Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornikkitaa
    • CommentTimeMar 21st 2012
     permalink
    Eh wczoraj pisałam o dziewczynie znajomego, która trafiła do szpitala i okazało się, że jest w 12 tygodniu ciązy ... Dzisiaj (chwile temu) dowiedzialam się więcej szczegółów ;/ Trafila do szpitala bo krwawiła z pochwy, chcieli ją zostawić pod kroplówka na wszelki wypadek żeby ją wzmocnić ale nie zgodziła się i tej nocy zakrwawiła całe łózko. Prawdopodobnie poroniła, dokladnie nie wiem bo nie wiadomo czy poszła do lekarza, ale podobno nie chciała ... Nie wiem co niektórym w glowie siedzi ;/ Znajomy się zalamał, tak się cieszył na dzidzie, aż się poplakał :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    o masakra :( co Ona nie chciała tej dzidzi czy w jakiejś depresji była? Smutne...
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Nie wiem własnie. Nie rozumiem tego ... Eh. Może się przestraszyła... Chociaż świadomie doprowadziła do poronienia co dla mnie nie jest normalne :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    ehhh mi było niestety dane znać kiedyś kobietę, która wiedząc, że jest w ciąży brała gorące kapiele, biła się pięściami w brzuch, bo zaliczyła tzw. wpadkę i nie chciała dziecka ( raczej w depresji nie była)... Małego jednak urodziła za to dziecko do 7 roku życia w prawie w ogóle nie mówiło (nie wiem, jak teraz, bo nie mam kontaktu) możliwe, że to wszystko, co wyczyniała, było tego przyczyną...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeMar 21st 2012 zmieniony
     permalink
    skoro chcieli Ją zostawić, to znaczy, że była szansa... Eh, nie Nam rozstrzygać, co dzieje się w Jej głowie :(
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Dziewczyny wydaje mi się (choć od razu mówię że nie jestem pewna czy mam rację), ale generalnie te wszystkie nasze witaminy nie mają żadnego wpływu na morfologię.
    jedyne co by mogło mieć na nią wpływ to żelazo, które w tych witaminach zapewne nie jest w powalającej dawce. Przecież cynk,wapń czy witamina b nie wpłyną na ilość białych czy czerwonych krwinek, tylko ewentualnie na nasze kości paznokcie i przyswajanie innych witamin.

Suplementacja jest zalecana ze względu na większe zapotrzebowanie witamin i mikro, makroelementów co by nasz organizm za bardzo nie ucierpiał jak nam dzieci będą zabierać do budowy własnego ciałka.

tak mi się przynajmniej wydaje na słabą morfologię czyli <strong>np</strong> anemie nie podaje się zestawu witamin tylko końską dawkę żelaza, na za dużą ilość leukocytów poda się raczej coś o działaniu przeciwzapalnym.

Jak lekarz nie daje witamin to raczej nie dlatego że morfologia jest dobra tylko dlatego że wierzy, że to samo można zjeść, albo nie narzekamy na stan włosów, skóry czy innych takich.

w 1 ciąży dr kazał mi brać witaminy,też słyszałam o tym tuczeniu dzieci a fel w 42tyg ważył 3300,
    w tej inny dr mówi by nic nie brać...

ale to tylko moje zdanie...
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mi gin. powiedział, że jeśli ma się urozmaiconą dietę i je się "wszystko" nabiał, owoce, mięso itd... to dodatkowe sztuczne mikroelementy nie są potrzebne... i lepiej jeść owoce, warzywa i pić mleko :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Vsti: bo zaliczyła tzw. wpadkę

Też zaliczyłam wpadkę i bardzo się z niej cieszę, nie wyobrażam sobie już życia bez małej mimo, że jeszcze jest u mnie w brzuszku ... I czekam z niecierpliwością na lipiec
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    hmmm a mnie nadal napierdziela krzyz:(( brzuch sie spina ale mam nadzieje ze maly noc da przespac i jak ma sie wykluc to zaczeka do rana....moj szpital ma dyzur od 7 rano a nie chcialabym w nocy blagac o przyjecie....plamienia dzis ustaly wiec nie wiem o co chodzi??? a tymczasem dobrej nocki jakbym byla na porodowce dam Wam znac:))
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    trzymaj się dzielnie ewelinda :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Też zaliczyłam wpadkę i bardzo się z niej cieszę,
    widzisz każdy jest inny... jak to się mówi "są ludzie i parapety"
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Vsti: Mi gin. powiedział, że jeśli ma się urozmaiconą dietę i je się "wszystko" nabiał, owoce, mięso itd... to dodatkowe sztuczne mikroelementy nie są potrzebne... i lepiej jeść owoce, warzywa i pić mleko

no tak tylko ja nie dość, że mam anemię, łykam żelazo to jeszcze w/w rzeczy raczej jeść nie mogę a jeśli już to w ograniczonych ilościach.....więc u mnie bez witamin się nie obejdzie bo bym się szybko posypała....

Kakai na czczo powinnaś mieć do 90 max, a po 2 godzinach do 140 jest norma
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    no tak tylko ja nie dość, że mam anemię, łykam żelazo to jeszcze w/w rzeczy raczej jeść nie mogę a jeśli już to w ograniczonych ilościach....
    to jest całkiem inna sytuacja :)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ja witaminy biorę jak mi się przypomni. Mama mi kupiła jak się dowiedziała, że jestem w ciąży:)
    W pierwszej brałam tylko kwas foliowy.
    Mój ginek jak go zapytałam o witaminy powiedział mi coś, co mnie rozbawiło:

"Bo wie pani... matka bierze materne a potem rodzi takiego mana..." :DDD

Dziewczyny a przy jakiej wartości hemoglibiny mówi się już o anemii?
    Pytam bo mi ostatnio spadła do 10,2 i zastanawiam się czy to się już będzie kwalifikowało do podawania żelaza, czy jeszcze nie ma się czym martwić...?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: Kakai na czczo powinnaś mieć do 90 max, a po 2 godzinach do 140 jest norma

troche dziwnie bo na początku ciazy miałam glukozę 97(norma do 105), ale zobaczymy jak bedzie teraz
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    sliwson myślę, że lekarz coś ci tam każe brać, u mnie przy 11 już zaczęłam brać, a potem leciała na łeb na szyję aż do 9,5 w najsłabszym momencie, teraz 10,2 i ciągle biorę żelazo.
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Zaczęło się informowanie rodzinki, że będzie dziewczynka :D Dotarło już do Włoch :D

Treść doklejona: 21.03.12 21:47
    Mi hemoglobina wyszła dzis 11,8 wiec nie tak zle ;)

A mam jeszcze pytanie -czy przy porodzie SN rodzinnym partner może mieć wgląd na krocze czy tylko na górne partie ciała? :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    nikkitaa: A mam jeszcze pytanie -czy przy porodzie SN rodzinnym partner może mieć wgląd na krocze czy tylko na górne partie ciała?

W zasadzie moze wszedzie sobie zobaczyc hehe,moj z ciekawosci zajrzal jak to wyglada :tongue:

Kurde maz moj wlasnie do pracy wyruszyl i wraca po 8-9 tyg :sad: Zawsze tak mam,ze po jego wyjezdzie nie moge sobie miejsca znalezc :cry:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Cobraczek: Kurde maz moj wlasnie do pracy wyruszyl i wraca po 8-9 tyg Zawsze tak mam,ze po jego wyjezdzie nie moge sobie miejsca znalezc

Eh dlatego ja własnie na te 4 dni w tygodniu jade do rodziców, bo ta pustka w mieszkaniu, cisza po prostu mnie dobija ... Nie mogę wytrzymac bo nic tylko ryczeć mi sie chce :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink

A mam jeszcze pytanie -czy przy porodzie SN rodzinnym partner może mieć wgląd na krocze czy tylko na górne partie ciała? :bigsmile:

Mój mąż podtrzymywał moją nogę więc widział wszystko... :P
    --
  2.  permalink
    nikkitaa: Eh dlatego ja własnie na te 4 dni w tygodniu jade do rodziców, bo ta pustka w mieszkaniu, cisza po prostu mnie dobija ... Nie mogę wytrzymac bo nic tylko ryczeć mi sie chce

No ja sama nie jestem chociaz tesknie za tymi czasami.Teraz zjechala sie tesciowa i w dodatku mieszka pietro nizej ze szwagierka i co jakis czas tak dla zlosliwosci daja popalic ze az milo i zawsze wtedy kiedy maz wyjedzie bo jak jest to boja sie odezwac :confused: ehh.Jak bede miala dosc to zadzwonie po tate i pojade do niego albo do ciotki bo bardzo lubie przebywac poza domem jak meza nie ma czuje sie wtedy najlepiej jak jestem z dala od jego rodziny...
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    Witajcie dziewczyny :)

Mam małe pytanko. W październiku zeszłego roku miałam robione testy alergiczne, bo mi regularnie wychodziła eozynofilia w morfologii i po wykluczeniu wszystkiego innego skierowano mnie do alergologa, chociaż żadnych dokuczliwych objawów alergii nie miałam. Testy niby coś tam pokazały, jakąś alergię na psią sierść i roztocza, ale na doktorce i na mnie to nie zrobiło wrażenia. Objawów żadnych nie miałam. Tydzień temu za to się zaczęło. Leje mi się z nosa w ciągu dnia, ciągle kicham, oczy łzawią, w nocy nochal zapchany tak, że ledwo oddycham. Nie jestem, nie czuję się przeziębiona nie mam gorączki, nie boli mnie gardło. Sama siebie nie uważam za alergika i jakoś nie bardzo wiem jak to ugryźć, jak sobie pomóc. Macie jakieś rady?

I jeszcze mam pytanko o maluszka. Ruchy czuję, ale dość rzadko i nie są jakieś superintensywne, a czytam tu o kopniakach i kurde nie wiem, czy to tak powinno wyglądać. Czasami zdarza się, że mały się wypina, jakby się przeciągał, ale mam wrażenie że on jakoś siedzi nisko w tym brzuchu moim. Rzadko czuję go z boku, czy gdzieś w okolicach pępka i trochę się oczywiście zamartwiam. Czy to normalne? Wiem, może idiotyczne pytanie, ale nie mam wcześniejszych doświadczeń.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Cobraczek no to ja już chyba w takim wypadku wolałabym tą cisze i pustke :confused: Jak ktoś miałby mi złośliwości jeszcze prawić to bym chyba zabiła kurde tym co posiadałabym akurat w ręce... A i tak teraz już chyba przestanę do rodziców jeździć bo kurcze niedlugo trzeba zacząć przygotowywać pod dzidzie wszystko. Tzn zamawiać online i odbierać paczki :cool: No i mam w końcu jak najwięcej leżeć -a podróż komunikacją miejską w piątek do mieszkania i w poniedziałek do rodziców 40min trasy z przesiadką to troche sporo wysiłku ... Dla towarzystwa poprosze na imieniny o tą drugą fretke -żeby mi nie było samotnie :bigsmile:

Sliwson a nie wiesz może, czy można to nagrać? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Sliwson a nie wiesz może, czy można to nagrać? :bigsmile:

Pytasz o poród? :)

Annie128 odnośnie alergii- nie pomogę niestety ;-(

Jeśli chodzi o ruchy to spokojnie. Jeśli czujesz jak maluszek się porusza i wypina- jest ok:) To że czujesz ruchy w dole brzucha może świadczyć o ułożeniu malca. Może ma tam nóżki póki co. W każdym razie nie martw się bo nie ma czym!
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    sliwson: Pytasz o poród? :)

Tak ;D Bo w sumie ja bede zajeta parciem itd wiec w sumie fajnie byloby to ogladnac na spokojnie później i widziec jak głowka wychodzi :)
    --
  3.  permalink
    nikkitaa: Tak ;D Bo w sumie ja bede zajeta parciem itd wiec w sumie fajnie byloby to ogladnac na spokojnie później i widziec jak głowka wychodzi :)

U nas nie pozwolili ,dopiero maz mogl wlaczyc kamere jak mala mialam na brzuchu...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Cobraczek: U nas nie pozwolili ,dopiero maz mogl wlaczyc kamere jak mala mialam na brzuchu...

Czyli najpierw pytać w szpitalu powinnam, no cóż mam nadzieję, że pozwolą :wink: A po jakim czasie biorą dzidzie z brzucha do kąpieli itd ?
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink

Tak ;D Bo w sumie ja bede zajeta parciem itd wiec w sumie fajnie byloby to ogladnac na spokojnie później i widziec jak głowka wychodzi :)

Oj ja bym tego nie chciała zobaczyć:P Zdecydowanie nie. Szczególnie nacięcia krocza bym nie chciała zobaczyć! Ciarki mnie przechodzą na samą myśl...
    Już samo to, że położna kazała mi dotknąć główki dziecka gdy wychodziła, wciąż wspominam baaardzo żywo:P
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Wlaczylam klatwe na tvn i kurcze juz sie boje i nie wiem czy ogladac ;D
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    A po jakim czasie biorą dzidzie z brzucha do kąpieli itd ?

Mi się wydawało, że po chwili na brzuchu mi młodego zabrali ale mąż mnie potem uświadomił, że wydawało mi się, że to była chwila:P
    Pozwolili mu u mnie leżeć przez całe szycie czyli ponad godzinę! Dopiero potem go zabrali na badanie.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    sliwson: Pozwolili mu u mnie leżeć przez całe szycie czyli ponad godzinę! Dopiero potem go zabrali na badanie.

To dlugo myslalam ze po chwili zabieraja :shocked::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    sliwson: Jeśli chodzi o ruchy to spokojnie. Jeśli czujesz jak maluszek się porusza i wypina- jest ok:) To że czujesz ruchy w dole brzucha może świadczyć o ułożeniu malca. Może ma tam nóżki póki co. W każdym razie nie martw się bo nie ma czym!

Czuję, czuję. Po prostu mam wrażenie, że trochę jest leniwy. Może moje wyobrażenie na temat odczuwania ruchów jest jakieś wypaczone, nie wiem, ale na prawdę chciałabym w końcu poczuć takiego solidnego kopniaka :smile:
    --
  4.  permalink
    nikkitaa: Czyli najpierw pytać w szpitalu powinnam, no cóż mam nadzieję, że pozwolą A po jakim czasie biorą dzidzie z brzucha do kąpieli itd ?

Ja z mala bylam jeszcze 2 godziny na porodowce...Po tym czasie przeszlismy na zwykla sale i tam przyszly polozne zeby maluchy umyc.

Zmykam juz spac:wink: Dobranoc!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Moje dziecko dzis probuje mi pepkiem wyjsc:devil: glowka chyba nadal z lewej strony, czuje ja wysoko, a nozkami raczej tez nie fika nadole tylko bardziej po boku prawym, wiec pewnie koziolka nie fikla i siedzi tylkiem do wyjscia:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Moje dziecko dzis probuje chyba mi pepkiem wyjsc:devil: kurcze sama juz nie wiem, gdzie Ona nogi ma, a gdzie glowe, ale nadal czuje ja wysoko, wiec pewnie koziolka nie fikla i siedzi tylkie do wyjscia:devil:

U mnie też łobuz wciąż głowy w dole nie ma... Mam nadzieję, że jeszcze zdążą fiknąć dzieciaki:)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    jeszcze troche czasu maja :)
    We wtorek mam kontrole u gin. to zobaczymy, jakie nasza Nadinka robi postepy w przemieszczaniu sie :D Teraz wlasnie wybilam godzina dyskoteki :)
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Dziewczyny nigdy nie wklejałam listy to sobie chociaż dzisiaj to zrobię :wink: Zwłaszcza, że jutro o 9 rano muszę stawić się w szpitalu i chyba mnie nie wypuszczą dopóki nie urodzę :wink:
    Dam znać z komórki jak sama czegoś się dowiem :wink: Mam nadzieję, że nie będę długo blokowała pierwszego miejsca :bigsmile:

1. JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    2. katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    3. gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    3. ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    4. Biedronka11 10.04.2012 (chłopiec)
    5. flavia 19.04.2012 (dziewczynka)
    6. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    7. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    8. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    9. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    9. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    10. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    11. jezynka 15.05.2012 (dziewczynka)
    12. ifonka84 19.05.2012(dziewczynka)
    13. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    14. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    15. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    16. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    17. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    18. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    19. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    20. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    21. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    21. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    22. Lezunia 25.06.2012
    23. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    23. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    24. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    25. nikkitaa 05.07.2012
    26. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    26. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    27. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    28. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    28. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    29. doti_p 12.07.2012 (dziewczynka i niespodzianka)
    30. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    31. marylove 17.07.2012
    32. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    33. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    34. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    35. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    36. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    37. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    38. atamala 06.08.2012
    39. Mamrotka 13.08.2012
    40. kuleczka_69 14.08.2012
    41. Ul_cia 18.08.2012
    41. Rumba 18.08.2012
    41. czerwinka 18.08.2012 (dziewczynka)
    41. Cobraczek 18.08.2012 (chłopiec)
    42. dorotka0905 20.08.2012
    43. marysia_23 25.08.2012
    44. Anecia84 30.08.2012
    44. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    45. judka25 31.08.2012
    46. Kafffka74 04.09.2012
    47. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012
    48. Peppermill 13.09.2012
    49. oranda 15.09.2012
    50. katka_81 17.09.2012
    51. asia_ 22.09.2012
    52. sysiajaw 24.09.2012
    53. leneczka8484 30.09.2012
    53. ASulek 30.09.2012
    54. kapelusznick 01.10 2012
    55. magdalenka2610 07.10.2012
    56. łośćń 12.10.2012
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeMar 22nd 2012
     permalink
    Kakai: troche dziwnie bo na początku ciazy miałam glukozę 97(norma do 105), ale zobaczymy jak bedzie teraz

to jest norma dla nie ciężarnych....

sliwson: Mój mąż podtrzymywał moją nogę więc widział wszystko... :P

u mnie tak samo było :bigsmile:

annie128: I jeszcze mam pytanko o maluszka. Ruchy czuję, ale dość rzadko i nie są jakieś superintensywne, a czytam tu o kopniakach i kurde nie wiem, czy to tak powinno wyglądać. Czasami zdarza się, że mały się wypina, jakby się przeciągał, ale mam wrażenie że on jakoś siedzi nisko w tym brzuchu moim. Rzadko czuję go z boku, czy gdzieś w okolicach pępka i trochę się oczywiście zamartwiam. Czy to normalne? Wiem, może idiotyczne pytanie, ale nie mam wcześniejszych doświadczeń.

spokojnie - Twój maluszek ma około 300g, ma jeszcze sporo miejsca i wcale nie musisz czuć mocnych kopniaków. Mam koleżankę, która pierwsze ruchy poczuła po skończonym 22tc i to też było w normie. I na regularność też jeszcze nie musisz się nastawiać, mogą być dni, że w ogóle nie będziesz czuła albo bardzo malutko
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hej Dziewuszki z rana :) ja dziś się będę uczyła filcowania. Przychodzi znajoma pokazać co i jak, będzie jeszcze koleżanka z 7 miesięczną córeczką, więc będzie pełna chata :)

A co do tych witamin, to tez biorę ale jak sobie przypomnę. Tak co drugi, trzeci dzień może :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeMar 22nd 2012 zmieniony
     permalink
    Witam się cieplutko :)
    Dziś bardzo pozazdroszczę babeczkom, które mieszkają w Warszawie - jestem chora na tą dzisiejszą Kawaliadę na Służewcu :( Ja koniara jestem i taki post od koników... chociaż chciałabym sobie pooglądać a tak... tylko sobotnia transmisja mi pozostaje :/

Treść doklejona: 22.03.12 07:27
    aaaa, całą noc bolała mnie głowa i dziś rano niestety, musiałam wziąć apap :( bo wyć z bólu mogłabym...
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Julita trzymam kciuki mocno! Zwalniaj to pierwsze miejsce, zwalniaj!:) Powodzenia!:)

W Wawie dziś piękna pogoda:) Już zaczynam planować gdzie się wybierzemy na spacer:))
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej:bigsmile:
    u mnie szaruga:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Sliwson SZCZĘŚCIARO!!! :)))
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Julita kciuki zaciskam moocno! Powodzenia:)

ja witam w skonczonym 36 tc:crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    ja witam w skonczonym 36 tc:crazy::crazy::crazy:

Ale ten czas pędzi!!! :) Za chwile będziecie donoszone :bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Hej ciężarówki

W końcu znalazłam chwilę, żeby coś napisać. Wróciłam od poniedziałku do pracy na trochę i powiem wam, że już czuję sie mega zmęczona, zatem długo w pracy nie zabawię :tongue:
    U nas dziś wybił skończony 26tc i tym samym według karty na 28dni jesteśmy w 3 trymestrze, choć nie wiem, czy nie powinien sie zaczynać od skończonego 27tc.
    Julita powodzenia życzę, niech w końcu Maleńka zdecyduje się wyjść na świat :smile:
    Dziewczyny co sie z Hanny dzieje, zupełnie zamilkła ostatnio, mam nadzieję, u niej wszystko ok.
    --
  6.  permalink
    hihi, ja tez witam się w rozpoczętym 12 tyg :D
    dziewczyny, macie jakiś sposób na uczulenie/wysypkę na twarzy...? :/ można w ciąży łykać wapno..?
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    o kurcze flavia już :)

my też zamierzamy korzystać dziś ze słońca :)choć ja nim wstałam z łóżka wiedziałam że od rana będę strzelać fochy- te hormony to jakaś masakra dawno mnie tak już nie wzięło.
    miłego dnia
    --
  7.  permalink
    Ciasto tak jak najbardziej wapno mozesz pić:)ja tak miałam ale na początku ciązy ok6tc wapno pomogło
    -- ,
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    dzien dobry i ja sie witam czwartkowo:) nie rodze po nocy ciszej ale nie do konca....pobolewa, brzuch twardnieje no i czekam na meska decyzje chlopaka;)))
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.