Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormadzinka83
    • CommentTimeMar 21st 2012
     permalink
    A my się meldujemy w skończonym 17tc, no to jedziemy z 18 :bigsmile:.
    Ja się nie wysypiam w sumie prawie od początku ciąży, bo muszę siusiu biegać, jakoś tak mi macica uciska, że nie da rady inaczej. Dzisiaj pobudka o 2, potem o 6, no i do 8 udało mi się pospać. A zaraz zmykam do pracy:bigsmile: - miłego dzionka!
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja też się witam u nas znów pochmurnie i jedyne co mi się chce to spać

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 21.03.12 09:04</span>
    ja też się witam u nas znów pochmurnie i jedyne co mi się chce to spać
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Chmurno chmurno :confused: wieje do tego, nawet pies z kotem nie chcą wyjść na dwór za bardzo. Pocieszam się orzechowym cappuccino i szukam łóżeczka dla małej :wink:

czerwinka: ja się melduje ... choć tak zmęczona jak diabli :( nie wiem co się zemną dzieje jestem bezsilna, ciagle zmęczona do d...y to

Pamiętam, że też potrafiłam mieć takie zjazdy, byłam totalnie bez sił, ale przechodziło, a potem gwałtowny zastrzyk energii, także głowa do góry :smile:

Doti w ogóle to musi być jakich odjazd przy dwójce maluchów w brzuchu, jeden daje popalić a co dopiero pakiet :bigsmile:

Madzinka, Kakai jak ten czas w ciąży się kurczy, tak szybko uciekają te tygodnie :bigsmile:

Nessi zabójcze ceny :shocked:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeMar 21st 2012 zmieniony
     permalink
    witam środowo :)
    Ja codziennie budzę się o 6-7, jem śniadanko i leniuchuję :) Dziś pospałam do 8.40 i obudziły mnie straszne mdłości :) Mały się chyba żarełka domagał, przyzwyczajony do wczesnego codziennego śniadanka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    hej! to ja chyba musze w koncu zwlec sie z lozka :)
    Taki kompletny brak sil+masakryczny nastroj zdarza sie i mi ostatnio nawet czesto... Moze to przesilenie wiosenne? :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    ooo za 11 dni mamy stodniowke :D
    --
    • CommentAuthorufo03
     permalink
    Hej Mamuśki, a ja dziś byłam na pobraniu krwi i jestem bardzo miło zaskoczona. Normalnie spotkałam prawdziwego mężczyznę - był tylko on przede mną w kolejce a i tak mnie przepuścił, no szok :shocked: bo jak to powiedział "jestem uprzywilejowana" :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ufo mnie też ostatnio miło pan, a raczej panowie zaskoczyli. Parę dni temu jechałam tramwajem. Jakoś nawet specjalnie siadać nie chciałam i nie podchodziłam do miejsc siedzących, a tu nagle dwóch mężczyzn głośno prosi żebym sobie usiadła :bigsmile:. Mówiłam, że dziękuję , ale postoję, ale tak się upierali i uśmiechali, że strzeliłam buraka i siadłam w końcu :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dziewczyny jestem normalnie nie do życia :sad: ciągle chce mi się spać padam na pysk o 21, chodzę apatyczna, kiedy to wreszcie minie bo mnie to dołuje :cry:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ah udało mi się wyspać i nic mnie nie budziło :) no prawie... bo coś chyba mnie brzuch bolał w nocy ale spalam tak mocno że nie pamiętam ;D pisze z telefonu bo mam problem z zainstalowaniem systemu na laptopie od wczoraj ... Zamiast się instalować to się resetuje non stop...grrr. A tu trzeba się szykować na wizytę u lekarza ah :) doczekałam się :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    dziewczyny, to może rzeczywiście przesilenie wiosenne - a My w tym stanie jesteśmy podatniejsze na zmęczenie... Uśmiechnąć mi się proszę ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    A ja już jestem na oddziale :sad: Fenoterol i Isoptin na dzień dobry, czekam na wyniki posiewów i będą majstrować przy szyjce. Ponoć wygląda to bardzo źle, ale szczegółów się na razie nie dowiedziałam :sad:
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Witam również środowo :). Przedwczoraj byliśmy na usg i maluch waży już 888 g. Wszystko z ciążą ok, tylko mnie w moczu wyszły leukocyty.... Dostałam globulki pimafucin do stosowania i prouro do łykania. Mam nadzieje, że żadna infekcja się nie wda i będzie wszystko ok. Czy miałyście może do czynienia z leukocytami w ciąży??

Dzisiaj, ponieważ przedwczoraj ze względu na jakąś bardzo trudny "przypadek" w kolejce za mną nie zdążyłyśmy, idę na usg 4D i już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że zobaczę śliczną twarzyczkę mojego synka... :smile:
    --
  1.  permalink
    HYDROZAGADKA trzymaj się Kochana napewno bedzie dobrze w najgorszym wypadku założą Ci szew na szyjkę ja miałam pessar i tez niemiłe przygody z fenoterolem od 18tc do 36tc...no i oczywiście już do końca leżenie.trzymam za Ciebie kciuki
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: Madzinka, Kakai jak ten czas w ciąży się kurczy, tak szybko uciekają te tygodnie

dokladnie dopiero byl grudzien i oznajmiałam wszystkim że będzie dzidzius:bigsmile:

Treść doklejona: 21.03.12 10:44
    hydrozagadka: A ja już jestem na oddziale Fenoterol i Isoptin na dzień dobry, czekam na wyniki posiewów i będą majstrować przy szyjce. Ponoć wygląda to bardzo źle, ale szczegółów się na razie nie dowiedziałam

trzymam kciuki żeby bylo dobrze!
    --
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
     permalink
    dzien dobry...z wiosennej Anglii :) moja mama to twierdzi ze Londyn przeniosl sie do Polski...bo u niej wiecznie londynska pogoda a u mnie slonko :)) takze sorki dziewczyny ale ten tego..latwo slonka nie oddam :P

ja w ciazy wysypiam sie jak nigdy pomimo tego ze malenstwo straaasznie upodobalo sobie noc na harce...

co do spacerow my z Minikiem bylismy na zimowym styczniowym spacerze w 3 dni po narodzinach...takze mysle ze w lipcu tym bardziej nie bedziemy z tym zwlekac :))

nikkitta ciekawe czy alienik sie ujawni...trzymam kciuki...a co obstawiasz???

sauyri zazdraszcza usg 4d....tez mi sie marzy tym bardziej ze Minik ma plytke, wiec chcialaby zeby i mala tez miala...ale nie wiem jak z funduszami...juz myslalam ze moze w maju na urodzinki poprosze o zbiorowy prezent w takiej formie (zawsze wszyscy pytaja co kupic albo daja pieniadze)...tylko czy wtedy jeszcze bedzie wszystko ladnie widac??? wiem ze nie to jest w tym badaniu najwazniejsze...ale typowo medyczne usg mam w szpitalu...takie 4d to w sumie dla swojej przyjemnosci bym robila :))
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    witam wszystkich i melduje ze jeszcze nie rodze:*
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    hydrozagadka trzymaj się kochana, musi być dobrze, trzymam kciuki, ja w pierwszej ciąży byłam na takich lekach jak ty od 32tc i dotrwałam do terminu porodu:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    i ja sie witam srodowo i tez nie rodze :)) ale napierdziela mnie znow jak cholera....

wow a jaki mam tekst pod suwaczkiem :shocked: nie wiem czy mam sile na ten seks tak wszystko boli:))
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    katka_81 możliwe, już mi teściowa nawet gada "więcej życia kobieto, bo później dziecko będzie takie" :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    sysiajaw: katka_81 możliwe, już mi teściowa nawet gada "więcej życia kobieto, bo później dziecko będzie takie"

Oj zdenerwowałabym się gdyby mnie tak gadała :devil:

Czy leukocyty w moczu to poważna sprawa??
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hydro, trzymam za Was ogromne kciuki, żeby pomajstrowali tak, żeby było dobrze!!
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Sayuri78 nie mam bladego pojęcia, ale u mnie też są wykrywane w moczu 2-5 w polu widzenia, na następną wizytę mam powtórkę moczu, gin nie skomentował tego, ale jeśli znowu wyjdą to się zapytam a Tobie ile wyszło?

Treść doklejona: 21.03.12 11:47
    a co do komentarza teściowej nie mówiła tego złośliwie, raczej żartowała ale ja takie teksty wpuszczam jednym uchem i wypuszczam drugim..
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    hejo:)

u mnie różnie z przesypianiem nocy bywa, ale chyba częsciej się wysypiam:P
    na pierwsza wizyte w wc budzę się po 5 tuż przed 6... w 36tc?! zyć nie umierać!!
    ale dzisiaj coś nowego obudził mnie SKURCZ! :shocked::shocked::shocked:
    czułam jak się nasila, jak mi spina brzuch i musiałam go przeczekać, żeby się podnieść,
    a potem takie ciśnięcie pęcherza, że już myślałam, że mi wody odchodzą:tongue:

mnie meczy zgaga, już się doczekać nie mogę jak mi ten brzuch opadnie to mnie może puści
    tylko na pęcherz się przeniesie. szczerze?! nie wiem co gorsze...
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    I jestem już po wizycie -oczywiście było zbyt kolorowo i musiały się zacząć problemy. Może najpierw od pozytywów: glukoza wyszła ok, mocz też ok, maluch rozwija się bardzo dobrze -długość kości udowej wskazuje na 26tc ;) Średnica główki to 6cm ;) I uwaga, uwaga... mam w brzuszku małą ALEKSANDRE! :bigsmile: Jednak moja intuicja jest do dupy :bigsmile:
    Teraz te gorsze wiadomości. Szyjka mi się skraca -ma około -0,5cm -1cm... Przepisał mi duphaston czy jakos tak. Powiedział, że to twardnienie brzucha po wysiłku nie jest normalne, a kłucie po prawej stronie właśnie jest przez to skracanie szyjki, czy powoduje jej skracanie, sama nie wiem (za bardzo się przejęłam tym, że się skraca i nie za bardzo już słuchałam). No i mam się bardzo oszczędzać -nie mam nakazu leżenia w łóżku non stop ale mam się bardzo mało ruszać, powiedział, że najlepiej jakbym zrezygnowała ze szkoły weekendowej nawet :confused: Do tego zaczęły mi się psuć wyniki krwi i mi przepisał Asmag forte...
    Czyli ogólnie mam zażywać 3x1 nospe, 2x1 asmag forte i 3x1 duphaston (czy jakoś tak) ...
    A no i powiedział, że będę mieć duże problemy z donoszeniem ciąży...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kochane mam pytanie... wszyscy znajomi patrzą na mnie i mówią mi, że w ogóle nie widać,że w ciąży jestem, że schudłam, brzuszka nie mam i takie tam... Już zaczynam się niepokoić :/ Czy na tym etapie powinnam mieć już brzuszek? Jak narazie mam taki wydęty...
    Poza tym, kiedy mam przestać spać na brzuchu, bo ja tak zasypiam i czy już czas to zmienić? Jak leżę na brzuszku, to czuję go ciutkę ale nic nie boli... Prosze o odpowiedź... :)
    --
  2.  permalink
    Dziewczyny, u mnie już końcówka ciąży i ja jeszcze nie odczuwam, żebym miała za chwilę urodzić. :cry::cry::cry:
    Kiedy mnie te skurczybyki zegną, że mówić nie będę mogła albo wody odejdą, albo chociaż ten czop?!
    Ja się zastanawiam czy w ogóle w marcu urodzę czy może jednak w kwietniu... :devil::cry:

Treść doklejona: 21.03.12 12:39
    Katka ja to powiem Ci, że gdy tylko dowiedziałam się o ciąży (był to 6ty tydzień) od razu dostałam awersji do spania na brzuchu, chociaż to była moja ulubiona pozycja do spania. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    z tego co wiem, nie trzeba od razu rezygnować... podejrzewam, że u mnie już czas... :)))
    --
  3.  permalink
    Pewnie, że nie trzeba od razu rezygnować ze spania na brzuchu, ja po prostu od razu z=zrezygnowałam bo poczułam, że muszę to zrobić... :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Witam się i ja w wisielczym nastroju spowodowanym ciągłym NIE RODZENIEM. Jak się już chwalimy rozpoczętymi tygodniami to ja mam wyażenie, że jestem już w ogóle w IV trymestrze. Naturalne metody wywoływania porodu nie działają :sad: Dobija mnie też to, że jutro idę do szpitala. Cały czas mówiłam, że nic nie planuję w związku z porodem, ńie wykupuję położnej, nie oglądam porodówki bo i tak porodu nie zaplanuję i potoczy się po swojemu a ja się tylko niepotrzebnie rozczaruję.
    Niestety nie wzięłam pod uwagę jeszcze jednej możliwości, że poród może się w ogóle nie zaczynać i teraz jestem i tak rozczarowana.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Wklejam listę :) Coś mi sie wydaje, że ten chwilowy zastój w porodach, to cisza przed burzą ;)

1. JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    2. katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    3. gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    3. ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    4. Biedronka11 10.04.2012 (chłopiec)
    5. flavia 19.04.2012 (dziewczynka)
    6. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    7. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    8. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    9. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    9. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    10. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    11. jezynka 15.05.2012 (dziewczynka)
    12. ifonka84 19.05.2012(dziewczynka)
    13. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    14. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    15. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    16. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    17. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    18. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    19. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    20. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    21. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    21. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    22. Lezunia 25.06.2012
    23. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    23. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    24. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    25. nikkitaa 05.07.2012
    26. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    26. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    27. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    28. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    28. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    29. doti_p 12.07.2012 (dziewczynka i niespodzianka)
    30. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    31. marylove 17.07.2012
    32. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    33. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    34. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    35. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    36. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    37. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    38. atamala 06.08.2012
    39. Mamrotka 13.08.2012
    40. kuleczka_69 14.08.2012
    41. Ul_cia 18.08.2012
    41. Rumba 18.08.2012
    41. czerwinka 18.08.2012 (dziewczynka)
    41. Cobraczek 18.08.2012 (chłopiec)
    42. dorotka0905 20.08.2012
    43. marysia_23 25.08.2012
    44. Anecia84 30.08.2012
    44. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    45. judka25 31.08.2012
    46. Kafffka74 04.09.2012
    47. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012
    48. Peppermill 13.09.2012
    49. oranda 15.09.2012
    50. katka_81 17.09.2012
    51. asia_ 22.09.2012
    52. sysiajaw 24.09.2012
    53. leneczka8484 30.09.2012
    53. ASulek 30.09.2012
    54. kapelusznick 01.10 2012
    55. magdalenka2610 07.10.2012
    56. łośćń 12.10.2012
    --
     permalink
    Julita glowa do gory:)) powiem CI ze jak trafilam w niedziele na ta porodowke to bylam w takim stresie ze sodoma....ale mialam super polozna z ktora umowilam sie na rodzenie jak wiedzialam ze wszystko stanelo w niedziele :)) takze z jednej strony jestem o wiele spokojniejsza, wiem jak tam jest, wiem z kim tam bede i wiem ze maz tez jest juz o to spokojny:)) ale pewnie do konca i tak nie da sie na to przygotowac wiec spokojnie... damy rade:) mam nadzieje ze mnie scisnie taak porzadnie skurczybykami:) albo wody odejda zeby nie bylo odwrotu:))
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    mam jeszcze pytanie -czy jak szyjka się skraca to można uprawiać sex? bo zapomniałam spytać lekarza :confused:
    --
  4.  permalink
    ewelinda29: mam nadzieje ze mnie scisnie taak porzadnie skurczybykami:) albo wody odejda zeby nie bylo odwrotu:))

I ja na to liczę, bo jak napisałam przed paroma momentami u mnie także porodu ani widu ani słychu - skurczybyków brak, wody nie odeszły, nawet czop dalej siedzi. :cry::cry::cry: Boże, no powtarzam się...
    --
     permalink
    katarzynah1987: nawet czop dalej siedzi.

hehe ja mam nadzieje ze juz go nie mam:)) niby po niedzielnej porodowce odchodzil mi z plamieniami:))
    --
  5.  permalink
    nikkitaa: mam jeszcze pytanie -czy jak szyjka się skraca to można uprawiać sex?

Nikkitaa, coś mi się zdaje, że nie można, hmm, nawet nie, że mi się zdaje tylko to zabronione zwłaszcza, że Ty piszesz, że Twoja szyjka ma od 0.5 do 1 cm długości, a u Ciebie dopiero 25 tc. Ja mam czterdziechę na karku i moja szyjka to 4cm! Ja to mogę się seksić do woli, ale powiem szczerze, że wolałabym już rodzić, a nie seksić się... :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    nikkitaa trzymaj się i nogi zaciskaj, 0 przemęczania się! co do sexu wydaje mi się że powinniście wstrzymać, przynajmniej do następnej wizyty, chyba że zadzwoń do gina i się zapytaj :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Jej 0 seksu :confused: Ja jakoś wytrzymam, ale Wojtek :devil: Ale będzie marudzenie na inne formy przyjemności o rany już to sobie wyobrażam :rolling: Właśnie mu sms napisalam i czekam na reakcje :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nikkitaa: Do tego zaczęły mi się psuć wyniki krwi i mi przepisał Asmag forte.

ale Asmag Forte nie jest na poprawę wynikó krwi - to jest magnez !!!!!

nikkitaa przede wszystkim gratuluję córeczki....a szyjka - zaczniesz więcej leżeć to i możliwe że się wydłuży z powrotem :bigsmile: będzie dobrze
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    _kasiek_: ale Asmag Forte nie jest na poprawę wynikó krwi - to jest magnez !!!!

W sumie nie powiedział że to na to ale powiedział o tym zaraz po tym jak mi powiedział, że mi się wyniki popsuły więc tak jakos zrozumiałam :bigsmile:

Treść doklejona: 21.03.12 13:47
    _kasiek_: zaczniesz więcej leżeć to i możliwe że się wydłuży z powrotem

Wlasnie chodzi o to, że ja leże od poniedzialku do piatku non stop praktycznie tylko w weekend jestem na nogach a i tak się skraca :confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    magnez masz na te twardnienia brzucha.....z wynikami krwi to częsta przypadłość ciężarnych i jeśliby ci na to coś przepisał to byłoby to żelazo

Treść doklejona: 21.03.12 13:48
    nikkitaa: Wlasnie chodzi o to, że ja leże od poniedzialku do piatku non stop praktycznie tylko w weekend jestem na nogach a i tak się skraca :confused:

ale np przed komp siedzisz czy leżysz ??
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Leże, a laptopa mam na nogach położonego -praktycznie wstaje z łóżka tylko się umyć, wc i po cos do jedzenia :confused: Tylko w weekend jestem non stop na nogach ...
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Sayuri78 Jeśli chodzi o leukocyty w moczu to ja tego doświadczyłam...albo nadal doswiadczam ale to sie okaże jak zrobie badanie kontrolne moczu.
    Generalnie u mnie wyszło pierw leukocytów 4-5, po tygodniu było już ich 15-20 wpw dostałam antybiotyk +furaginum, po 2 tyg. było ich 30-40wpw:shocked: posiew moczu nie wykazał żadnej bakterii, ale w czasie badania szyjki okazało sie że mam mnóstwo śluzu który oblepił szyjke (nie wydobywał sie ze mnie dlatego odczuwałam suchość), spowodowało to powstanie stanu zapalnego i skrócenie szyjki. teraz mam globulki dopochwowe przez 20dni brać zrobic kontrolny mocz.
    Mi ginka powiedziała że dobrze że to nie jakas bakteria w moczubo mogłaby byc niebezpieczna dla dziecka.

Jesli chodzi o sex przy krótkiej szyjce to ja bym odradzała.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nie żebym się czepiała ale nie można raczej płasko leżeć i czytać jeśli masz na nogach laptopa - to taka pozycja bliżej siedząca.....lepiej jakbyś laptopa miała obok a ty położyła się na boku (już nie wspomnę, że nie powinnaś długo leżeć na plecach)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    _kasiek_: nie żebym się czepiała ale nie można raczej płasko leżeć i czytać jeśli masz na nogach laptopa

No to jest taka w pół leżąca pozycja -opieram się o duże poduszki. Co jakis czas klade sie na boku i laptop obok mnie lezy.
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Odebrałam wyniki krwi, moczu i toxo.
    Toxo ujemne, w moczu ciągle pojedyncze bakterie, leukocyty 1-2 w polu widzenia (więc chyba w normie), trochę mam za mało czerwonych ciałek krwi, za dużo białych, ale z tego co poczytałam w necie, to mieszczę się w normach dla ciężarnych. Chyba nie mam co panikować? Następna wizyta za2 tygodnie, mogę cierpliwie czekać, czy dzwonić do lekarki?
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    justa2586: Generalnie u mnie wyszło pierw leukocytów 4-5, po tygodniu było już ich 15-20 wpw dostałam antybiotyk +furaginum, po 2 tyg. było ich 30-40wpw posiew moczu nie wykazał żadnej bakterii, ale w czasie badania szyjki okazało sie że mam mnóstwo śluzu który oblepił szyjke (nie wydobywał sie ze mnie dlatego odczuwałam suchość), spowodowało to powstanie stanu zapalnego i skrócenie szyjki. teraz mam globulki dopochwowe przez 20dni brać zrobic kontrolny mocz.
    Mi ginka powiedziała że dobrze że to nie jakas bakteria w moczubo mogłaby byc niebezpieczna dla dziecka.

Mój wynik leukocytów to 5-10 (norma wpw 0-5), do tego liczne bakterie w moczu. Mnie ginka nie mówiła, że one są niebezpieczne dla dziecka. Szczerze powiedziawszy myślałam, że sporo kobiet je ma w ciąży. Mówi mi o nich co trzecia koleżanka w ciąży. Posiew moczu wyszedł mi ujemny, nie wyhodowano mi żadnych drobnoustrojów chorobotwórczych :). Mam nadzieje, że z tymi bakteriami sobie poradzimy i nie wpłyną one na wzrost maluszka.

Słuchajcie wracam właśnie z usg 4D Teodorek nie chciał współpracować. Przez całe badanie spał, przeciągał się, ziewał. Jedną ręką trzymał się za pępowinę, drugą trzymał w buzi. Nie mam więc idealnego obrazu twarzyczki, ale widziałam śliczny nosek, uszka, usteczka, rączki i nóżki ze wszystkimi paluszkami, idealny kręgosłup i słodkiego fiutka :wink:. Niesamowite przeżycie i wspaniała pamiątka :). Gin stwierdziła, że wszystko jest idealnie i cieszę się straszliwie!!!

Oczywiście poza tym wszystkim, ja jak to ja, nie byłabym sobą, gdybym się czymś nie zmartwiła. Od przedwczoraj przyrost wagi TYLKO 4g. Przedwczoraj ważył 888 g, dzisiaj 892... Nie za wolno rośnie? Czy któraś z Was wie jaki powinien być na tym etapie DZIENNY przyrost wagi płodu?? Wiem, że w 27 tygodniu waga powinna wzrosnąć do 1000 g. Nie dobijemy do niej rosnąc 2 g dziennie. Mam nadzieję, że to sprawa indywidualna, jednego dnia 2, drugiego 12 g. Inaczej zaczne panikować, że wolniej rośniemy przez leukocyty i bakterie.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    . Posiew moczu wyszedł mi ujemny, nie wyhodowano mi żadnych drobnoustrojów chorobotwórczych :)

Czyli tak ja u mnie tyle że ja mam znacznie więcej leukocytów:/ mi ginka powiedziała że to dobrze że te leukocyty nie powoduje bakteria w moczu, bo infekcja w pochwie nie jest groźna dla dziecka tyle że może powodować tak jak u mnie skracanie szyjki. Ale mam leki jestem dobrej mysli że uda sie powstrzymać moja szyjke jeszcze chociaz na troche:) Ale tak dla spokoju sumienia dokończylismy wyprawke dla Małej, wczoraj wyprałam a dzis bede prasować ubranka:)
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    To mnie pozostaje mieć nadzieję, że moje leukocyty też nie są groźne i te bakterie również. Zobaczymy co będzie na następnym badaniu. Mnie ginka powiedziała, że jeśli posiew jest ujemny to bakterie prawdopodobnie są w pochwie... Oby...

Słuchajcie znalazłam takie coś na przyrost wagi płodu:

"według lekarzy neonantologów można podtuczyc malca w brzuchu w następujący sposób
    w ciagu tygodnia nalezy jesc 5-6 jajek na twardo lub miekko (jajecznica odpada) conajmniej 0,5kg tlustego twarogu i 0.5kg tlustej ryby morskiej. najlepiej tez jesc duzo kurczaka i indyka oraz maslo naturalne 82% no i przede wszystkim systematyczne jedzenie co 2godz albo i czesciej"

hmmmm.....????
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Nie za wolno rośnie? Czy któraś z Was wie jaki powinien być na tym etapie DZIENNY przyrost wagi płodu?? Wiem, że w 27 tygodniu waga powinna wzrosnąć do 1000 g. Nie dobijemy do niej rosnąc 2 g dziennie. Mam nadzieję, że to sprawa indywidualna, jednego dnia 2, drugiego 12 g. Inaczej zaczne panikować, że wolniej rośniemy przez leukocyty i bakterie.

Powiem Ci że mnie zastzreliłaś pytaniem, ja zielonego pojęcia nie mam na temat tego jaki powinien być dzienny przyrost wagi, poza tym radziłabym sie tym nie sugerować jesli jakiekolwiek informacje pojawiaja sie na ten temat na necie. Przede wszystkim dlatego że to naprawde jest indywidualna sprawa i nie ma co sie nie potzrebnie denerwować. a poza tym mysle że lekarz zwróciłby ci uwage jesli byłoby coś nie tak ze wzrostem dziecka....

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 21.03.12 14:48</span>
    Mnie ginka powiedziała, że jeśli posiew jest ujemny to bakterie prawdopodobnie są w pochwie... Oby...

Dokładnie to samo mi powiedziała, po czym zbadał mnie i wyraźnie potwierdziło sie że to bakterie w pochwie....
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.