Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormkd
    • CommentTimeMar 19th 2012
     permalink
    no dobra laseczki mówię dobranoc bo oczy mi się kleją.
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    ja tez żegnam i miłej nocki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Dobrej nocy :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Madziauk ...u mnie też dopiero początek ale ja mam zachcianki od kilku tygodni...zanim jeszcze zrobiłam test miałam niewyobrażalną ochotę na kogel mogel ( który ostatni raz jadłam może 20 lat temu) , zupę fasolową i galaretkę z kurczaka - dodam że galaretki nie cierpię i nigdy, przenigdy nie jadam ...a teraz marzą mi się winogrona - całe kiście winogron i kapuśniak ....masakra jakaś!!! Masakra bo od kilku dni obsesyjnie myślę o jedzeniu :cry:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Linden - ja bym chyba tylko "oczami" jadla, w sumie w pracy zjadlam na siadanko male pieczywo francuskie z budyniem, na obiad zupe chinska z chinskimi pierogami, w domciu brzoskwinie i spaghetti.. kilka haribo i juz minelo chyba 3 godz odkad jadlam, a czuje sie taka pelna.. ze musze mniej jesc.. troszke mnie mdli.. za duzo zjadlam na noc..

Bylam dzis na zakupach, nakupilam owocow..w tym wlasnie brzoskwinie, winogrona..i co? zjadlam jedna brzoskwinie i tyle.. miejsca brak..

Treść doklejona: 19.03.12 23:53
    Dobrej nocki Dziewczyny. Ja lece wody sie napic, i powoli bede sie szykowac do spania..jutro z rana do pracy :)
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Madziauk ja mam dokładnie to samo...czuję głód i myślę o jedzeniu ale nie jem w dużych ilościach ( na szczęście :swingin: ) ...natomiast nudności i odruch wymiotny towarzyszą mi również od samego początku :cry: ..zanim jeszcze zrobiłam test!

Dobranoc Dziewczyny :)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeMar 20th 2012
     permalink
    Spać od godziny nie mogę :cry:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    Witaj w klubie, penny. I jeszcze zgaga mnie męczy już trzecią noc:cry:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    witam wtorkowo.....uciekam zaraz do pracy, ale powiem wam, że to chyba moje ostatnie godziny tam. Chciałam pracować do Świąt, ale chyba nie dam rady. Mam mega dużo pracy, brak czasu na to, żeby chwilę odejść od kompa i odpocząć, wczoraj byłam tak zmęczona, że zasnęłabym na stojąco....a jak już usiadłam to wstać nie mogłam, tak mnie brzuch zaczął na dole kłuć.....nie wiem kompletnie co robić, bo nie lubię się poddawać, ale chyba w tym wypadku to nie moje ambicje są ważne a maluszek.....zobaczymy jak będzie dziś. Co prawda wizyta dopiero po Świętach, ale po L4 zawsze mogę iść (tzn. w piątek po pracy, bo wcześniej ginka jest do południa) :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeMar 20th 2012 zmieniony
     permalink
    Kasiek znam to, ja chciałam pracowac do 30tc, a wytrwałam do 22 i juz jestem na L4, bo masa pracy, stresu, dojazdy, uznałam, że nie ma co kosztem zdrowia sie wysilac:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    gaviscon dziewuszki na zgagę :)
    Witam wtorkowo :)
    Kasiu... piernicz tą pracę, Maluch najważniejszy i Twoje samopoczucie :) Pomysl, ze wiele kobiet (jak ja) nie moze pracowac od początku... A ja ledwo dostałam pracę, popracowalam niecale 3 miechy i ciąża... Straszne wyrzuty sumienia mną szarpały, ale teraz mam to w d... :)))
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hejo ciężaróweczki moje kochane :)

pięknie u Nas pobudka ok.23 potem o 3 i o 6 :) i teraz dalej śpi więc chyba nie najgorzej :)
    w końcu czuję że żyję - wyspana o!

o 11 idę na zdjęcie szwu trochę się cykam, mam nadzieję, że jakieś znieczulenie dadzą, bo ta rana boli jak cholera...
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    hej wszystkie mamuski:) melduje sie ze poki co nie rodze, czop odchodzi, plamienia sa, pelno sluzu brzuch pobolewa poza tym cisza;))) piekna pogoda to moze moj syn zdecyduje sie na jakis dzien:)) poki co zmykam kapac sie i musze podjechac do pracy:))
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Gienia,a takie małe dziecko nie powinno chyba tak dużo spać? Moja tak spała i też się cieszyłam,że się wysypiam i w ogóle super,a przybierała zbyt mało.Dopiero od paru tygodni daję się jej wyspać ile chce,bo już waga w normie. No,ale musiałam ją potem budzić co dwie godziny.. Czy noc czy w dzień :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    on mi wisi na cycku prawie non stop, budzę go co 3h chyba ze sam sie obudzi... no i karmie też na żądanie...
    w szpitalu kazali wybudzac po 3h snu
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    gienia- to dosyć przydatna informacja z tym wybudzaniem :bigsmile: w nocy też trzeba budzić ?
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    judka25: w nocy też trzeba budzić ?

tak raczej tak, moj sie budzi sam w sumie

dziś idę zapisać go do przychodni
    pierwsza wizyta chyba po 3tyg zycia to zobaczymy co z wagą, ale nie widzę żeby źle jadł :)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Witam Was :bigsmile:
    Zasnęłam wczoraj przed telewizorem oglądając Pan i Pani Smith... A planowałam jeszcze oglądnąć Twardą Sztuke o 23.35 no ale cóż -nawet laptopa nie wyłączyłam, leżał obok mnie, nie wiem kiedy mi się udało zasnąć :bigsmile:

Jutro wizyta u gina! :crazy: Może w końcu poznam płeć! :crazy: Jej ale się ekscytuje :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    annie128: Witaj w klubie, penny. I jeszcze zgaga mnie męczy już trzecią noc

Ja po prostu się budzę, wiercę, w końcu wstaję, bez sensu.. Teraz jestem totalnie zaspana :neutral:

gienia83: w szpitalu kazali wybudzac po 3h snu

Dlaczego trzeba wybudzać malucha ? Trochę mnie to zdziwiło... dlaczego nie może spać ...
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    penny: Ja po prostu się budzę, wiercę, w końcu wstaję, bez sensu

Mnie budziła ochota na czekolade więc siadałam na łóżku, zjadałam ptasie mleczko, szłam spać i tak całą noc :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Wybudzanie ???
    Ja nie wybudzałam spał to spał...dziwią mnie troche te zwyczaje nowe ... tak samo jak w niektórych szpitalach nie kąpia maluchów...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    penny: Dlaczego trzeba wybudzać malucha ? Trochę mnie to zdziwiło... dlaczego nie może spać ...

bo musi jeść :) :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    witam sie ja! Przylaczam sie do mamusiek, ktorych dzieciaczki robia sobie dyskoteke nad ranem :) Mala szalala od 5 :shocked: i to tak, ze spac sie nie dalo :p
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    nikkitaa: Mnie budziła ochota na czekolade

Ooo i to są konkretne powody dla których warto wstać w środku nocy :devil:
    No to jutro masz wielki dzień u gina.
    Ja dopiero 7 kwietnia idę, się doczekać nie mogę, bo to całe dwa miesiące od poprzedniego usg :)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    czerwinka: Wybudzanie ???
    Ja nie wybudzałam spał to spał...dziwią mnie troche te zwyczaje nowe ...

moj sam sie budzi co 2-3-4h mysle ze to ok, a jak pediatra stwierdzi inaczej to wtedy bede budzila
    w szpitalu maly wisial non stop na cycu z czego ja spalam moze 5h od pon do soboty
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Vsti: Mala szalala od 5 i to tak, ze spac sie nie dalo :p

Mnie jeszcze nie budzą harce malucha -wczoraj miał aktywny dzień, dzisiaj jeszcze śpi chyba :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    gienia83: bo musi jeść :)

A nie może jeść jak już się wyśpi i zgłodnieje sam :) ? Wszystkie mamy tak wybudzają, kurka ja nawet nie wiedziałam, w życiu do głowy by nie wpadło coś takiego :)
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    penny: Ja dopiero 7 kwietnia idę, się doczekać nie mogę, bo to całe dwa miesiące od poprzedniego usg :)

Jestem strasznie ciekawa co się u mnie zmieniło przez ten miesiąc, jak malucha będzie już na usg widać i w ogóle :crazy: Po 2 miesiącach bez USG to już bym kurde rozkładała namiot pod przychodnią czekając na następny dzień i wizytę :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    penny: A nie może jeść jak już się wyśpi i zgłodnieje sam :) ?

tak i niech wstanie do lodowki pojdzie po parowke hehe :) wariatka
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    nikkitaa: Po 2 miesiącach bez USG to już bym kurde rozkładała namiot pod przychodnią czekając na następny dzień i wizytę

Hahahah, ja co dziwne nawet spokojnie do tego podchodzę, ale już naprawdę się doczekać nie mogę :)

Co do tego wybudzania, to ja chyba nie będę tego robić, skoro dziecko śpi w nocy, to znaczy że mu dobrze i niczego nie potrzebuje, jak będzie głodne samo mi powie i to pewnie bardzo głośno :)

Vsti u mnie diskoparty wieczorem największe i koło 6 nad ranem :bigsmile:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    no pięknie to która teraz rodzi?:P
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    gienia83: tak i niech wstanie do lodowki pojdzie po parowke hehe :) wariatka

:tooth::tooth::tooth: no, że mnie budzić będzie z głodu nooo :rolling: wtedy cyc i już :tooth:
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    penny: Co do tego wybudzania, to ja chyba nie będę tego robić, skoro dziecko śpi w nocy, to znaczy że mu dobrze i niczego nie potrzebuje, jak będzie głodne samo mi powie i to pewnie bardzo głośno :)

Też jestem tego zdania, chociaż uważam, ze jak przez 4 godziny w nocy nie będzie maluch domagał sie cyca, to jednak chyba po takim czasie lepiej wybudzić i nakarmić. Nie wyobrażam sobie, że dziecko prześpi cała noc bez wołania o papu :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nikkitaa: Też jestem tego zdania, chociaż uważam, ze jak przez 4 godziny w nocy nie będzie maluch domagał sie cyca, to jednak chyba po takim czasie lepiej wybudzić i nakarmić. Nie wyobrażam sobie, że dziecko prześpi cała noc bez wołania o papu

no wlasnie i o to tu chodzi ze dziecko takie male nie moze przesypiac bez jedzenia powyzej 3h
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Mam koleżankę, której córka potrafi i z 6 h w nocy nie budzić i się malutka rozwija zdrowo :) Nic jej nie dolega, nie choruje, jest pocieszna, w ogóle prawie nie płacze, generalnie jest wiecznie ze wszystkiego zadowolona :shocked: :bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    z tym wybudzaniem to zależy od dzieci....bo są takie które będąc na cycu będą spały nawet głodne, a wtedy waga ciała będzie spadać i pediatra sam zaleci częstsze karmienie.....a są takie, które równo co 3godz. same sie budzą....Generalnie jak dziecko dobrze przybiera to lekarz sam wam powie, żebyście raczej nie wybudzały, ale takiego 2-3 tyg. noworodka raczej sie wybudza.

No i nie zarzekajcie się, że nie będziecie wybudzać bo jak wam zacznie z wagi lecieć to będziecie stać z zegarkiem w ręku nad nim, żeby nie spało dłużej.

Co innego dzieci na MM - te nie mogą jeść na żądanie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam się w pierwszy dzień wiosny! :bigsmile: Ja miałam dzisiaj ciężką noc więc też ponarzekam, a co :devil: w nocy budziłam się czułam jak wszystko się u mnie rozciąga, każde przewrócenie na drugi bok to ból, w dzień tak tego nie odczuwam a w nocy to jakaś masakra :confused:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Aj zobaczymy jak to będzie jak urodzimy :bigsmile: Nie ma co gdybać jak na razie bo to jak często w nocy będziemy karmić akurat nie tylko od naszych chęci zależy :bigsmile:

Treść doklejona: 20.03.12 09:35
    sysiajaw: w nocy budziłam się czułam jak wszystko się u mnie rozciąga, każde przewrócenie na drugi bok to ból, w dzień tak tego nie odczuwam a w nocy to jakaś masakra

Ja w niedziele kurcze miałam okropne bóle -czułam, że brzuch jest napięty, rozciąga się, po bokach mnie bolało normalnie masakra :D Ale to nie w nocy tylko w dzień :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kasiek ja się nie zarzekam, tylko jestem mocno zdziwiona, nigdy nie słyszałam od żadnej koleżanki, która już urodziła, żeby dziecię wybudzać po to żeby jadło. Po prostu zastanawiam się nad tym, bo każde dziecko jest inne, jedne przybierze szybciej na wadze inne wolniej, dla mnie to takie trochę na siłę, po to żeby koniecznie było wszystko książkowe... No nic zobaczymy jak to będzie wyglądać w praktyce :)
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Ja nigdy nie wybudzałam, ale moje dziecko było typem ssacza i na pewno by nie poleżało spokojnie głodne ;) W tym temacie szybko się upewniłam. na początku sama się budziła co 3h. A po miesiącu zaczęła przesypiać naet 6, 8h (!) w nocy i nie budziłam jej. Rozwijała się prawidłowo. Jak się zaczeło ząbkowanie to sięz aczęła dla odmiany budzić do 8 razy w nocy na cyca :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    sysiajaw: Witam się w pierwszy dzień wiosny!

Sysia ale to dopiero jutro :) dziś dopiero 20-ty :)
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Puzzle: Sysia ale to dopiero jutro :) dziś dopiero 20-ty :)

Wyczytałam, że dziś się zaczęła astronomiczna wiosna o godz. 6.14 :wink:

"Różnica między kalendarzowym a astronomicznym początkiem wiosny jest związana z ruchem Słońca. W 2012 roku astronomiczna wiosna przyjdzie dzień wcześniej niż wskazują kalendarze."
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    penny: Wyczytałam, że dziś się zaczęła astronomiczna wiosna o godz. 6.14

No ja to samo słyszałam wczoraj w radiu, że to już dziś o 6.14 :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Puzzle: Sysia ale to dopiero jutro :) dziś dopiero 20-ty :)

no właśnie kochane w tym roku 1 dzień wiosny jest dzisiaj :bigsmile: odpalcie sobie TV :bigsmile:, rano TVN oglądąłam, mnie też to zszokowało ale cóż :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Ja nie mam telewizji więc niedoinformowana w tym temacie :)
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Już niedługo dziewczyny lato :surfing:
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Już niedługo lipiec :rolling::boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Bo rok przestępny mamy i dlatego dzień wcześniej wiosna przychodzi ;-))

Witam wtorkowo, u nas słoneczko i żyć sie chce. Umówiłam się na USG połówkowe na 11 kwietnia i może mój Lokator pokaże co tam miedzy nogami się dzieje :-))
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Jestem okropnie ciekawa, czy mi w brzuniu siedzi Aleksandra czy Eryk/Maciej (jeszcze nie zdecydowalismy :D) :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Dzisiaj , dzisiaj wiosenka przyszła : ) chłodno ale słoneczko piękne . Mój M już na polu nawozi drzewka i borówki coby nam pięknie rosły . I kupiłam truskawki , takie krzaki wysokie , nawet nie wiedziałam ze taka odmiana istnieje :shocked:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.