Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthordoti_p
    • CommentTimeMar 28th 2012
     permalink
    Kakai: ale Ty mas zinną sytuacje, dzieci tak harcuję, że przynjemniej sie wyspałas dzis:bigsmile: Kiedy masz wynik? ja Jade o 15

Wyniki mam jutro, a ja też wyszłam z założenia, że jak dały się wyspać, to trzeba korzystać, bo ostatnio nie jest z tym za różowo. Nawet babeczka się zdziwiła, że tak późno przyszłam, ale mówię jej, że to jedyny dzień kiedy mogę a dzieci dały pospać, więc spałam:)
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    kuleczko - dla mnie to o tyle dziwne, że ja już drugi raz z cukrzycą a jeszcze na patologię nikt mnie nie kierował....sama poradnia i to wszystko.....no ale może Twój gin ma swoje metody. Tak jak ci napisałam w PW - zbadają cię, pewnie przyuczą do diety, dadzą glukometr i wypuszczą do domku
    --
    •  
      CommentAuthormll19
     permalink
    Też należę do niebyt cierpliwych osób, ale wytrzymałam do 25 tygodnia, aby się dowiedzieć o płci :D Teraz, jak już znam płeć to czekam niecierpliwie aż brzuszek się zrobi taki typowo ciążowy! Jutro zaczynamy 27 tc, a mój brzuszek nadal malusi ... Nic nie rośnie

No to czekaj cierpliwie, tylko to nam pozostaje. :)
    U mnie widać brzuszek, nawet to mój chłopak zauwazył,
    tylko ja mam na nfz i podobnież USG wykonuje się tylko 3 razy, a to będzie moje 2 usg.
    --
  1.  permalink
    staram sie nie przejmowac, ale wiesz jak to jest, on sie uwzial na tego mojego lekarza, nie wiem czemu...przeciez nic mu nie zrobil :P a ja nie mam zamiaru go zmieniac bo mi pomogl w wielu rzeczach. No coz, dzisiaj bedzie wielkie szorowanko, pakowanie torby i jutro kierunek szpital :P a tak chcialam tam nie wracac..... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mll19: tylko ja mam na nfz i podobnież USG wykonuje się tylko 3 razy, a to będzie moje 2 usg.

to jak się jutro nie dowiesz to pójdziesz sobie prywatnie po 20tc.....brak znajomości płci to na prawdę nie jest powód do zmartwień.....nasze mamy nie wiedziały aż do porodu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    mll19: tylko ja mam na nfz i podobnież USG wykonuje się tylko 3 razy, a to będzie moje 2 usg.

Ja też nfz i mam na każdej wizycie robione :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormll19
     permalink
    a ile kosztuje takie prywatne? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    _kasiek_: nasze mamy nie wiedziały aż do porodu

Mojej mamie ciągle wszyscy powtarzali, że będzie chłopczyk, bo brzuszek nisko bo to bo tamto i wyszłam ja :bigsmile: Chłopca raczej nie przypominam :cool::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeMar 28th 2012 zmieniony
     permalink
    TEORKA: KAKAI fajnie, że dałaś radę chociaż doczytałam, że nie smakowałoidze, nie wiesz co dobre

heheh pani w labo mnie skutecznie pocieszała, że moge zwymiotować to, bo duzo pan wymiotuje, ale lepiej nie bo bede musiała powtarzac:devil:

Doti_p i dobrze ze skorzystałas:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mll19: a ile kosztuje takie prywatne?

musisz poszukać w internecie w swoim mieście takich gabinetów bo tutaj rozbieżności są czasem dość duże
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Mam pytanie do dziewczyn, które stosują/stosowały Fenoterol. Czy to jest regułą, że bierze się go już do końca (a raczej do momentu, kiedy ciąża będzie donoszona)? W szpitalu, po odstawieniu kroplówki brałam Fenoterol+Isoptin w dawce 4x1, przy wypisie zalecili mi mniejsze dawkowanie - Fenoterol 4x0,5 i Aspargin 2x1 zamiast Isoptinu. I nic się nie dzieje, mimo, że to połowa dawki. Jutro mam wizytę kontrolną u swojego gina i się zastanawiam czy jest w ogóle taka możliwość, żeby to odstawić wcześniej?
  2.  permalink
    w pierwszej ciazy pojechalam na porodowke jak tylko dostalam pierwszych regularnych skurczy (tak mi sie przynajmniej wydawalo hihih a to falszywy alarm byl) stwierdzono wtedy rozwarcie na 2 cm i odeslano do domu z zaleceniami powrotu jak skurcze beda co 5 min i bedzie mi ciezko zlapac oddech :D
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    hydrozagadka ja miałam skurcze od 32tc i od tego czasu brałam fenoterol aż do końca, bo odstawienie groziło przedwczesnym porodem, odstawiłam w 38tc w poniedziałek a w czwartek urodziłam :bigsmile: więc raczej nie spodziewaj się cudów :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ide po wyniki:fierce:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mll19 a Ty masz jutro USG połówkowe ?? bo jeśli tak to strasznie wcześnie !!!!
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Kakai: ide po wyniki:fierce:

no to czekamy :tooth:
    --
  3.  permalink
    nikkitaa: Ja też nfz i mam na każdej wizycie robione
    a gdzie chodzisz do lekarza jeśli mogę zapytać? bo moja pani doktor doszła do wniosku, że pierwsze usg zrobimy dopiero pod koniec pierwszego trymestru (rozumiem, że takie są normy, że 3 razy wystarczy, ale jak czytam, że większości z Was lekarz robi bez problemu na każdej wizycie, nawet NFZ, to się zastanawiam czym się lekarze kierują) :)
    --
  4.  permalink
    Kakai: ide po wyniki

:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    violet_flower: a gdzie chodzisz do lekarza jeśli mogę zapytać? bo moja pani doktor doszła do wniosku, że pierwsze usg zrobimy dopiero pod koniec pierwszego trymestru (rozumiem, że takie są normy, że 3 razy wystarczy, ale jak czytam, że większości z Was lekarz robi bez problemu na każdej wizycie, nawet NFZ, to się zastanawiam czym się lekarze kierują) :)

Chodze do KOV-MED na ul. Pleszowskiej ;) W sumie to ja nie wiem dlaczego niektórzy robią na każdej wizycie, a inni tylko 3 ... Mi zrobił pierwsze USG jak poszłam w 6 tygodniu pierwszy raz, żeby potwierdzić. Później w 9, 13, 17, 21 i 25 :wink: Sporo już tego w sumie :wink: Ale książeczkę ciąży zalożył dopiero chyba w 9 tygodniu jeśli dobrze pamiętam, a nie chce mi się sprawdzać -lenia w tylku mam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    sysiajaw: hydrozagadka ja miałam skurcze od 32tc i od tego czasu brałam fenoterol aż do końca, bo odstawienie groziło przedwczesnym porodem, odstawiłam w 38tc w poniedziałek a w czwartek urodziłam więc raczej nie spodziewaj się cudów

Ja rozumiem, ale gdyby skurcze nie powracały już, to może dałoby radę bez? Tak sobie gdybam tylko, jutro i tak gin zarządzi co i jak...
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    hydro ja leze na patologii i u nas jak wycisza skurcze fenoretotolem to go odstawiaja, większość dziewczyn nie ma więcej problemów ze skurczami. U mnie jednak powróciły, wręc jeff brała do końca. Dzięki dziewczyny za kciuki. Gratulacje dla rozpakowanych. Wiecie, że u nas nieciekawie, ale na razie lezymy w dwupaku. I oby tak dalej. Przepraszam za błędy, ale to tel.
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    O Hanny! Jak Cie dawno nie było. To trzymać się tam dalej w dwupaku, trzymam kciuki ! :thumbup:
    --
  5.  permalink
    Hanny trzymaj sie tam cieplutko! :)Zaciskaj nogi jak najdluzej:)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ale mi młody dziś urządził dyskotekę w brzuchu !!! widać było jak faluję i jak nogę przesuwa - to było z rana.....a teraz mam powtórkę z rozrywki :bigsmile:

rano mi się nawet udało to nagrać na komórkę - chcecie zobaczyć ??
    --
  6.  permalink
    chcemy :D
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Hanny wszyscy tu trzymamy za was mocno kciuki, aby jak najdłużej udało się poleżeć w dwupaku !!!!!
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    _kasiek_: rano mi się nawet udało to nagrać na komórkę - chcecie zobaczyć ??

Jasne, że chcemy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Hej Hanny, jak się trzymacie? Mam nadzieję, że sytuacja już choć trochę opanowana. U mnie też dobę po założeniu szwu okrężnego były problemy ze skurczami i musiałam dostawać większe dawki dożylnie, ale potem się uspokoiło. Stąd nadzieja, że może da radę bez, w końcu to silne leki, niezbyt obojętne dla mnie i dziecka... Ale wiadomo, jak nie będzie innego wyboru, to nie ma o czym mówić.
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Matko Alez plodne jesteście :)))) pare godzin mnie nie było i hop 140 postów :)
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    _kasiek_: rano mi się nawet udało to nagrać na komórkę - chcecie zobaczyć ??

chcemy chcemy!

Hanny :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

hydrozagadka mnie odstawili i odlaczyli wszystko ale jeszcze w szpitalu na 24h przed wyjsciem... zeby zobaczyc jak sie zachowuje moj organizm!
    Teraz leze i leze...ale bez zadnych lekow (oprusz zelaza i witamin)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kasiek no pewnie, że chcemy !!! I też miałam dyskę w brzuchu, tak, że cały falował :) ale jak zwykle wtedy kiedy trzeba, komórki pod ręką nie mam...

Hanny oby tak dalej !!!

Z tą ilością usg na nfz jest różnie. Mój lekarz ostatnio potrzeby nie widział i powiedział, ze następne zrobi przy kolejnej wizycie :) więc nie musi być na każdej.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    kurcze chyba nie umiem wrzucić.....gdzie dać filmik żeby było szybko i sprawnie i żebyście widziały ??
    --
  7.  permalink
    cosik nie dziala filmik;/

Treść doklejona: 28.03.12 15:31
    sprobuj zaladowac filmik z dysku na youtube
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    aha - tylko jakość nie za wysoka bo komórką nagrywane, w tle leci RMF FM i to na domiar złego reklamy....najlepiej widać na początku i tak w okolicach 1:05 :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    dzięki dziewczyny:) u nas skurcze były duże, według lekarza porodówe i stąd fenoterol. Innym dziewczyna odstawili, ale przez 2 dni były pod stała obserwacja i ktg co chwilę. U mnie się nie udało-ale położne pocieszały mnie, że fenoterol nie wpływa bardzo źle na dziecko, że krąży nawet na oddziałach opinia, że fenoterolowe dzieciaki rodzą się większe i inteligentniejsze, bo obciąć jest lepiej ukrwiona, więc tak bardzo się nie martw nawet jeśli trzeba będzie go brać. Ja żałuje, że mi odstawili. Po odstawieniu Miałam jeszcze bardziej regularne skurcze:( i skrócił mi szyjkeu bardzo:( dziewczyny nie jestem na bieżąco, ale wszystkim życzę jak najlepiej:)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    a teraz Mateuszek ??????
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    zamiast obciąć miało być macica oczywiscie:)
    --
  8.  permalink
    ugh, kasiek udostepnij filmik wszystkim :P bo wyskakuje, ze prywatny i nie ma dostepu;p
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Hanny: krąży nawet na oddziałach opinia, że fenoterolowe dzieciaki rodzą się większe

Eee... to ja nie chcę! :tongue::wink:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Moja Julcia wcale nie była po fenoterolu większa :bigsmile: no chyba że waga 3200 to jakaś specjalnie większa :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    no to próba po raz trzeci - Mateuszek i brzuszek
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    U mnie mozliwe ze sie sprawdzilo, bo pare miesiecy na fenoterolu i corka powyzej 4 kilo.
    Hanny, trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    teraz też lipa pisze że to jest duplikat filmu
    --
  9.  permalink
    "Ten film wideo jest duplikatem przesłanego wcześniej filmu wideo.
    Przepraszamy za usterki."

jakie to yt jest powalone :P skasuj moze poprzedni i wklej od nowa
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    o matko - ja chyba drugi raz wrzucam tam filmik i jestem zielona...przepraszam was

Mateuszek i brzuszek
    --
  10.  permalink
    łii jak fajnie, ja sie nie moge doczekac kiedy mi tak bedzie brzusio skakal :D teraz czuje kopniaki ale jeszcze nie widac tych stopek co mnie smyraja :P
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    No ładnie Ci tam Mateusz buszuje :devil: :devil::devil: Super :bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  11.  permalink
    Czesc Kobietki!
    Wpadam tlyko powiedziec,ze na usg wszystko ok.Mlay sie rusza i potwierdza sie ze to synek:))) Reszte opowiem wieczorem jak juz Emilka poloze spac;)
    Buziaczki!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej hej, jestem!!

glukoza naczczo 78 mg/dl, po obiążeniu 75g, 125 mg/dl juhuu:cheer:
    tarczyca w normie:cheer:
    natomiast w moczu leukocyty 25:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Kakai: glukoza naczczo 78 mg/dl, po obiążeniu 75g, 125 mg/dl juhuu

gratki !!!!!!!!!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.