Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Dziewczyny sluchajcie mam problem...Dzisiaj zaslablam,zaczelo mi sie robic goraca i poty mnie zalewaly,zaczely dretwiec rece,ciemno w oczach i zawroty glowy.Zmierzylam cisnienie bylo w normie,ale zmierzylam cukier i byl 45:shocked: wiec najadlam sie po godzinie zmierzylam znowu cukier i wyszlo 70:shocked: moj tato jest cukrzykiem i mowi,ze mam nadal male.Dzwonilam do gina bo nie czuje sie dobrze a on do mnie zeby jesc cukierki bo oni zajmuja sie cukrem tlyko wtedy jak jest za wysoki:neutral:
    Czy lekarz aby wporzadku sie zachowal?to juz drugi raz kiedy mi sie tak zrobilo...Co mam robic??
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeMar 31st 2012
     permalink
    cobraczku, zasłabnięcia w ciąży się zdarzają... cukier rzeczywiście niski ale moja gin na ostatniej wizycie powiedziała mi, bym zawsze przy sobie nosiła cukierki w razie, gdybym zasłabła... a jeszcze takich epizodów nie miałam, więc jak sama z siebie mi tak zaleciła, śmiem wnioskować, że to normalne... Trzymaj się Kochana :*
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    zdarza się zasłabnięcie, owszem ale to nie znaczy że jest to normalne....tym bardziej taki cukier bo to już jest hipoglikemia !!!!! ja bym radziła się skonsultować z innym lekarzem żeby dał skierowanie do diabetologa - tym bardziej, że masz tatę cukrzyka czyli potencjalnie jesteś w grupie ryzyka wystapienia cukrzycy !!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczku nie bagatelizuj tego, bo jak tfu tfu zdarzy sie omdlenie i upadniesz niefortunnie to sobie tego nie wybaczysz

pochwale sie zakupkami synusiowymi:)

--
  2.  permalink
    Kakaiświetny sweterek :)
    Cobraczku na Twoim miejscu zasięgnęłabym porady innego lekarza, bo ten podchodzi chyba zbyt "na lajcie" do sprawy...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    kakai ale to chyba jakies wieksze rozmiary????
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nessie: kakai ale to chyba jakies wieksze rozmiary????

no też mi to przeszło przez myśl :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    flavia - ja się nie czepiam, ale tak z ciekawości - czym on się różnie od tych z allegro za 50zł ??

Ja mam z mothercare taki, który ma w komplecie taki malutki ręczniczek zakładany na rzepy. Dzięki temu dziecka się nie kładzie na takiej ceracie ale na takim miękkim ręczniczku. Dlatego kupiłam ten z mothercare chociaż ja za niego dałam 120zł:P
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Mamy czkawke!!!!!
    :boogie:
    --
  3.  permalink
    _kasiek_: zdarza się zasłabnięcie, owszem ale to nie znaczy że jest to normalne....tym bardziej taki cukier bo to już jest hipoglikemia !!!!! ja bym radziła się skonsultować z innym lekarzem żeby dał skierowanie do diabetologa - tym bardziej, że masz tatę cukrzyka czyli potencjalnie jesteś w grupie ryzyka wystapienia cukrzycy !!!!!!

Tez tak wlasnie pomysalam i zadzwonilam do swojej poloznej.Powiedziala zebym pilnowala diety i sprawdzala regularnie cukier glukometremi jezeli bedzie nadal niskie to mam przyjsc i beda z lekarzem dzialac...Tez mysle ze cukier taki niski nie jest norma.

Kakai: Cobraczku nie bagatelizuj tego, bo jak tfu tfu zdarzy sie omdlenie i upadniesz niefortunnie to sobie tego nie wybaczysz

violet_flower: Cobraczku na Twoim miejscu zasięgnęłabym porady innego lekarza, bo ten podchodzi chyba zbyt "na lajcie" do sprawy...

Dzialam dziewczyny,dzialam:wink: Czuje sie lepiej,ale jestem strasznie zmeczona....potem jeszcze raz sprawdze cukier bo dopiero kolacje zjadlam...

A tak w ogole powiedzcie mi dziewczyny z cukrzyca....jak sprawdzac ten cukier?rano na czczo rowniez?Jak to u was wyglada?
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Cobraczek: A tak w ogole powiedzcie mi dziewczyny z cukrzyca....jak sprawdzac ten cukier?rano na czczo rowniez?Jak to u was wyglada?

rano na czczo norma od 60-90, godzinkę po posiłku - norma do 120 (dolnej granicy nie pamiętam.....)
    --
  4.  permalink
    _kasiek_: rano na czczo norma od 60-90, godzinkę po posiłku - norma do 120 (dolnej granicy nie pamiętam.....)

Dziekuje kochana,zaraz sobie zapisze zeby pamietac...Strasznie sie dzisiaj wystraszylam,dbam o diete a tu taka sytuacja.

Treść doklejona: 31.03.12 18:41
    Ide szykowal Emile do mycia i spania,jutro znowu zjazd chociaz slabo sie czuje to chociaz na dwie ,trzy godziny pojade...Przespie nocke to moze sie lepiej poczuje...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dziewczyny rozmiary małe, bo sweterek na 62cm, a bluzki na 68:surprised:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Cobraczek: Dziekuje kochana,zaraz sobie zapisze zeby pamietac...Strasznie sie dzisiaj wystraszylam,dbam o diete a tu taka sytuacja.

a może za rzadko jesz ?? spróbuj jeść co 2,5-3godz max
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    kakai 68 to juz nie takie male :))))
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nessie: kakai 68 to juz nie takie male :))))

tez prawda, ale ja nie kupije ciuszków poniżej 60cm, bo mysle że dziecko będzie długie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ale w bodziakach rozmiar 60 to się utopi na początku....bo tu nie chodzi tylko o długość ale i szerokość....lepiej kup parę rozmiarów 56cm (moja córcia urodziła się mając 56cm i mimo, że była spora to w tym rozmiarze 56 chodziła prawie miesiąc)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeMar 31st 2012 zmieniony
     permalink
    _kasiek_: ale w bodziakach rozmiar 60 to się utopi na początku....bo tu nie chodzi tylko o długość ale i szerokość....lepiej kup parę rozmiarów 56cm (moja córcia urodziła się mając 56cm i mimo, że była spora to w tym rozmiarze 56 chodziła prawie miesiąc)

a ja np urodziłam sie mając 59cm, dlatego czuje ze maly bedzie tez długi, ale mam chyba z 4 body takie małe na 56, ale sie upewnie, napewno cos tam kupie, ale jak to ogladam to takie mini:D

sprawdziłam i mam
    6 szt. body na 56cm z dł. rekawem
    2 szt. body na 56cm z kr. rekawem
    1 spioch na 56 cm
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    ja kupowalam wszystkie ubranka na 56 i pare na 62! tym bardziej, ze ja mam 176cm, Antek 185cm....
    Po wyjsciu ze szpitala z ryzykiem przedwczesnego porodu... dokupilam pare ciuszkow na 50! Mam ogromna nadzieje, ze mi sie nie przydadza :))))
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nessie: ja kupowalam wszystkie ubranka na 56 i pare na 62! tym bardziej, ze ja mam 176cm, Antek 185cm.... Po wyjsciu ze szpitala z ryzykiem przedwczesnego porodu... dokupilam pare ciuszkow na 50! Mam ogromna nadzieje, ze mi sie nie przydadza :))))

nessie, ja wole nie kupowac za duzo małych, bo to jak braknie mozna dokupic w kazdej chwili, natomiast gdy sie okaze ze dziecko sie wieksze to co mi po tym, ja mam sporo na 62cm
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    wiem wiem i zgadzam sie w 100%.
    Ale z obawy, ze maly mnie nie poslucha i urodzi sie wczesniej bylam "zmuszona" kupic pare mniejszych ciuszkow...
    (mam doslownie 1 spiochy, 2 body na 50 i 1 body na 54) wyprane i wyprasowane na wszelki wypadek.... tak jak pisalam oby sie nie przydaly!
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    _kasiek_: ale w bodziakach rozmiar 60 to się utopi na początku....bo tu nie chodzi tylko o długość ale i szerokość....lepiej kup parę rozmiarów 56cm (moja córcia urodziła się mając 56cm i mimo, że była spora to w tym rozmiarze 56 chodziła prawie miesiąc)

Tez myślę, że nawet jesli dziecko urodzi się długie, to 56 w sam raz będzie na takiego maluszka... ale każdy kupuje według uznania... Ja inwestuje od 56 do 68, żeby systematycznie juz sobie kupować...ale wiem z doświadczenia (mieszkam razem z siostrzenica), że spokojnie miesiąc pochodzi w romiarze 56, a w 68 - myśle, że to już od ok.4 miesiąca...
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nessie: wiem wiem i zgadzam sie w 100%. Ale z obawy, ze maly mnie nie poslucha i urodzi sie wczesniej bylam "zmuszona" kupic pare mniejszych ciuszkow... (mam doslownie 1 spiochy, 2 body na 50 i 1 body na 54) wyprane i wyprasowane na wszelki wypadek.... tak jak pisalam oby sie nie przydaly!

pewnie, oby nie:bigsmile:

Treść doklejona: 31.03.12 19:51
    magku: Tez myślę, że nawet jesli dziecko urodzi się długie, to 56 w sam raz będzie na takiego maluszka... ale każdy kupuje według uznania... Ja inwestuje od 56 do 68, żeby systematycznie juz sobie kupować...

ja tak samo, mam juz sporo ciuszków, ale na rózne rozmiary:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
     permalink
    ja dostalam caly wor ciuszkow dla malej i jestem bogata w rozne rozmiary od early baby, tiny baby przez newborn az po 0-3 miesiecy....przy Miniku myslalam ze to wszystko to jeden i ten sam rozmiar...teraz okazuje sie ze jednak nie....ale mysle ze nawet te najmniejsze na poczatek sie przydadza...Minik w rozmiarze 56 doslownie tonal...

a ja wlasnie wrocilam z fascynujacej podrozy w KOSMOS zabral mnie tam moj 4latek....:) nawet makijaz odpowiedni zrobil...chcecie zobaczyc??? :)
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Sporo ciuszków też dostałam...mam siostrzenice 10 miesięczną, więc dużo mam po Niej...ale mimo wszystko kupuje Małej coś ode mnie i od męża, żeby miała coś swojego, coś nowego :)
    psycho_patka: chcecie zobaczyc??? :)

Czekamy ;)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja nic nei dostaje i to jest ból:confused:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Ja tez sporo dostane!!! ..... Przyleca do mnie az z kosmosu!!!! :D
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    a ja wlasnie skonczylam ukladac Luskowe ciuszki w komodzie, stwierdzilam ze mimo tego ze zajely mi prawie 3 szuflady to mi MALO!!:shocked: znowu mi sie wydaje ze za malo mam tych wiekszych ciuszkow, potem z dzieckiem bede na zakupy chodzic?!
    --
  5.  permalink
    Kakai mam pare chlopiecych ciuszkow na zbyciu...chetnie sie podziele...mialam zamiar wrzucic je na bazarek ale jakos sie zabrac za to nie moge...wiec jak co zapraszam pod karte ciazy...moze akurat cos Ci wpadnie w oko....sporo jeszcze zostalo :))

a oto charakteryzacja by Minico...prawda, ze zdolnego mam syna??? :P
    make up
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Cześć dziewczyny! Mój Groszek chyba się obraca. Leży w poprzek brzucha i kopie mnie bo żebrach. Już mam dość niech się zdecyduje,bo zaraz mi brzuch pęknie!?
    -- [url
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    karinazosia ooooo dobrze by bylo!!!!
    Ma Groszek czkawke??? Ja tak rozpoznaje gdzie ma moj maly glowke :))))
    O kopniakach w zebra nie wspomne... ale gorsze sa te po boczkach ( jesli sie poloze na ktoryms boku i on sobie wlasnie ten bok upodoba)
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    psycho_patka mały artysta Ci rośnie :D
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Groszek ma codziennie ze 3 czkawki :bigsmile:
    -- [url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja to jeszcze nie rozpoznaje czkawek:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    karinazosia- znam ten bol z tym ze moja mi tylek pod rzebra wpycha, juz 3 tydz mnie boli przwa strona i najgorsze ze boli non stop!!

Psycho- artyste w domu masz, bardzo fajne zdjecie:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Kakai: ja nic nei dostaje i to jest ból:confused:

Współczuje, bo ciuszki na takie maluchy są drogie, my tylko dokupujemy, a kasa na zakupach leci jak szalona....sitko jakieś by się przydało :D
    kakai - ja też jeszcze tego nie rozpoznaje :D...a możliwe, że jeszcze w ogole nie miała?
  6.  permalink
    ja tez czkawek nie rozpoznaje...
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Regularne, rytmiczne pulsowanie lżejsze od kopniaczków
    -- [url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    magku: Współczuje, bo ciuszki na takie maluchy są drogie, my tylko dokupujemy, a kasa na zakupach leci jak szalona....sitko jakieś by się przydało :D

no dlatego tam zbieram powoli w róznych rozmiarach:surprised:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    karinazosia: Groszek ma codziennie ze 3 czkawki

u mnie to samo... poszukaj punktu gdzie najbardziej jest wyczowalna i hops wiesz gdzie ma glowke :)
    Ja chyba kolo 30tygodnia zaczelam rozpoznawac... nie idzie ich z niczym innym pomylic... antek myslal ze to serce malego tak pyka!!!!!
    --
  7.  permalink
    _kasiek_: a może za rzadko jesz ?? spróbuj jeść co 2,5-3godz max

Co dwie godziny nie jem to fakt,ale zrobie jak mowisz i mam nadzieje,ze sytuacja sie unormuje:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    karinazosia: Regularne, rytmiczne pulsowanie lżejsze od kopniaczków

ktore trwaaa i trwaa i trwaa przez pare dobrych minut :)
    --
  8.  permalink
    Kakai oraz wszystkie dziewczyny noszace chlopcow pod serduszkiem...udostepnilam na dzisiaj swoja karte ciazy...pod nia sa zdjecia ubranek, ktore mam na zbyciu...chetnie sie nimi podziele (oddam - za oplaceniem przesylki)... sorki ze na tym watku ale jakos nie moge sie zabrac za umieszczenie fotek na bazarku bo jest ich naprawde sporo...
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Witam się po całodniowym porządkowaniu :D Jestem z siebie dumna, bo opróżniłam 3 całe szafki! :D
    Moja bratanica urodziła się z wagą 3690g, długością 59 cm no i ubranka na 62 były jej za duże, a te na 56 w sam raz. (Choć ja sama zauważam, że rozmiar, rozmiarowi nie równy i niekiedy te na 62 są mniejsze od tych na 56). Ja raczej skupię się na kupowaniu na początek właśnie w tych rozmiarach, choć większość na pewno dostanę... Powiem szczerze, że niekiedy bardzo korzystnie i w bardzo dobrym stanie można dostać używane ubranka na allegro (moja bratowa tak kupowała, za np. 5 bodziaków płaciła 10 zł, a body w idealnym stanie, jak nieużywane).:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    psycho_patka: Kakai oraz wszystkie dziewczyny noszace chlopcow pod serduszkiem...udostepnilam na dzisiaj swoja karte ciazy...pod nia sa zdjecia ubranek, ktore mam na zbyciu...chetnie sie nimi podziele (oddam - za oplaceniem przesylki)... sorki ze na tym watku ale jakos nie moge sie zabrac za umieszczenie fotek na bazarku bo jest ich naprawde sporo...

dzięki dobra Kobieto:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorpitaja
     permalink
    Hej dziewczyny!Dawno nie pisalam..a mój termin już się zbliza wielkimi krokami. W zwiazku z tym, że bedzie to cesarka, to przesunelam się troche do przodu na liscie oczekujacych ;) Jest tu jakas ciezarna z Holandii? Pozdrawiam :)
    --
  9.  permalink
    Uciekam na zjazd...
    Na czczo cukru mialam 85 wiec chyba nie jest zle,zmierze jeszcze po godzinie...Mam nadzieje,ze to jednorazowy wyskok byl...
    Pozdrawiam!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeApr 1st 2012
     permalink
    Dziewczyny, a ja Wam na przewijak polecę coś innego niż reczniczki czy prześcieradełka. W sumie przez przypadek na to trafiłam, bo kupiłam dla siebie na łóżko w razie jakby mi wody odeszły.

Podkłady do przewijania (oczywiście u "naszego", czyli polecanego tutaj pana r_p77):

http://allegro.pl/podklady-do-przewijania-5szt-idealne-do-szpitala-i2217569842.html

Ja je kładę na przewijaku, na którym i tak jest prześcieradełko frotte, żeby było miękko, a potem podkład, który wymieniamy raz na dobę lub raz na dwa dni. Bo oczywiście mały je zasiusia, zakupka, itd. Ale lepiej to niż prześcieradło.

Jedyny minus, że to droższa impreza, ale nie wiem, co drożej wychodzi, podkłady, czy codzienne pranie ;)

Co do ciuszków i rozmiarów - nasz maluch miał 56 jak się urodził, a my tylko ciuszki na 62 i to był najlepszy wybór - bo rękawki można zawinąć, nogawki mogą być dłuższe i mu to nie przeszkadza, a tak to juz do nich "dorósł".

Katarzynah - życzę Ci szybkiego porodu. U mnie mały też się uspokoił na kilka dni przed i schizowałam, że się mało/nie rusza.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeApr 1st 2012 zmieniony
     permalink
    dzień dobry w ten 1 kwietniowy, śnieżny dzień !!!!!! normalnie piękną zimę mamy tej wiosny :confused:

a ja na przewijak kładłam pieluszkę flanelową i też było super !!!! prześcieradła te frotowe miałam dwa i fakt - trzeba było je co chwila prać.....dlatego też nie bardzo widzę sens wydawania pieniążków na przewijak za 150zł z czymś na rzepy bo i tak będzie trzeba to często prać
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeApr 1st 2012
     permalink
    a ja kupuję ciuszki z H&M w rozmiarach od 50 mamy nawet do 86
    z tym że te 50cm są dobre nawet do 3msc :) także teges:) lubię tą firmę, bo ubranka się nie spierają, nie mechacą, tylko welurowe często po praniu tracą swój welur:)

Treść doklejona: 01.04.12 08:46
    a na przewijak stosujemy flanele - muszę dokupić...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.