Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorflavia
    • CommentTimeMar 28th 2012
     permalink
    te plytki sa skuteczne ale mega szkodliwe, nie wolno ich stawoac np w kuchni no i przy dzieciach odpadaja:) pamietam ze to takie zielone kradki z bialym wkladem:)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeMar 29th 2012
     permalink
    Hej, nie śpię od 3 .... ja nie wiem, w nocy 5 razy na siii wstawałam do kibelka, do tego jakiś koszmar, dobrze, że nie pamiętam go dokładnie :)
    O jakiej porodówce piszecie, rozumiem, że to jakiś program tak ? Idę sobie humor poprawić małym cappuccino :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    dzień dobry....i wracam do łóżka......
    --
  1.  permalink
    witam się i ja ... z okropnym bólem głowy :( .... zaraz będę sadzić bazylie i truskawki :)
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
  2.  permalink
    Czesc Dziewczyny!

U na spogoda okropna od wczoraj, slonce jest,ale tak wieje ze masakra. Wczoraj musialo mnie przewiac bo wstalam z bolem glowy i potwornym katarem:confused: Dzisiaj na herbatce z cytrynka jade, jeszcze w sobote i niedziele mam zjazd:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dzień dobry ....
    Czytam o waszym kaczym chodzie :) mój jest taki sam ... :) śmiesznie to wygląda chce czy niechce najpierw idzie brzuch potem, stopy a na końcu ja :) wyglada to przekomicznie ale widać takie uroki :) Moja maleńka tez jest bardzo aktywana... cały czas skacze przekręca się puka stuka :) W poniedziałek idziemy na połówkowe :) ciekawa jestem czy Maleńkiej ogonek jednak nie pozostał i okaże sie Maleńkim :) A wtedy sama będe się śmiać ze swoich przczuć :)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ale wczoraj naprodukowałyście... Nie mam siły nadrabiać po dzisiejszej nocy... W ogóle nie mogłam spać. Pierwszy raz mi się to zdarzył w tej ciąży... :-/
    Zdycham dziś.
    Do tego jestem zła bo mój mąż już drugi dzień zapomina odebrać moich wyników badań... :-/
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    helo:bigsmile:
    sliwson pogoń męża:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Witam się w skończonym 20 tyg. :shocked:

Przyznam, że ja jeszcze nie chodzę jak kaczka ale wstaję np. z łóżka czy kanapy podpierając się milion razy jak typowa zaawansowana ciążarówka:wink: ciężko mi noooo

Melduję również, że rosnę w zastraszającym tempie, wskazówka wagi codziennie pokazuje więcej:shocked: Jak tak dalej pójdzie to będzie z +20, a plan mam taki, żeby nie przekroczyć 70kg haha

Na razie czuję się świetnie:) Niedługo czeka mnie szczegółowe badanie połówkowe:) Liczę, że poznam wtedy płeć dzidziusia:)

:bigsmile:
    --
  3.  permalink
    Witam

Widać, że nie próżnujecie, nie daję rady wszystkiego czytać :wink: a jak wracam z pracy, to taka padnięta jestem, że już nie mam siły na pisanie. Juz postanowiłam, że po świetach wracam na L4, bo jak widzę to i tak tego nikt nie doceni, że jeszcze pracuję :sad:

A dzis oficjalnie wkraczamy w 7 miesiac :tongue: ... juz bliżej niz dalej, ale jakoś mi sie teraz strasznie dłużą te kolejne tygodnie.

sliwson: Do tego jestem zła bo mój mąż już drugi dzień zapomina odebrać moich wyników badań... :-/

Bo to facet jest :bigsmile: Mój ostanio przygotował sobie na komodzie przy drzwiach jakieś pilne dokumenty do zabrania, i co widzę wyszedł bez nich :tongue: w ciągu 5 min. zapomniał. Dobrze, że kochana żonka z nim razem do pracy wychodzi, to mu teczkę z dokumentami wręczyła :tongue:
    To taki gatunek już:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    witam wszystkie ciężaróweczki :)
    Ja dziś w kiepskim nastroju - w nocy 3 razy kibelek na siusiu odwiedziłam a od 4 już nie spałam. I oczywiście co? Okropny ból głowy - to ostatnio najbardziej dokuczliwa dolegliwość ciążowa :( A miałam 2 dni spokoju...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    cheriniatko: WitamWidać, że nie próżnujecie, nie daję rady wszystkiego czytać a jak wracam z pracy, to taka padnięta jestem, że już nie mam siły na pisanie. Juz postanowiłam, że po świetach wracam na L4, bo jak widzę to i tak tego nikt nie doceni, że jeszcze pracuję

niestety to przykre, ale ja doszlam do podobnego wniosku i jestem juz 1,5 tyg na L4:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeMar 29th 2012 zmieniony
     permalink
    Ale tu dziś narzekacwto :bigsmile: Ja mimo niewyspania humor mam dobry, zamierzam dziś dla małej zrobić zawieszki nad łóżeczko, jakieś kolorowe zwierzątka, bo przyjechał do mnie filc wczoraj i mulina, więc zabieram się do roboty :wink:
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    czerwinka: Dzień dobry ....
    Czytam o waszym kaczym chodzie :) mój jest taki sam ... :) śmiesznie to wygląda chce czy niechce najpierw idzie brzuch potem, stopy a na końcu ja :) wyglada to przekomicznie ale widać takie uroki :) Moja maleńka tez jest bardzo aktywana... cały czas skacze przekręca się puka stuka :) W poniedziałek idziemy na połówkowe :) ciekawa jestem czy Maleńkiej ogonek jednak nie pozostał i okaże sie Maleńkim :) A wtedy sama będe się śmiać ze swoich przczuć :)

Moje male to samo az sie dziwie intensywnoscia czasami, chyba sile odziedziczylo po tatusiu :))

Witam z rana:)))
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Penny, koniecznie pochwal się później, co zrobiłaś. Uwielbiam takie rzeczy oglądać.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Witam i ja :tongue:
    U nas też tak wieje, ze lepiej głowy z domu nie wystawiać...

A w weekend ma byc śnieg... :shocked:

Rumba a ile już przytyłaś? Ty i tak chudzina jesteś :bigsmile:

Ja mam połówkowe 11 kwietnia dopiero, bo mi 2 lekarzy 1 2 położne mówiły, żeby zrobic je najwczesniej w 22 tygodniu, bo wtedy juz coś tam dokładnie w serduszku widać... wiec ze zniecierpliwieniem czekam :tongue::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Peppermill: Penny, koniecznie pochwal się później, co zrobiłaś. Uwielbiam takie rzeczy oglądać.

No zobaczymy co z tego wyjdzie :tongue: ale pokażę tak czy tak :devil:
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    witam sie i ja jeszcze z lozka ;) Pogoda cos sie posypala i jest szaro, buro ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    rumba: Witam się w skończonym 20 tyg. Przyznam, że ja jeszcze nie chodzę jak kaczka ale wstaję np. z łóżka czy kanapy podpierając się milion razy jak typowa zaawansowana ciążarówka ciężko mi noooo

Spoko, spoko, jeszcze zatęsknisz za nieprawdopodobnymi wygodami 20-go tygodnia ciąży :wink:
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Madziauk , ja tak się objadałam przez pierwsze 10 tygodni i to była tragedia , czułam się jakbym miała pęknąć . Dopiero po tym czasie "wpadłam " na to że jadłam mniej ale co 2 godziny . Efekt obrzarstwa jest taki że w 4 miesiącu mam na plusie 6 kg i brzuchol jak w zaawansowanej ciązy .
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Ul_cia: Ja mam połówkowe 11 kwietnia dopiero, bo mi 2 lekarzy 1 2 położne mówiły, żeby zrobic je najwczesniej w 22 tygodniu, bo wtedy juz coś tam dokładnie w serduszku widać... wiec ze zniecierpliwieniem czekam

ja też robiłam jakoś po skończonym 21 lub 22tc - już nie pamiętam, ale też właśnie ze względu na to serduszko - i powiem wam, że było mega dokładnie oglądane aż się przestraszyłam, że tak długo i może coś jest nie tak. Podobnie główkę tak długo oglądał.
    --
  4.  permalink
    Mnie wczoraj lekarz przestraszyl,ze przy toksoplazmozie moga powstac wady w mozgu i wodoglowie myslalam ze wgniecie mnie ze strachu w to lozko przy usg,naszczescie nie ma zadnych zlych zmian,ale strach juz pozostal.W dodatku musze czesciej robic usg co 3 tyg a nie 4 bo przy chorobach zakaznych trzeba czesto monitorowac zdrowie dziecka...
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    wygoncie mnie z lozka ;)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Vsti: wygoncie mnie z lozka ;)

a po co? jak Ci dobrze to siedz w nim :D ... poki mozesz:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Mi lekarka kazałą zrobić w skończonym 21 tyg ale nie póżniej, pomiędzy 9 a 13 kwietnia, ale niestety lekarka do której chodze na USG specjalistyczne przyjmuje tylko w poniedziałki a tak wypada 21 tydzień ze to sa święta wiec idziemy 2 kwietnia a znów 16 już nie miała miejsc.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Czerwinka - napewno wszystko bedzie ładnie widać :-) Ja mam nadzieję, że się w końcu dowiem Któż to tak puka mnie od środka ;-)
    Słuchajcie, a byłyście moze kiedyś na USG z rodzinką? Tzn z meżem i np starszym dzieciem?
    Bo my właśnie chcielibyśmy iść razem i wziąć ze sobą córke P z pierwszego małżeństwa i zastanawiam się co na to powie lekarz?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    bo musze dziecku dac papu ;D

Co do meza to ja zabieram go na kazda wizyte ;) nie wiem, jak z dzieckie...
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    A cha i u mnie jeszcze trzyba zbadać przepływy pępowinowe i żyły zwrotne czy jakoś tak bo u pierwszego malucha wystąpiła małopłytkowość wiec moze o to chodzi zeby maluch nie był za duży ...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Ul_cia ja bylam z ANtkiem i ..... tesciowa!
    Takze chyba tym bardziej dziecko mozna zabrac
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Ul_cia: Słuchajcie, a byłyście moze kiedyś na USG z rodzinką? Tzn z meżem i np starszym dzieciem?
    Bo my właśnie chcielibyśmy iść razem i wziąć ze sobą córke P z pierwszego małżeństwa i zastanawiam się co na to powie lekarz?

ja na każdym USG - poza tym pierwszym - byłam razem z mężem i córeczką - za każdym razem pytałam lekarza czy możemy, czy ma coś przeciwko. Iwonka patrzyła w ten drugi ekran razem z tatą i była bardzo grzeczna :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Vsti: bo musze dziecku dac papu ;D

a no tak... u mnie pierwsza mysl po otworzeniu oczu to..... sniadanie :)
    zaraz po ... wracam do lozka :D
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    :-) O to super wieści ;-)

No to Julka bedzie uczestniczyła ;-) Specjalnie po to z drugiego końca Polski przyjedzie :bigsmile:
    Już się nie moge doczekać :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    no pięknie
    w końcu narzeka ktoś inny a nie GIENKA:):devil:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam się i ja:) kurcze nie wiem czy to ta zmiana czasu tak kiepsko na mnie działa czy pogoda...jestem niewyspana i taka nie dorobiona że masakra!!!

Ja sie powtórze jesli chodzi o te leukocyty w moczu, bo widzę że kolejna forumowiczka ma z tym problem. To fakt że w ciąży mogą być podniesione ale nieco podniesione! 25wpw to już nie jest mało i naprawde może swiadczyc o infekcji. Jak już wcześniej pisałam pierw miałam chyba 10wpw żurawit , urosept czy furaginumm nie dało rady zwiekszyło sie do 20-30 po czym antybiotyk też nie dał rady po posiewie okazała sie że to infekcja dotyczy pochwy bo bakterii w moczu nie było ale leukocytów już zdążyło sie narobic 40-50wpw i co najgorsze doprowadziło do skrócenia i tak krótkej szyjki. Wiec leukocyty w moczu nie koniecznie są normą w ciąży i lepiej ich nie bagatelizowac!!! i zaznacze że podczas badania ginekologicznego dopiero przy tych 40-50wpw było widac jakies zmiany w pochwie.

A tak przy okazji to trzymajcie kciuki za dzisiejsze wyniki kontrolne moczu...mam nadzieje że pozbyłam sie juz tej infekcji bo mam serdecznie dosc codziennego ładowania sobie tych globulek między nogi:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    nikkitaa ja po duphastonie też byłam bardzo senna i miałam okropne bóle głowy :sad: Po zmniejszeniu dawki (teraz biorę 1 tabletkę dziennie) oba te objawy ustąpiły :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    justa a piszesz o leukocytach w samym moczu czy w osadzie moczu, bo tego niespracyzowałam?

Justa trzymam kciuki za wyniki, ja tez laduje glubulki, ale 2x w tygodniu ido szału mnie doprowadzaja:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    justa a piszesz o leukocytach w samym moczu czy w osadzie moczu, bo tego niespracyzowałam?

W osadzie.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    justa kciuki zacisniete :thumbup::thumbup:
    ja ide jutro na wizyte dowiedziec sie jak sie trzyma moja szyjka...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Justa to wiele wyjasnia, wczoraj konsultowalam sie ginekologiem-kolezanka

ja mam leukocyty 25 w moczy, a w osadzie 4, w zwiazku z tym kolezanka powiedziala ze mozliwe ze maszyna tak wskazala, a osad bada czlowiek i nie ma pomylki, i lekarze patrza na to co jest w osadzie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
     permalink
    ul_cia ja tez bylam na usg z Polowkiem i synkiem....tylko wszedl to powiedzial "mamo ja widze chlopaka " :))
    za to pamietam ze bedac z Minikiem w ciazy wybralam sie na wizyte do prywatnego ginekologa (kobiety)w czasie wizyty w PL, gdzie na pytanie czy Polowek moze wejsc na czas usg uslyszalam "a po co on nam tutaj???" juz wiecej do niej nie zawitalam...kurcze no wydawalo mi sie ze mam chyba prawo podczas prywatnej wcale nie taniej wizyty zaprosic do siebie Polowka w takim momencie jak usg...tutaj w UK to normalne, ze do lekarza idziesz z tym z kim chcesz i jesli masz ochote to ta osoba moze Ci towarzyszyc podczas najbardziej intymnego badania...
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Cobraczek: U na spogoda okropna od wczoraj, slonce jest,ale tak wieje ze masakra.

U mnie też wieje "jak w kieleckiem" :boogie: ale ja wychylam nosa tylko na balkon i na chwile wychodzę ino z piesą- a tak to siedzę w domu.:updown:

Treść doklejona: 29.03.12 10:31
    psycho_patka: tutaj w UK to normalne, ze do lekarza idziesz z tym z kim chcesz i jesli masz ochote to ta osoba moze Ci towarzyszyc podczas najbardziej intymnego badania...

W PL też można, podczas badania oddzielają tylko parawanem, a przy usg, zwłaszcza tym genetycznym zawsze zapraszają razem z mężem.:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Kakai: W PL też można, podczas badania oddzielają tylko parawanem, a przy usg, zwłaszcza tym genetycznym zawsze zapraszają razem z mężem.

We wloszech nawet za parawan nie wyganiaja.... tatusiowie moga sobie popatrzec jak nam wstadzaja to i owo w dziurke :devil::devil:
    Ja musialam Antkowi powiedziec, zeby sie schowal za parawan na czas Usg dopochwowego :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ja już byłam z mężem na USG dowcipnym to siedział jak trusia - taki przejęty był :-) Ale chyba na polówkowym to już tam nie grzebią - tylko przez brzuch - czy nie?
    --
  5.  permalink
    mag dre tylko wlasnie tutaj nawet podczas badania jak sobie zazyczysz to moze Ci towarzyszyc kto chce...malo tego raczej nie dopuszczaja do sytuacji zeby lekarz z pacjentka podczas badania zostal sam na sam...mnie nawet podczas wizyty u dermatologa (mam znamie w intymnym miejscu) lekarz chcial wolac sekretarke...a u ginekologa standardowo towarzyszyla nam polozna...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    jak ja miałam usg dopochwowe i była ze mną mama, to pani doktor pięknie przykryła mi pisiuchę kawałkiem materiału, także nic mnie nie krępowało :)
    --
  6.  permalink
    Ul_cia: Ja już byłam z mężem na USG dowcipnym to siedział jak trusia

mnie jak przebijali pecherz plodowy to POlowek mial strasznie dziwny wyraz twarzy...pozniej mi powiedzial, ze dziwnie mu sie zrobilo jak widzial jak inny facet mi tam "grzebie" i to jeszcze jakims patykiem hahah
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Jak wyżej pisałam, mój m. jest ze mną na każdej wizycie, niezależnie czy jest robione usg, czy też nie... jakoś lekarz nigdy nie miał nic przeciwko :)))
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ul_cia mi na połówkowym badali też sondą dowcipna bo sprawdzali długośc szyjki

Treść doklejona: 29.03.12 10:49
    Vsti: Jak wyżej pisałam, mój m. jest ze mną na każdej wizycie, niezależnie czy jest robione usg, czy też nie... jakoś lekarz nigdy nie miał nic przeciwko :)))

u mnie jest identycznie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    witam Panie:bigsmile::bigsmile:

Ja juz moge rodzic- DONOSZONE!!!! Witam w skonczonym 37tc:swingin::swingin::swingin::swingin::swingin::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A ja połówkowe tylko przez brzuch...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.