Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
sliwson i co z ta twoją cukrzycą jest czy nie ma?

;
;
;
;

A mi sie zachcialo zupy ogorkowej wiec po sniadanku zabieram sie do roboty

gratulujenie wiem co to te ketony

Gdzie jest sprawiedliwość ??? Idę się dziś uczyć piec chleb, następny spróbuję zrobić sama :)

No dzieki ciesze sie strasznie i mam nadzieje że moja szyjka też sie uspokoiła. A z tymi ketonami to wyczytałam że niby wystepują po przeziębieniu, gorączce, przy cukrzycy, przy zbyt rzadkich posiłkach lub przy tłustym jedzeniu.Ale ja chora nie byłam,tłusto nie jem. zostaje cukrzyca i zbyt rzadkie posiłki. Przy obciązeniu wyniki miałam na czczo 76, po godzinie 104 a po dwóch 101 tylko zastanawian sie czy skoro wtedy wyniki były dobre to czy istnieje możliwość że np. teraz dopadła mnie cukrzyca ciążowa? trzy tyg. temu ketonów nie było. a jesli chodzi o posiłki to może nie jem regularnie, jem po prostu wtedy kiedy mi sie chce.

Mam nadzieję, że w drugiej połowie ciąży jakoś hormony nam w tym pomagają i zaczynamy już czuć się Mamuśkami - bo ja (wstyd przyznać) ale jeszcze gotowa nie jestem 
Ale ja chora nie byłam,tłusto nie jem. zostaje cukrzyca i zbyt rzadkie posiłki. Przy obciązeniu wyniki miałam na czczo 76, po godzinie 104 a po dwóch 101 tylko zastanawian sie czy skoro wtedy wyniki były dobre to czy istnieje możliwość że np. teraz dopadła mnie cukrzyca ciążowa? trzy tyg. temu ketonów nie było. a jesli chodzi o posiłki to może nie jem regularnie, jem po prostu wtedy kiedy mi sie chce
Synio mi się pochorował;-( Całą noc walczyliśmy z gorączką i zatkanym noskiem;-( Zaraz jedziemy do lekarza. Padam na ryjek...
do tego doszedl katar i mloda strasznie marudzi...ja sprzatam w szafach od wczoraj--

), fretke zgniotłam bo mi się położyła za plecami i nie zareagowała na to, że polożyłam się na niej przy zmianie pozycji.. Dobrze, że poczułam ją pod plecami, wyciągnęłam, sprawdziłam czy żyje i poszłam spać dalej, tylko tym razem ona koło mojej głowy juz leżała
I całą noc dziwnie sie czułam. Niby źle, niby dobrze. Niby brzuch nie boli, ale jednak boli (takie dziwne uczucie w brzuchu nie wiem jak opisać... może rośne?) Ah ;D I pogoda do doopy 
Hej jestem w 32 tygodniu ciąży i właśnie mam jakiś okres depresyjno-zmartwieniowy:( Na ostatnim USG mała miała tylko 1231g. Bardzo boje się, że urodzi się za mała, albo chora:/ Skończyłam pielęgniarstwo, więc dużo widziałam i chyba przez to mam jakieś stany paranoi, bo przecież nic nie zrobię, żeby mała była większa. Tak bym chciała pogadać z kimś, kto ma podobnie, żeby mi ktoś powiedział, że będzie dobrze:/
nie wiem czy cukrzyca może się pojawić później jeśli wynik był dobry, ale generalnie tak - ketony w moczu pojawiają się przy cukrzycy. A o której zjadasz ostatni posiłek wieczorem ? Bo to też może być przyczyną, że organizm ma za mało do trawienia w nocy, zaczyna trawić to co z zapasów i wtedy powstają ciała ketonowe. O tym jest to nie fajne, że jak u ciebie są ketony w moczu to do dziecka do wód płodowych dostaje się aceton. Trzeba go wypłukać z ogranizmu więc pij jak najwięcej wody.
ja tak ost. posiłek zjadam ok 18-19 z racji tego że jak zjem później to mam mega zgage, ale to może być faktycznie to bo zdarzało mi sie wcześniej jeść później.