Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dzieciaczki chyba szybko zaczynają przybierać dopiero od 3ciego trymestru
--
Z tymi pomiarami dziecka to są dwie możliwości wyliczeń. Moja ginka na USG podaje mi oba i czasami jest spora różnica.
Mam pytanie lekarz Ci powiedział, że będziesz mieć duże problemy z donoszeniem ciąży. Na jakiej podstawie ? tej szyjki właśnie ? Bo ja trochę zielona jestem..
a ja właśnie wcinam swoją zachciankę, która chodziła za mną od wczoraj - twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem i jogurcikiem naturalnym :) I teraz się delektuję, mniammmm :)))
Z ciekawości zerknęłam na ostatnie badania od Roszkowskiego i mam wagę szacowaną na 4 różne sposoby, z różnicą ok. 20g między oszacowaniami :)
Ja też sprawdzałam wszystkie USG i akurat na tym z 13 tc od Roszkowskiego (tylko raz u niego robiłam) mam tylko jeden pomiar, ale wtedy to głównie szacowaliśmy ryzyko trisomii i to chyba było wtedy najważniejsze
bo dwie dzidzie więcej potrzebują jedzonka :)) Co dwa brzuszki to nie jeden :)) Staram się robić sobie przerwy w jedzeniu ale kiepsko mi idzie...
A ja może właśnie nie :) Omijam szerokim łukiem w drodze do kuchni :) To ja może wejdę na wagę...
To taki czas w ciąży, kiedy najbardziej chyba rośniemy... Chociaż ja znów przystopowałam i boję się, że mnie dr ochrzani jak przyjdę na wizytę, bo trzymam na razie poziom 3,5kg od początku ciąży (od wizyty 2 tyg. temu nic nie przybrałam), z czego ponad 1kg to dzieci... Vsti mi tez przybywa teraz kilogram na tydzien
To taki czas w ciąży, kiedy najbardziej chyba rośniemy... Chociaż ja znów przystopowałam i boję się, że mnie dr ochrzani jak przyjdę na wizytę, bo trzymam na razie poziom 3,5kg od początku ciąży (od wizyty 2 tyg. temu nic nie przybrałam), z czego ponad 1kg to dzieci...
bo trzymam na razie poziom 3,5kg od początku ciąży (od wizyty 2 tyg. temu nic nie przybrałam), z czego ponad 1kg to dzieci...
Aha a powiedzcie czy Wy cala ciąże bierzecie witaminty typu femibion?