Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeMar 26th 2012
     permalink
    Kuleczka super, że Maluszek zdrowy :) A badanka warto zrobić, by być spokojniejszą :)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    kuleczka - ja też mam połówkowe 11 kwietnia ;-))
    A ciała ketonowe w moczu to nic strasznego - jest to (między innymi) "produkt uboczny" rozkładu tkanki tłuszczowej - ja mam zawsze jak jestem na diecie niskowęglowodanowej ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeMar 26th 2012 zmieniony
     permalink
    doti_p: Co do dzieci - rosną, duża: 700g, mała: 645g, więc pięknie trzyma wymiary.
    spore, jak na bliźnięta w tym tygodniu :))

A mnie dopadła, jakaś mega zgaga... :cry: czuję, jakby cały przełyk mnie piekł... boję się zjeść cokolwiek.... :(((
    --
  1.  permalink
    Ul_cia: kuleczka - ja też mam połówkowe 11 kwietnia ;-))A ciała ketonowe w moczu to nic strasznego - jest to (między innymi) "produkt uboczny" rozkładu tkanki tłuszczowej - ja mam zawsze jak jestem na diecie niskowęglowodanowej ;-)

Aha, wiesz, ja jestem osoba ze sporym nadmiarem tluszczyku :P jutro pojde na te badania, bede spokojniejsza, mam nadzieje, ze nie wyjdzie mi zas jakas zaburzona tolerancja glukozy :P sam cukier na czczo mam w normie, bo 88 wyszlo. I nie przytylam jeszcze ani kilograma, waga non stop stoi w miejscu, a jem jak glupia :P dzisiaj po wizycie u gina pojechalismy do macdonalda, ale nie pilam szejka coby mi jutro glukoza dobrze wyszla...a taka mialam ochote....ech:P
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    ja robiłam glukozę dzień po tłustym czwartku :) zjadłam chyba z 5 pączków i wyszła mi w normie :)))
  2.  permalink
    :P ja tam wole dmuchac na zimne :P raz juz mi wariacje wyszly, teraz nie chce zawirowan :P wystarczy mi moja niedoczynnosc i hashimoto :P cukrzyca fe, nie chce:P
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    kuleczka_69: nie przytylam jeszcze ani kilograma, waga non stop stoi w miejscu, a jem jak glupia

Pozazdrościć ;-) Ja przytyłam 1,5 kg - ale już 'podskórnie" czuje, ze waga zaraz ruszy jak szalona :devil:

kuleczka_69: wystarczy mi moja niedoczynnosc i hashimoto

też jestem "szczęśliwą" posiadaczką :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    doti_p super wiesci, ladnie Ci rosna dzieciaczki:bigsmile:
    --
  3.  permalink
    ja pewnie jak zaczne tyc to na calego;/ ale sie tym nie przejmuje zbytnio. Fajne mi zdjecie dal z usg, malo co widac tylko szkielet i zeberka :P
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Jej dopadł mnie ogromny stres przed jutrzejszym egzaminem na prawko. Nie zdam! Nie zdam! Przeczytałam już cały podręcznik kierowcy i dobre rady plus zrobiłam kilka testów z teorii, a serce mi nadal bije jak oszalałe, maluch się uaktywnił przez ten stres -nie podoba jej się, że mamusia się tak stresuje. Ale nie umiem tego opanować! Chce to mieć za soba nie ważne z jakim wynikiem -moge nie zdać nawet w 1 minucie ale ja już nie chce, zmieniłam zdanie ja nie chce prawka, nie wsiądę po egzaminie więcej za kierownice! Chce być tylko pasażerem ;<
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    nikkitaa: ale ja już nie chce, zmieniłam zdanie ja nie chce prawka, nie wsiądę po egzaminie więcej za kierownice! Chce być tylko pasażerem ;<
    --
    oj tam, oj tam :D dasz rade :D
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeMar 26th 2012 zmieniony
     permalink
    Wiadomość od Ewenilny:)

"Pozdrawiam wszystkie serdecznie i dziekuje za gratulacje bo pewnie były :-) jaś jest wspaniały czysty tata :-) karmimy sie piersią :-) tylko ma podwyższona bilirubine i musieliśmy dzis zostać mam jednak nadzieje ze tylko do jutra :-) a ktos jeszcze sie rozpakowal ?"

nikkitaa: Jej dopadł mnie ogromny stres przed jutrzejszym egzaminem na prawko.

Ja też się strasznie stresowałam przed egzaminem. Wiesz co pomagało?
    Idąc na egzamin spójrz na ulicę. Zobacz jak zawrotna ilość aut jest wszędzie. Wszyscy CI ludzie kiedyś musieli zdać prawko- to i Ty dasz radę!!!:)
    Kciuki zaciśnięte!!!:)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Jej, dzieki dziewczyny. Ah jak do tej pory nic mnie nie łapało, nawet nie myślałam o egzaminie tak teraz mnie nagle dopadlo :D Może przejdzie jak wsiądę do samochodu. Po prostu nie czuje sie gotowa... Za szybko :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Nikitta a czy ty czasem nie powinnaś leżeć? JA mam długą szyjkę ( ponad 4cm), ale miałam plamienie, a oszczędzam się nie wychodzę z domu chyba, że pies musi siku ale wtedy tylko do ogródka, na dłuższe spacery idzie mąż.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    mag_dre: Nikitta a czy ty czasem nie powinnaś leżeć?

Nie mam nakazu leżenia, tylko zakaz przemęczania się, stresowania itd -raz na jakiś czas moge z łóżka wstać. A że egzamin zapłacony już był to kurcze wole mieć to z głowy póki pamiętam jeszcze co i jak, a potem już na nic się nie zapisuje -ew. SR ale to i tak jeszcze się nie zdecydowałam, musze z ginem porozmawiac na nast wizycie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    katarzynah1987: sliwson nie funduj tu Nam takich wzruszaących opowieści, bo w Naszym stanie grozi to morzem łez... :))) Otóż to. Ja się wzruszyłam czytając to, co napisała Sliwson. Sliwson, pięknie

Ja tez sie pobeczalam :-)))))

Moj Antek dzisiaj wyskoczyl z haslem ... "moge zabrac malego jutro do parku?????"
    --
  4.  permalink
    Mloda moja zaczela zgrzytac zebami...jutro jade z nia do lekarza bo to moze owsica ostanio czesto w piasku sie bawila...Dostaniemy leki na odrobaczenie i przejdzie.:sad:

jestem wymeczona juz dzisiaj a zawsze jak cos sie z nia dzieje zlego to reaguje stresem:sad:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Pizza, mountain dew i tv... stres minął ! :bigsmile: Ah to zdrowe odżywianie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    nikkitaa: mountain dew

wow, ja się boję taką chemię w siebie wrzucać, ja przed ciążą miałam uczulenie po tym dziadostwie. Raz na jakiś czas pozwolę sobie wypić szklaneczkę odgazowanej pepsi, ale nie za często. Pizza też chodzi za mną, ale ja z moją nadwagą z przed ciąży boję się ją jeść - na razie tyje książkowo, i chcę aby tak zostało hehe
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Ja ostatnio i tak mam spadek apetytu i moja waga stoi w miejscu a nawet jestem 1kg w dół ... A od gazowanych napoi jestem uzależniona :devil: Fanta, mountain dew, cola, pepsi... mniam. Tyle, że wygazowanych nie wypije bo mnie mdli ... Musi być mocno gazowane :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Vsti: doti_p: Co do dzieci - rosną, duża: 700g, mała: 645g, więc pięknie trzyma wymiary.
    spore, jak na bliźnięta w tym tygodniu :))

Fakt twoja mniejsza jest większa od mojej hehe
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    mag_dre: Fakt twoja mniejsza jest większa od mojej hehe
    Fakt, jak na bliźnięta, to bardzo ładnie rosną. Mnie to strasznie cieszy, bo każdy dodatkowy gram zwiększa ich szanse, jakby im się trochę pospieszyło na świat... NA bliźniakowym forum jest dziewczyna, której dzieci urodziły się mniejsze niż moje teraz i żyją i mają się dobrze :)
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    U nas dziś znów była cudna pogoda. Przed południem byłam z mężem na łonie natury ( w koszulce z krótkim rękawem!!) i poleżałam trochę na trawce. Ależ mi się nie chciało iść później do pracy...

U mnie waga już o 4 kg do przodu, a co najgorsze wcale nie jem dużo, raczej normalnie. Cały czas mam na coś ochotę, ale za cholerę nie mogę sprecyzować na co. Właściwie wszystko jem bez jakiegoś przekonania. Brzuch zaczyna już być widoczny przez ubranie, więc może wkrótce zamieszczę go na "brzuszkach". Mieszczę się już tylko w 2 pary spodni, więc chyba pora zrobić update w szafie, bo niedługo nie będę miała w czym wyjść na ulicę.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Tak mi się przypomniało -ostatnio, jak byłam w Carrefourze widziałam na kasach plakaty akcji Więcej uprzejmości dla kobiet w ciąży -zaciekawila mnie ta akcja, ktoś sie orientuje o co w ogóle chodzi i skąd to się wzięło ?
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    nikkitaa: , jak byłam w Carrefourze widziałam na kasach plakaty akcji Więcej uprzejmości dla kobiet w ciąży
    Nie wiem o co chodzi w akcji, ale dziś 2 razy mi panie chciały ustąpić miejsca siedzącego - najpierw w poczekalni u lekarza, a potem pani w autobusie. Bardzo mi było miło, bardzo mocno podziękowałam, bo wiem, że to bardzo różnie z tym bywa...
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    U mnie brzuszek jeszcze nie jest aż tak widoczny, wiec nie oczekuje uprzejmości ;) Chociaż jak np wieczorem jestem w sklepie i jak co wieczór brzuszek się wydaje być większy, to gdy mam obcisłą bluzkę starsze babki okropnie krzywo patrzą, coś w rodzaju "taka młoda, a w ciąży" eh .. czasem to aż mi głupio wychodzić z domu ;/
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    kurcze, a ja ostatnio w kolejce po kawalek szynki stalam pol godziny... Specjalnie brzuch prezentowalam, ale zero reakcji... Moze mysleli, ze to od przejedzenia ;)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Z tego co obserwuje w komunikacji miejskiej i kolejkach w sklepach, to ludzie w większości udają, że nie widzą kobiet w ciąży ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeMar 27th 2012
     permalink
    Hej porannie :smile:

Nikkitta trzyamy kciuki, stresu niestety nie da się pozbyć. Ja też myślałam, żeby odwołać egzamin, ale zaryzykowałam i nie żałuję ;) będzie dobrze. Ja z kolei spotykam się z uprzejmością ludzi. Ustępują mi miejsca itd.

Vsti, może byli tak zapatrzeni w te wędliny, że nie w głowie im oglądać się za siebie :wink:

Doti pięknie rosną Twoje dzieci :)

Peppermil ja też jadłam normalnie i na tym etapie ciąży też mniej więcej tyle przytyłam. A teraz czuję, że waga stanęła.

Się pochwalę: kupiliśmy wczoraj stół i krzesła :bigsmile: i już nie będziemy jedli jak ludzie z buszu, cieszę się jak wariatka. Wszystko wczoraj złożyliśmy i ja już czekam aż M. wstanie, żeby móc zjeść śniadanie :) No i pierwszy zakup czegoś do pokoiku małej: komoda na pieluszki i inne drobiazgi. Zaraz się biorę za jej składanie. Dopiero teraz widzę ile pracy przed nami z urządzaniem wszystkiego :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Witamy się dziś wyjątkowo wcześnie rano :D Ja już na nogach od 5min, mała nadal śpi -ah dobrze jej :bigsmile: Zbieram się bo za niecała godzinę muszę z domu wyjść, a paraduje w piżamie i nie mam siły na nic -spałam może 6 godzin i do tego plecy oczywiście bolą :confused:
    Penny w takim razie smacznego śniadania :bigsmile: Ja chyba nic nie przełknę :bigsmile:
    --
  5.  permalink
    nikkitaa
    powodzenia na egzaminie!! szybko minie! trzymam kciuki!!! bedzie dobrze :bigsmile:
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    No to leć, głowa do góry :thumbup:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Taaaaa ;D Dzięki :bigsmile: Jestem tak zaspana, że nawet nie umiem się stresować :bigsmile: Martwie się czymś innym ... Wczoraj babcia Wojtka zmarła i bardzo to przeżywa, bo to ona go w sumie wychowała ... No i musiał troche popić, podobno jakąś ścianę rozwalił i barierkę wyrwał z balkonu... Niestety straciłam z nim kontakt wczoraj o 21 po 0,5L wódki i 3 piwach wypitych w 5min i nie wiem co się z nim dzieje do tej pory, mam nadzieję, że z żalu nie zrobił nic głupiego :confused: A nie mam jak go sprawdzić, bo jest we Wrocławiu znów ...
    --
  6.  permalink
    nikkitaa
    napewno popłakał i się położył... musiał wyrzucić z siebie gniew a potem w spokoju to przemyśleć... nie myśl teraz o tym...

ja mam za sobą dwa egzaminy na prawko kat.A+B i za każdym razem pomagał mi wielki Snickers tuz przed :bigsmile: polecam!!
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    dzień dobry

co do "uprzejmości" to mi już słów brakuje - jeździłam do pracy do wczoraj - brzuch jak wiecie mam dość duży na ten etap ciąży, ale średnia wieku obób ustępujących miejsca to kobiety po 50-tce !!!!. A wczoraj po raz pierwszy mi młody facet miejsca ustąpił. Pozostali generalnie udają, że piszą sms-y, czytają gazety, patrzą się za okno lub też jedna dziewczyna raz czytała z zapałem cennik biletów który miała przyklejony przed sobą. A siedziała na miejscu właśnie dla matek z dziećmi !!!! I nie powiesz jej nic, bo ma słuchawki na uszach. Choć mąż na mnie krzyczał i zawsze mi mówił, że mam się grzecznie upominać o swoje prawa. To nie chodzi tylko o to, że mi się stać nie chce, ale ja się poprostu boję że ktoś we mnie wpadnie, jak autobus mocno zahamuje albo że ja się przewróce, lub też jak jest tłuk, że mnie ktoś uderzy w brzuch np. łokciem.

Co do teściowych - dziewczyny nie dajcie się - tylko tyle powiem !!! Nie ważne czy to mama czy teściowa to są wasze dzieci. I to trzeba od razu egzekwować bo im później tym trudniej. Jak im pozwolicie na początku wejść na głowę licząc na to, że to chwilowa fascynacja to już przepadłyście. Moja teściowa się generalnie do mnie przez to prawie wcale nie odzywa, bo jak Iwi była mała parę razy zwróciłam na coś uwagę lub też powiedziałam, że my robimy inaczej i się teraz nie odzywa wcale. A mi z tym dobrze.
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
    • CommentTimeMar 27th 2012 zmieniony
     permalink
    nikkitaa: , jak byłam w Carrefourze widziałam na kasach plakaty akcji Więcej uprzejmości dla kobiet w ciąży

Hej mamusie ,
    Co do tej akcji to tak ogólnie "promuje" uprzejmość dla kobiet w ciązy , jest w wielu marketach ale nic szczególnego z tego nie wynika . U nas nawet jest specjalna kasa dla kobiet w ciązy i myślicie że ktoś przepuści ... mozna zapomnieć

Od poniedziałku wróciłam do pracy i jak mi się nie chce... coś czuję że nie długo tu ( tzn w pracy ) zabawię
    :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Ul_cia: A ciała ketonowe w moczu to nic strasznego - jest to (między innymi) "produkt uboczny" rozkładu tkanki tłuszczowej - ja mam zawsze jak jestem na diecie niskowęglowodanowej ;-

a nie prawda !! tzn prawda, że to uboczny produkt przemiany materii, ale ciała ketonowe nie powinny występować w moczu nigdy a tym bardziej w ciąży - jeśli masz ciała ketonowe w moczu tzn. że aceton dostaje się do wód płodowy maluszka i on to łyka. A jest to dla niego szkodliwe !!!! i właśnie ciała ketonowe występują gdy kobieta źle się odżywia, między innymi je za mało węglowodanów.

Treść doklejona: 27.03.12 08:50
    asia_: U nas nawet jest specjalna kasa dla kobiet w ciązy i myślicie że ktoś przepuści ... mozna zapomnieć

mnie raz kasjerka zawołała....choć ludzie krzywo patrzyli.....a jak nie to ja robię wszystko, żeby nie stać i poważnie - upominam się o swoje !!!!
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    _kasiek_ - no to mnie przestraszyłaś.... ja też mam ciała ketonowe w moczu i ponieważ mam je prawie zawsze to się nie przejmowałam - czyli po śniadaniu - baton ;-)
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ja też się upominam, a np. U mnie w sklepie jest oddzielna kasa i tam obsługują TYLKO kobiety z dziećmi i w ciąży, więc nie ma tego problemu.. A rzeczywiście osoby ustępujące w autobusie to głównie starsze panie
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    cześć Dziewczęta

ale sie wyspałam, pierwsza noc od dawna, ktorą przespałam całą, bez pobudek :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Ul_cia: _kasiek_ - no to mnie przestraszyłaś.... ja też mam ciała ketonowe w moczu i ponieważ mam je prawie zawsze to się nie przejmowałam - czyli po śniadaniu - baton ;-)

wiesz - ja po szkoleniach w poradniach diabetycznych i tam mega uczulają na to właśnie, bo dieta cukrzycowa ma ograniczone węglowodany. Mam takie specjalne paski i co rano badam, żeby nie było ciał ketonowych w moczu. Jeśli by się pojawiły to trzeba wypić dużo wody mineralnej żeby je wypłukać - pić póki nie znikną. A najczęściej właśnie występuja rano, bo w nocy nie jesz - tzn ja muszę jeść późno tzw. II kolację. A o której Ulciu jesz ostatni posiłek ?? może za wcześnie i stąd te ketony u ciebie ??

Treść doklejona: 27.03.12 09:16
    Badanie na obecność ciał ketonowych w moczu
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Znam te paski, bo właśnie jak jestem na diecie niskowęglowodanowej (oczywiscie nie w ciąży!) to sobie nimi badam czy są ciała ketonowe - i dzięki temu wiem, że jak są chudnę.... No właśnie z tym jedzeniem u mnie to jakos tak nieregularnie jest - czasem [rzed samym snem, a czasem nie... ale ja wogóle mało cukru jem, bo nie lubie słodkiego i moze to stąd sie bierze... Co prawda ostatnio szaleję i lody są na porzadku dziennym, więc moze przy następnych badaniach będzie już OK?
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no to jakby się pojawiły to zapytaj lekarza może co masz robić, żeby ich nie było....bo na prawdę - aceton jest niewskazany dla maluszka w brzuszku.

I wcale nie trzeba jeść słodyczy, żeby nie mieć ketonów - przecież cukrzycy ich nie jedzą :) tu raczej chodzi o jedzenie o odpowiednich porach i odpowiednich rzeczy (jedzenie "śmieciowe" nie wchodzi w grę), nie głodzenie się !!! czyli kolacja obowiązkowo
    --
  7.  permalink
    A rzeczywiście osoby ustępujące w autobusie to głównie starsze panie

Ja z kolei obserwuję, że ustępują młode osoby i generalnie do 40stki. Myślę, że większość to "świeże" bądź "dość świeże" mamy i wiedzą / pamiętają co to znaczy być w ciąży. Co do starszych babek to mam wrażenie, że one zapomniały jak to być w ciąży albo im było niezwykle lekko. Czasem ich wzrok zdaje się mówić: Jezu, dziewczyno, ty powinnaś w domu siedzieć, a nie pchać się do kolejki z brzuchem... Wrrr. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no widzisz - w takim razie różnie bywa - mi raz ustąpił miejsca młody chłopak (wczoraj) i raz młoda dziewczyna (tak między 20-25lat)...a raz to babcie - miała grubo ponad 70 lat !! nie chciałam usiąść bo ona ledwo stała na nogach, ale mnie prawie siłą posadziła. A jej potem NIKT miejsca nie ustąpił !!!! To jest jak dla mnie masakra.
    --
  8.  permalink
    jesuu.. dziewczyny! wzielam rano prysznic..., smaruje sie oliwką po brzuszku a tu.... coś się dzieje z moim pępkiem! jest inny niż wczesniej.... co sie dzieje..?? czy to macica wypycha mi wnętrznosci na zewnątrz?!?:shamed::shocked:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    CiastoMiłośći - a naczym polega ta innosć wyglądu pępka? Wystajacy sie juz zrobił? Tak szybko? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeMar 27th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja mam same jakieś przykre doświadczenia z tym przepuszczaniem w kolejce. Tam gdzie robię badania do zabiegowego jest wiecznie co najmniej 10os kolejka ale na drzwiach wisi duża tabliczka, że ciężarne wchodzą bez kolejki. Za każdym razem muszę się o to upomnieć i wysłuchać niemiłych komentarzy ;-(
    Ostatnio poszłam powtarzać glukozę. Zestresowana na maksa po pierwszej nieudanej próbie. Oczywiście na czczo. Nie dość, że nikt nie był skory ustąpić miejsca w kolejce to jeszcze nie znalazło się miejsce siedzące... W końcu zapytałam, czy w kolejce jest jakaś ciężarna i oznajmiłam głośno "to ja wejdę po pani". Oczywiście zawrzało w poczekalni... Jeden gościu nas olał i władował się przed tą babeczką ale weszłam jako 3...
    Jak wróciłam po godzinie na drugie pobieranie krwi stanęłam w korytarzu, zapytałam kto ostatni i zwyczajnie nie miałam siły się licytować... ;-( Jakiś młody koleś powiedział głośno, że ciężarne wchodzą bez kolejki. Jaki było moje zdziwienie!
    Natychmiast mężczyzna siedzący obok niego skomentował "ale przecież tu co druga to z brzuchem! Jak tak dalej pójdzie ja nie wejdę do jutra..." i weź tu z takimi gadaj... Po chwili się okazało, że ten młody który zwrócił uwagę i ustąpił, czekał pod zabiegowym na ciężarną żonę... Pewnie stąd jego reakcja...
    Generalnie w warszawie jest bardzo, bardzo słabo z szanowaniem praw kobiet ciężarnych!

CiastoMiłości: jesuu.. dziewczyny! wzielam rano prysznic..., smaruje sie oliwką po brzuszku a tu.... coś się dzieje z moim pępkiem! jest inny niż wczesniej.... co sie dzieje..?? czy to macica wypycha mi wnętrznosci na zewnątrz?!?:shamed::shocked:

Może brzuszek rośnie, skóra się rozciąga to i pępek zrobił się płytszy? Jeśli jesteś szczupła, to całkiem możliwe:)
    --
  9.  permalink
    hihi, wiem że to brzmi zabawnie ale ja jestem przerażona :confused: wystający jeszcze nie, tzn zrobil sie czesciowo wypukly.. w miejscu dolnej dziurki po kolczyku... mam nadzieje ze to tylko chwilowe..
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ja olewam takie komentarze i robię swoje - nie będę się kłócić ani tłumaczyć bo wiem, że to nie ma sensu
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.