Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
sliwson i co z ta twoją cukrzycą jest czy nie ma?
gratuluje nie wiem co to te ketony
No dzieki ciesze sie strasznie i mam nadzieje że moja szyjka też sie uspokoiła. A z tymi ketonami to wyczytałam że niby wystepują po przeziębieniu, gorączce, przy cukrzycy, przy zbyt rzadkich posiłkach lub przy tłustym jedzeniu.Ale ja chora nie byłam,tłusto nie jem. zostaje cukrzyca i zbyt rzadkie posiłki. Przy obciązeniu wyniki miałam na czczo 76, po godzinie 104 a po dwóch 101 tylko zastanawian sie czy skoro wtedy wyniki były dobre to czy istnieje możliwość że np. teraz dopadła mnie cukrzyca ciążowa? trzy tyg. temu ketonów nie było. a jesli chodzi o posiłki to może nie jem regularnie, jem po prostu wtedy kiedy mi sie chce.
Ale ja chora nie byłam,tłusto nie jem. zostaje cukrzyca i zbyt rzadkie posiłki. Przy obciązeniu wyniki miałam na czczo 76, po godzinie 104 a po dwóch 101 tylko zastanawian sie czy skoro wtedy wyniki były dobre to czy istnieje możliwość że np. teraz dopadła mnie cukrzyca ciążowa? trzy tyg. temu ketonów nie było. a jesli chodzi o posiłki to może nie jem regularnie, jem po prostu wtedy kiedy mi sie chce
Synio mi się pochorował;-( Całą noc walczyliśmy z gorączką i zatkanym noskiem;-( Zaraz jedziemy do lekarza. Padam na ryjek...
ja sprzatam w szafach od wczoraj--
Hej jestem w 32 tygodniu ciąży i właśnie mam jakiś okres depresyjno-zmartwieniowy:( Na ostatnim USG mała miała tylko 1231g. Bardzo boje się, że urodzi się za mała, albo chora:/ Skończyłam pielęgniarstwo, więc dużo widziałam i chyba przez to mam jakieś stany paranoi, bo przecież nic nie zrobię, żeby mała była większa. Tak bym chciała pogadać z kimś, kto ma podobnie, żeby mi ktoś powiedział, że będzie dobrze:/
nie wiem czy cukrzyca może się pojawić później jeśli wynik był dobry, ale generalnie tak - ketony w moczu pojawiają się przy cukrzycy. A o której zjadasz ostatni posiłek wieczorem ? Bo to też może być przyczyną, że organizm ma za mało do trawienia w nocy, zaczyna trawić to co z zapasów i wtedy powstają ciała ketonowe. O tym jest to nie fajne, że jak u ciebie są ketony w moczu to do dziecka do wód płodowych dostaje się aceton. Trzeba go wypłukać z ogranizmu więc pij jak najwięcej wody.
ja tak ost. posiłek zjadam ok 18-19 z racji tego że jak zjem później to mam mega zgage, ale to może być faktycznie to bo zdarzało mi sie wcześniej jeść później.