Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeMar 28th 2012
     permalink
    Cobraczek to dobrze, że wszystko dobrze :)

Mi mała szaleje, ale mogę na razie zgadywać czy to ręka czy noga się przemieszcza. Czuję, że ostatnio się przekręca parę razy dziennie, więc już sama nie wiem gdzie ma głowę a gdzie doopkę :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeMar 28th 2012 zmieniony
     permalink
    _kasiek_ bosko :bigsmile: ja już też się nie mogę doczekać takiego brzuszka, w pierwszej ciąży też tak miałam to się wszyscy nabijali że łobuz z tej Julki będzie no i się sprawdziło bo jest okropny łobuz :devil:

Kakai no to glukoza super, a leukocytów sporo
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: gratki !!!!!!!!!

dzięki:bigsmile:

sysiajaw: Kakai no to glukoza super, a leukocytów sporo

no bedzie trzeba pewnie cos łykac:confused:
    --
  1.  permalink
    Kakai, mi lekarz powiedzial, ze w ciazy to normalne, ze leukocyty sa powyzej normy..a tez mam na wyniku ze 25
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Hanny, codziennie wpadam żeby sprawdzić czy nadal wszystko ok. Trzymam mocno kciuki!!.

A ja dzisiaj w nocy o mało nie urodziłam!:devil:.
    2 w nocy, burze sie z głębokiego snu bo czuje ze jestem cała mokra!! Skończyłam na równe nogi, krzycze do W. ze mi " K... WODY ODESZŁY!!". On zaspany, pyta jak to możliwe. Tak stoję kilka sekund, nic nie boli, nic nie ciągnie. Macam tyłek: suchy. Wprawdzie góra pizamy cała mokra, ale spodnie suche. Na łóżku mokra plama, więc oboje podejrzliwie patrzymy na nasza spiącą królewnę, i migiem doszliśmy do wniosku ze sie po prostu ZESIKAŁA!!. Matko, przez godzinę cała sie z nerwów trzęsłam...:cool:.
    Miłego dnia!!:devil:.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kuleczka_69: Kakai, mi lekarz powiedzial, ze w ciazy to normalne, ze leukocyty sa powyzej normy..a tez mam na wyniku ze 25

aha no prosze, to nie wiedzialam:smile:

wielgosz a to mała ci psikusa zrobiła:bigsmile:
    --
  2.  permalink
    wielgosz no to mialas nocna przygode :P ide dzisiaj do knajpki sie rozerwac troszke (tylko nie kazcie mi granata w tylek sobie wsadzac dla rozerwania :P) pozniej wieczorne zabiegi pielegnacyjne cobym w szpitalu ladnie wygladala :P
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Kasiek, fajnie ci faluje, moja tez zaczyna tak harcować hehe
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Kasiek super ten filmik, pewnie u mnie niedlugo tez tak bedzie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Krakuski gdzie planujecie rodzić tak zapytam z ciekawości.
    Łagiewniki pozdrawiają :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    wielgoszteż miałam podobną sytuację, tylko z mężem! Mąż rano budzi się patrzy na mnie ale się spociłem idę się umyć, ja mówię no czuję bo aż mam nogi mokre, ale tak leżymy myślę myślę i tak mnie tknęło że córka nam w nocy się do łózka wpakowała i jak zajrzałam pod łóżko zobaczyłam wielkie bajoro.... :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Sabakuma: Krakuski gdzie planujecie rodzić tak zapytam z ciekawości.

ja na Siemiradzkiego - tam gdzie córeczkę

Fajnie, że wam się filmik podoba....i że udało mi się go umieścić na tym youtubie :confused:
    --
  3.  permalink
    Łagiewniki pozdrawiają :)
    ja nie mam zielonego pojęcia, moja koleżanka półtora roku temu rodziła na Rydygiera i była zadowolona ze wszystkiego. Może macie jakieś rozeznanie? bo u mnie raczej słabo z wywiadem na temat szpitali jak na razie:)
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink

Myślę nad Rydygiera lub Żeromskiego -jak pozwiedzam to się zdecyduje :bigsmile: Musze na dzień otwarty iść:bigsmile:

Kasiek ja też już tak chce! Mi jeszcze tak nie faluje i nie widać takiego wypinania, ale czasem śmiesznie wygląda, jak siedzę w autobusie, a tu mi brzuch zaczyna sie ruszać w prawo i lewo :bigsmile:
    A dzisiaj moja mała złapała lenia jakiegoś i śpi -tak jak i ja, non stop spać mi się chce :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormll19
     permalink
    Pierwsze USG miałam dopochwowe a drugie jakie będę miała to nie wiem. Ja chodzę do: "NZOZ CM Syberka Sp. z o.o. ul. Zwycięstwa 30 / 42-500 Będzin " .

Jej jak tu szybko poszło, nie było mnie troche a wpisów max dużo :D
    ja byłam się przespać bo senna byłam, i wróciłam a zaraz na kąpiel :))
    jeszcze ciągle korzystam z WC, prawie co 30 minut :/
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    violet_flower: moja koleżanka półtora roku temu rodziła na Rydygiera i była zadowolona ze wszystkiego. Może macie jakieś rozeznanie? bo u mnie raczej słabo z wywiadem na temat szpitali jak na razie:)

Moja koleżanka rodzila w Rydygiera rok temu i też sobie bardzo chwaliła ale za to kuzynka i żona kuzyna mojego ojca chwalą sobie żeromskiego -urodziły tam już 2jke dzieci i jedna jeszcze jedno teraz za miesiąc bedzie tam rodzić ;)
    Narutowicza za to wszyscy odradzają, bo podobno niemiło traktują i w ogole aż płakać tam się podobno chce -chociaż mój instruktor polecał, urodzila mu sie tam 3jka dzieci i sobie bardzo chwalił. Ale nie wybiore narutowicza, za dużo złych opinii..
    --
  4.  permalink
    nikkitaa: Myślę nad Rydygiera lub Żeromskiego -jak pozwiedzam to się zdecyduje Musze na dzień otwarty iść
    wybierasz przypadkowo akurat te szpitale? czy może w którymś z nich pracuje Twój ginekolog/jakaś konkretna położna? bo w sumie t

Treść doklejona: 28.03.12 17:02
    bo w sumie to nie wiem czy lepiej podążać za swoim gin prowadzącym ciążę, czy nie ma to aż takiego znaczenia już przy porodzie...?
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    mll19: jeszcze ciągle korzystam z WC, prawie co 30 minut :/

bedzie gorzej.....
    ja czasami co 5minut musze leciec na tron :D
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    mll19: ja byłam się przespać bo senna byłam, i wróciłam a zaraz na kąpiel :))
    jeszcze ciągle korzystam z WC, prawie co 30 minut :/

Też spałam teraz godzinke, telefon mnie obudzil znów ... :confused:
    I też ciągle do WC latam, tak jak na początku ciąży :bigsmile:
    --
  5.  permalink
    mll19, musisz sie przyzwyczaic, tutaj spamerek jest duzo :D ale sie objadlam zupka ogorkowa :P
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Nessie ja w weekend miałam jakieś okropne parcie na pęcherz! Zrobiłam siku w domku, pojechalismy do moich rodziców na chwile to zrobiłam u nich -15min później! Wyszlismy po 10min, a ja znów, że chce mi sie siku. Wojtek to aż nie mógł uwierzyć :bigsmile: Niedługo to chyba zamieszkam w WC, żeby nie łazić co chwile :bigsmile:

Treść doklejona: 28.03.12 17:07
    violet_flower: bo w sumie to nie wiem czy lepiej podążać za swoim gin prowadzącym ciążę, czy nie ma to aż takiego znaczenia już przy porodzie...?

Mój gin prowadzący dawno temu pracował w Narutowiczu ale obecnie nie pracuje w żadnym szpitalu -położnej też nie mam więc kieruje się świeżym remontem (:bigsmile:), podejsciem personelu, opowiadaniami znajomych/rodziny i własnymi oględzinami ale to już po tym jak pojde na dni otwarte :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormll19
     permalink
    Zauwazyłam strasznie was tu dużo i tych wpisów ze az nie czytam wszystkiego :D
    teraz sobie jem naleśniki z serem i idę do kąpieli :P
    i się zastanawiam jakie będą mnie czekać jeszcze badania w ciąży : O
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mi znów lekarz powiedział, że jak są leukocyty w moczu to zaczyna się jakaś infekcja...
    Kakai co do wózków Roan Marita, ogólnie super, duża gondola, duża spacerówka, moja 2- letnia bratanica mieści się bez problemu, nic nie skrzypi, nie piszczy... koła fajne, pompowane, łatwo jedzie się nawet po piasku na plaży, aczkolwiek minusem w mieście jest właśnie brak skrętności... no i dość duży jest po złożeniu... A i przez 2 lata nic się w nim nie popsuło, obluźniło itp. :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    violet_flower: bo w sumie to nie wiem czy lepiej podążać za swoim gin prowadzącym ciążę, czy nie ma to aż takiego znaczenia już przy porodzie...?

żeby lekarz prowadzący był przy porodzie to musi akurat być na dyżurze (jeśli pracuje w danym szpitalu). Bo jeśli się chce żeby specjalnie do nas przyjechał i odebrał poród to trzeba za to zapłacić. Na Siemiradzkiego to koszt jakieś 1200-1500 zł. A lekarz przy porodzie i tak jest tylko na końcówce i może zagląda ze 2-3 razy podczas akcji - jeśli oczywiście wszystko przebiega bez komplikacji.
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    kasiek, ale masz łobuza w brzuchu!. Mój to raczej z tych niesmiałych, podobnie jak siostra, która tez mało aktywna była. Zazdroszczę tego "przebijania się", bo chciałabym poczuć takie ostre kopniaki:).
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    witajcie kochane:) na poczatku dziekuje bardzo za gratulacje:))) nareszcie jestesmy w domku, wrocilismy dzis bo Jas mial zoltaczke i musielismy sie naswietlac:))ale juz est wszzystko ok na te chwile w skrocie porod ciezki sn ale juz tego nie pamietam;)) moj Jas jest cudem swiata:))) zdjecia i wiecej szczegolow jak sie ogarne:))
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mll pytałam wcześniej czy ty jutro masz mieć już USG połówkowe ?? bo jeśli tak to jak dla mnie dużo, dużo za wcześnie !!!!

Treść doklejona: 28.03.12 17:15
    wielgosz: kasiek, ale masz łobuza w brzuchu!. Mój to raczej z tych niesmiałych, podobnie jak siostra, która tez mało aktywna była. Zazdroszczę tego "przebijania się", bo chciałabym poczuć takie ostre kopniaki:).

no znowu zaczyna swoje harce !!! ale Iwonka też taka była :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormll19
     permalink
    Nie jutro nie mam połówkowego (;
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Moja Mała ostatnio uspokoiła się z kopniakami, ale wypycha główkę lub dupkę tak mocno, że aż skóra od naciągnięcia boli ;]
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    mll19: Nie jutro nie mam połówkowego (;

no to czym się martwisz, że jutro nie poznasz płci ?? przecież kolejne USG będziesz miała po skończonym 20tc :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormll19
     permalink
    O to bardzo sie cieszę :) Pytam bo jestem w pierwszej ciąży i nie wiem jak to wszystko wygląda hehe :surprised:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 28.03.12 17:24</span>
    ja mykam i będę potem ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: Mi znów lekarz powiedział, że jak są leukocyty w moczu to zaczyna się jakaś infekcja... Kakai co do wózków Roan Marita, ogólnie super, duża gondola, duża spacerówka, moja 2- letnia bratanica mieści się bez problemu, nic nie skrzypi, nie piszczy... koła fajne, pompowane, łatwo jedzie się nawet po piasku na plaży, aczkolwiek minusem w mieście jest właśnie brak skrętności... no i dość duży jest po złożeniu... A i przez 2 lata nic się w nim nie popsuło, obluźniło itp. :)

o zachęcilas mnie jeszcze bardziej, te kola chyba jestem w stanie przebolec:devil:

ciekawe co mi przepisze na ta infekcje:confused:

Vsti: Moja Mała ostatnio uspokoiła się z kopniakami, ale wypycha główkę lub dupkę tak mocno, że aż skóra od naciągnięcia boli ;]

wow:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Cześć dziewczyny :smile: Dawno mnie tu nie było a od czasów ostatniego mojego postu życie wywróciło się do góry nogami.
    Szwy po CC ciągną jak szalone w gratisie dostałam chyba wszystkie skutki uboczne po znieczuleniu (a właściwie znieczuleniach bo jedno nie zadziałało), chociaż nie wiem czy kręgosłup nie boli raczej od wielkich jak donice cycków przepełnionych mlekiem, jak nie odciągnę na czas laktatorem bo Marika wszystkiego nie przejada to tryska ze mnie fontannami itd itp, więc laktator to mój największy przyjaciel ale i tak jestem najszczęśliwsza na świecie a w wolnych chwilach gapię się na moje małe dziecię i nie wiem jak mogłam wcześniej żyć bez niej :bigsmile:

Dziękuję za gratulacje i teraz trzymam kciuki za Was, szczęśliwych porodów i wiele radości z maluszków :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Dziewczyny nie wiecie może, czy duphaston ma jakies usypiające właściwości? :bigsmile: Odkąd zażywam to mi sie chce spać okropnie zwłaszcza popołudniami -może to uroki ciaży, a może ten lek, nie wiem :bigsmile: Ale chodze non stop śpiąca :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Witam Was wszystkie środowo :). Zanim nadrobie wszystkie posty mam prośbę o poradę. Nie wiecie może jak walczyć z mrówkami, które przyłażą z zewnątrz nie wiadomo którędy? To uroki mieszkania blisko lasu, ale nie spodziewałam się, że aż tyle ich wygramoli się na 2 pietro... Byłam dzisiaj w sklepie ogrodniczym ale powiedziano mi, że wszystkie preparaty, które oni mają nie polecają dla kobiet w ciąży...Nie wiem już co robić. Nie chcę aby nawnosiły mi tu jakiś zarazków z zewnątrz i aby mnie pogryzły w nocy. Dzisiaj jest ich jakaś dziwna plaga. Może to przez wiatr, bo wieje dzisiaj mocno. Aż się boje mysleć co będzie latem, a to przecież nowe budownictwo...

Czy miała któraś ten problem?? Będę wdzięczna za odpowiedż...
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Julito, jeszcze raz gratulacje!!
    Taka rada: staraj sie nie ściągać pokarmu, bo tym samym nakrecasz laktację i nigdy nie unormujesz nawału.
    --
  6.  permalink
    Dziewczyny okazuje sie ,ze wage tesciowej mozna sobie wsadzic...U niej wychodzilo mi 75 a dzisiaj zwazylam sie u gina i wychodzi 81:shocked:
    Lekarz w wiekszosci ogladal glowke malego,poniewaz przy toksoplazmozie moze wystapic wodoglowie,ale lekarz powiedzial,ze jesli do tej pory nic sie zlego nie stalo to raczej nie stanie....
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczku ciesze sie ze z małym wszytsko dobrze:bigsmile:
    --
  7.  permalink
    Kakai: Cobraczku ciesze sie ze z małym wszytsko dobrze--

Ulga nie do opisania:bigsmile: Ide jesc lazanie :bigsmile: Tesciowa zrobila:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Ja jeszcze nie wiem gdzie będę rodzić, lekarka poleca mi MSWiA, Siemiradzkiego i Żeromskiego. A ja 4 kwietnia idę znowu na Kopernika, ciekawe co oni ode mnie chcą- pewnie włączyli mnie do programu niezgodność RhD, i może zrobią mi glukozę- boję się tego badania jak nie wiem. Zawsze lubiłam słodycze, a w ciąży za bardzo za nimi nie tęsknię- jak zjem troszkę więcej to mi bllee, ledwo wypijam herbatę posłodzona 2ma łyzeczkami a tutaj taka dawka, ehh
    --
  8.  permalink
    Fajnie, że Hanny się odezwała - trzymaj się kobieto ;-)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    dziewczyny piszę tylko że u nas ok franio już z głową w dół, szyjka długa twarda zamknięta.

glukoza uwaga bo to chyba rekord na czczo 73 po dwóch godzinach 76 :)
    a teraz lecimy sie pakować. Będę do was zaglądać ale już z gór :).
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    meg_dre ale co to za program z tym RhD? co to jest?
    Ja ci moge o Siemiradzkim coś powiedziec bo rodzilam tam 2,5 roku temu
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Może i pytanie było głupie, ale czy nikt nic nie wie?? Zaczynam się zastanawiać czy Wy w ogóle widzicie moje posty, bo po raz kolejny czuję się ewidentnie olana...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd: glukoza uwaga bo to chyba rekord na czczo 73 po dwóch godzinach 76 :) a teraz lecimy sie pakować. Będę do was zaglądać ale już z gór :).

wow! obiażenie 75g?? jAK TO ZROBILAS
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Sayuri ja nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, bo nigdy nie miałam z tym problemu -w bloku raczej mnie nie nawiedzają mrówki :wink:

Treść doklejona: 28.03.12 19:35
    Aj zdenerwowałam się mam dziś humorki i wahania nastroju :confused: Wojtek idzie do knajpy ze znajomymi, a mnie tu normalnie telepie... Nie wiem czemu ale okropnie mi nie pasuje, że idzie pić na miasto ze znajomymi :confused: Nigdy nie miałam co do tego obiekcji ale teraz to normalnie mam ochotę się zemścić i tez iść sie uchlać a tu dupa muszę w łóżku siedzieć ! :devil:
    --
  9.  permalink
    Sayuri78: Może i pytanie było głupie, ale czy nikt nic nie wie?? Zaczynam się zastanawiać czy Wy w ogóle widzicie moje posty, bo po raz kolejny czuję się ewidentnie olana...
    --
    odnośnie tych mrówek to miałam podobny problem w domu w kuchni i z tego co pamiętam najlepiej działała na nie wazelina :) w jaki sposób? wystarczyło nałożyć grubą warstwę w newralgicznych miejscach - np. szczeliny między podłogą a ścianą którymi się rozprzestrzeniały, gruba warstwa skutecznie je izolowała i po prostu nie potrafiły przez to przejść dalej - po kilku dniach prób "przedostania się" mrówki samoistnie zniknęły z domu...:)
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    N mężem mamy niezgodność w zakresie RhD, ja mam minus, a mąż +. Grupę krwi mamy tę samą- Chociaż tyle dobrze, że nie mamy do tego niezgodności krwi. Program chyba oznacza, że mają kasę na badania krwi dla takich kobiet jak ja i później publikują wyniki w medycznych pismach. Z miejsca zamieszkania mam najbliżej na Galla, później na Siemiradzkiego. Słyszałam ostatnio, że kobiety z cukrzycą przyjmują tylko 2 szpitale w KRK- Na Kopernika i na Ujastku- a z tego co piszesz i na Siemiradzkiego można rodzić. Ja jestem obciążona cukrzycą z dwóch stron, więc zastanawiam się jak wyjdzie mi to badanie.
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Dziewczyny, powiedzcie proszę czy na tym etapie to normalne, że mam wrażenie że Młoda w ogóle nie śpi tylko się tłucze ????
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    P_Madzia: Dziewczyny, powiedzcie proszę czy na tym etapie to normalne, że mam wrażenie że Młoda w ogóle nie śpi tylko się tłucze ????

moj maly tez fika co chwile, mam wrazenie ze naprawde obraca sie jak mu sie podoba:smile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.