Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A własnie - czy któraś z naszych kochanych Mamus ma może dziurkę od kolczyka w pępku i może nam opowiedzieć jak taka dziurka się zachowuje jak brzuszek jest już duuuzy i po porodzie?
Bo się trochę boję
silwson a jak wyniki z tej powtórzonej glukozy ? wszystko ok ? dałaś radę tym razem ??
tak, też kupowałam - idź do apteki i powiedz po prostu, że chcesz glukozę do testu obciążenia 50g lub 75g w zależności ile masz zrobić. Tam mają od razu gotowe lub ci odmierzą
A czemu tak wcześnie robisz tą glukozą ?
silwson a jak wyniki z tej powtórzonej glukozy ? wszystko ok ? dałaś radę tym razem ??
hm to juz nie wiem potem mam wizyte w 27tc i wolalabym wczesniej wiedziec czy wszytsko ok
Dałam radę ale ginka zleciła mi 50g i badanie tylko po godzinie:) Wcisnęłam cytrynę i jakoś dało radę:)
Wyniki odbierze mąż wieczorkiem więc dam znać:)
mówil, miałabym go zrobic za tydzien, ale w międzyczasie miala badania prenatalne i lekarz(inny) nie widział wszystkiego, i kazał mi powtorzyc prenatalne. Zatem w zwiazku z tym to badanie powtorzeniowe bedzie zamiast badania u prowadzącego i wtedy mam zabrac wszytskie wyniki i ten lekarz je obejrzy itd. A to badanie prenatalne jest wczesniej o tydzien niz miałby sie docelowo odbyc moja wizyta u prowadzącej. Stąd zamieszanie z tym. mam wybor zrobic glukoze teraz i pokazac wlekarzowi na prenatalnych, lub zrobic glukoze ok 27tc i wtedy pokazac swojej prowadzącej tak jak napisałam - myślę, że tydzień nie zrobi różnicy....a gin ci nie mówił kiedy chce abyś to badanie zrobiła ??
Co do uprzejmości to jedyna osoba jaka mi ustapila miejsce w autobusie to była 130 letnia staruszka :) w dodatku zakonnica wyglądająca jak zasuszona rodzyneczka :) oczywiście odmowilam :) a reszta ludzi olewa i udaje ze niewidzi :)
Matko obudzilam się bo śniło mi się ze urodziłam śliczna dziewczynkę ale za wcześnie i ważyła 700 gr a lekarze traktowali ja jakby nie była wczesniakiem ale nie chcieli pepowiny odciąć :))))
Mój lekarz mi zlecił już jakiś czas temu i zrobiłam. Będę pewnie musiała powtórzyć bo podobno za wcześnie... Ja już bym chciała mała utulic :))))
Ja robiłam w skończonym 29tc tą glukozę. Wyszło wszystko ok. Generalnie nie chciałam się najpierw z nią śpieszyć, a potem z kolei miałam takie mdłości poranne, że ciężko było wyjść na czczo rano z domu!
to faktycznie musiałbyc problem
Jak byłam na końcówce pierwszej ciąży, to jakaś starsza pani w autobusie zrobiła mi awanturę, że mam jej miejsce ustąpić.
Dokładnie!!! Nagły przypływ energii?
Witamy się z powrotem Teoretyczny -1 błąd, więc zdany, praktyczny też zdany Chociaż ledwo, ledwo -egzaminator powoli miał mnie dość i trzymał się kurczowo drzwi Dostalam tą taką karteczkę z przebiegu egzaminu praktycznego -co mam teraz z tym zrobić ? Jestem w tym zielona
--
Potwierdzam! W Poznaniu również...:(
Witam wszystkich.;) Jestem w 18 tygodniu, a męczy mnie potworny kaszel, ciągle mnie drapie w gardle ze wytrzymać nie mogę....