Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorasia_
    • CommentTimeMar 19th 2012
     permalink
    No to dzieła mamusie , jutro pierwszy dzień wiosny niech dzieciaczki donoszone powitają go okrzykiem :bigsmile: Trzymam kciuki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dziewczyny, muszę się pożalić. Właśnie dopadł mnie dziś atak neuralgii( nerwoból nerwu trójdzielnego twarzy). Boli jak cholera. Zazwyczaj jak pojawia się u mnie to paskudztwo, szprycuję się tonami leków przeciwbólowych, a teraz dupa. Wzięłam paracetamol i liczę, że chociaż trochę odpuści. Że też nie miało kiedy mnie złapać.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dziewczyny wazne pytanie:

czy w druku zwilnienia ZUS ZLA macie wpisany swoj numer NIP??
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Peppermill: Właśnie dopadł mnie dziś atak neuralgii( nerwoból nerwu trójdzielnego twarzy). Boli jak cholera.

Peppermill a nie ma jakiejś możliwości masażu? Jakoś tak rozmasować, rozgrzać bolące miejsce?
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
    • CommentTimeMar 19th 2012 zmieniony
     permalink
    To ja też się pożale... Od wczoraj mam wrażenie, że mój żoładek nie ma miejsca -boli mnie okropnie :confused: I do tego pojawiła się taka jakby gula w gardle i siedzi od 2 dni i boli :confused: I ogólnie mam wrażenie że wszyskie narządy wewnętrzne mam tak ściśnięte, jakby mi ktoś założył zipy i ścisnął z całej siły -kompresja żołądka i jelit normalnie :confused:

edit:
    Mam pytanie. Czy na bolące plecy (mięśnie) można stosować maści rozgrzewająco rozluźniające ?
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Kakai: Dziewczyny wazne pytanie:

czy w druku zwilnienia ZUS ZLA macie wpisany swoj numer NIP??

ja mam wpisany NIP tylko zakładu pracy
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Kakai: czy w druku zwilnienia ZUS ZLA macie wpisany swoj numer NIP??

akurat nie mam już w domu ostatniego L4 ale zawsze gince podaję mój NIP, więc musi być raczej wpisywany.
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Julita, niestety nawet dotykanie zaatakowanej połowy twarzy powoduje ból. Ja zazwyczaj mam problemy z jedzeniem ( ruszaniem szczęką) i czesaniem włosów! Pozostaje mi tylko liczyć na to, że szybko odpuści - czasami przechodzi po 1-2 dniach.
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    a wywalanie z forum coraz bardziej mnie irytuje :sad:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nessie: ja jeszcze siary nie widzialam nic mi nie cieknie z tej parti ciala

ja w pierwszej ciąży nie miałam aż do porodu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kakai teraz przepis się zmieniły i jeśli nie masz własnej działalności wystarczy twoj pesel i nip pracodawcy, tak samo jest już w pitach
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ja mam tylko NIP zakladu pracy, nie wiem czy musi byc tez moj czy sam PESEL wystacza:cry:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mkd: kakai teraz przepis się zmieniły i jeśli nie masz własnej działalności wystarczy twoj pesel i nip pracodawcy, tak samo jest już w pitach

a u mnie u gina jest karteczka że trzeba mieć ze sobą NIP swój i zakładu pracy.....w pierwszej ciąży nie wymagali tego
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Kakai: Ja mam tylko NIP zakladu pracy, nie wiem czy musi byc tez moj czy sam PESEL wystacza

ta, Twoj pesel i nip pracodawcy wystarczy. ja od poczatku ciazy jestem na zwolnieniu i nigdy swojego nipu nie podawalam
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    u mnie ostatnio był sam pesel i zwrotu nie było

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Zwolnienie-lekarskie-bez-NIP-wystarczy-PESEL-2426231.html
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Mam nadzieje ze tak wystarczy, jutro u mnie w pracy w kadrach sie dowiem czy takie zwolnienie jest prawidlowe, oby bylo jak u Ciebie Madzia
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ewelina - to juz niedlugo :) 3mam kciuki !

Dzieki dziewczyny, ze odpisalyscie na temat tych kluc, uspokoilam sie :)

Musze sie pochwalic, dzis zrobilam druga bete, i ladnie przyrosla :) takze jestem cala szczesliwa :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Peppermill: Julita, niestety nawet dotykanie zaatakowanej połowy twarzy powoduje ból. Ja zazwyczaj mam problemy z jedzeniem ( ruszaniem szczęką) i czesaniem włosów! Pozostaje mi tylko liczyć na to, że szybko odpuści - czasami przechodzi po 1-2 dniach.

Współczuję, mam nadzieję, że szybko przejdzie. Przekichane, ze w ciąży nie można brać praktycznie żadnych przeciwbólowych leków w takim przypadku..
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    nikkitaa: Vsti a Tobie przeszedł już ból pleców? Czy nadal Cię trzyma?
    Trzyma, trzyma w ogóle, jak się nasiedzę z prawej strony pod łopatką, boli, jak chol...
    A co do braku miejsca na narządy... to mi się wydaje, jakby mi się żołądek wciskał pod żebra ;/
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Vsti: jak się nasiedzę z prawej strony pod łopatką, boli, jak chol...

Mnie boli za to z lewej :confused: a każda próba rozmasowania kończy się moim krzykiem z bólu :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Też mam uczucie jakbym i się żołądek podniósł do góry...
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ktora teraz mnie zastepuje w narzekaniu?
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    penny: Też mam uczucie jakbym i się żołądek podniósł do góry...

A czujesz przy tym ucisk na żołądek i przełyk ? Czy tylko mi się tak poszczęściło, że juz wszystko powoli mnie zaczyna boleć :confused::bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Gienia chyba wszystkie po kolei beda narzekac :P mnie dzis moje dziecko skopalo po brzuchu :P w ogole poszlam z mezem na spacer i stwierdzam, ze sie do tego nie nadaje :P zero kondycji, zasapana wrocilam jak parowoz :P

Forum fiksuje, zamiast przekierowac na nowe posty to zostaje na poczatku strony i sie trzeba domyslac kto pisal ;/
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    ktoraś z dziewczyn pytała czy można w ciąży używać kremu do depilacji - otóż nie wolno zawiera silną chemię

z innego forum na szybko znalezionego w necie
    jestem kosmetyczką i niestety ciąża jest ogólnym przeciwwskazaniem do stosowania
    zagiegu woskowania a tym samym stosowania masy cukrowej ( obie te metody usuwają włoski wraz z cebulkami).
    ja, jak ta durna jeszcze do niedawna woskowałam się sama,łącznie z bikini. ale nie warto ryzykowac.poza tym
    rzeczywiście rosnący brzuszek jest barierą nie do przeszkodzenia.powoli,widocznośc terenów poniżej pępka
    zbliża się do 0.
    kremy depilujące są natomiast szkodliwą dla ciąży chemią. pozostaje więc stara, dobra maszynka.
    trzeba jakoś przetrzymac ten okres. trudno...
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    gienia83: ktora teraz mnie zastepuje w narzekaniu?

Dzisiaj mogę ja :D Bo boli mnie chyba każda część ciała -piersi są pełne siary znów i znów wycieka (bluzka już mokra :confused:), ucisk na żołądek i przełyk, jelita bolą bo tez mają mniej miejsca, nogi drętwieją i bolą, plecy to już w ogóle ... No i ledwo mogę wziąć głeboki wdech i zaczyna się lekkie przyduszanie ... Uh ulżyło mi :bigsmile: Musiałam ponarzekać troche :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Nikkitaa na szczęście nie. Tzn. na żołądek trochę, ale nic więcej, natomiast od dwóch dni ciężej mi się oddycha..Coś bolący wątek dziś mamy

gienia83: ktora teraz mnie zastepuje w narzekaniu?

Ja podziękuję, bo ogólnie mi dobrze, tylko chciałam się podzielić :wink: chociaż, kto wie co będzie później :tongue::wink:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a ja właśnie wcisnęłam tonę czekolady na poprawę samopoczucia :/ Na noc tak grzeszyć... Biedne to moje dziecko.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    katka ja mam ptasie mleczko :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    nie rób smaka nikkitaa :)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ale jest o smaku kapuczino :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ja uwielbiam śmietankowe/waniliowe :) mniammmm :)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    katka_81: ja uwielbiam śmietankowe/waniliowe :) mniammmm :)

Oh gdybym miała wlaśnie o tym smaku to bym zjadła całe opakowanie w 5 min :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    najlepsze jest waniliowe Milki....mniam....:)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    przestańcie, bo mi się ptasie mleczko będzie śniło w nocy :)))
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Wkurza mnie koszmarnie to co się dzieje z tym forum :-/
    Gubię się strasznie.
    Ja dziś troszkę ponarzekam bo doświadczam właśnie całkowitego spadku energii... Nie chce mi się nawet ręki do góry podnieść... :-/
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ale co się takiego dzieje z forum poza tym, że po dłuższej bezczynności trzeba się zalogować ? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    ale co się takiego dzieje z forum poza tym, że po dłuższej bezczynności trzeba się zalogować ? :smile:

Ja jak otwieram ten temat to nie mam żadnych wpisów. Musze się cofnąć o stronę, potem znów wrócić na najświeższą stronę i dopiero mam wpisy. Czasami mi się otwiera od razu bieżąca strona ale nie wyskakuje mi od momentu ostatnio dodanych postów tylko od samej góry więc muszę szukać, gdzie ostatnio skończyłam czytać... Irytujące.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    sliwson, dziś chyba taki dzień, bo ja też zupełnie bez życia... przez co chodzę zła cały czas :/

Treść doklejona: 19.03.12 21:53
    z forum mam dokładnie to samo :)))
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    nie bardzo rozumiem dlaczego wosk i pasta cukrowa jest przeciwskazana w ciąży no chyba że chodzi o przegrzanie organizmu ale chyba bez przesady...

mnie też to forum wkurza :(
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    sliwson: Ja jak otwieram ten temat to nie mam żadnych wpisów. Musze się cofnąć o stronę, potem znów wrócić na najświeższą stronę i dopiero mam wpisy. Czasami mi się otwiera od razu bieżąca strona ale nie wyskakuje mi od momentu ostatnio dodanych postów tylko od samej góry więc muszę szukać, gdzie ostatnio skończyłam czytać...

aaaaaaaaa to takie kwiatki..
    no mi się takie coś nie dzieje więc dlatego nie wiedziałam o co wam chodzi :wink:

mkd: nie bardzo rozumiem dlaczego wosk i pasta cukrowa jest przeciwskazana w ciąży no chyba że chodzi o przegrzanie organizmu ale chyba bez przesady...

ja też nie rozumiem i nawet się woskowałam kilka razy...

a może o to chodzi, że te bardziej wrażliwsze na ból mogą w momencie wyrywania, nie wiem - dostać jakis skurczów czy ki pieron...
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Wy tu o ptasim mleczku, a ja jak narazie nie mam ochoty na czekolade. Dzis zjadlam troszke miskow haribo za to ;)

Tez mam dziwne akcje z forum.. mam nadzieje, ze to niedlugo sie zmieni i bedzie tak jak kiedys.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Z tym usuwaniem włosów to rozumiem, że kremy depilacyjne nie, bo w tym sama chemia i toksyny zapewne. Ale czemu wosk nie?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    madziauk: a ja jak narazie nie mam ochoty na czekolade

Madziauk
    u Ciebie stanowczo za wcześnie na zachcianki
    jakiekolwiek :wink::wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Teorka - no niby tak, ale zastanawiam sie czy czasem nie zaszlam w owulacje ksiezycowa ;) bo ta beta dzis taka wysoka wyszla..

Treść doklejona: 19.03.12 22:18
    TEORKA - tylko nie mow tego mojemu mezowi ;) bo wczoraj juz mialam smaka na francuski ser, taki twardy.. mniaam.. dzis nakupilam owocow jak szalona + te miski haribo ;) hehe bede musiala sie tlumaczyc ;)
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Madziauk gratuluję pieknego przyrostu , dzidzia sie pięknie rozwija :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    teo a której przeglądarki używasz?
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    ja mam zachcianki , ale nie wiem na co :confused: to jest makabra coś by sie zjadło ale nie wiem co . Próbowałam ogórki , budyń czekoladowy , na myśl o czekoladzie mnie czepie , lody też nie bardzo .. Wcinam jabłka bo nic mi do głowy nie przychodzi . Nooo moze kapuśniak ... a tak kapuśniak :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mkd: teo a której przeglądarki używasz?

mozilli
    ale właśnie spieszę donieść, że i u mnie zaczęło świrować hahahahahaha
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Asia - dziekuje :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.