Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeApr 2nd 2012
     permalink
    Zgadzam się z Teorką i Paprykową, ja tylko prostuję, że napisałam co pomaga na swędzenie, a nie rozstępy :wink: Teorka ale, że pod kolanem to mnie normalnie zaskoczyłaś:shocked::wink:

Kakai fajnie, że wszystko dobrze :thumbup:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthormagda_a
    • CommentTimeApr 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    paprykowa - tez jestem tego samego zdania, że jak mają wyjść rozstępy to i tak wyjdą... Koleżanka całą ciąże nie używała niczego - zero rozstępów, jak już wcześniej pisałam - moja mama też niczego nie używała - 2 ciąże brzuszek gładki, siostra 2 ciąże - poorana... Jednak walczę, żeby ich nie było... łudzę się, że mam geny po mamie ;D Jednak jak będą, to świat mi się nie zawali ;)
    Ale widząc jak siostrę poorało po oliwce bałam się nią smarować... Ale w 100% przyznaje Wam racje ;)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    gienia83: Przepraszam, ale chcesz urodzić wcześniej? nie jest zalecane gmeranie po szyjce!!

w ciagu tygodnia mialam zrobione 4usg dopochwowe.... co wizyta mi grzebia i nie robia tego delikatnie!
    Uwazam, ze moj palec palcowi nie rowny! Jestem pewna, ze sobie tym nie zaszkodze! tym bardziej, ze robie to sporadycznie i o wiele delikatniej niz lekarze!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nessie: w ciagu tygodnia mialam zrobione 4usg dopochwowe.... co wizyta mi grzebia i nie robia tego delikatnie!
    Uwazam, ze moj palec palcowi nie rowny! Jestem pewna, ze sobie tym nie zaszkodze! tym bardziej, ze robie to sporadycznie i o wiele delikatniej niz lekarze!

no to niezle, widze ze Cie nie oszczedzaja, a jak szyjka?? mierzyli ? sama lepiej kochana nie gmeraj, bo potem same problemy, ja sobie nie gmeralam ale szyjka sie skracala od 31-32 tyg i lezalam plackiem
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nessie: Kakai wrzucaj fotki z usg na odpowiednim watku!!!

usunelam w takim razie
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    penny: Teorka ale, że pod kolanem to mnie normalnie zaskoczyłaś:shocked::wink:

a Ty wiesz jaka ja zaskoczona byłam jak je odkryłam ? :smile:
    i to tylko pod prawym mam, kij wie po co i na co tam :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    czy mi sie wydaje, czy jakas burza hormonow dzis jest? ;)
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    TEORKA: a Ty wiesz jaka ja zaskoczona byłam jak je odkryłam ? :smile:
    i to tylko pod prawym mam, kij wie po co i na co tam :cool:

Ja dopiero niedawno odkryłam, że mam od sportu na górze łydki niezłe rozstępy...
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    w 30tyg szyjka 14mm chyba za duzo sie fizycznie udzielalam - nakaz lezenia... od piatku rozwod z lozkiem szyjka 19mm ... i mam obawe, ze za duzo spaceruje :D

Teorka jakby wyszedl tez pod lewym przynajmniej bylo by do pary :shades:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nessie: Teorka jakby wyszedl tez pod lewym przynajmniej bylo by do pary :shades:

a lepiej niech już tylko pod prawym zostaną bo to nie jeden rozstęp tylko kilka malutkich więc co za dużo to niezdrowo :cool:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    A pekajace naczynka to przepowiednia rozstepow?
    Czy to co innego?
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    A pekajace naczynka to przepowiednia rozstepow?
    Czy to co innego?

To chyba całkiem co innego.
    Mi popękały naczynka na udach w pierwszej ciąży. Żadne rozstępy mi się tam nie zrobiły, rozstępy mam na brzuchu i wiem, że zupełnie inaczej to wygląda.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Sliwson mnie na brzuchu popekaly naczynka... dlatego sie zastanawiam....
    a rozstepy wyskakuja z dnia na dzien czy na to trzeba czasu???
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Mi na piersiach wyskoczyły w ciągu paru dni, chyba nie ma na to reguły :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nessie: a rozstepy wyskakuja z dnia na dzien czy na to trzeba czasu???

mi na brzuchu wyskoczyły tak, że wieczorem smarowałam i miałam brzuch gładki jak tyłek niemowlaka a rano na drugi dzień pełno czerwonych kresek...
    ale wtedy też mi brzuch opadł i dlatego
    przy opadnieciu często ora brzuch pod spodem
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    TEORKA: mi na brzuchu wyskoczyły tak, że wieczorem smarowałam i miałam brzuch gładki jak tyłek niemowlaka a rano na drugi dzień pełno czerwonych kresek

to ja spac przestaje hahaha :crazy:
    teorka jakies wiesci od Cherry???
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    a ciekawe, jak tam nasza liderka :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nessie: to ja spac przestaje hahaha :crazy:

haha
    i tak przestaniesz..............za jakieś 7 tygodni sesese :tongue::cool:

póki co nic u Olki nowego nie wiadomo
    dam znać jak tylko się czegoś dowiem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    U mnie w tej ciąży tak jak TEORKA napisała nowe rozstępy w ciągu nocy wyskoczyly- Mała zmieniła wtedy pozycje- wieczorem miałam ją na bokach, a rano była już cała z przodu- skóra cała się napieła- mąż wraca z pracy i mówi co Ci się z brzuchem stało- kształt się zmienił.
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    TEORKA: przy opadnieciu często ora brzuch pod spodem

nie strasz mnie!:shocked:mi wystarczą rozstępy na udach/pośladkach i od dołu na cyckach!:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    flavia: mi wystarczą rozstępy na udach/pośladkach i od dołu na cyckach!:devil:

taaa bo Ty myślisz, że Twoja córcia się tym przejmuje ? :wink::wink:
    moja tam nie miała skrupułów i orała aż huczało
    teraz jej pokazuję mój brzuch zorany i mówię "patrz pindo coś matce narobiła?!"
    Nina kwituje to gromkim śmiechem i pasmem śliny z paszczy wypuszczonym, więc tego :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    wylalam na siebie 1/4 oliwki i juz nie swedzi :D
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    A ja sie pochwale... dzisiaj zakupilam wkoncu koszule do szpitala :cool:
    Stanik do karmienia...
    i posciel do wozka z chip'em i dail'em :bigsmile:

aaa Teorka chyba z Toba kiedys dyskutowalam na temat malych piersi ...
    nieaktualne!!!
    Mam o 2 rozmairy wieksze :cool::cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nessie: aaa Teorka chyba z Toba kiedys dyskutowalam na temat malych piersi ...
    nieaktualne!!!
    Mam o 2 rozmairy wieksze :cool::cool::cool:

o proszę !! :smile:

ja takie fajne w ciązy miałam i jak karmiłam
    a teraz masakra
    dwa gąbczaste flaki blee :neutral:
    a tylko 4 msce karmiłam
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    nessie jaki stanik kupiłaś?
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    TEORKA: dwa gąbczaste flaki blee :neutral:

teo nie strasz! :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    to ja sie tak o brzuch i rozstepy nie boje, co wlasnie o sflaczale cycki :D
    W ogole to mam glupie pytanie, czy po karmieniu i po laktacji brodawki sie zmniejszaja, czy juz zostaja takie big?:p
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Hanny - nie wiem czy Cię pocieszę ale ja też miałam twardnienia brzucha od 27tyg. na ktg wychodziły nawet dosyć mocne skurcze - jak sam to lekarz określił. Właściwie mnie to nie bolało nawet... podobno od 26t to "taki głupi czas kiedy macica myśli że może już rodzić":wink: Na szczęście na szyjkę to nie wpływało jakoś bardzo bo w porę włączyłam fenoterol i on bardzo ładnie to zabezpiecza. Właściwie do końca ciąży miałam twardnienia tyle że mniejsze, a urodziłam w 39t. więc nic nie jest jeszcze u Ciebie pzesądzone:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    aguncia: teo nie strasz! :neutral:

Aguncia pisze jak jest :sad:
    myślisz, że ja szoku nie doznałam jak kilka dni po zaniku pokarmu dotknęłam cycków [podejrzanie mi znikneły w staniku] a tam dwie gąbki bez faktury jakiejkolwiek :cry::cry:

Treść doklejona: 02.04.12 22:22
    Vsti: czy po karmieniu i po laktacji brodawki sie zmniejszaja, czy juz zostaja takie big?:p

mi się zmniejszyły ale i tak są chyba większe niż przed ciążą :)
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    Vsti: czy po karmieniu i po laktacji brodawki sie zmniejszaja, czy juz zostaja takie big?:

moje po pierwszej ciąży się zmniejszyły i zjaśniały- dzięki Bogu bo strasznie mi się nie podobają ciążowo- karmiące cycki.

Oczywiście w drugiej ciaży znowu są ciemniejsze i większe, ale wiem że to minie.
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    TEORKA: a tam dwie gąbki bez faktury jakiejkolwiek :cry::cry:

lacze sie z toba w bolu teo :cry::cry::cry: (ostatnio cos czesto :wink:)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    nibriana: nessie jaki stanik kupiłaś?

taki :
    http://www.prenatal.it/shop/Promo-Moda-Mamma-3x2/Prenatal-Reggiseno-allattamento-000000000000416273.htm?startValue=28&rangeValue=9&prevVisit=true&id=000000000000416273
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    aguncia: lacze sie z toba w bolu teo :cry::cry::cry: (ostatnio cos czesto :wink:)

ale że Ty już też masz takie ?
    eeeeeeee jeszcze przeca karmisz :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    czuje cos twardego dlugiego na wysokosci pepka, czyzby to noga... Nie umiem stwierdzic, czy mi sie dziecko jakos inaczej obrocio, czy nie, bo Mala ostatnio wali z kazdej mozliwej strony :)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    a te gabczaste flaki to groza nawet tym bezbiusciastym (przed ciaza) :D ??
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Vsti: czy po karmieniu i po laktacji brodawki sie zmniejszaja, czy juz zostaja takie big?:p

mnie mama straszy, że wielkość zostaje tylko ciemna otoczka znika...

paprykowa: moje po pierwszej ciąży się zmniejszyły i zjaśniały

jest nadzija, uf!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    kurde mi tam brodawki, jakos bardzo NA RAZIE nie urosly, otoczki tez nie zauwazylam :p ogolnie mam male i nawet sie kiedys zastanawialam, jak ja dziecko wykarmie, ale wiem, ze NA PEWNO to sie zmieni!:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Nessie fajny ten stanik. Ja ubolewam nad tym, że u nas nie ma prenatala. Lubię tą firmę bardzo.

Moje cycki po 7 mies karmieniu były naprawdę ok (bo teraz to mam ciążowe balony:)). Nie miałam jakiś flaków czy gąbek:P Trzeba tylko zadbać o dobre staniki od początku bo to ważne i podobno jak się odstawia dziecko od piersi, lepiej to zrobić stopniowo (tak by pokarm stopniowo zanikał) a nie z dnia na dzień.
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    TEORKA: ale że Ty już też masz takie ?
    eeeeeeee jeszcze przeca karmisz :smile:

dlatego lacze sie w twoim bolu :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
     permalink
    a te gabczaste flaki to groza nawet tym bezbiusciastym (przed ciaza) :D ??

ja to chyba ewenement bo po ciazy i 11 miesiacach karmienia bylam z piersi zadowolona bardziej niz przed ciaza (czyt. decha totalna bylam)...no ale u mnie pokarm nie zniknal z dnia na dzien (jesli to ma jakies znaczenie)...ba po 2 latach hormony bralam na zahamowanie laktacji bo juz sie smialam ze cudze dzieci karmic bede...

co do pekajacych naczynek to u mnie wlasnie tak sie objawily rozstepy...bylam pewna ze to naczynka..takie drobne "pajaczki" dookola pepka...po porodzie mialam okazje sie przekonac jak bardzo sie mylilam

teo tez mialam kilka rozstepow pod kolanami ale na szczescie slad po nich zaginal...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    psycho_patka: co do pekajacych naczynek to u mnie wlasnie tak sie objawily rozstepy

nie strasz:shocked:

Spadam do lozka! Obym sie jutro rano nie obudzila z "niespodziankami czerwonymi"
    Dobranoc :)
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    Mnie zaczęło orać w 36 tyg. Z dnia na dzień pojawiały się nowe szlaczki... Najpierw swędziała mnie skóra, a potem bach! Rozstęp za rozstępem :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    aaaaa no to moze tu pies pogrzebany jesli o moje cycki chodzi bo mi pokarm zniknal nagle :sad:
    tzn po 4 mscach od porodu dostalam mega hiper bolesny okres (szybko wrocila plodnosc bo co noc mialam przerwy po 8-9 godzin.....) i chyba na wskutek tego mega bolu ( ktory dla mnie byl milion razy gorszy od skurczow przy porodzie) mleko zniknelo w ciagu nieecalej doby...
    --
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
     permalink
    ja okresu nie mialam ponad rok...a jak przyszedl to o dziwo calkiem bezbolesny...gdzie przed porodem bolalo tak bardzo, ze nie bylam w stanie normalnie funkcjonowac nawet po silnych srodkach przeciwbolowych np.pyralgina w czopkach dzialala tylko wtedy jak moglam zostac w lozku...z biegiem czasu bole wrocily ale nie w kazdym cyklu i takie do wytrzymania...lub do zwalczenia paracetamolem...a moje cycki byly jeszcze kraina mlekiem plynaca przez dosc dlugi okres czasu...
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    psycho_patka: a moje cycki byly jeszcze kraina mlekiem plynaca przez dosc dlugi okres czasu...

A nie miałaś wrażenia, że podczas @ mleka jest jednak trochę mniej? Pytam, ponieważ ostatnio dostałam pierwszej poporodowej miesiączki i nagle miałam wrażenie, że to koniec karmienia, jednak zaraz po zakończeniu krwawienia mleko się polało białym strumieniem.
    --
  1.  permalink
    ja dostalam pierwszej @ prawie 2 miesiace po zakonczeniu karmienia...wiec mleka bylo zdecydowanie mniej ale jednak nadal bylo i tak jak pisalam wczesniej jeszcze w 2 lata po karmieniu zdarzaly mi sie plamy na bieliznie a przy scisnieciu brodawki mleko wyplywalo strumyczkami...nie tryskalo jakos strasznie ale tez do konca nie zniknelo...lekarz przepisal mi kuracje bromokryptyna i mleko zniknelo :))
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
     permalink
    Ahaaa. No cóż, widać z Ciebie matka karmiąca i już :wink:
    Ciekawa jestem jednak, czy przy kolejnej miesiączce sytuacja się powtórzy.
    --
  2.  permalink
    no moglam dorabiac jako mamka...:)) mam nadzieje ze i tym razem natura mleka coreczce nie poskapi...:) a wlasnie pytanie dla mam wiekszej liczby dzieci...jak to jest z rozpoczeciem karmienia drugiego...trzeba sie uczyc na nowo czy to jak z jazda na rowerze...ze juz sie pamieta ???
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
    • CommentTimeApr 3rd 2012
     permalink
    nessie: w ciagu tygodnia mialam zrobione 4usg dopochwowe.... co wizyta mi grzebia i nie robia tego delikatnie!

Serio?? Przy skróconej szyjce to chyba nie za dobrze? Tak w każdym razie mówili mi w szpitalu i mój gin powiedział to samo - jak najmniej gmerania w środku, owszem, skontrolować trzeba co jakiś czas, ale każde kolejne badanie to większe ryzyko, że coś się zacznie dziać albo że się złapie jakąś infekcję, co przy krótkiej szyjce z tendencją do rozwierania się może być niebezpieczne...

psycho_patka: ja to chyba ewenement bo po ciazy i 11 miesiacach karmienia bylam z piersi zadowolona bardziej niz przed ciaza (czyt. decha totalna bylam)...no ale u mnie pokarm nie zniknal z dnia na dzien (jesli to ma jakies znaczenie)...

Ja po 18-tu miesiącach karmienia mogę powiedzieć to samo - to bardzo stopniowe ograniczanie karmień (na końcu już tylko raz dziennie karmiłam przez dłuższy czas) na pewno ma znaczenie. Cycki, jak cycki :wink: Nie ma różnicy. Trochę mi znowu w ciąży podrosły, ale myślę, że znowu będzie git :smile:
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeApr 3rd 2012
     permalink
    hej:bigsmile:

wczoraj byłam w dwóch wózkarniach i chyba już wiem co chcę:tongue:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.