Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
o jejku jakie to słodkie, ja lubie takie ręczne robótki, chciałabym kupic sobie maszyne do szycia, tylko boje sie ze 2x poszyje i bedzie stała, a chciałabym poszyc pościlele
Dzień dobry Dziewczyny :) mam do Was pytanie, czy to możliwe by na obecnym etapie ciąży macica zaczęła się już lekko uwypuklać...? bo mam dziś od rana takie dziwne wrażenie, że wyglądam tam jakby trochę inaczej:) dodam, że jestem dosyć szczupła(nawet bardzo i wysoka, jeśli to ma jakieś znaczenie)
Przypomijcie jak to jest czy to sie samemu kupuje czy w labolatorium daja....I jak to jest z tym czasem kiedy to wypic i ile odczekac...?
to zależy od labolatorium - ja dwa razy kupowałam a raz mieli w laboratorium swoją...musisz zapytaćPije się to po pobraniu krwi i czekam godzinkę lub dwie - w zależności ile masz tej glukozy - 50g czy 75g--
Kakai ja też dopiero się uczę. Jest dołączona instrukcja obsługi, chociaż gdyby nie mój Marcin(nie wiem skąd on na szyciu sie zna ) to by mnie szlag na początku trafił. Tego żółwika akurat zrobiłam ręcznie, bo chwilowo, nie mam gdzie Zofii postawić Dziewczyny pierwsze ziółka zaczęły mi kiełkować a rozsiałam je w niedzielę raptem.
A w necie wyczytałam, że cukier może być ok, a po obciążeniu może wyjść cukrzyca... Czy któraś z Was miała taką sytuacje?
Z cora jak wypilam i pojechalam do balolatorium to bylo zamkniete
ale tego nie pijesz w domku - jedziesz rano na badanie, pobierają ci najpierw krew i oznaczają cukier przed wypicie, potem ci rozpuszczają tą glukoze i godzinkę lub dwie od wypicia badają znowu.--
dziewczyny, moje ciśnienie dziś to: 88/60 - stąd ten ból głowy... Mam sie martwić takim ciśnieniem?
No nie wiem Kakai dlaczego u mnie coś tam już kiełkuje, może zależy od rodzaju ziół. Ja wysiałam przeróżne, w odstępach od siebie. Na razie wyrósł tymianek albo majeranek. Na tym etapie ciężko stwierdzić, a nie podpisywałam ich. A robiłaś drenaż ?--
Kakai dlatego ci nie rosną jeszcze, bo na dworze jest jeszcze chłodno i potrzebują więcej czasu niż w domu w którym czują się jak w szklarni spokojnie przyjdzie na nie czas
Kakai a dużo ich tam wysiałaś już ?:) Może spróbuj raz jeszcze z drenażem. Ja użyłam zwykłych małych kamyków na dno doniczek, trochę kory z drzew i najzwyczajniejszej ziemi. Dwa ostatnie składniki zmieszałam ze sobą, a i dodałam takich wiórków sprasowanych, których się używa do kociej kuwety. Zioła nie lubią zbyt mokrej ziemi, lubią jak jest "przepływ" wody, może dlatego jeszcze nie wykiełkowały.