Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorOsorya
    • CommentTimeMar 20th 2012
     permalink
    Cześć Babeczki;]

Czy przez ostatnie 3 dni któraś urodziła?
    Jak się w ogóle czujecie??:) Ja póki co super,ale zaczęłam się szybko męczyć,czasami sapie jak słonica po wejściu po schodach;D
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    A ja niestety od jutra na patologii ciąży :cry: Od soboty brzuch twardnieje cały czas i to boleśnie, dzisiaj gin nie pozostawił mi złudzeń - w kombinacji ze skróconą szyjką może by źle... Co za beznadzieja... :sad:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Oj jo joj! Hydrozagadka, to Ty leż dziewczyno plackiem i sie nie ruszaj - szyjce to służy i sie wyciaga...... Lekarze na pewno Ci pomogą.
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    hydrozagadka: A ja niestety od jutra na patologii ciąży

:(((

Ja dzis byłam u swojej gin. i niby wszsytko jest ok.- brzuch nadal twardnieje boleśnbie (po nocach nie mogę spać) ale za to szyjka jest już niby normalna- 28-30 mm :). Do No-spy doszedł mi jeszcze Scopolan na noc na te twardnienie.
    Mam pozwolenie na poruszanie się:bigsmile:,
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Kochane ja poczułam z pierwszym dzieckiem ruchy koło 20tyg. teraz mam nadzieję że będzie to dużo szybciej :bigsmile:
    A truskawki sadzi się w normalną ziemię ogrodniczą można ją zmieszać troszkę z torfem, bo lubią lekko kwaśną ziemię :bigsmile: i tyle, no i nie zapomnieć podlewać :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    sysiajaw: A truskawki sadzi się w normalną ziemię ogrodniczą można ją zmieszać troszkę z torfem, bo lubią lekko kwaśną ziemię i tyle, no i nie zapomnieć podlewać

Dzięki wielkie :D To skoro jest już ciepło posprzątam po zimie na balkonie i pobawie sie w sadzenie truskawek :boogie:

Kurcze coraz więcej przypadków, że trzeba leżeć :confused: Nie wiem jak ja bym uleżała, jak ja nie moge spać dłużej niż do 9 i sie budze i szalu dostaje jak mam leżeć non stop w łóżku. Szukam byle jakiego zajęcia, chociażby mycie podłogi po raz setny i odkurzanie bo jeden okruszek się pojawił -żeby tylko po prostu nie siedzieć na tylku :devil: A potem narzekam, że wszystko mnie boli :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    nikkitaa nie ma za co:bigsmile:

no ja na razie pracuje, mam nadzieję że wytrzymam do 30tc, poprzednio odeszłam w 32tc jak mnie do szpitala położyli ze skurczami których nie czułam, wtedy się nie oszczędzałam, a teraz staram się mierzyć siły na zamiary i jestem grzeczna :bigsmile: a jak to będzie w praktyce to się okaże :cool:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ja w niedziele jak nie miałam co robić, tak wieczorem usypiałam w aucie jak wracaliśmy do domu :D Od samego rana coś wymyślałam do roboty -nawet mojemu zrobiłam śniadanie do łóżka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ja tez dziś po wizycie kontrolnej. Szyjka nadal miękka ale nie skraca się i nie rozwiera także nie jest źle. Na razie mam dalej odpoczywać w domu. Decyzja o szpitalu zawieszona:)
    Ginka podsłuchała serduszko Maluszka co bardzo się mu się nie spodobało i z uporem maniaka jej uciekał kopiąc aparaturę:P Pomacała trochę brzucho i stwierdziła, że Młody nadal nie leży głową w dół wiec mam go "prowokować do fikania:P".
    Z minusów- mocno poleciała mi morfologia. Hemoglobina która utrzymywała się zawsze na poziomie 11-12 teraz spadła do 10,2 i mam łykać żelazo.

Co do wybudzania dzieci w nocy. Ja od początku chciałam karmić na żądanie. Nie zakładałam, że będę z zegarkiem w ręku odmierzać czas od karmienia do karmienia... Niestety rzeczywistość czasem zaskakuje i zmienia plany. Tymek miał po porodzie żółtaczkę i położne zaleciły karmić go co 2 godz. To ponoć najlepszy sposób, żeby naturalnie zbić poziom bilirubiny... No i z zegarkiem w ręku wybudzałam malucha na karmienia. Obyło się bez lamp. W domu, ponieważ Tymek ładnie przybierał na wadze, już nie wybudzałam. I w sumie nie musiałam bo trafił mi się głodomor, który się sam budził na cyca co 3 godz:P

Hydrozagadka mocno trzymam kciuki za Ciebie!!!
    --
  1.  permalink
    ja tez chcialam wytrwac dlugo w pracy...nie udalo sie, trafilam do szpitala z krwawieniem w 13 tc i dupcia blada, od 7 lutego sie w domu zamulam...a juz mnie trafia bo tesknie za dzieciakami.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    sliwson: Decyzja o szpitalu zawieszona:)

No to super :bigsmile: Dbaj o siebie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    kuleczka_69 czasami ktoś ma u góry inne plany dla nas :bigsmile: najważniejsze żebyś ty i maluszek czuł sie ok
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
    • CommentTimeMar 20th 2012 zmieniony
     permalink
    Sysia racja, na poczatku sie tym przejmowalam, teraz juz olewam, bo maluch najwazniejszy, odwiedzam dzieciaki co jakis czas i musi mi to wystarzyc :P
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Laseczki, czy puszczacie muzyke Waszym Dziedziaczkom w brzuszku? Ul_cia moja już od dawna leci na klasyce, kupiłam też płytę z kołysankami Wodeckiego i Umer i czasami dla odmiany tego słucha ale zdecydowanie króluje Mozart ;) W czasach jak miała jeszcze dużo więcej miejsca rzucała się i kopała z impetem i miałam już dość tych szaleństw to jak puściłam muzykę to zdecydowanie czułam, że się uspokoiła a jak miałam chwilę wytchnienia.
    Ja zakładam na brzuch słuchawki męża i dzięki temu można w tym czasie oglądać telewizję ;)
    Chciałam też swojego czasu kupić taki specjalny pas Lullabelly na brzuch do puszczania muzyki ale jakoś się obyło :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Julita, fajny ten pas ale strasznie drogi!:shocked: Zresztą jak każda fanaberia dla dziecka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mój maluszek tam lubi jak sama śpiewam....a śpiewam co wieczór starszej córce
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    witam ''wiosennie'' kolejna noc do dupy, obudzilam sie co prawda dopiero o 5.40 ale spac poszlam o 2 wiec szalu nie ma... Potem spac nie moglam i kkolo 7 przysnelam.

Co do bydzenia dzieci- powinno sie co 2-3 h poniewaz to co maluszek zje jest moment trawione, przez co jak dlugo nie jje spada poziom cukru i ten robi sie senny taka 'spiaczka' im dluzej pozostaje bez jedzenia tym trudniej mu sie obudzic. Tak slyszalam...
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    flavia wydaje mi się że twoje argumenty trafiają w samo sedno i też kojarzę że przy wyjściu kazali mi małą budzić co 2-3h na karmienie, ale nie musiałam mała budziła się co 2h :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Zmieniłam termin porodu, bo ten był źle wyliczony, nie wiem skąd mi się wziął ten termin 20 lipca :cool: Wg Rotzera i z terminu OM wychodzi 27 lipca. Już dawno miałam zmienić.
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    flavia: witam ''wiosennie'' kolejna noc do dupy, obudzilam sie co prawda dopiero o 5.40 ale spac poszlam o 2 wiec szalu nie ma... Potem spac nie moglam i kkolo 7 przysnelam.

A ja z kolei w drugą stronę - w niedzielę pierwszy raz od początku ciąży pospałam do 10, a dziś... do 11. Normalnie koło 6-7 budzi mnie mój brzuszek.
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Flavia, zgadzam się z Tobą. Takie malutkie dzieci nie mogą jeść co np. 4-6h. U mnie Kuba wybudzał się sam, ale czasem i aj go budziłam. A zwracali mi na to szczególnie uwagę, bo Kubuś był mały i był poniżej 10 centyla.
    Jak zostałam na noc w szpitalu po porodzie to przed każdym karmieniem sprawdzali mu poziom cukru we krwi i kazali wybudzać, nie było że smacznie śpi.
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    U mnie prawdopodobnie skończy się na założeniu pessara, może też wdrożą jakieś poważniejsze leki hamujące skurcze, na razie biorę tylko nospę. Cholernie nie chcę tam leżec, patologia ciąży to nie jest optymistyczny oddział :sad: A zapowiada się, że z tydzień na pewno, może dłużej...
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hydrozagadko trzymaj się jakoś, kurde nic wesołego na patologii leżeć :( Może jakoś odpocznie macica i wypuszczą Cię do domu :)
    Sliwson odpoczywaj jak najwięcej :)

To ja już nie wiem jak z tym budzeniem, jedni budzą, inni nie i jest też ok...
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink

No u mnie kazali. Ale uważam, że lepiej wybudzić a nie później zamartwiać się, że dziecko nie przybiera.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Wyjdzie w "praniu", jak to z tym karmieniem będzie :)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Właśnie znalazłam przepis na ciasto kokosowe (typu rafaello) z białą czekoladą i truskawkami <3 Już wiem co zrobie na weekend :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Ja nie wiem co to wybudzanie dziecka, bo moja od porodu do 4 miesiąca życia budziła się co 1,5 godziny...Także nie nastawiam się na to, że pośpię ciurkiem 3 godziny...:devil:. To byłby dla mnie luksus...
    Mój Maluch ma koncerty wieczorne, kiedy to siostra zapodaje mu repertuar z "Akademi Pana Kleksa", czy tez jakieś kolędy, które u nas nadal w domu królują...No i jeszcze kolysanki oczywiście.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Właśnie znalazłam przepis na ciasto kokosowe (typu rafaello) z białą czekoladą i truskawkami <3 Już wiem co zrobie na weekend :bigsmile:

Ja mam właśnie murzynka w piekarniku:)
    Całe mieszkanie pachnie :hungry:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Murzynka robiłam 3 tygodnie temu :D 2 tygodnie temu ciasto ze śliwkami, ten weekend miałam wolny od ciast (lenistwo :D) i teraz czas na jakieś nowe :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink

Wszystko zależy od dziecka i sytuacji. Po prostu trzeba dostosować opiekę do potrzeb dziecka ale to jest przecież oczywiste i przychodzi naprawdę naturalnie. Dziecko będzie mało przybierać- będziesz wybudzać i nawet się nie będziesz nad tym zastanawiać:)Na pewno nie ma co się tym teraz martwić na zapas bo to w sumie już problem techniczny:)
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Oooo, murzynek!!! Właśnie sie od kilku dni zabieram za niego:bigsmile:.
    --
  2.  permalink
    nie wiem czy moje dziecko lubi muzykę klasyczną:bigsmile: w kążdym razie w piątek idzie z mamą posłuchać dobrego rocka
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    plecy mi zaraz odpadną... :cry:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    kapelusznick: w kążdym razie w piątek idzie z mamą posłuchać dobrego rocka

A gdzie to się wybierasz? :D Koncert jakiś? :devil::bigsmile:

Treść doklejona: 20.03.12 15:08
    Vsti: plecy mi zaraz odpadną...

Nie czuj się samotnie :wink: Mam nadzieje, że minie niebawem :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    W temacie koncertów: 6 czerwca jest koncert "Pink Floyd" i wiem ze moj mąż bardzo chce iść, ja bardzo chce żeby poszedl, ale w głowie mam czarny scenariusz, ze zacznę rodzic, a on nie usłyszy telefonu:devil:.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Mój Wojtek chce jechac na Wacken w sierpniu ale jakoś mi sie to nie usmiecha, żeby jechal na 3 dni na festiwal kiedy ja bedę z dzieckiem w domu siedzieć :confused:
    --
  3.  permalink
    nikkitaa
    koncert klubowy :-)
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Nikkitaa, ja to moich, znaczy córkę i męża, namawiam na wakacje we dwoje, tak w sierpniu;). Przynajmniej bym sobie mogła pobyć sam na sam z Maluchem, no i miałabym trochę spokoju i czasu żeby sie ogarnac:devil:.
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Vsti: plecy mi zaraz odpadną...

Vsti ja do tego mam ból kości ogonowej, którą miałam kilkadziesiąt razy stłuczoną we wczesnej młodości. To dopiero ból. Dzisiaj mam drugą kontrolną wizytę poszpitalna u pani dr to mam nadzieję, ze nie zapomnę jej o tym powiedzieć. Wczoraj wieczorem prawie wyłam z bólu ehh
    --
  4.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    Codziennie zagladam,ale nie zawsze pisze,mam male urwanie glowy w domu. Dzisiaj Emilka w przedszkolu miala badania kregoslupa i wyszlo,ze ma lekka wade i chce te wyniki skonsultwac z naszym pediatra i pewnie poprosze o skierowanie do ortopedy.
    Dzisiaj poczulam chyba pierwszy mocniejszy ruch maluszka,narazie cisza,ale zapewne to mlode bo takie same byly pierwsze ruchy Emilki:wink::bigsmile:

Jutro w nocy maz jedzie juz do roboty na 8 tygodni:sad::sad: Zawsze jak jedzie to jakiegos dola lapie,ehh:sad:
    Dzisiaj ogladalam wozki,ale nic fajnego nie widzialam a chcialabym kupic Baby Merca...

Treść doklejona: 20.03.12 18:21
    1. JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    2. katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    3. gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    3. ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    4. Biedronka11 10.04.2012 (chłopiec)
    5. flavia 19.04.2012 (dziewczynka)

6. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    7. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    8. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    9. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    9. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    10. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    11. jezynka 15.05.2012 (dziewczynka)
    12. ifonka84 19.05.2012(dziewczynka)
    13. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    14. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    15. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    16. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    17. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    18. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    19. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    20. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    21. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    21. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    22. Lezunia 25.06.2012
    23. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    23. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    24. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    25. nikkitaa 05.07.2012
    26. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    26. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    27. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    28. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    28. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    29. doti_p 12.07.2012 (dziewczynka i niespodzianka)
    30. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    31. marylove 17.07.2012
    32. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    33. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    34. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    35. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    36. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    37. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    38. atamala 06.08.2012
    39. Mamrotka 13.08.2012
    40. kuleczka_69 14.08.2012
    41. Ul_cia 18.08.2012
    41. Rumba 18.08.2012
    41. czerwinka 18.08.2012 (dziewczynka)
    41. Cobraczek 18.08.2012 (chłopiec)
    42. dorotka0905 20.08.2012
    43. marysia_23 25.08.2012
    44. Anecia84 30.08.2012
    44. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    45. judka25 31.08.2012
    46. Kafffka74 04.09.2012
    47. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012
    48. Peppermill 13.09.2012
    49. oranda 15.09.2012
    50. katka_81 17.09.2012
    51. asia_ 22.09.2012
    52. sysiajaw 24.09.2012
    53. leneczka8484 30.09.2012
    53. ASulek 30.09.2012
    54. kapelusznick 01.10 2012
    55. magdalenka2610 07.10.2012
    56. łośćń 12.10.2012
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ech corbraczku, wiem co czujesz... ja ostatnio na wyjazd mojego Przemka miałam takiego doła, że płakałam 2 dni :( pierwszy raz chyba tak odczuwałam Jego wyjazd...
    --
  5.  permalink
    katka_81: ech corbraczku, wiem co czujesz... ja ostatnio na wyjazd mojego Przemka miałam takiego doła, że płakałam 2 dni :( pierwszy raz chyba tak odczuwałam Jego wyjazd...

Na poczatku jezdzil w PL w systemie 2/1 potem miedzynarodowka jezdzil 6/1 a teraz niestety pracuje u niemca i jezdzi 6-8/2 ,ale niestety jazda w PL u nas sie poprostu nie oplaca jak ktos chce lub musi zarobic wiecej.Maz chce 4 tyg wziasc na poczatku sierpnia zeby byc przy porodzie i pomoc mi po,no nic jakos sobie poradzimy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    mój jeździ w systemie 4-5/1 i jest mi cięzko... także współczuję Cobraczku :(
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Jej kurcze nie wiem jak Wy sobie dajecie dziewczyny rade... Ja szału dostaje jak Wojtek wyjeżdża zaledwie na niecałe 5 dni bo w piątek wieczorem już jest i zostaje do nocy z nd/pon do 3 w nocy...
    --
  6.  permalink
    Oj niunia narazie nie ma wyjscia,ale z pozytywnych rzeczy to za rok zaczynamy odkladac na dzialke i bedziemy sie budowac i nareszcie na swoje:bigsmile::bigsmile:

Treść doklejona: 20.03.12 19:03
    nikkitaa: Jej kurcze nie wiem jak Wy sobie dajecie dziewczyny rade... Ja szału dostaje jak Wojtek wyjeżdża zaledwie na niecałe 5 dni bo w piątek wieczorem już jest i zostaje do nocy z nd/pon do 3 w nocy...--

Tez mam momemntami dosc,ale....Jeszcze pare lat i maz zamierza zjechac na stale i dorwac cos na miejscu...Zastanawia sie nad praca egzaminatora w wordzie,ale to narazie tylko zastanawianie sie...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    no łatwo nie jest... wkurza mnie to bardzo. Przemek może za rok zjedzie... przynajmniej chciałabym bardzo i będę nalegać. Wolę mniejsze pieniążki ale mieć Go przy sobie. A mieszkanko mamy swoje :)
    --
  7.  permalink
    katka_81: no łatwo nie jest... wkurza mnie to bardzo. Przemek może za rok zjedzie... przynajmniej chciałabym bardzo i będę nalegać. Wolę mniejsze pieniążki ale mieć Go przy sobie. A mieszkanko mamy swoje :)

Aaaaa no widzisz my wlasnie chcemy sobie dom zbudowac,wyniesc sie i wtedy maz bedzie myslal o pracy na miejscu:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    oby Wasze marzenia się spełniły :))) My też planujemy domek ale chcemy wziąć kredyt i tak skombinować, by wynająć to mieszkanko, by zarabiało na kredycik :) ale zobaczymy jak to będzie :)))
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej Dziewczyny :)

Ale mi narobilyscie smaka na murzynka :))))

Co do mezow na wyjazdach to podziwiam Was !!, my oboje pracujemy w UK, caly dzien jestesmy w pracy, ale wieczorkiem fajnie byc razem...
    Bylam w Polsce caly wrzesnien 11, Maz byl przez 2 tygodnie.. pamietam, ze strasznie tesknilam.. codziennie byly tel, smsy i konferencje skype..
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Ale piszecie o pysznościach...
    Mój mąż też na delegacji, za 3 dni wraca na szczęście.
    Jeśli chodzi o ruchy to ja czuję tylko takie delikatne łaskotanie od środka, na kopniaczki jeszcze czekam :bigsmile:.
    Ostatnio kiepsko się czułam, chyba więzadła mnie ciągnęły, jelita hulały, brzuszek na szczęście był miękki, więc mam nadzieję, że to nic złego. Dziewczyny a jak rozpoznać twardnienie brzucha? Bo jak stoję to zawsze mam twardy (nie jak kamień, ale naciągnięty), jak siedzę to miękki. Czy twardy brzuch to taki mega twardy?
    -- [url=http://lilypie.com][/url
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.