Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mi gin. powiedział, że jeśli ma się urozmaiconą dietę i je się "wszystko" nabiał, owoce, mięso itd... to dodatkowe sztuczne mikroelementy nie są potrzebne... i lepiej jeść owoce, warzywa i pić mleko

A mam jeszcze pytanie -czy przy porodzie SN rodzinnym partner może mieć wgląd na krocze czy tylko na górne partie ciała?

Zawsze tak mam,ze po jego wyjezdzie nie moge sobie miejsca znalezc
Kurde maz moj wlasnie do pracy wyruszyl i wraca po 8-9 tyg Zawsze tak mam,ze po jego wyjezdzie nie moge sobie miejsca znalezc
A mam jeszcze pytanie -czy przy porodzie SN rodzinnym partner może mieć wgląd na krocze czy tylko na górne partie ciała?

Eh dlatego ja własnie na te 4 dni w tygodniu jade do rodziców, bo ta pustka w mieszkaniu, cisza po prostu mnie dobija ... Nie mogę wytrzymac bo nic tylko ryczeć mi sie chce
ehh.Jak bede miala dosc to zadzwonie po tate i pojade do niego albo do ciotki bo bardzo lubie przebywac poza domem jak meza nie ma czuje sie wtedy najlepiej jak jestem z dala od jego rodziny...
Jak ktoś miałby mi złośliwości jeszcze prawić to bym chyba zabiła kurde tym co posiadałabym akurat w ręce... A i tak teraz już chyba przestanę do rodziców jeździć bo kurcze niedlugo trzeba zacząć przygotowywać pod dzidzie wszystko. Tzn zamawiać online i odbierać paczki
No i mam w końcu jak najwięcej leżeć -a podróż komunikacją miejską w piątek do mieszkania i w poniedziałek do rodziców 40min trasy z przesiadką to troche sporo wysiłku ... Dla towarzystwa poprosze na imieniny o tą drugą fretke -żeby mi nie było samotnie
Sliwson a nie wiesz może, czy można to nagrać?

Tak ;D Bo w sumie ja bede zajeta parciem itd wiec w sumie fajnie byloby to ogladnac na spokojnie później i widziec jak głowka wychodzi :)

A po jakim czasie biorą dzidzie z brzucha do kąpieli itd ?

Jeśli chodzi o ruchy to spokojnie. Jeśli czujesz jak maluszek się porusza i wypina- jest ok:) To że czujesz ruchy w dole brzucha może świadczyć o ułożeniu malca. Może ma tam nóżki póki co. W każdym razie nie martw się bo nie ma czym!
Moje dziecko dzis probuje chyba mi pepkiem wyjsckurcze sama juz nie wiem, gdzie Ona nogi ma, a gdzie glowe, ale nadal czuje ja wysoko, wiec pewnie koziolka nie fikla i siedzi tylkie do wyjscia

Zwłaszcza, że jutro o 9 rano muszę stawić się w szpitalu i chyba mnie nie wypuszczą dopóki nie urodzę
Mam nadzieję, że nie będę długo blokowała pierwszego miejsca 
troche dziwnie bo na początku ciazy miałam glukozę 97(norma do 105), ale zobaczymy jak bedzie teraz
Mój mąż podtrzymywał moją nogę więc widział wszystko... :P

I jeszcze mam pytanko o maluszka. Ruchy czuję, ale dość rzadko i nie są jakieś superintensywne, a czytam tu o kopniakach i kurde nie wiem, czy to tak powinno wyglądać. Czasami zdarza się, że mały się wypina, jakby się przeciągał, ale mam wrażenie że on jakoś siedzi nisko w tym brzuchu moim. Rzadko czuję go z boku, czy gdzieś w okolicach pępka i trochę się oczywiście zamartwiam. Czy to normalne? Wiem, może idiotyczne pytanie, ale nie mam wcześniejszych doświadczeń.

ja witam w skonczonym 36 tc