Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kakai przerób na maskotki dla dzidzi A ja zaraz będę robić chrupiące placki z wiórków ziemniaczanych i marchewkowych z imbirem i cebulką. Do podania z sosem czosnkowym i szczypiorkiem. Szkoda, że nie mam natki kolendry, mmm się rozmarzyłam Mniaaaam mniaaaam --
To mnie teraz zmartwiłaś :( Czy jeśli zrobie teraz to badanie, to nie będzie za poźno? Tzn.chodzi mi o tygodnie, do którego tygodnia robiłaś to badanie?
Dziewczyny u mnie dzisiaj 28 stopni !!!!!!!!!!
A tak w ogóle to czemu mieszkasz we Włoszech - co cię tam skierowało; praca, mężczyzna....jeśli mogę zapytać oczywiście ?? A może od urodzenia tam mieszkasz ?
cobraczku a nie masz innego laboratorium bo to jakieś bzdury są ogromne !!!!!
oo tego nie wiedziałam...
Dziewczyny doradzcie cos na przeziebienie bo z nosa leci jak z pod prysznicaMoge sobie zrobic inhalacje z soli?bo z tego co wiem olejkow zadnych nie wolno uzywac? A i czy moge uzyc Emilki soli morskiej no nosa zeby odetkac bo mam przegrode nosowa zlamana i z jednej strony ciezko mi nos udroznic....
Kakai moja znajoma miała 2 tygodnie temu rodzić na Polnej (bo gin. i umowę miała z położną podpisaną), ale na samym końcu zdecydowała się na szpital w naszym mieście i pisała, że nie żałuję, bo bardzo dobra opieka, nikt nic nie przyspieszał itp... Jeśli masz dobry szpital w swoim mieście to fajnie, bo niekiedy przepchać się przez Poznań w godzinach szczytu to istna masakra :D Mój gin. przyjmuje w szpitalu oddalonym o 50 km i pewnie też będzie mnie tam kierował, ale w razie, co będę rodzić u mnie w mieście:P
Dziewczyny mam wyniki glukozy.
Na czczo: 110
1 godz po obciążeniu (50g): 140
Przy wyniku na czczo mam flagę, że za wysoko (norma do 106) ale przy wyniku po obciążeniu nie ma norm;-( Czy to 140 mieści się w normie czy mam się martwić?
Oto normy:
"Cukrzycę ciężarnych stwierdza się, gdy w teście diagnostycznym:
glikemia na czczo wyniesie powyżej 100 mg% (5,6 mmol/l)
glikemia po 1 godzinie od obciążenia wyniesie powyżej 180 mg% (10,02 mmol/l)
glikemia po 2 godzinach od obciążenia wyniesie powyżej 140 mg% (7,8 mmol/l)"
Penny jak to nie to samo... !!!! wyjechalysmy na wakacje i zostalysmy na nich "uziemnione" ... nie wazne gdzie ... wazne z kim :)