Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeMar 27th 2012
     permalink
    u nas tez nikt nie przepuszcza, na razie raz spotkalam sie z taką grzecznością w IKEA, pan z kasy zawolal mnie że mam podejśc pierwsza bo to kasa z pierwszeństewm. A ludzie za mna cos mruczeli:confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    CiastoMiłości: wystający jeszcze nie, tzn zrobil sie czesciowo wypukly.. w miejscu dolnej dziurki po kolczyku... mam nadzieje ze to tylko chwilowe..

oj nie chcę cię martwić ale raczej będzie coraz bardziej wystający :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    u mnie własnie zaczeło go wypychac : ) narazie górna część :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hejo jak tam z Charry Lady
    --
  1.  permalink
    no własnie... tylko górna cześć pępka
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Mój pępek na razie bez zmian :devil:
    A własnie - czy któraś z naszych kochanych Mamus ma może dziurkę od kolczyka w pępku i może nam opowiedzieć jak taka dziurka się zachowuje jak brzuszek jest już duuuzy i po porodzie?
    Bo się trochę boję :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeMar 27th 2012 zmieniony
     permalink
    Ul_cia: A własnie - czy któraś z naszych kochanych Mamus ma może dziurkę od kolczyka w pępku i może nam opowiedzieć jak taka dziurka się zachowuje jak brzuszek jest już duuuzy i po porodzie?
    Bo się trochę boję :tongue:

Brzydko się zachowuje niestety:cry:
    Ja mam starą dziurkę (kolczyk zrobiony w wieku 16 lat) niby kolczyk wyjęłam 2 lata przed ciążą ale dziurka się nie zarosła. Bardzo mocno mi się w ciąży rozciągnęła i w miejscu dziurki zrobił mi się rozstęp :cry:
    Poszukam jakiejś fotki to Ci pokażę ale generalnie nie wygląda to fajnie. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie lepiej!
    edit- nie mam fotki na której dobrze byłoby to widać ale teraz w drugiej ciąży widać ten rozstęp gołym okiem niestety... ;(
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam się wtorkowo, no z tym przepuszczaniem ciężarnych to naprawdę lipa tak jak ktoś napisał wszyscy odwracają głowę, nagle wpada im jakaś gazeta w ręce i udają że nic nie widzą i nic nie słyszą.... zobaczymy jak będzie u mnie w laboratorium, zazwyczaj stoi ok 15 osób w kolejce.... na razie mam w nosie przepuszczanie mnie w kolejce, ale po piciu glukozy w 20tc mam nadzieję że mnie wpuszczą..... u mnie brzuszek jest już spory mimo że tylko 1kg na plusie taka moja uroda :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    u mnie jest tak, że jak po glukozie to wchodzi się generalnie bez kolejki no bo pomiar ma być po określonym czasie od wypicia !!!!

silwson a jak wyniki z tej powtórzonej glukozy ? wszystko ok ? dałaś radę tym razem ??
    --
  2.  permalink
    Ja tez witam sie cieplutko,bo u mnie wlasnie slonce zaglada w okna :bigsmile: No ja podobnie,bo przytylam 2,5 kg ,ale brzucholek odstaje jak bym byla w 5 miesiacu:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    dziewczyny jutro robię glukozę, dowiedziałam sie, że musze ja kupic i przywiźć do laboratorium, cyz Wy tez tak miałyście?
    jaka mam kupic w proszku?
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    tak, też kupowałam - idź do apteki i powiedz po prostu, że chcesz glukozę do testu obciążenia 50g lub 75g w zależności ile masz zrobić. Tam mają od razu gotowe lub ci odmierzą

A czemu tak wcześnie robisz tą glukozą ?
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    U mnie pepek znikl .... mam go na plasko z brzuchem ...
    _kasiek_: silwson a jak wyniki z tej powtórzonej glukozy ? wszystko ok ? dałaś radę tym razem ??

wlasnie ... bylas silna???? :wink:

Moj Antek jeszcze spi.... a jak sie obudzi jedziemy nad morze!!!!!!! Moje drugie wyjscie z domu ( a raczej z lozka) od prawie miesiaca :-))))
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: tak, też kupowałam - idź do apteki i powiedz po prostu, że chcesz glukozę do testu obciążenia 50g lub 75g w zależności ile masz zrobić. Tam mają od razu gotowe lub ci odmierzą

A czemu tak wcześnie robisz tą glukozą ?

jutro zaczynam 24tc według OM i robie bo bo w poniedziałek mam wizytę u gin i juz chce miec wynik
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nie kłócę się, ale nie licz nigdy zaczynających tygodni tylko skończone - glukozę robi się po skończonym 24tc - ale myślę, że ten tydzień nie zrobi różnicy

Treść doklejona: 27.03.12 10:48
    dobra - spadam domek ogarnąć i jakiś obiadek robić.....jeszcze w łóżku sobie leniuchuję....pogoda brzydka - tzn. wiatr wieje - i nie chce mi się z domu wychodzić :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: nie kłócę się, ale nie licz nigdy zaczynających tygodni tylko skończone - glukozę robi się po skończonym 24tc - ale myślę, że ten tydzień nie zrobi różnicy

hm to juz nie wiem:confused: potem mam wizyte w 27tc i wolalabym wczesniej wiedziec czy wszytsko ok:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    _kasiek_: silwson a jak wyniki z tej powtórzonej glukozy ? wszystko ok ? dałaś radę tym razem ??

Dałam radę ale ginka zleciła mi 50g i badanie tylko po godzinie:) Wcisnęłam cytrynę i jakoś dało radę:)
    Wyniki odbierze mąż wieczorkiem więc dam znać:)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Kakai: hm to juz nie wiem potem mam wizyte w 27tc i wolalabym wczesniej wiedziec czy wszytsko ok

tak jak napisałam - myślę, że tydzień nie zrobi różnicy....a gin ci nie mówił kiedy chce abyś to badanie zrobiła ??

Treść doklejona: 27.03.12 11:02
    sliwson: Dałam radę ale ginka zleciła mi 50g i badanie tylko po godzinie:) Wcisnęłam cytrynę i jakoś dało radę:)
    Wyniki odbierze mąż wieczorkiem więc dam znać:)

no to super, że dałaś radę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: tak jak napisałam - myślę, że tydzień nie zrobi różnicy....a gin ci nie mówił kiedy chce abyś to badanie zrobiła ??
    mówil, miałabym go zrobic za tydzien, ale w międzyczasie miala badania prenatalne i lekarz(inny) nie widział wszystkiego, i kazał mi powtorzyc prenatalne. Zatem w zwiazku z tym to badanie powtorzeniowe bedzie zamiast badania u prowadzącego i wtedy mam zabrac wszytskie wyniki i ten lekarz je obejrzy itd. A to badanie prenatalne jest wczesniej o tydzien niz miałby sie docelowo odbyc moja wizyta u prowadzącej. Stąd zamieszanie z tym. mam wybor zrobic glukoze teraz i pokazac wlekarzowi na prenatalnych, lub zrobic glukoze ok 27tc i wtedy pokazac swojej prowadzącej
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Co do uprzejmości to jedyna osoba jaka mi ustapila miejsce w autobusie to była 130 letnia staruszka :) w dodatku zakonnica wyglądająca jak zasuszona rodzyneczka :) oczywiście odmowilam :) a reszta ludzi olewa i udaje ze niewidzi :)

Matko obudzilam się bo śniło mi się ze urodziłam śliczna dziewczynkę ale za wcześnie i ważyła 700 gr a lekarze traktowali ja jakby nie była wczesniakiem ale nie chcieli pepowiny odciąć :))))
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    P_Madzia: Co do uprzejmości to jedyna osoba jaka mi ustapila miejsce w autobusie to była 130 letnia staruszka :) w dodatku zakonnica wyglądająca jak zasuszona rodzyneczka :) oczywiście odmowilam :) a reszta ludzi olewa i udaje ze niewidzi :)

Matko obudzilam się bo śniło mi się ze urodziłam śliczna dziewczynkę ale za wcześnie i ważyła 700 gr a lekarze traktowali ja jakby nie była wczesniakiem ale nie chcieli pepowiny odciąć :))))

ale sen:bigsmile: ma sie rodzic w terminie bo będziemy się ścigać która pierwsza:tongue:

madzia a ty kiedy robisz glukoze 75g?
    --
  3.  permalink
    Czesc Dziewczynki!
    Bylam z Emilka u lekarza i potwierdzilo sie ,ze ma robaki,teraz sie odrobaczamy:wink: Ide sprzatac i prac bo jutro jede do lekarza i rodzinki to nie bedzie kiedy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Mój lekarz mi zlecił już jakiś czas temu i zrobiłam. Będę pewnie musiała powtórzyć bo podobno za wcześnie...

Ja już bym chciała mała utulic :))))
  4.  permalink
    Kakai:
    hm to juz nie wiem:confused: potem mam wizyte w 27tc i wolalabym wczesniej wiedziec czy wszytsko ok:neutral:

Ja robiłam w skończonym 29tc tą glukozę. Wyszło wszystko ok. Generalnie nie chciałam się najpierw z nią śpieszyć, a potem z kolei miałam takie mdłości poranne, że ciężko było wyjść na czczo rano z domu!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    P_Madzia: Mój lekarz mi zlecił już jakiś czas temu i zrobiłam. Będę pewnie musiała powtórzyć bo podobno za wcześnie... Ja już bym chciała mała utulic :))))

aha:bigsmile:

Treść doklejona: 27.03.12 11:28
    katarzynah1987: Ja robiłam w skończonym 29tc tą glukozę. Wyszło wszystko ok. Generalnie nie chciałam się najpierw z nią śpieszyć, a potem z kolei miałam takie mdłości poranne, że ciężko było wyjść na czczo rano z domu!

to faktycznie musiałbyc problem:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Co do glukozy to ja za pewne zrobię za tydzień, może za 2, czyli chyba odpowiednio 26, 27 tydz?
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    kolejna noc z doopy;/
    mi sie snilo ze zaczelam wymiotowac w 9 miesiacu i wrocilam do wagi wyjsciowej. Kosci naciagniete skora i wieeelki brzuch;P glupia ja!

Ja raz w ciazy ( widocznej) wybralam sie autobusem na wizyte, no i z moim szczesciem stalam i dostalam z lokcia przy hamowaniu... Potem opierdziel bo sie uparlam, ze sama pojade, bo ciaza to nie choroba i ciezarne tez korzystaja z kom miejskiej. Od tamtej pory jak moj P. nie moze to taxa jade na koniec warszawy:p

juz raz chyba pisalam jak stoje w h&m'ie do kasy ( z ciazowymi) spodniami:p juz mam podchodzic, a kasjer '' zapraszam pania z konca kolejki- w ciazy'' smialam sie ze szkoda ze nie zauwazyl ze ja tez w ciazy... Troche mu sie glupio zrobijo ale fakt pani miala wiekszy brzuszek, co oczywiscie nie dowodzi zw ma wieksze prawa:)
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Jak byłam na końcówce pierwszej ciąży, to jakaś starsza pani w autobusie zrobiła mi awanturę, że mam jej miejsce ustąpić. Powiedziałam jej, że niech jej ustąpi ktoś, kto nie jest w ciąży, bo ja nie mam zamiaru. Obok siedziało kilku młodych mężczyzn, szkoda słów...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mi się zawsze śmiać w chciało, jak studiowałam w Poznaniu i jeździłam kom. miejską :P Na przystanku babcie ledwie, co stały z laskami... ale jak podjeżdżał autobus, tramwaj to na sprincie, przepychając się łokciami wpadały do środka :D
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Nagły przypływ energii? :wink:
    --
  5.  permalink
    Kakai: to faktycznie musiałbyc problem:confused:

Ojj, trochę. Jak jechalam wtedy na to badanie to zrobiło mi sie tak słabo w tramwaju, że już odlatywałam. Zupełnie nie wiedziałam co zrobić, czy prosić ludzi o pomoc czy dzwonić po karetkę od razu. Myślałam, że padnę. I to nawet nie stałam tylko rozsiadłam się na siedzeniu w tramwaju... Po paru chwilach mi na szczęście przeszło ale najadłam się delikatnie strachu... Potem takie "przygody" zdarzały się jeszcze, np. w supermarkecie w kolejce czy w kościele... Ostatnio w autobusie ale wtedy to doszło jeszcze drętwienie lewej części twarzy + problemy z widzeniem! Na szczęście nie powtórzyło się do tej pory. Z resztą od tamtej pory nie poruszamy się już kom. miejską tylko autem...

Pajacynka: Jak byłam na końcówce pierwszej ciąży, to jakaś starsza pani w autobusie zrobiła mi awanturę, że mam jej miejsce ustąpić.

To żałosne. Już kiedyś o czymś podobnym pisałam. Starsi ludzie na ogół wymagają od młodych przejawu wysokiej kultury, a tak często zdarza się, że im samym jej brak! Miałam kiedyś podobną sytuację!
    --
    • CommentAuthorufo03
     permalink
    Ja też dostałam skierowanie na obciążenie glukozą i będę je robić po skończonym 26 tc (ginka termin zatwierdziła :wink:)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Witamy się z powrotem :bigsmile: Teoretyczny -1 błąd, więc zdany, praktyczny też zdany :bigsmile: Chociaż ledwo, ledwo -egzaminator powoli miał mnie dość i trzymał się kurczowo drzwi :bigsmile: Dostalam tą taką karteczkę z przebiegu egzaminu praktycznego -co mam teraz z tym zrobić ? Jestem w tym zielona :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Pajacynka: Nagły przypływ energii?
    Dokładnie!!!

Mówi tu o starszych ludziach... A ja Wam teraz powiem, że ja spotkałam się z cholerną nieuprzejmością ze strony innej ciężarnej :] Wchodzę sobie kiedyś do poczekalnie do mojego gin. byłam umówiona jako pierwsza na godz. 16:00, a tam siedzi jakaś ciężarna, więc pytam się grzecznie, na którą godz. ma wizytę... Ona na to, że na 16:00:shocked: To jej grzecznie powiedziałam, że przepraszam, ale ja jestem umówiona na 16:00... Rozmowę usłyszała babka z recepcji, sprawdziła w kalendarzu i powiedziała moje nazwisko... Na to ta ciężarna wpadła w jakiś dziki szał zaczęła mnie opieprzać i tamtą babkę w recepcji ze szyf tam mają, że ja na pewno po znajomości, albo jakąś łapówę daję... Ja byłam w szoku, nie wiedziałam, co powiedzieć. Najlepsze, że siedziała przy samych drzwiach do gabinetu i gdy wybiła 16:00 wpakowała się przede mną...
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    nikkitaa GRATULACJE :clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    "sliwson: Generalnie w warszawie jest bardzo, bardzo słabo z szanowaniem praw kobiet ciężarnych!"

W Poznaniu również...:(
    -- ,
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    nikkitaa: Witamy się z powrotem Teoretyczny -1 błąd, więc zdany, praktyczny też zdany Chociaż ledwo, ledwo -egzaminator powoli miał mnie dość i trzymał się kurczowo drzwi Dostalam tą taką karteczkę z przebiegu egzaminu praktycznego -co mam teraz z tym zrobić ? Jestem w tym zielona
    --

Ty Panikaro!!!! Gratulacje!!! Teraz jest taka strona internetowa, nie pamiętam jaka, gdzie wpisujesz PESEL i tam sprawdzasz, czy prawko jest już do odbioru, jak będzie idziesz do Urzędu do wydzialu komunikacji, płacisz i odbierasz prawko :D

Treść doklejona: 27.03.12 12:11
    niunia32: W Poznaniu również...:(
    Potwierdzam!
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Haha :bigsmile: Ale gdyby instruktor był wredny to bym nie zdała :bigsmile: A ile się płaci za prawko? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Ok 86 zł :) ostatnio odbieralam :)))
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Dzięki za odpowiedzi ;) Kurcze przez ten stres okropnie mnie boli brzuch eh.. idę się przespać chwile, żeby przeszło ... Odezwę się jak wstanę -dobranoc :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Ja 4 lata nie mogłam się zebrać :)
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Nooooo Nikkitta się cieszę bardzo :wink: Idź odpoczywaj, ja padłam w dniu egzminu jak wróciłam do domu i nic ze mnie nie było :) I jeszcze raz gratulacje :swingin:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Vsti: Jej ja mam prawko już 8 lat jeny stara już jestem

mnie w styczniu stuknęło 14 i wcale staro się nie czuję hehe
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    ja odbieralam jakies poltora mies temu i jest dokladnie tak jak napisala Vsti:) ja placilam 84 zl przy odbiorze... Gratulacje:)

teoretycznie jest 3 tyg/ 30dni na realizacje ale moje bylo juz po 2 tyg, co oczywiscie ogarnelam dopiero po miesiacu. Moje dziecie wyjatkowo wspolpracowalo i grzeczna byla w trakcie egzaminu, ja zdalam 23.01 a katrka z przzebiegiiem egzaminu / bledami jest dla Ciebie na pamiatke:)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Małosolny ogórek, malinowa activia, parówka, kanapka z dżemem= moje dzisiejsze śniadanie i to dokładnie w tej kolejności:P ...i ja się dziwię, że mi niedobrze teraz:PPP

Nikkitaa gratuluję!!!:)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Przez wieczorną zgagę straciłam jakoś apetyt :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi:wink: w takim razie chyba zrobię ta glukozę jutro i jesli lekarz powie, że za wczesnie ejst zrobiona, to zrobie w 27tc drugi raz:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormll19
     permalink
    Witam wszystkich.;) Jestem w 18 tygodniu, a męczy mnie potworny kaszel, ciągle mnie drapie w gardle ze wytrzymać nie mogę.... Jeszcze czuję ze będę miała kiepski dzień :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    mll19: Witam wszystkich.;) Jestem w 18 tygodniu, a męczy mnie potworny kaszel, ciągle mnie drapie w gardle ze wytrzymać nie mogę....

Podpytaj w aptece o jakiś syrop który można brać w ciąży. Zdrówka życzę!
    --
  6.  permalink
    Witam sie :) juz jestem po obciazeniu mniamusna glukoza....po wstepnych wynikach wychodzi, ze mam cukrzyce ;/jutro pewnie potwierdzi sie dokladniej ;/ masakra, jak nie urok to sraczka...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.