Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
jest z rozpoczeciem karmienia drugiego...trzeba sie uczyc na nowo czy to jak z jazda na rowerze...ze juz sie pamieta ???
W ogóle uważam, że bycie mamą po raz drugi jest duuuuużo spokojniejsze
Chyba zaczynają mi się sławetne zaparcia :( Do tej pory latałam do kibelka 1-2 razy dziennie, a od przedwczoraj licho coś... :(
NIe straszcie tym karmieniem :D
Jak Wy sie zastanawiacie czy przy drugim będziecie pamiętać jak to się robi, to już zaczynam się bać :D Nie ulega wątpliwości,że zapewne cudowna sprawa...ale ogarnąć to... Umiejętność odpowiedniego chwycenia dziecka, do tego trzymać pierś Czy do karmienia przyda się ta poduszka 'rogal' ? Poleca któraś ;>?
Właśnie karmienia w szpitalu najbardziej się boję... Mam wrażenie, że te położne są tam za kare i na wszystkie patrzą z góry... A gdybym miała problem w nocy z karmieniem i Mała by płakała, to ktoś mi pomoże?
Właśnie karmienia w szpitalu najbardziej się boję... Mam wrażenie, że te położne są tam za kare i na wszystkie patrzą z góry... A gdybym miała problem w nocy z karmieniem i Mała by płakała, to ktoś mi pomoże?A tu ponuuuuro :( Aż z łóżka nie chce się wychodzić...
Siostra tam rodziła (dwa razy) i widziałam i też wiem co mówiła... Co prawda nie jest to szpital pierwszego mojego wyboru, ale tam gdzie chce rodzić mogą mnie nie przyjąć ze względu na brak miejsc i będę musiała jechać do tej kliniki..
yyyy serio jest taka mozliwosc, ze kobiete rodzaca nie przyjmuja ????
Teoretycznie nie... W praktyce różne szpitale różnie postępują... Trzeba się upewnić przed, jak to w danym miejscu wygląda.
Niedawno rozmawiałam z położną, z którą być może będę rodzić i powiedziała, że u nich nie ma takiej możliwości, żeby kogokolwiek odesłać, nieważne czy wykupił indywidualną opiekę, czy nie. Ale w wielu szpitalach tak robią i jestem ciekawa czy to jest zgodne z prawem.