Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeApr 1st 2012
     permalink
    _kasiek_: Kakai to zależy jak będzie ciepło.....Iwi urodziła się w październiku a w listopadzie już przyszła mega zima i Iwi leżała zapięta w śpiworek i jeszcze przykryta kocykiem bo było tak zimno w domu. Ale teraz nasze dzieci urodzą się w wakacje więc ja się na śpiworki nie nastawiam bo jak już dziecko jest starsze (tzn. umie się przewracać na boczki, potem siadać) to zwyczajnie jest mu niewygodnie i próbuje się z tego wydostać. W każdym razie u nas tak było. Kakai - ja jeszcze wrócę do tematu kościoła - ja jak mi się zaczyna robić słabo i nie daje rady stać to siadam nawet w momentach jak powinno się stać. Trudno - babcie się na mnie krzywo patrzą, ale to nie ich sprawa !!!! A w Wielki Piątek i Wielką Sobotę niestety muszę sobie odpuścić pójście na mszę bo u nas jest tylko jedna w dany dzień i zwyczajnie nie dam rady tyle wystać a żadna babcia mi miejsca nie ustąpi.

aha czyli lepiej zaopatrzyc sie sam kocyk?

no ja nie wiem co bedzie z kosciolem za tydzien, bo tez bedzie długa msza, a ludzi jeszcze wiecej:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Kakai: stałam stałam, az mi sie zrobiło słabo

Kochana jakbym o sobie dzisiaj czytała... miałam to samo 20 minut stania, plamy przed oczami, oddychać nie mogła zaczęłam się rozbierać, byłam z córką 6 lat i z siostrzenicą męża 18l, nie chciałam siać paniki, siedziałam w pierwszej ławce do wyjścia z kościoła za daleko i za tłoczno nie dałabym rady, i też mi przyszło na myśl że głupio usiąść w pierwszej ławce, ale czułam że dłużej nie dam rady, siostrzenica widziała że jest coś nie tak, ale nie dałybyśmy rady wyjść, usiadłam chyba w ostatniej chwili, nie wiem co sobie pomyśleli o mnie ludzie ale mam to w nosie.. inaczej bym leżała jak długa.. dobrze że załapalam się na miejsce siedzące
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    sysiajaw: Kochana jakbym o sobie dzisiaj czytała... miałam to samo 20 minut stania, plamy przed oczami, oddychać nie mogła zaczęłam się rozbierać, byłam z córką 6 lat i z siostrzenicą męża 18l, nie chciałam siać paniki, siedziałam w pierwszej ławce do wyjścia z kościoła za daleko i za tłoczno nie dałabym rady, i też mi przyszło na myśl że głupio usiąść w pierwszej ławce, ale czułam że dłużej nie dam rady, siostrzenica widziała że jest coś nie tak, ale nie dałybyśmy rady wyjść, usiadłam chyba w ostatniej chwili, nie wiem co sobie pomyśleli o mnie ludzie ale mam to w nosie.. inaczej bym leżała jak długa.. dobrze że załapalam się na miejsce siedzące

ja piernicze, zadługie te czytania robia:confused: maskara, dobrze że nie upadłysmy:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Nessie, nie wiem, czy jak dla piesków :) Takie podkłady jak po porodach używa się w szpitalach dla rodzących :)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeApr 1st 2012 zmieniony
     permalink
    The_fragile: Nessie, nie wiem, czy jak dla piesków :) Takie podkłady jak po porodach używa się w szpitalach dla rodzących :)

smiesznie to brzmi :D
    ale chyba je wyprobuje (mam 2paczki)... myslalam juz wczesniej nad nimi aby je wykorzystac poza domem ale nie pomyslalam o przewijaku...
    porzycze od pieska hahahah (ktorego zreszta nie mam) :D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Fragile- ja dziś powiedziałam mężowi o tych podkładach i że to drogi biznes a ten podszedł popukał mnie w czoło i mówi spójrz w kąt .. a tam leży prawie cała paczka ok.20szt po Ś.P dziadku który nie zdążył zużyć w czasie choroby, i ostatnio teść mi je przywiózł jak krwawiłam i majtki mnie uwierały... ;D ale nie użyłam;D NO TO mam teraz na przewijaku :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kakai: dziewczyny a taki niemowlaczek mały, w łóżeczku to czym jest przykrywany? koc, kołdra czy spiworek?

moja Nina spała w rożku [do skończenia 1 msca] a potem trafiła prosto pod kołdrę, z której namiętnie odkopuje się każdej nocy śpiąc z lodowatymi nogami [śpi w samym body ewentualnie w rampersie ale bez stóp bo inaczej jest strajk i wrzask :cool:]
    ale jak 3 razy próbowałam ze śpiworkiem to się darła dopóty, dopóki jej z niego nie wyjęłam i nie wsadziłam pod kołdrę, spod której odkopała się w 5 sekund i smacznie zasnęła :devil:

także to chyba od dziecka zależy bo u nas samo wyszło w praniu
    no ale moja córka z tych bardzo zimnolubnych jest
    czasami mam wrażenie, że mnie pingwin polarny zapłodnił :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie do tych, ktore w ciazy kontroluja, kontrolowaly (albo poprostu wiedza) swoja szyjke....
    Czy przed porodem faktycznie da sie wyczuc palcem, ze jest bardzo nisko, ze sie otwiera? (i co to znaczy nisko?)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    a ja tych podkładów to używałam jak gdzieś wyjeżdzaliśmy albo szliśmy do jakiś znajomych....tak to według mnie za drogo, żeby wyrzucać nawet kilka dziennie.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    nessie: ale chyba je wyprobuje (mam 2paczki)... myslalam juz wczesniej nad nimi aby je wykorzystac poza domem ale nie pomyslalam o przewijaku..

No właśnie Gienia, Nessie, jak są to czemu nie użyć :))

_Kasiek_ - zależy jak się zużywa, u nas idzie podkład raz na dwa dni średnio. Czyli wychodzi jakieś 20 zeta za miesiąc, stwierdziłam, że więcej bym na pranie wydała :D
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    The_fragile: _Kasiek_ - zależy jak się zużywa, u nas idzie podkład raz na dwa dni średnio. Czyli wychodzi jakieś 20 zeta za miesiąc, stwierdziłam, że więcej bym na pranie wydała :D

póki dziecko małe to może faktycznie, ale zobaczysz jak ci zacznie fikać na przewijaku ubrudzone nieraz, że tak powiem wprost, pod pachy w koopie....wtedy nie ma szans, żebyś uratowała ten podkład. A pieluch i tak używałam chociażby do odbijania, a min raz na tydzień i tak to pranie z rzeczami dziecka musisz zrobić (albo i dwa razy) więc jak dla mnie kilka pieluch w tygodniu w tą czy w tamtą nie robiło różnicy.

Treść doklejona: 01.04.12 20:33
    A i zapomniałabym - kuleczka pisała dziś po południu, że prawdopodobnie jutro wyjdzie ze szpitala - cukry na diecie ok, więc pewnie narazie obejdzie się bez insuliny tylko sama dieta. Pytała czy rodzicie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    TEORKA: moja Nina spała w rożku [do skończenia 1 msca] a potem trafiła prosto pod kołdrę, z której namiętnie odkopuje się każdej nocy śpiąc z lodowatymi nogami [śpi w samym body ewentualnie w rampersie ale bez stóp bo inaczej jest strajk i wrzask ] ale jak 3 razy próbowałam ze śpiworkiem to się darła dopóty, dopóki jej z niego nie wyjęłam i nie wsadziłam pod kołdrę, spod której odkopała się w 5 sekund i smacznie zasnęła także to chyba od dziecka zależy bo u nas samo wyszło w praniuno ale moja córka z tych bardzo zimnolubnych jest czasami mam wrażenie, że mnie pingwin polarny zapłodnił

:rolling: to faktycznie nie ma co sie nastawiac, bo dziecko samo wybierze:bigsmile: a jaka koldre uzywasz? jakąs specjalną, czy mniej specjalna?

Treść doklejona: 01.04.12 20:49
    The_fragile: A i zapomniałabym - kuleczka pisała dziś po południu, że prawdopodobnie jutro wyjdzie ze szpitala - cukry na diecie ok, więc pewnie narazie obejdzie się bez insuliny tylko sama dieta. Pytała czy rodzicie

super niech warca szybko zguba:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kakai: a jaka koldre uzywasz? jakąs specjalną, czy mniej specjalna?

taką puchową, z allegro
    ale nie typową dla dzieci tylko z jedną dziewczyną z 28 dni zrzuciłyśmy się na taką dużą a jej mama podzieliła to na 2 części i obszyła elegancko i się podzieliłyśmy
    fajna jest bo leciuteńka jak piórko a dobrze grzeje
    chociaż jak się okazuje mojej Ninie to grzanie na ciula potrzebne :cool:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
    • CommentTimeApr 1st 2012 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny a ja mam pytanie 'z innej beczki'... Jak zadbać o to, by po porodzie nie został mi nadmiar skóry? Być może był ten temat wcześniej poruszany...ale ponad 1000 stron do przeczytania, to dość sporo...wiec może jakieś porady ;>?
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    nessie b ciekawe pytanie, sama chetnie poznam odpowiedz...

Moze sie za codzienne ''badanie'' wezme?!:tongue:

ja mam 2 ciuchlandowe spiworki, ikeowska kolderke i kocyk. Zobaczymy w czym Lucja bedzie sie najlepiej czula... Obstawiamy z tatusiem w kogo sie wdala; ja spie najlepiej jak nago i odkryta, ewentualnie przy otwartym oknie a on w 3 parach skarpet, spodniach i ze 3 koszulkach. O zgrozo!!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeApr 2nd 2012
     permalink
    TEORKA: taką puchową, z allegroale nie typową dla dzieci tylko z jedną dziewczyną z 28 dni zrzuciłyśmy się na taką dużą a jej mama podzieliła to na 2 części i obszyła elegancko i się podzieliłyśmyfajna jest bo leciuteńka jak piórko a dobrze grzejechociaż jak się okazuje mojej Ninie to grzanie na ciula potrzebne

aaa własnie o takim cudeńku myslalam, bo sama spię pod puchem i kocham to:bigsmile: musze pomyslec na tym rozwiązaniem:bigsmile:

Treść doklejona: 02.04.12 08:11
    oo flavia to Tówj maz podobnie jak ja, uwielbiam zwijac sie w kokon:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    witam się w 17 tygodniu :) dziewczyny, jeszcze niedawno czekałam tego 12 tygodnia ciąży, by ryzyko poronienia spadło a tu już niedługo połowa... :)
    miłego poniedziałku :)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Nessie ja szyjkę kontrolowałam starając się o maluszka. Potem jak zobaczyłam 2 krechy nie chciałam tam już gmerać, potem plamienie więc już w ogóle. Teraz szyjki nie dosięgam prawie więc chyba nie pomogę...

Odnośnie luźnej skóry na brzuchu. Warto zadbać o nawilżenie skóry w ciąży ale zbyt wiele przed porodem to się chyba nie da zrobić poza tym, żeby nie przytyć jakoś strasznie. Po porodzie skóra w jakimś stopniu sama wraca na swoje miejsce ale trochę jej warto pomóc ćwiczeniami, masażami, balsamami.

Mnie synio zaraził ;-(
    On już prawie zdrowy a ja od 2 dni zdycham. Głowa boli, gardło odpada, glut do pasa... :-/ Idę po południu do lekarza bo się zamęczę...
    --
  1.  permalink
    Czesc Kobietki!
    Zjadlysmy z mloda sniadanko i powoli motywuje sie do zebrania i ugotowania zupy meksykanskiej :bigsmile:
    Pogoda okropna,odechciewa sie doslownie wszystkiego:confused: 5 stopni :confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeApr 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    A ja się witam w ostatnim tygodniu z "2" na przodzie !!!! o zgrozo - wczoraj do mnie dotarło, że dziś zaczynam 30tc !!!! jakaś zagubiona jestem....ułożyłam sobie w sobotę plan, że do około 30tc chciałabym mieć wybrany wózek, ale dzień później do mnie dotarło, że to nierealne to bo JUŻ !!!!!!!!!!!! :crazy::crazy::crazy::crazy:

silwson u nas podobnie, Iwi chora od piątku wieczór, zaraz jadę z nią do lekarza mimo, że sama ledwo mówię tak zachrypłam, katar mam, gardło boli :neutral:

Co do skóry na brzuchu - chyba więcej można zrobić po porodzie niż przed....i w tej kwestii to wydaje mi się, że dużą rolę odgrywają geny - zapytaj mamę jak było u niej, bo takie rzeczy często się powtarzają.
    --
  2.  permalink
    _kasiek_: A ja się witam w ostatnim tygodniu z "2" na przodzie !!!! o zgrozo - wczoraj do mnie dotarło, że dziś zaczynam 30tc !!!!

:clap: to teraz bedzie dopiero czas lecial:swingin:

_kasiek_: ułożyłam sobie w sobotę plan, że do około 30tc chciałabym mieć wybrany wózek, ale dzień później do mnie dotarło, że to nierealne to bo JUŻ !!!!!!!!!!

A juz mniej wiecej wiesz jaki chcesz kupic?
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Witam ;) Mama bez rozstepów i bez wiszącej skóry, siostra z ogromną ilością rozstępów (dbała o nawilżanie skóry) i z wiszącą skórą.... więc już nie mam pojęcia co mnie czeka...
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Cobraczek: A juz mniej wiecej wiesz jaki chcesz kupic?

ja wiem co chcę od dawna i mam kilka typów, ale muszę jechać i je wyoglądać w sklepie na wszystkie możliwe sposoby !!! a przed świętami to nierealne.....
    --
  3.  permalink
    _kasiek_: ja wiem co chcę od dawna i mam kilka typów, ale muszę jechać i je wyoglądać w sklepie na wszystkie możliwe sposoby !!! a przed świętami to nierealne.....

Dasz rade po :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja dziś mam wizytę, a przed nią jadę objerzec wózki:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    ja dziś mam wizytę

Witam się, ja również mam dziś wizyte:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam się po weekendowo :bigsmile: Dzisiaj obudziły mnie grzmoty, błyski i śnieg hehehe gdzie ta wiosna?!

Kakai no to kciuki za wizytę, ja mam w środę :bigsmile: już się doczekać nie mogę:smile:

sliwson to się kuruj, mi na szczęście już odpuszcza, miałam tak zawalony nos że oddychać nie mogłam ale już na szczęście przechodzi
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Cześć dziewczyny! Zostało mi równo 40 dni - nie mogę się doczekać ?! :bigsmile:
    Wyprałam narazie tylko pieluszki tetrowe i flanelowe, kocyki i dzisiaj zamierzam prasować. Wzruszyłam się jak wczoraj wieszałam te pieluchy - zapachniało dzieckiem :bigsmile:

Co do szyjki to ja przyznaje, że jak mnie czasem zaboli brzuch to sprawdzam czy nie mam rozwarcia,ale robię to rzadko i bardzo delikatnie bo mam nadżerkę i nie chce jej rozkrwawić.
    -- [url
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    kurde ja do mojej szyjki nie dosiegam- chyba palce mam za krotkie;p

no i bylam wczoraj w h&m z bonem od Kakai:)
    nic ciekawego nie bylo- wyjatkowo!
    I zakupilam czapeczki i skarpetki, to mi sie zawsze przyda.

A ja mam takie pytanie ( bylo poruszane na watku wyprawkowym, ale nie ogarnelam odpowiedzi) ile pieluch tetrowych? Ile flanelowych?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    To My się Witamy w 3 trymestrze! :crazy: I znów nie ogarniam, czy to już 7 m-c, czy dopiero za tydzień będzie 7? :confused:
    Trzymam kciuki za dziewczyny, które mają wizytę! :)))
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Vsti: To My się Witamy w 3 trymestrze

Gratulacje! Jak ja jużbym chciała być te 10tyg dalej :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Miesiące i tygodnie ciąży:
    - 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia
    - 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia
    - 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia
    - 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia
    - 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia
    - 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia
    - 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia
    - 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia
    - 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia
    -- [url
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    sysiajaw Dopiero byłam w tym samym, co Ty a już 26 skończony :shocked: Nawet się nie spostrzeżesz kiedy to minie :))
    A ja znów mam taką rozpiskę:

1 miesiąc – 0-4,5 tyg.
    2 miesiąc – 4,5-9 tyg.
    3 miesiąc – 9-13,5 tyg.
    4 miesiac – 13,5-18 tyg.
    5 miesiąc – 18-22,5 tyg.
    6 miesiąc – 22,5-27 tyg.
    7 miesiąc – 27-31,5 tyg.
    8 miesiąc – 31,5-36 tyg.
    9 miesiąc – 36-40 tyg.
    i bądź tu mądry... :D
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Ja kupiłam 10 flanelowych - będę używać do zawijania kocyk i becik, pod główkę bo są mięciutkie i 20 tetrowych - do odbijania, karmienia, nawet do wytarcia jako ręcznik.
    -- [url
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Vsti mam nadzieję, jakoś tak nie cierpliwa jestem w tej ciąży, z córką przy pierwszej ciąży jakoś tak mi się nie spieszyło :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ja flanelowych pieluch przy synku miałam około 10. Używałam je na przewijak, czasem do przykrycia, czasem jak chciałam u kogoś położyć malucha np na kanapie to rozkładałam. Kupiłam takie fajne kolorowe w smyku:)
    Tetrowych mam dużo więcej. U nas do szpitala każą wziąć chyba z 10, żeby od razu po porodzie okryć maluszka. W domu tetry używaliśmy bardzo często. Potrzebowałam aż 3 szt do karmienia bo tak mi mleko ciekło na początku na wszystkie strony, że jedna byłą pod główką synka, druga przy policzku a trzecią wycierałam te fontanny:P No i do odbijania koniecznie. Brudziły się w tempie ekspresowym...
    Generalnie tetrowych mam co najmniej 30-40szt.

Tak swoją drogą mnie zawsze koszmarnie irytowały te tetry na ramieniu przy odbijaniu... Wydawały mi się mocno nieestetyczne. Ostatnio znalazłam fajną ale drogą alternatywę. Myślę, że zamówię sobie od kogoś na prezent;PPP
    http://www.mamagama.pl/jj-cole-jezyczek-do-odbijania.html
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    sliwson: Generalnie tetrowych mam co najmniej 30-40szt.

eeeeeeeee tak dużo ? :smile:
    ja używam wielorazówek [tetra na przemian z wkładami z mikrofibry i bambusa, ale raczej w większości tetra bo szybciej schnie :tongue:] i mam maks 25 sztuk, co mi spokojnie wystarcza :wink:
    a jak jechaliśmy jeszcze na jednorazówkach to miałam tetrówek 10 i było aż nadto :smile::smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    i mam maks 25 sztuk, co mi spokojnie wystarcza :wink:

A dziecko masz ulewające?
    Bo ja musiałam po prawie każdym karmieniu prać ze 3 pieluszki. Najpierw wycierałam mleko tryskające na wszystkie strony a potem wiecznie ulewające dziecię...
    Nie powiem, żeby mi przy tej mojej ilości kiedykolwiek zabrakło czystej tetry ale myślę, że jakbym miała 25, nie wyrobiłabym się z praniem:P
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    sliwson: A dziecko masz ulewające?

teraz już nie, ale długo ulewała :wink:
    z tym, że ja codziennie pralkę włączam więc może dlatego mi najpierw 10 wystarczało a teraz 25

poza tym do ulewania to ja już potem ręczniki papierowe używałam i wyrzucałam do kosza po prostu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dzięki dziewczyny za Wasze kciuki:))) Wyszliśmy ze szpitala…choć strasznie się teraz boję, że znowu tam wrócimy…skurcze mam nadal, ale słabsze i rzadziej…szyjka baz zmian…dlatego nam pozwolono leżeć plackiem i brać leki w domu…Dzięki jeszcze raz:))) Swoją drogą miałam "próbkę" skurczów porodowych:sad: i że tak powiem da się przeżyć...co gorsza miałam "próbkę szpitala" :sad: i niestety póki Kubuś byłby wcześniakiem muszę jechać do tego właśnie szpitala (bo mają super sprzęt dal wcześniaków, uratowali nawet chłopczyka urodzonego w 24tc!!!), ale nie chciałabym tam rodzić:sad: niestety raczej nie wytrzymamy do terminu:sad:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    puk puk prosze o przedstawienie tabelki :) jestem ciekawa kto zostanie mi towarzyszyć gdy wrócę tu ponownie narzekać - małżon mnie oświecił że nie ma z czym zwlekać haha nie no żartuję planuję odczekać do 3ego dziecka i już ostatniego jakieś 2 lata :) ale mój mąż planuje wcześniej :) hehe

Treść doklejona: 02.04.12 10:49
    Hanny - nie daj się! Wojownik w brzuszku walczyć będzie !! :) 3mam kciuki :) już 8 msc także teraz już z górki!!
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Hanny, wierz mi, nieraz takie przypadki jak nasze bywają potem przenoszone :smile::wink: Zobaczysz, jeszcze będziemy się zaklinać te skurcze, żeby zechciały sie wreszcie pojawić, w odpowiednim momencie oczywiście :smile:
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Hanny! Dobrze że wyszliście, dużo odpoczywaj :wink:
    -- [url
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hydrozagadka: wierz mi, nieraz takie przypadki jak nasze bywają potem przenoszone

popieram
    ja trafiłam w pierwszej ciąży w 31 tyg z akcją porodową co 5min i ustała i przenosiłam parę dni :)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    hydrozagadka: wierz mi, nieraz takie przypadki jak nasze bywają potem przenoszone

Oj uwierz, bardzo bym chciała;) Bo ostatnie 2 tygodnie to jakiś koszmar był! Na razie cieszę się każdym kolejnym dniem Małego w brzuszku:) A jak u Ciebie Hydrozagadka? Uspokoiło się? Dalej bierzesz fenoterol?
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Ja nie sprawdzam juz mojej szyjki bo zawsze wydawalo mi sie ze nie jest wysoko i jest miekka (juz w ciazy) okazalo sie jednak ze jest twarda i wysoko wiec nie wiem co ja macalam sobie ale to na pewno nie byla szyjka:P

Hanny 3maj sie:( Moja kolezanka byla w identycznej sytuacji w tym samym tygodniu ciazy. Co chwile trafiala do szpitala, podlaczali ja pod kroplowke dawali jakies zatrzyki i wracala. I tak jej podtrzymali ze urodzila po terminie 3 dni.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hanny, uff, lepiej w domku! I ja też miałam już-już w 32 rodzić, bo dziecko się do kanału wstawiało, szyjka prawie zmiażdzona, a donosiłam do 38 :) Czego i Tobie zyczę :)

Haha, Gienia, dlatego stąd nie znikam, bo pewnie i ja niedługo dołączę do tabelki ;)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Mój też już w kanale;) Gotowy;) The_fragile wracaj do nas;)
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Hanny: Uspokoiło się? Dalej bierzesz fenoterol?

Biorę wciąż, bo mój gin powiedział, że bezpośrednio po założeniu szwu jeszcze jakiś czas skurcze mogą powracać. Po świętach mam kolejną wizytę, to może wtedy mi odstawi. Na razie udało mi się trochę psychicznie zdystansować do tego wszystkiego i już tak panicznie nie czekam na każdy podejrzany sygnał z mojego ciała i nie podejrzewam od razu najgorszego. Widzę, że dostosowanie się do zaleceń czyli leżenie plackiem bardzo dużo daje. No trudno, jakoś trzeba przetrwać. Liczę czas z dnia na dzień i tygodnia na tydzień, żeby nie zwariować od myślenia, że do czerwca jeszcze tak daleko...
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hydro, Hanny, oby leżenie Wam przyniosło jeszcze tych kilka tygodni :) Ale przenoszenia to Wam nie życzę :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.