Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mi jak wyszły leukocyty + liczne bakterie w moczy gin. kazał brać żura-vit i pomogło, zobaczymy, jak teraz badania wyjdą :) ciekawe co mi przepisze na ta infekcje
Może i pytanie było głupie, ale czy nikt nic nie wie?? Zaczynam się zastanawiać czy Wy w ogóle widzicie moje posty, bo po raz kolejny czuję się ewidentnie olana...
Słyszałam ostatnio, że kobiety z cukrzycą przyjmują tylko 2 szpitale w KRK- Na Kopernika i na Ujastku- a z tego co piszesz i na Siemiradzkiego można rodzić. Ja jestem obciążona cukrzycą z dwóch stron, więc zastanawiam się jak wyjdzie mi to badanie.
Sayuri78: Może i pytanie było głupie, ale czy nikt nic nie wie?? Zaczynam się zastanawiać czy Wy w ogóle widzicie moje posty, bo po raz kolejny czuję się ewidentnie olana...
to nieprawda !!!!! prawda jest taka, że od Kopernika wszyscy uciekają i jak tam idziesz do poradni to oni robią wszystko, żeby jak najwięcej kobiet skierować do nich do porodu - bo każdy poród to jest kasa z NFZ - więc nam wmawiają, że musisz rodzić u nich.
Mag_dre ja za to jak chodze, to nie mogę czasem złączyc nog i chodze jak kaczka
Hej Dziewczyny, chcialam sie Was zapytac czy robilyscie badania progesteronu we wczesnej ciazy 7-8 tydzien, jak tak to jaki Wam wyszedl? Pytam bo mam w okolicy 18ng/ml - w normie sie mieszcze na pierwszy trymestr. Krawien nie mam. Czuje sie ok. Lekarz gin-endykrynolog kazal mi robic progesteron co 10dni (robie co sobote, ze wzgledu na to, ze mam wolne a w tyg nie chce sie zwalniac z pracy). Mam mu zdawac relacje. Powiedzial, ze jak trzeba bedzie to zareagujemy tabletkami. Ale by bez potrzeby ich nie brac. Tak ogladalam kilka wykresow ciazowych i dziewczyny maja progesteron w okolicy 40 , nawet 90..
A tak właściwie to skąd bierze się ten "kaczy chód" ?
4–6 miesiąc ciąży
Relaksyna
Relaksyna rozluźnia więzadła i stawy, by macica mogła bez przeszkód rosnąć,
a kanał stał się bardziej elastyczny. To dlatego twoje buty zrobiły się ciasne.
Kortyzol
Dzięki kortyzolowi (teraz jego poziom wzrasta stukrotnie!)
objawy alergii są łagodniejsze i masz więcej energii.
7–9 miesiąc ciąży
Oksytocyna
Oksytocyna jest w organizmie w czasie ciąży,
ale mięsień macicy staje się na nią wrażliwy dopiero podczas porodu.
To dzięki niej kurczy się, by wypchnąć dziecko.
Endorfiny
Endorfiny poprawiają ci samopoczucie i są naturalnymi środkami przeciwbólowymi.
Adrenalina
Hormon stresu, adrenalina, zadziała na początku porodu,
może wyhamować czynność skurczową,
a gdy jest to już niemożliwe – przyspieszy finał..
Endorfina się czasem przydada -dzisiaj przepłakałam cały wieczór tak o -z nudów chyba, bo powodu nie miałam
Dzieki Kakai .Moze znajdzie sie ktoras przyszla mama/ badz mama co robila :) juz piatku sie nie moge doczekac, pierwsze USG i dowiem sie od innej gin co mysli o moich wynikach :)
Hej Dziewczyny, chcialam sie Was zapytac czy robilyscie badania progesteronu we wczesnej ciazy 7-8 tydzien, jak tak to jaki Wam wyszedl? Pytam bo mam w okolicy 18ng/ml - w normie sie mieszcze na pierwszy trymestr.
buu u mnie rządzi mecz barcelony
Nam w kamienicy kuzynka odłączyła- tzn facet który jej zakładał i nie mamy tv hehe, musimy w końcu przywieź nke ze wsi, bo za duzo sie płaci, aby tylko w weekendy ogladac :D
- czasami mnie kluje jak na okres , cos w tym stylu, jakby ciagnie - najczesciej po posilku, badz wchodzeniu po schodach. Na szczescie tylko przez 1-2min i przechodzi..
to po co ją oglądasz, ja nie oglądam takich programów- po co stresa sobie włączać- przez to można wcześniej urodzić a nasze małe sa jeszcze za male na poród.
Mi się najgorzej wstaje w nocy z łóżka do wc :D
Vsti: Mi się najgorzej wstaje w nocy z łóżka do wc :D
Ja się w nocy zwlekam z łóżka, dosłownie staczam! Tak mi się nigdy nie chce iść, a parcie na pęcherz jest i cóż jak mus to mus
--