklep ciążowy jest i na domiar złego badziewny... Pozostaje mi pogrzebać w necie :/ Pozdrawiam dziewuszki :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    katka_81: jeden sklep ciążowy jest i na domiar złego badziewny

u mnie to samo...:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    masakra normalnie :( a moje spodnie cisną mnie już w brzuszek :/ Przecież nie mogę wszędzie w dresach chodzić... a pogoda nastraja do spacerków...
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ja mam nadzieję że jakoś do świąt wytrzymam jeszcze :neutral: a później to mus :angry:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    katka_81: ja dziś od rana biegałam za spodniami ciążowymi

Mi w końcu moje przestały z tyłka lecieć i mogę je nosić :wink: Nie wiem czy cieszyć się, czy płakać -skoro nie spadają tzn że przytyły mi uda i tyłek :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    no własnie, ja wciskam się w spodnie sprzed ciąży normalnie ale w brzuszku już uciskają... Może do Świąt i powrotu mojego Przemka wytrzymam... wtedy wybierzemy się do Poznania na jakieś zakupy może... będę skikać z dresiorkach ;p
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Ja za pół godziny mam KTG, ciekawa jestem czy w końcu jakieś większe skurcze się zapiszą. To miłego popołudnia życzę i spadam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    nikkitaa a może po prostu bioderka Ci się rozszerzyły lekko, co normalne w ciąży :)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Może, może :) Ale jednak Wojtek nie zaprzeczał, jak narzekałam, że mi tyłek rośnie i uda grubną :devil: Tylko swoim przymilającym głosem komentował "lubię Twoją pupę, uwielbiam Twoje nóżki" :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    w Zduńskiej Woli znaleziono noworodka w kontenerze na śmieci :(

Treść doklejona: 19.03.12 13:02
    :) Najważniejsze jest, by mieć akceptację i wsparcie w mężczyźnie... bezcenne powiedziałabym :) Masz wspaniałego faceta, więc nie ma co się martwić o pupcię i nóżki :)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    katka_81: w Zduńskiej Woli znaleziono noworodka w kontenerze na śmieci :(

Coraz więcej takich przypadków :confused: Dla mnie to chore :confused:
    --
  1.  permalink
    nikkitaa: -czekam, aż siniaki wyskoczą, jak po każdym pobraniu krwi

ja mam to samo :(( i wlasnie z calego porodu najbardziej na swiecie przeraza mnie zakladanie welfronu....po narodzinach Minika to wlasnie reka bolala mnie najbardziej...

ja jestem po wizycie u poloznej cisnienie super, serduszko bije regularnie (uwielbiam ten moment na kazdej wizycie kiedy moge mala podsluchac i chocby wlasnie dla tej chwili warto jest miec wizyty co 2 tygodnie) bialka ani cukru w moczu nie ma a ospa nie powinna byc dla nas grozna gdyz przechodzilam ja w dziecinstwie i najgrozniejsza jest do 12 tygodnia ciazy oraz na 4 tygodnie przed narodzinami jednak jesli zaczne goraczkowac i zle sie czuc to mam jak najszybciej udac sie do lekarza po skierowanie na badanie krwi...

za to zabieram sie za moja najnowsza zachcianke kulinarna...jeeeeesuuuu jak mi sie chce pasty jajecznej aaaaaa
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    witam wszystkich wie ktos moze co tam u ewelindy29 bo od wczoraj sie nie melduje

Do mnie miała pisać smsy gdyby coś ale się nie odzywa więc chyba nic się nie dzieje.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    czy to możliwe, by depresja poporodowa "zmuszała" do takich zachowań? Moja mama jest pielęgniarką i mówi, że ma pacjentki z depresją poporodową... Ponoć jedna urodziła już drugie dziecko (każde planowane) i po każdym porodzie lądowała w szpitalu psychiatrycznym na miesiąc... Smutne, że tak piękne wydarzenie jak narodziny dzidziusia, mogą stac się dla kobiety gehenną...
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    katka ty z okolic Łodzi?:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    nie, z Gorzowa Wlkp. :)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    czy to możliwe, by depresja poporodowa "zmuszała" do takich zachowań?

Chyba możliwe... choć mi osobiście trudno jest sobie wyobrazić co musi się dziać w głowie osoby, która dopuszcza się takiego okrucieństwa... ;-(
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    mi też... choć teraz coraz więcej kobiet doświadcza depresji poporodowej...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Ja np w 2i 3dobie miałam kryzys... nie bardzo miałam pokarmu i siedząc nad miśkiem myślałam sobie ''czemu ja ci nie moge dać kurczaka w rękę'' i ryczałam ;/ nie wiem w sumie dlaczego później ryczałam, chciałam do domu - koszmar
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Dziewczyny jak to jest z farbowaniem w ciazy farbujecie:)??

Ja jestem zmuszona...patrzec na siebie nie moge juz...
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Ale kryzys w drugiej, trzeciej dobie po porodzie to nie jest depresja poporodowa. To normalne u wielu kobiet, wynika z nagłego spadku poziomu hormonów po porodzie. I przeważnie mija w parę dni. Depresja to coś znacznie gorszego, nieraz może się ujawnić parę miesięcy po urodzeniu dziecka.
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ja np w 2i 3dobie miałam kryzys... nie bardzo miałam pokarmu i siedząc nad miśkiem myślałam sobie ''czemu ja ci nie moge dać kurczaka w rękę'' i ryczałam ;/ nie wiem w sumie dlaczego później ryczałam, chciałam do domu - koszmar

A to jest akurat chyba normalne. Nie wiem czy jest związane z burzą hormonalną, zmęczeniem, ogromnymi emocjami ale w 2-3 dobie po porodzie w szpitalu prawie wszystkie babki ryczą...
    Ja już nawet nie pamiętam czemu chyba "bo żółtaczka", "bo chcę do domu", "bo boli" ryczałam bez przerwy cały 3 dzień... ;P
    --
  2.  permalink
    hopelight: Dziewczyny jak to jest z farbowaniem w ciazy farbujecie:)??

Ja zafarbowalam sobie wlosy farba z garniera bez amoniaku, kolor wyszedl swietny no i wlosy sie po niej blyszcza fajniusio :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    może brak bliskich, wsparcia... szpital nigdy nie nastraja optymistycznie... Ważne, że teraz Mamusia przeszczęśliwa :)))
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hydrozagadka: Depresja to coś znacznie gorszego, nieraz może się ujawnić parę miesięcy po urodzeniu dziecka.

ja nie mówię że depresję miałam
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    hopelight: Dziewczyny jak to jest z farbowaniem w ciazy farbujecie:)??

ja farbuję taką - Casting Crème Gloss

http://www.lorealparis.pl/img/l10n/products/305x262/HCo1_20.jpg
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kurde jak dla mnie to też masakra, ale tam jest chyba trudniejsza sprawa bo podobno brat tej kobiety jest podejrzany o ojcostwo dziecka. Ja depresji nie miałam ale pamiętam że 2 pierwsze tygodnie w domu były cholernie ciężkie, ciągły płacz i modlitwy by felek poszedł spać,do tego rady ze wszystkich stron jak karmić piersią ,a że mąż postanowił normalnie pracować więc całymi dniami siedziałam sama :( do tej pory mu tego nie wybaczyłam, zwłaszcza że dostał na mnie zwolnienie bo byłam po vacum. Powiedziałam że jak teraz nie weźmie urlopu to ja wezmę rozwód.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ja farbowałam w 4tc i teraz za tydzień farbuje ale ja używam pianki Schwarzkopf Perfect Mousse też bez amoniaku, jest bardzo delikatna, włosy błyszczą, fakt że szybciej się "spiera" ale to dlatego że właśnie jest delikatna:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    mkd... mój Przemek ma sobie wziąć 2 tygodnie urlopu na poród ale czy trafi z urlopem akurat w termin porodu... to juz odrębna kwestia :/ Też obawiam się, że będę sama. On jeździ miesiąc poza domem a na tydzień wraca. W cholerę by rzucił tą robotę... Wierzę, że takie chwile po porodzie bez męża są mega trudne.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    mkd mój mąż wziął 2 tyg wolnego po porodzie Tymka i wspominam ten czas naprawdę super, mimo że czułam się fatalnie... To właśnie powinien być taki czas tylko dla rodziny. Zmuś go tym razem do tego urlopu:)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ja miałam kryzys w 2giej dobie, patrzyłam na Julcie strasznie obojętnie, jest bo jest, ale zaraz w myślach się sama ganiłam co ja robię przecież to moje ukochane wyczekiwane maleństwo i jakoś przeszło...
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    No wlasnie:) chyba wazne jest to aby farba nie zawierala amoniaku.
    Zapomnialam spytac lekarza czy wogole sa jakies badania na ten temat i co on mysli o farbowaniu w ciazy ale z zdrugiej strony nie dajmy sie zwariowac...wkoncu zafarbowanie wlosow raz na jakis czas nie moze szkodzic dziecku wiem tylko
    jedno ze moj gin kazal mi ograniczyc chemie (lakiery do paznokci, srodki czystosci itp.) do 12 tc.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    nam na szkole rodzenia psycholog mowila o depresji poporodowej i co mnie zszokowalo?! Co 5 kobieta ja przechodzi tylko sa rozne 'stopnie nasilenia' roznie sie objawia... Czasem totalna bezsennoscia, niekiedy myslami/ probami samobojczymi... Masakra!

Ps. Wybaczcie bl oty:)
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    A my jutro zaczynamy szkołę rodzenia :) Już się nie mogę doczekać. Zapisałam się też na koniec kwietnia na kurs pierwszej pomocy dla niemowląt.
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    będzie musiał wziąć urlop bo jak nie to się wyprowadzę do rodziców :)On na szczęście może wziąć urlop od porodu niezależnie kiedy to nastąpi. Moja mama zarezerwowała sobie już urlop koniec czerwca i początek lipca, więc muszę w tym terminie urodzić co by mogła mnie odciążyć przy felku.
    Tata pewnie też przyjedzie o ile do tego czasu kupimy nowy telewizor bo to w końcu euro będzie.

zawsze jak narzekam na mojego męża myślę o żonach kierowców, marynarzy, żołnierzy i innych hardcorowcach
    --
  3.  permalink
    ehhh no depresja to trudne doswiadczenie nie tylko dla chorego ale i calej rodziny...niestety wiem z autopsji co potrafi z glowa zrobic... :( na szczescie poki co ta zwiazana z ciaza i narodzinami omija mnie szerokim lukiem...zarowno pojawienie sie Dominika jak i dwoch kresek na tescie wywolalo skutek lepszy od antydepresantow...co nie znaczy, ze z gory zakladam ze po porodzie cholera mnie znow nie dopadnie...ale chce wierzyc z calego serca ze tak sie nie stanie..a jesli tak to ze bede potrafila w pore udac sie po porade do specjalisty...nie chce za nic w swiecie doprowadzic siebie i swoich relacji z najblizszymi do stanu sprzed roku...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    własnie mkd... pomyśl sobie o mnie w trudnych chwilach ;) Mój Przemek pojechał w tamtym tygodniu, przyjedzie na 2-3 dni na Święta i znów na miesiąc :))) Ech, żyć nie umierać :D
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    katka_81 jak wam się udało "wstrzelić" w owulacje? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    psycho_patka - wiem o czym mówisz... :) ja z pozytywnym testem ciążowym odstawiałam antydepresanty...
    --
  4.  permalink
    katka_81: Nie jestem w ciąży,ale przyłączam się do Was :) Mój mąż też jest kierowcą i jeździ za granicę :/
    -- , ,
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.