Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    katka_81: ja z pozytywnym testem ciążowym odstawiałam antydepresanty...

no to witaj w klubie...i o dziwo nie mialam z tym zadnych problemow...:D
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeMar 19th 2012
     permalink
    My też tak zaplanowaliśmy, że mój M. weźmie urlop na dwa tygodnie po moim porodzie. Bardzo chcę, żeby był wtedy przy mnie :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    widzę, ze jest nas tu trochę - tych bardziej samotnych ;)

Treść doklejona: 19.03.12 14:00
    psycho_patka, ja własnie się śmiałam, że z tej radości nie czułam skutków odstawiennych w ogóle :)
    --
  2.  permalink
    A wasi mężczyźni na ile jeżdżą? Bo mój mąż jedzie w tygodniu na 2-3 dni i wraca, i tak w ciągu miesiąca jedzie 6-7 razy ..
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    to ja mam chyba najkorzystniejsza sytuacje, m. nauczyciel... Czyli akurat udalo sie z terminem trafic w wakacje :)
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    doti_p: Zapisałam się też na koniec kwietnia na kurs pierwszej pomocy dla niemowląt.

Doti to jest super sprawa . Wczoraj z meżem rozmawialiśmy że coś takiego powinno być obowiązkowe i sponsorowane przez państwo
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    o was też już myślałam że macie fajnie :) no i wszystkie weekendy wolne i święta i ferie i wogóle praca pewnie do max 15 :) no ale cóż widziały gały co brały i tak jest lepiej.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Vsti ooo kurcze to faktycznie, będziesz miała niezłą pomoc :bigsmile: pozazdrościć

ja niestety z tych co mają nie komfortową sytuację, mam działalność gosp. i prowadzę ją z mężem więc nie możemy oboje być w domu bo odetniemy sobie źródło dochodów. No cóż takie życie...:neutral:
    --
  3.  permalink
    katka no i zycze i Tobie i sobie i kazdej innej kobiecie borykajacej sie z tym problemem aby ta radosc juz z nami zostala...moim samopoczuciem to nawet lekarze sa zdziwieni...i caly czas pytaja czy nie potrzebuje terapii albo lekow... czasami jest to irytujace ale wiem ze to dla naszego dobra...i niczego na swiecie nie zaluje tak bardzo jak tego ze stracilam na ta chorobe tyyyyyle lat swojego zycia...i ze tak pozno udalam sie po pomoc...ale tez jestem i dumna ze poki co walke wygrywam...:)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    crayzollka, to masz fajnie :) mój jeździ na miesiąc bądź 5 tygodni i wraca na 5-6-7 dni:)))
    --
  4.  permalink
    vsti no sytuacja mega zadowalajaca :))
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    psycho_patka - dziękuję i również życzę wszystkiego dobrego :) Mój Psychiatra powiedział mi, że w ciąży gra hormonów jest tak sprzyjająca, że zazwyczaj depresja mija i leków brać nie trzeba. Pytanie tylko: co po ciąży???
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Witam,
    pojawiła mi się wreście "siara":bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
    • CommentTimeMar 19th 2012 zmieniony
     permalink
    katka mam nadzieje ze po ciazy nie bedziemy mialy czasu na depreche...:) ale najwazniejsze to nie wstydzic sie problemu i pedzic do lekarza juz z pierwszymi objawami...

a tak btw wlasnie "zrobilam sobie dobrze" owa zachciankowa pasta jajeczna mniaaam niebo w gebie :))
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    i tego życzę i Tobie i sobie :) Cieszmy się tym dobrym czasem :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Psycho_patko ja sobie zrobiłam dobrze zmiksowanym musem bananowo-jogurtowym z dodatkiem nasion słonecznika. Pyyyycha, tylko szkoda że tak mało :devil:
    •  
      CommentAuthormarysia_23
     permalink
    Witam poniedzialkowo
    bylam dzisiaj w poradni genetycznej i dowiedzialam się ze będę Miala dwie dziewczynki i chłopca :))))
    ważą po okolo 180gram i Maja po 15cm rozwijają się pięknie :))))
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Marysia wspaniale!!! :) Gratulacje ogromne!!! :)))
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    marysia_23 wwoow Gratulacje!!! Jak ja cię podziwiam :bigsmile: nie wiem czy dałabym sobie radę z trójeczką:bigsmile: ale znając nas matki ze wszystkim dałybyśmy sobie radę. A powiedz mi z ciekawości jak najbliżsi zareagowali na 3-jeczkę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Marysia :) mi to brak słów, trójeczkę pod sercem nosisz, nie do pojęcia :bigsmile::bigsmile:
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Gratulacje:)

Moja mąż też zaplanował sobie urlop na czas narodzin małej. Gdyby jednak coś sie nie wplanowało to powiedział ze wykorzysta te 2 tygodnie tacierzyńskiego:)
    --
    •  
      CommentAuthormarysia_23
     permalink
    Na początku nikt mi nie wierzył wszyscy myśleli że sobie żarty robię bo na 1usg był tylko jeden dziec reszta jakoś się schowała więc nawet dla mojego gina to był szok a później wszyscy się oswoili z ta Myslą ze bedzie trojka i zaczęli się cieszyc
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    marysia_23 no rewelacja :bigsmile: to jest dopiero cud :clap:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    jeżynka: Witam,
    pojawiła mi się wreście "siara"

Mi o dziwo cieknie jak cholera jak przyjeżdża na weekend Wojtek -w tygodniu mam spokój i nic nawet kropelka nie uleci... A w tą sobotę kurde miałam całe mokre ręce jak leżałam w łóżku próbując zasnąć bo mi na ramiona spływało -musialam jednak do snu ubrać koszulke, żeby wsiąkało chociaż, mimo, że bez jest o niebo wygodniej :confused: A teraz poniedziałek i Wojtka nie ma -siara też nie wycieka:bigsmile:

Wow trojaczki :shocked: Tobie to dopiero musi być ciężko w brzuchu ... albo dopiero będzie :bigsmile: A ja narzekam, że jest mi ciężko :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Marysia pochwal się brzuszkiem w galerii :smile:
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    nikkitaa: A w tą sobotę kurde miałam całe mokre ręce

myslałam, że to trochę leci, ale widzę że i u mnie to samo bedzie - bo bluzke mam juz białą od tego:/
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Mi się siara pojawiła po porodzie dopiero, także jestem ciekawa jak tym razem będzie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    jeżynka mnie czasem to piersi tak bolą, bo są tak pełne, że kwicze i zdycham... Wtedy właśnie cieknie mocno i ból ustaje -i tak co tydzień -.- :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    nikkitaa: są tak pełne, że kwicze i zdycham... Wtedy właśnie cieknie mocno i ból ustaje -i tak co tydzień -.-
    --

o jej -aż tak:shocked:
    Ile ja jeszcze się dowiem o ciąży:/.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    jeżynka: o jej -aż tak

No ale niekoniecznie Ciebie to czeka ;) I mam nadzieje, że nie będzie Cię bolało, bo ja spać czasem przez to nie mogę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Mam nadzieje bo i tak spać nie mogę :cry:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Vsti a Tobie przeszedł już ból pleców? Czy nadal Cię trzyma? Ja nie jestem w stanie sie nadal pochylić a o siedzeniu przy stole i np pisaniu to juz w ogóle mowy nie ma :confused: Nawet masaże nie pomogły :sad:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    ja jeszcze siary nie widzialam :shocked: nic mi nie cieknie z tej parti ciala :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Wróciłam właśnie ze szpitala po KTG i nic się nie dzieje, chyba na dłużej przyblokuję pierwsze miejsce na liście. Lekarz mnie też zbadał i szyjka nic się nie ruszyła z rozwarciem :/ Trzyma jak na super glue.

Idę realizować zasadę „3S”, może coś się ruszy, byle mąż dał radę z tym jednym „S” :wink:

Treść doklejona: 19.03.12 15:41
    nessie: a jeszcze siary nie widzialam nic mi nie cieknie z tej parti ciala

Nessi ja mam siarę (jakoś od 6 tygodni) dopiero jak piersi a głównie sutki ucisnę, wtedy wycieka bo sama z siebie to nie.
    Może dopiero jak sutek uciśniesz to wyleci, chociaż nie wiem czy w 31 tygodniu to bezpieczne, czy nie wywoła przypadkiem skurczy.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    JULITA1610 no to ciekawie się zrobiło :bigsmile: bo twój suwaczek mówi że jeste już mamą :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Julita ja nic nie bede uciskac ... wystarczy mi przygod :)
    oddaj troche szyjki :D przyjme z checia :cool:

yy jaka to zasada tych 3S?:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    sysiajaw: bo twój suwaczek mówi że jeste już mamą

Zmieniłam trochę suwak, tyle ile się dało, ale chociaż już nie będzie twierdził, że mała się urodziła jak ona nigdzie się nie wybiera.

nessie: oddaj troche szyjki :D przyjme z checia
    Nessi wirtualnie i całą siłą woli przesyłam Ci centymetr szyjki z zerowym rozwarciem.
    nessie: yy jaka to zasada tych 3S?
    Spacer, schody i seks. Chociaż lekarz dzisiaj w szpitalu powiedził, że te dwa są do dupy, żebym się lepiej na seksie skupiła, bo ponoć nawet stare cyganki radziły swoim córkom na poród seks uprawiać.
    Idę męża gwałcić a jak znowu będzie się bał, że dziecko w główkę uderzy to sam w główkę dostanie. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    JULITA1610: nessie: yy jaka to zasada tych 3S?
    Spacer, schody i seks.

Ja to mam myśli kosmate, od razu pomyślałam, że 3S= sex, sex, sex...:shamed:
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    JULITA1610: Spacer, schody i seks. Chociaż lekarz dzisiaj w szpitalu powiedził, że te dwa są do dupy, żebym się lepiej na seksie skupiła, bo ponoć nawet stare cyganki radziły swoim córkom na poród seks uprawiać.
    penny: Ja to mam myśli kosmate, od razu pomyślałam, że 3S= sex, sex, sex...:shamed:

Penny, nie martw się, skoro lekarze mówią, że tylko trzecie S ma sens, to znaczy, że Twoja wersja jest bliższa prawdy
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    "Idę męża gwałcić a jak znowu będzie się bał, że dziecko w główkę uderzy to sam w główkę dostanie. :wink:"
    Wariatki :))) Przynajmniej dzięki Wam uśmiech mi wraca :)
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    dziewczyny, przyspieszyć czas potrzebuję :)))) chce już czerwiec... a tak w ogóle napiszcie mi proszę czy w połowie kwietnia mogę jeszcze latać samolotem ? bo chciałam mojego M wyciągnąć na weekend majowy do Mediolanu albo na plaże jakąś i nie wiem czy już nie powinnam odpuścić ? bo ja tak strasznie chciałabym przed porodem więcej słońca niż u nas zaznaćććć :)))
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    doti_p: Penny, nie martw się, skoro lekarze mówią, że tylko trzecie S ma sens, to znaczy, że Twoja wersja jest bliższa prawdy

Może tak napisałam, bo po tygodniu rozłąki jestem, a "głodnemu chleb na myśli" :smile:
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    hej dziewczyny prosze o skrot wydarzen od wczoraj rana:)) ktoras urodzila??

wiec ja trafilam wczoraj w poludnie na IP ze skurczami, pani dr zbadala szyjka zachowana i nie wiem skad jej sie wzielo ze skierowala mnie na porodowke:)) spedzilismy tam 7 godzin ja skaczac na pilce, skurcze bolesne regularne jednak brak rozawarcia, dostalam zastrzyk rozkurczowy i albo sie wyciszy albo ruszy konkretnie i dup... nic nie ruszylo wiec po 19 zostalam przeniesiona na patologie:(( wszystko ucichlo nic sie nie dzieje, rano decyzja ide do domku czekam na rozwoj akcji:)) zrobili dzis ktg skurcze ale malutkie, zrobili usg Jasiek 3400g, glowka uklada sie w kanal rodny, lozysko IIIstopien i doszly plamienia brunatne, pani dr skomentowala to ze juz niedlugo:)) wiec coz czekamy:)) jak ma mnie chwycic niech chwyci taaak porzadnie i do ujrzenia synka po tej stronie brzuszka;))
    --
  5.  permalink
    Ewelinda trzymam kciuki! A ma ktoras Twoj numer jakby co?????
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    cos tak czulam ze sie cos u ciebie dzialo bo sie nie meldujesz a u mnie cisza to super maly juz konkretny:)
    -- [img][/img]
     permalink
    tak jak zacznie sie na dobre sliwson was poinformuje:)) chyba ze zdarzy sie znow falszywy alarm ale tego bym nie chciala:)))
    --
  6.  permalink
    No to ok, pozostaje tylko czekac!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ewelinda dajesz dajesz:) 3mam kciuki!
    --
     permalink
    niom bardzo bym chciala;)) ale czas pokaze:))
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    cos to forum fiksuje ostatnio... :/
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.