Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorflavia
    • CommentTimeApr 2nd 2012
     permalink
    dolaczam sie do zyczen Hydrozagadki:)
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
    • CommentTimeApr 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    katarzynah1987: Hej dziewczyny,
    zgłaszam się ze szpitala. Dziś zostałam przyjęta. Zrobili mi ktg, "najmocniejszy" skurcz na poziomie 60. Ja go w ogóle nie czułam. Szyjka miękka, rozwarcie na opuszek palca. Na razie nie podają kroplówki. Chyba poczekamy, aż coś samo ruszy... Dziś to na pewno jej nie dostanę...

Powodzenia, szybkiego samoistnego i szczęśliwego rozwiązania życzę ;)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
  1.  permalink
    Dzięki dziewczyny! Ach, ja to tak napisałam tak jakbym chciała tą kroplówkę. Fizycznie czuję się dobrze, psychicznie lekko gorzej bo to już tyle czasu po terminie, a tu nic... :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Co do cesarek to ostatnio naprawdę jakaś makabra... moje 3 znajome rodziły ostatnio i wszystkie trzy miały cc... w tym tylko jedna miała ku temu powody, bo mała była nie odwrócona... Co do porodu pośladkowe mój gin powiedział, że jakby mała tak leżała do końca ciąży to na pewno sn nie urodzę...

katarzynah1987 kciuki zaciśnięte! :)
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Pakuj się do windy, jedź na ostatnie piętro szpitala i po schodach na dół :wink:
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Katarzynah wszystko będzie git, nie daj się na razie pod nic podłączać, Michał sam będzie wiedział kiedy czas :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  2.  permalink
    Hydro, czego ja już nie robiłam... :smile:

Graliśmy z badmingtona przez około dwie godziny przez kilka dni... Wjeżdżałam windą na 10te piętro i schodami w dół... Wczoraj spacerowaliśmy po lesie - wchodziliśmy kawałek pod górę, ileś tam metrów spacerem w poziomie i z górki na dół, i tak kilka rundek plus do tego typowe spacery, dłuższe i krótsze... I Maluszek dalej swoje. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    I dobrze, nie wyganiaj Go na siłę !!! widocznie chce jeszcze zostać :)
    Co do spacerów, to sobie dzis zafundowałam dwugodzinny z psami po kostki w śniegu, teraz mnie krzyż boli na potęgę, ale było świetnie :devil:
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Hanny: bardzo bym chciała, ale nawet lekarze nie daję wielkich szans (szyjka 0,5 cm i idzie rozwarcie). Już się pogodziłam, że będę miała wcześniaczka, ale walczymy dzielnie o każdy dzień (tydzień)

Tylko spokojnie, teraz tylko spokojem możesz swojemu maluszkowi pomóc. Pamiętaj, że dużo dzieci rodzi się jako wcześniaczki (w tym znaczna część bliźniąt), a poza tym że chwilę dłużej poleżą w szpitalu, nic im nie jest... 31tc to naprawdę duża dzidzia, a im dłużej, tym będzie większa i tego się trzymamy...

Hanny: A tak poza tym to wiecie, że w szpitalu, w którym leżałam dziewczyny rodziły bliźniaki sn? I pierwsza ciąża - położenie pośladkowe i sn? Ja myślałam, że są to już wskazania do cesarki:shocked:

Hmm generalnie i tak się robi, ja bym się bała, bo niestety jak się rodzi bliźnięta sn, to często jest tak, że jedno wyjdzie dołem, a potem i tak tną, więc lepiej od razu ciachnąć i mieć tylko jedno cięcie :)
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    katarzynah1987 przyjmij me skurcze w prezencie;) Dopłacę:)

No właśnie dlatego się tak zdziwiłam doti i to chyba jest nawet trochę niebezpieczne dla dzieci...
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Hanny: katarzynah1987 przyjmij me skurcze w prezencie;) Dopłacę:)

Ha ha, ja tym nieszczęśnicom, które oczekiwały na swój poród na patologii też proponowałam zamianę, ale szyjki - wzięłabym taką długą i zamkniętą w zamian za moją krótką i miękką :wink:
  3.  permalink
    Przyjęłabym chętnie i zapłaciłabym z nie! Hanny, życzę Ci abyście wytrzymali możliwie jak najdłużej!!!
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Hydrozagadka: wzięłabym taką długą i zamkniętą w zamian za moją krótką i miękką

To też chętnie;) katarzynah1987 to dostaniesz w gratisie;)
    --
  4.  permalink
    katarzynah trzymam kciuki:))
    --
  5.  permalink
    dziewczyny.. mam pytanie, pewnie wiecie.... mam od bardzo dawna taką wagę elektroniczną z pomiarem tkanki tłuszczowej, wody itp. Ważyłam sie jak zwykle ale ostatniej nocy obudzilam sie przerazona ze jednak fale z takiej wagi mogą zaszkodzic dziecku :shocked: Czy któras z Was korzysta z takiej wagi albo rozmawiala o tym z lekarzem..??:neutral:
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Witam sie :)
    Ponawiam pytanie co do szyjki w ciazy... jesli ktoras ja czasem kontrolowala przed porodem to poprosze o informacje...
    Ja czasami sobie kontroluje... i przewaznie nie dosiegalam jej palcem.... ale wczoraj przykra niespodzianka... nawet pol palca nie wlozylam jak ja poczulam...
    czy to cos moze oznaczac???
    Hanny :thumbup:
    Katarzynah:thumbup: za skurcze!
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    CiastoMiłości: dziewczyny.. mam pytanie, pewnie wiecie.... mam od bardzo dawna taką wagę elektroniczną z pomiarem tkanki tłuszczowej, wody itp. Ważyłam sie jak zwykle ale ostatniej nocy obudzilam sie przerazona ze jednak fale z takiej wagi mogą zaszkodzic dziecku :shocked: Czy któras z Was korzysta z takiej wagi albo rozmawiala o tym z lekarzem..??
    Ta waga dziala na zasadzie elektroimpedancji i jest niezalecana w ciazy.
    --
  6.  permalink
    kurcze.., zorientowlam sie pozno bo przeciez jest to waga na baterie wiec o pozornie nieznacznym natęzeniu prądu... ale jednak.. :( mam nadzieje ze nic sie zlego nie stalo :shamed:
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    CiastoMiłości Ty się nic na zapas nie martw, jakby tak wszystko sprawdzać co szkodzi a co nie we współczesnym świecie, to by chyba ciężarne zamknięte pod jakimiś sterylnymi kloszami siedziały :wink:
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Ciasto - mysle, ze nic sie nie stalo. To pewnie tak jak z wiekszoscia lekow - nie bylo badane a producenci sie zabezpieczaja na wszelki wypadek. A ty na wszelki wypadek juz z tej funkcji nie korzystaj i bedzie dobrze :)
    --
  7.  permalink
    oj tak... juz waga poszla w odstawke wiec tym samym nie wiem jak mi waga przyrasta :) ale co tam ;)
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ciasto mi padła bateria w wadze chyba 1 czy1,5 tyg temu i też nie mam pojęcia ile przyrastam. W środę idę do gin, więc będę w końcu wiedzieć :wink:
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Mała się ożywiła! Pewnie spała... A ja niepotrzebnie siebie, a w głównej mierze ją stresowałam :confused:
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Wieczorem maluszki chyba lubia sobie pobuszowac:) moj Dominik tez wlasnie sie rozbudzil :) a od 12 do 17 praktycznie sie nie ruszal. Tylko ja jestem na suwaczku nieco za Tobą hehe:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Szybko czujesz ruchy ;) Chyba, że to nie pierwsze Twoje dziecko... ;>
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    magku, szczupłe kobiety, nawet pierworódki mogą poczuć ruchy już w 16 tygodniu ciąży :)

Treść doklejona: 02.04.12 20:02
    ja nadal czekam, choć jakiś pukanie w niedzielę po śniadanku już było... ale czy to mój Malec, to nie wiem ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Potwierdzam :)
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Ja musiałam dłużej czekać :D ...aczkolwiek myśle, że poznanie pierwszych ruchów zależy też od umiejętności słuchania swojego ciała... Ja od razu doczekałam się kopniaków...niestety nie wyczułam tzw.'pływania rybki' itp.
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    katarzynah1987 faktycznie twoje maleństwo każe na siebie czekać :bigsmile: ale jakie będzie wytęsknione :wink:
    Hanny trzymajcie się
    Po ostatniej wizycie gin powiedziała że do 2 tygodni powinnam już czuć ruchy , więc czekam niecierpliwie :whorship: , czasem mam wrażenie że mi sie coś przemieściło z jednego boku na drugi ...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    czy ja wiem, czy chodzi o wsłuchiwanie się...? Wydaje mi się, że jest to coś takiego, co zwraca uwagę... Ruch jelit zna się od zawsze i po prostu ignoruje nieświadomie... Ja na przykład byłam wkręcona w jakiś program, kiedy poczułam coś, co odwróciło moją uwagę, coś innego, nieznanego. Nie trzeba się szczególnie wsłuchiwać, tak mi się wydaje :)))
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    mam wrażenie że mi sie coś przemieściło z jednego boku na drugi ...
    --
    może to to pływanie rybki
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a możliwe Kochana, możliwe, właśnie ponoć ta "rybka" tak się przemieszcza z boku na bok :) I nie trzeba sie specjalnie wsłuchiwać - to po prostu zwraca uwagę, bo jest inne :) Gratulacje:)
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    NIe wiem..ja nie wyczułam tych pierwszych ruchów...sadziłam, że być może dlatego, iż nie zwracałam na to uwagi... Ja do dnia dzisiejszego, czując wyraźne kopnięcia patrze na brzuch sprawdzając czy to na pewno było kopnięcie... A to może dlatego, że się boję, że nie wyczuje jak coś niedobrego będzie się dziać... (odpukać)
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    magku, pierwsze ruchy można poczuć nawet po 20tc. Zależy od budowy ciała i ilości wód płodowych :)
    I na pewno wszystko będzie dobrze :)
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Taaa, niewątpliwie czuje już ruchy od kilku dobrych tygodni, ale każdego dnia się upewniam, że ją i czułam i widziałam... Pewnie ten lęk już mi zostanie do końca
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    i pewnie zostanie tak do końca :) takie już jesteśmy przewrażliwione My - Mamuśki ;)
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Oj taaak...zwłaszcza, że (jeśli chodzi o dzieci) gorzej los nie mógł mnie doświadczyć... Stąd moje przewrażliwienie...Chociaż czy z takimi doświadczeniami, czy też nie...każda z nas pewnie tak samo jest przewrażliwiona...
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    teraz na pewno wszystko będzie dobrze :) nie należy myśleć inaczej ;)
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Musi ;)
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Zaczyna swędzieć mnie skóra na brzuchu... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Trza dorzucić kolejną warstwę kremu bądź oliwki :)
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    oliwka bambino ponoc dobra...
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Lekarz też mi polecał...ale ponoć w żelu lepsza... Na oliwkę jednak się nie zdecydowałam, siostra cała ciąże używała i popękała dość mocno...
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Vsti: Zaczyna swędzieć mnie skóra na brzuchu...

Mi na swędzenie pomaga zwyczajna oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia :wink:
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Spróbuje wszystkiego, bo akurat mam pod ręką i zwykłą oliwkę, i oliwę z oliwek :D:D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    jestem po wizycie:)Dzidzius obejrzany z każdej strony, jest zdrowy, słuchalismy serduszka, mały sobie fajnie ziewał-jak na fotce Waży 671g

Sprawdził szyjkę, ma 3,9cm i wygląda prawidłowo.Popytałam lekarza o moje rózne wątpliwości, wyniki sprawdził, mówi, że ładne, także następna wizyta za 3tyg u mojej prowadzącej
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    magku: Na oliwkę jednak się nie zdecydowałam, siostra cała ciąże używała i popękała dość mocno...

Osobiście uważam że niewielkie ma znaczenie czym się smarujemy.
    Czynnik genetyczny to też nie wszystko- moja babcia 9 ciąż zadnego rostępu, druga babcia 3 ciaże i bez rozstępów, mama 3 ciąże i bez rozstępów- powiedzmy sobie szczerze, w czasach Naszych babć smarowanie nie było popularne, moja siostra ciąża bliźniacza- duża ciąża bo same dzieci ważyły 7 kg więc brzuch wielki miała i też żadnego rozstępu a smarowała się tylko oliwką i to nieregularnie.
    Moja bratowa też nie była obciążona genetycznie, ale smarowała się najdroższymi kosmetykami przeciw rozstępom i jest cała poorana.
    Ja wierzyłam że nie będę miała bo przecież u mnie w rodzinie nie było rozstępów, smarowałam się żeby nawilżyć skórę różnymi specyfikami a i tak i w pierwszej ciąży i teraz mam rozstępy (foto na brzuszkach).

Każda z nas ma swoje własne predyspozycje- jak ma Nas poorać to i tak poora.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    święte słowa Paprykowa ! :wink:
    ja się smarowałam jak głupia w ciąży [fissanem, oliwką, perfectą], moja mama po 3-ech ciążach ani pól kreski [więc genetyka ok] i co ?
    poorało mnie na brzuchu, na cyckach, na biodrach, na wewnętrznej stronie ud i nawet kurna pod kolanem jednym ! :tongue::cool:
    i to wszystko po 38-mym tygodniu kurza twarz :confused:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Kakai wrzucaj fotki z usg na odpowiednim watku!!!
    Paprykowa popieram... to tak samo jak z kg na plusie... moja mama w pierwszej ciazy 8kg w drugiej 6kg .... a ja juz mam 14kg na plusie haha :D
    Chyba jestem po sasiadzie :D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nessie: ale wczoraj przykra niespodzianka... nawet pol palca nie wlozylam jak ja poczulam...
    czy to cos moze oznaczac???

Przepraszam, ale chcesz urodzić wcześniej? nie jest zalecane gmeranie po szyjce!!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.