Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorKafffka74
    • CommentTimeApr 4th 2012
     permalink
    Edzia - witam :), u mnie też bliźniaki, a raczej najprawdopodobniej dwojaczki. Zaskoczenie ogromne.... Życzę zdrowia!
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Też mam dziś wizytę ;)
    A na ból bioder pomagało mi spanie z wielką poduchą wciśniętą między nogi.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej!
    witamy sie w 25 tygodniu:crazy:

kciuki Cobraczku:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Cobraczku - kciuki zaciśniete, musi się udać - dzisiaj fajna data "imieniny miesiąca" ;-)
    Witamy nową Mamuśkę! :bigsmile:
    Ja całe zycie myslałam, ze będę miała bliźniaki (nie wiem skąd mi się to wzięło, ale miałam tak od dziecka) i dla mnie było niespodzianką, że to Indywidualista w brzuszku rosnie :jumping:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Dziękuję za powitanie dla Mnie to mega zaskoczenie , nie czaje na razie o co chodzi nie mogłam przestać się uśmiechać wczoraj, dziś już dalej nie dowierzam, jak to możliwe konflikt krwi?wątpię że ma oś z tym wspólnego ?!?

DOTI bardzo przydadzą mi się Wasze rady, szczególnie 2-nych Mamuś

Cobraczku 3-mam kciuki , ale zauważyłam że brzuchatki przepuszczają dość szybko.

Kurcze teraz to i ja musiała bym o tym pomyśleć(jazdy wyjeżdżone, teoria zaliczona, tylko brak odwagi na egzamin) rower mam ale 3 na rowerze do przyczepki nie wiem czy się 2 foteliki zmieszczą:shocked:

Treść doklejona: 04.04.12 08:43
    Ul_cia: Ul_cia

Mi to nawet przez głowe nie przeszło, żarty były, ale tylko żarty !?!:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Dzień doberek :)

Witam wszyskie nowe Mamusie :)

Dziewczyny czy jest wśród na mama która ma taką różnice wieku jak ja międzu dziećmi ? Już mówie czemu pytam... Mój starszy przyjoł wiadomosc o rodzeństwie bardzo fajnie, jest zangażowany pyta sie co i jak, przed wcoraj pól wieczoru przeraszał Franka że mówił na niego Zosia :) ale mi o coś innego się rozchodzi... nie wiem jak ja to przyjme ? Starszy jest samo wystarczalny a młody będzie potrzebował mnie 24 h /7 dni w tygodniu ... już teraz sie czasem wsiekam ze się nie wysypiam :/ bo maluch dysko bandzo sobie urządza...a tu jeszcze nawet się nie urodził ... porostu bardzo obawiam się tych pierwszych tygodni na dotarcie .... chyba jestem nienormalna :(... mozecie mnie doprowadzić do pionu ?
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    czerwinka, każda się chyba obawia, nie tylko jak już ma odchowane dzieci:) Absolutnie nie jesteś nienormalna, mnie nic tak nie przeraża jak świadomość że będę sypiała po 1h między karmieniami, mi do tej pory było potrzeba 8h.. Dasz radę!
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Cobraczku trzymam kciuki :thumbup:

Od paru dni śpię wspaniale, żadnego wstawania o 4.oo nad ranem, śpię do 7.30 jak kamień z ewentualną przerwą o 6 na kopanie małej i wizytę tam gdzie król chodzi piechotą :wink: Czuję się świetnie :bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeApr 4th 2012 zmieniony
     permalink
    edzia witam :)
    Fajnego Prima a prilisa sobie wyspiewalas! Bedzie co wspominac :)
    Napewno to nie konflikt krwi ... ja go mam a w brzuchu samotnie wychowuje sie jedno dziecko :))))

Penny tez mialm okres nie wstawania na sikanie w nocy... :) trwal krotko :D

Dziewczyny czy to normalne, ze maly tak strasznie naciska na szyjke ponad miesiac przed terminem?
    Dzis w nocy 2 razy w biegu lecialm do lazienki zobaczyc czy czasami nie wychodzi:shocked:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam się i ja w skończonym 35tc:bigsmile:
    Gratulacje dla nowej Mamuśki.:bigsmile:
    A jesli chodzi o to dretwienie to ja zauważyłam od jakiegoś tygodnia że dretwieją mi stopy, czasem puchną ale nigdy nie siniały, mysle tak jak Dziewczyny że warto zmierzyc ciśnienie, z tego co sie orientuje to mozna to zrobic w aptece nawet.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Dziewczyny czy któraś ma kontakt z Kasiek, bo dawno jej nie było chyba ...

Nessie toś mnie pocieszyła :devil:
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Hej! A ja nocy miałam chyba skurcze przepowiadające ?! Brzuch mi twardniał i cały mnie bolał przez kilka chwil i przechodził. I czasem mnie zakłuje szyjka. Mam nadzieję, że nie przegapię porodu?
    -- [url
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    Dzień dobry w zimny poranek:smile:

Edzia, witaj i gratuluję podwójnego szczęścia.
    Ja też zawsze chciałam bliźniaki, moja mama to się po każdym USG się dopytywała czy przypadkiem gdzieś drugie się nie schowało:smile:

Cobraczku trzymam kciuki!

czerwinka: Dziewczyny czy jest wśród na mama która ma taką różnice wieku jak ja międzu dziećmi ? Już mówie czemu pytam... Mój starszy przyjoł wiadomosc o rodzeństwie bardzo fajnie, jest zangażowany pyta sie co i jak, przed wcoraj pól wieczoru przeraszał Franka że mówił na niego Zosia :) ale mi o coś innego się rozchodzi... nie wiem jak ja to przyjme ? Starszy jest samo wystarczalny a młody będzie potrzebował mnie 24 h /7 dni w tygodniu ... już teraz sie czasem wsiekam ze się nie wysypiam :/ bo maluch dysko bandzo sobie urządza...a tu jeszcze nawet się nie urodził ... porostu bardzo obawiam się tych pierwszych tygodni na dotarcie .... chyba jestem nienormalna :(... mozecie mnie doprowadzić do pionu ?

Ja co prawda nie mam doświadczenia jeśli chodzi o własne dzieci, ale jestem takim starszym rodzeństwem. Miałam 16 lat jak urodziła się moja najmłodsza siostra. Fakt, musiałyśmy się dotrzeć, bo przeszłam ( i ja i moja średnia siostra, chociaż ona trochę mniej) okres zazdrości i wściekłości na rodziców, ale w miarę szybko minęło. Pamiętam, że w szpitalu odmówiłam wzięcia jej na ręce twierdząc, że "jest łysa, brzydka i śmierdzi kupą":devil:
    Ale nie da się ukryć, że mamie podobało się, że młodsza-młodsza ma dwie siostry, które mogą się już nią zająć, a mamania może sobie odetchnąć. A potem to już tylko przeżywanie razem z rodzicami pierwszych kroków, słów, zdań etc. Więc głowa do góry, moja młodsza potwierdzi, że fajnie mieć jest sporo starsze rodzeństwo:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dziewczyny czy to normalne, ze maly tak strasznie naciska na szyjke ponad miesiac przed terminem?
    Dzis w nocy 2 razy w biegu lecialm do lazienki zobaczyc czy czasami nie wychodzi:shocked:

Nessie właśnie też to mam. pare tygodni temu czasami czułam uderzenia takie bardzo nie przyjemne w okolicy szyjki ale sie uspokoiły. A wczoraj Mała strasznie sie rozbrykała i tak mi głową uderzała w szyjke że aż mi sie słabo zrobiło z bólu i ze strachu..że coś sie zaczyna. Ja sie tak tym zestresowałam że chyba mi ciśnienie skoczyło bo głowa w momencie mnie zaczeła bolec. Ale położyłam sie na lewym boku i uspokoiła sie po jakichs 15min, potem zaczół mi ciągle twardniec brzuch wiec wziełam nospe i magnez i juz sobie tak leżałam do wieczora ale pietra miałam.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Penny taki mialam zamiar hihi :wink:

karinazosia porodu chyba nie da sie przegapic :))) jak zaczniesz kwiczec z bolu to znaczy, ze to to :cool:
    Skurcze przepowiadajace to ja mam od 25tygodnia :)

Justa mam odwrotnie...u mnie w nocy sie pcha! Jak spie jak leze... budze sie i czuje jak mi naciska... strasznie to jest nieprzyjemne...
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Brzuch mi twardniał i cały mnie bolał przez kilka chwil i przechodził.

Ja twardnienia brzuch w oststnim czasie mam bardzo często i mam wrażenie że trwaja taka dłuższa chwile ale sa bezbolesne, czasem mnie tylko pobolewa koło pepka.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Czerwinka, normalna jesteś :devil:
    My też mamy wyzwyanie przed sobą...
    Mój M ma córkę z pierwszego małżeństwa - Mała ma 11 lat i jest super, fajną, bardzo mądrą dziewczynką. mamy z nią bardzo dobry kontakt i tata i ona są niebotycznie zakochani w sobie :bigsmile: niestety oddziela nas od niej pół Polski.
    Wieść o rodzeństie przyjeła bardzo fajnei, ucieszyła się, dopytywała - potem miała chwile załamania i wątpliwości, ze nie bedzie juz najważniejsza dla taty. Tata z nia pogadał, cały czas podkreślamy, ze ona jako starsza siostra jest bardzo ważna itp. Ale jednak boję sie trochę jak to będzie jak Maluch juz sie pojawi na świecie - nie chcę, aby Mała się poczuła odsunięta itp - bo przecież Tata bedzie na codzień z Maluchem, a ona jest tylko co jakiś czas..... Także łatwo nie jest :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Witam wszystkie nowe mamusie!
    U mnie różnica wieku będzie prawie 7lat i obawiam się że zazdrość nas nie ominie, mimo że córcia jak usłyszała że będzie dzidzia to powiedziała że spełniło się jej marzenie! Staram się już ją do tego jakoś przyzwyczajać.
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i ja też się dopisuję bo o 17 też mam wizytę :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    penny: Dziewczyny czy któraś ma kontakt z Kasiek, bo dawno jej nie było chyba ...

Ja mam z Nia kontakt, Kasia nie wchodzi na forum bo coreczke ma chora i nie ma na to czasu.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ja nie obawiam sie zadrości tylko moich przyzyczajeń do wygody ... ze syn mówi chce mi sie jesc i idzie sam do kuchni ... śpi i wstaje sam, sam sie kąpie itd. a tu takie małe i nieporadne ... do tego zgłupiałam zupełnie co ja mam kupić, przy straszym wiele rzeczy okazło sie zbędnych, zgłupiałam zupełnie ...
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Witam nowe mamusie ;)
    Czerwinka, każda z Nas tego się boi... każda z nas będzie musiała też zrezygnować z wygody (choćby całonocne spanie) na rzecz dzidziusia ;) Ale warto, nie ma nic cenniejszego! Szybko się przyzwyczaisz do 'nowego' życia ;)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    czerwinka Mi sie wydaje, ze my pierworodki mamy podobnie, kazda ma jakies przyzwyczajenia, a do wygodnictwa tym bardziej... poza tym my nigdy nie bylysmy odpowiedzialne za takie malenstwo, a Ty juz tego doswiadczylas. smiem twierdzic, ze to raczej obawy kazdej przyszlej mamuski, bo jednak takie malenstwo zmienia cale nasze zycie, obojetnie, jakieby nie bylo ono dotychczas :)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    magku: Czerwinka, każda z Nas tego się boi... każda z nas będzie musiała też zrezygnować z wygody (choćby całonocne spanie) na rzecz dzidziusia ;)

ja juz dawno zapomnialm jak to jest spac po 12h :D .... obecnie budze sie jak w zegarku co 2h :D
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Vsti: czerwinka Mi sie wydaje, ze my pierworodki mamy podobnie, kazda ma jakies przyzwyczajenia, a do wygodnictwa tym bardziej... poza tym my nigdy nie bylysmy odpowiedzialne za takie malenstwo, a Ty juz tego doswiadczylas. smiem twierdzic, ze to raczej obawy kazdej przyszlej mamuski, bo jednak takie malenstwo zmienia cale nasze zycie, obojetnie, jakieby nie bylo ono dotychczas :)

Dokładnie.... a jakie ma sie przyzwyczajenia do wygody jak się ma 36 lat i nie miało dziecka do tej pory.... ho ho ho .... :wink::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    A ja jakoś czuję się teraz za drugim razem pewniej, wiem co mnie czeka i mogę się jakoś do tego przygotować, cieszę się bardzo, jedynie chyba bardziej boję się porodu, bo jestem bardziej świadoma co mogą ze mną zrobić
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Dziewczyny słuchajcie: jestem trąba i zapomniałam o porannym moczu, czy jeśli wysikam teraz ten pośniadaniowy to wyniki będą bardzo nie miarodajne ? To ma być zwykła morfologia krwi i moczu. Przy pobieraniu krwi lekarka ostatnio mi mówiła, że mogę pić i jeść normalnie, tym bardziej, że mam je robione zawsze około 13 i niemożliwością jest dla mnie by nic do tego czasu nie zjeść. Mam daleko do przychodni i będę bardzo nie pocieszona jeśli będę musiała jutro znów jechać :<
  2.  permalink
    Ja porodu tez się boje, i obawy przed tym, czy sobie poradzę tez mam, to chyba normalne, każda z nas tak ma.
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    nessie: ja juz dawno zapomnialm jak to jest spac po 12h :D .... obecnie budze sie jak w zegarku co 2h :D

Szkoda, że tego nadmiaru snu nie można gdzieś przechować... :D
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Wydaje mi się że niema to znaczenia, jeśli nie masz żadnego badania które powinno być na czczo, u mnie w przychodni nie trzeba być na czczo, tylko jak są odpowiednie badania ale to cię też o tym lekarz informuje
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    penny: Dziewczyny słuchajcie: jestem trąba i zapomniałam o porannym moczu, czy jeśli wysikam teraz ten pośniadaniowy to wyniki będą bardzo nie miarodajne ? To ma być zwykła morfologia krwi i moczu. Przy pobieraniu krwi lekarka ostatnio mi mówiła, że mogę pić i jeść normalnie, tym bardziej, że mam je robione zawsze około 13 i niemożliwością jest dla mnie by nic do tego czasu nie zjeść. Mam daleko do przychodni i będę bardzo nie pocieszona jeśli będę musiała jutro znów jechać :<
    --

Z tego co wiem trzeba być na czczo...mi bynajmniej tak kazano, ale nie chce wprowadzać Cie w błąd
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    No to mnie o niczym nikt nie informował, więc zaniosę to co mam. Powiem tylko lekarce, że to nie był ten mocz poranny i zobaczymy, jak będzie trzeba to dowiozę i tyle. Skleroza nie boli, ale przeszkadza :wink:

Kuleczko dzięki na inf o Kasiek, dużo zdrowia dla małej, no i żeby sama się nie rozchorowała.
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ale leje:neutral::neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    A u nas pełne słońce i grzeje tak, że można w koszulce samej wyjść na dwór, jest po prostu pięknie. Przesyłam wirtualne promienie na pociechę :smile:
  3.  permalink
    U nas tez slonecznie, ale wiaterek chlodnawy wieje. Zas nie moge sie zebrac do lekarza po recepte :P
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Dziewczyny, to całkiem normalne, ja miałam tak przez wiele lat - chciałam bardzo dziecka ale bałam się tego, że trzeba będzie dla Malca zrezygnować z wygody - czasem to z paniką można było porównać... Do czasu. Jak niektóre z Was wiedzą, rok temu wykryto u mnie nowotwór złośliwy - już jestem czysta ale odkąd usłyszałam diagnozę, to wszystko, co było dla mnie straszne, straciło dla mnie wartość... Najważniejsze okazało się dziecko. I teraz żyję nadzieją na to maleństwo i te wszystkie nieprzespane noce i ograniczony czas... :) Wiem, że to zupełnie inna sytuacja ale wierzcie mi, kobiecie nic tak nie daje szczęścia i nie wzbudza takiej miłości, jak dziecko. I mimo, że często absorbujące, to dopełniające Naszą kobiecość i szczęście :) Ja to wiem dopiero od roku, kiedy moje życie stanęło pod wielkim znakiem zapytania :)
    A wątpliwości i strach... będą zawsze, bo świadczą o tym, że jesteśmy zdrowe! Tak mi powiedział rok temu mój psychiatra - tylko chory psychicznie człowiek się nie odczuwa strachu :)))
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Jak dziś się przebudziłam o 9 to myślałam, że gdzieś ok 6 jest, bo tak pochmurnie i leje masakrycznie! Ładne święta nam się w WLKP zapowiadają :D Do święconki z parasolką :confused:

Treść doklejona: 04.04.12 11:06
    katka_81: A wątpliwości i strach... będą zawsze, bo świadczą o tym, że jesteśmy zdrowe! Tak mi powiedział rok temu mój psychiatra - tylko chory psychicznie człowiek się nie odczuwa strachu :)))
    --
    :thumbup: Dokładnie!

Treść doklejona: 04.04.12 11:09
    W piątek będę pić glukozę i mam takie pytanko, czy ja muszę siedzieć w szpitalu te 2h na tych niewygodnych krzesłach, czy może mogłabym pojechać do domu (bo to jakieś 7 minut samochodem) i wrócić po tych 2h?
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Hey dziewczyny! Na ziemi lodzkiej tez pada. Poczytuje sobie was, ale jakos nie wiem co pisac. Dopadlo mine cos dziwnego jakis strach, ze z budowa nie wyrobimy do urodzenia sie malenkiej. Tu akurat strach potegowany niesumiennymi robotnikami, ktorych trzeba by lo zwolnic i zastapic nowa ekipa. Do tego pomysly mojej tesciowej zwiazane z ta budowa i narodzinami dziecka plus blache problem codzienne. Dla mine teraz staja sie jakies take wielkie. Siedzenie na l4 tez nie sprzyja. PO prostu musze sie wziasc za siebie, ale cos mi nie idzie.

Przepraszam za taki wywod ale musialam sie chyba wygadac....
    :cry:

NA 101% bedzie dziewczynka. Ostatnie usg pokazalo to dobitnie. Podobnie jak u was mala kopie, ale to moja najwieksza radosc. Nawet jak robi to po budziku mojego meza ktory wstaje o 4.

Ja glukoze robie w sobote, bo kiepsko to znosze i maz mine odbierze z laboratorium.
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ja też mam wątpliwości... Milion na minutę ale nie boję się wstawania w nocy czy zmiany przyzwyczajeń bo wciąż jeszcze zdarza mi się w nocy wstawać do Tyma i chyba nie zdążyłam się jeszcze odzwyczaić... Boję się, że nie poradzę sobie z 2 maluchów w domu. Czasem zastanawiam się, czy nie za szybko się zdecydowaliśmy....? Boję się, że tą decyzją odbieram coś starszemu synowi...
    Po chwili oczywiście dostaje kopa pod żebra i wiem, że kocham już tego maleńkiego człowieczka nad życie i ta decyzja musiała być dobra...
    Chyba każda z nas ma mnóstwo wątpliwości. Ma nam się przecież zmienić cały świat!:)

Mam do Was pytanie. Od 2 dni strasznie ze mnie leci. Nie jest to żaden śluz tylko woda z grudkami (przepraszam za dosłowność ale nie wiem jak inaczej to opisać). Wiem, że jestem w ciąży bardzo podatna na infekcje i pewnie coś mi się przypałętało ale zazwyczaj objawiają się one u mnie po prostu większą ilością kremowych, białych bądź żółtych upławów. Teraz t jest strasznie wodniste. Wkładkę muszę zmieniać co 5-10 min.
    Miała któraś tak? Mam się czym martwić?
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    sliwson - wiem, ze inny etap ciąży ale mam tak od jakiegoś czasu. Ostatnio nawet jak miałam usg dopochwowe, to przy wyciąganiu głowicy po zakończeniu badania, normalnie chlupnęło ze mnie :) Ona to zauważyła, spytała tylko czy nie mam swędzenia, pieczenia, zbadała i jest wszystko ok :) Jednak każdy przypadek jest inny, więc może skonsultuj ze swoim lekarzem, jak bardzo się niepokoisz...? Pozdrawiam :)

Treść doklejona: 04.04.12 12:41
    a ja piszę miesięczny plan pracy dydaktyczno-wychowawczej :) Ja to jestem leniuch, zawsze robię wszystko na ostatnią chwilę :) Muszę napisać na jutro a dopiero się za niego wzięłam :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    dziewczyny śmiem donieść iż Kasia urodziła:)
    -
    Michaś waży 3700 i ma 61cm:):) Kasiu wielkie gratulacje:):)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Gratuluje Kasiu!!!! Zdrowia dla Michasia!!!
    Czekamy na zdjecia i skrut porodu!

No to teraz zaczyna byc wesolo ... jestem pogrubiona! :boogie::shades:
    justa przybij piatke :)

Flavia rzadzisz!!! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    1. flavia 19.04.2012 (dziewczynka)
    2. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    3. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    4. Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    5. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    5. nessie 10.05.2012 (chłopiec)

6. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    7. jezynka 15.05.2012 (dziewczynka)
    8. ifonka84 19.05.2012(dziewczynka)
    9. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    10. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    11. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    12. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    13. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    14. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    15. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    16. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    17. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    17. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    18. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    19. Lezunia 25.06.2012
    20. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    20. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    21. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    22. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    23. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    23. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    24. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    25. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    25. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    26. doti_p 12.07.2012 (dziewczynka i niespodzianka)
    27. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    28. marylove 17.07.2012
    29. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    30. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    31. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    32. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    33. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    34. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    35. Annie128 05.08.20012
    36. atamala 06.08.2012
    37. Mamrotka 13.08.2012
    38. kuleczka_69 14.08.2012
    39. Ul_cia 18.08.2012
    39. Rumba 18.08.2012
    39. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    39. Cobraczek 18.08.2012 (chłopiec)
    40. dorotka0905 20.08.2012
    41. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    42. marysia_23 25.08.2012
    43. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    44. judka25 31.08.2012
    45. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    46. Kafffka74 04.09.2012
    47. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012(chłopiec)
    48. Pajacynka 07.09.2012
    49. Peppermill 10.09.2012
    50. oranda 15.09.2012
    51. katka_81 17.09.2012
    52. asia_ 22.09.2012
    53. sysiajaw 24.09.2012
    54. leneczka8484 30.09.2012
    54. ASulek 30.09.2012
    55. kapelusznick 01.10 2012
    56. magdalenka2610 07.10.2012
    57. łośćń 12.10.2012
    58. madziauk 10.11.2012
    59. Linden 12.11.2012
    59. violet_flower 12.11.2012
    60. lofbejbe 21.12.2012

Gratulacje Kasiu! A Michaś, jak dłuuugi! :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    To teraz 6 dziewczynek ma wiosnę :D
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    skasujcie jedna liste po co nam dwie???? :)
    6 dziewczynek i moj rodzynek :D
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    a po rodzynku znowu 4 baby :D
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Gratulacje dla Kasi!!! Duży ten Twój Michaś:bigsmile:
    justa przybij piatke :)

Przybijam:updown: jednocześnie chyba ogarnia mnie panika tak szybko biegnącego czasu:shocked:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 04.04.12 13:04</span>
    Nessie nie wiem czy ci sie juz pytałam ...pewnie tak..jako to jest że mamy ten sam termin a jednocześnie nie jesteśmy w tym samym tc?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kasiakuzniki: Michaś waży 3700 i ma 61cm:):) Kasiu wielkie gratulacje:):)

wow wspaniale, moje graulacje! swoją droga czy takie długie dziecko wejdzie w ciuszki na 56cm?
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Kasia, Gratuluję :clap:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    sliwson:
    Mam do Was pytanie. Od 2 dni strasznie ze mnie leci. Nie jest to żaden śluz tylko woda z grudkami (przepraszam za dosłowność ale nie wiem jak inaczej to opisać). Wiem, że jestem w ciąży bardzo podatna na infekcje i pewnie coś mi się przypałętało ale zazwyczaj objawiają się one u mnie po prostu większą ilością kremowych, białych bądź żółtych upławów. Teraz t jest strasznie wodniste. Wkładkę muszę zmieniać co 5-10 min.
    Miała któraś tak? Mam się czym martwić?

Ja tak mialam, przez to trafilam na izbe przyjec. Lekarka powiedziala ze to moze nie byc nic groznego (czyli ewentualne wody plodowe) ale jesli mam sie denerwowac to lepiej to sprawdzic (no i pojechalam sprawdzic). Okazalo sie ze to normalny sluz tylko jest go troche wiecej. Nie bylo infekcji. Jesli bardzo sie tym martwisz to moze lepiejto sprawdz. Ja mialam tak przez 3 dni normalnie jakbym sie posikala. Wiem ze w aptece sa jakies testy ktore sprawdzAJA czy to normalna wydzielina czy infekcja lub wody plodowe.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Kakai: wow wspaniale, moje graulacje! swoją droga czy takie długie dziecko wejdzie w ciuszki na 56cm?

może w pierwszym tyg bo dziecko jest poskręcane:D:D ja już zakładam niektóre 62 a mała miała przy porodzie 51 a teraz niby 56
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.