Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormagda_a
    • CommentTimeApr 4th 2012
     permalink
    karinazosia: Dziewczyny! Podobno Cherry Lady będzie jutro tuliła swoje córcie :bigsmile:
    --

To mocno zaciskam kciuki!
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeApr 4th 2012 zmieniony
     permalink
    jeżynka, nie czytaj ulotek a już tym bardziej skutków ubocznych leków - tak działa Nasz psychika, że jak zaczniesz brać leki, to "będziesz mieć" wszystkie przeczytane wcześniej skutki uboczne :) Zaufaj lekarzowi, leż plackem i oby te2 tygodnie zleciały szybciorkiem. Trzymam kciukasy
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    Vsti, Kakai

Też kupiłam pościel u tego sprzedającego, też kolor piaskowy tylko taki nowy wzór z żyrafką :)
    Jutro ją pewnie dostanę bo dzisiaj wysłali do mnie(wysłali ją z opóźnieniem bo przeoczyli moją wplatę- zapłaciłam 29.03- może też jakiegoś gratisa dostanę, tylko że rożek też kupiłam:))
    Ciesze się że pościelka sprawdzona:)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Jeżynka nie martw się za bardzo. Jesteś już w 34tc do bezpiecznego donoszenia zostało nie wiele. Są dzewczyny zmuszone brać te leki jeszcze w 2 trymestrze. Głowa do góry! Będzie dobrze:)
    Tylko teraz musisz ze 2 tygodnie poleniuchować.

Cherry kciuki moooocno zaciśnięte!:)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    paprykowa: Vsti, KakaiTeż kupiłam pościel u tego sprzedającego, też kolor piaskowy tylko taki nowy wzór z żyrafką :)Jutro ją pewnie dostanę bo dzisiaj wysłali do mnie(wysłali ją z opóźnieniem bo przeoczyli moją wplatę- zapłaciłam 29.03- może też jakiegoś gratisa dostanę, tylko że rożek też kupiłam:))Ciesze się że pościelka sprawdzona:)

maja naprawde dużo elementów za przstepna cene, bo np. mamo tato to ponad 300zł:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    jeżynka: Fenotetol GSK 5 mg. 3 x 1 i Isoptin 40 mg 3x1- czy ktoś brał ten zestaw.?

Z tego co wiem, to standard w takich sytuacjach, jak skrócona szyjka i przedwczesne skurcze.

jeżynka: Najbardziej obawiam się tych nowych leków - mają straszne skutki uboczne.

Spokojnie, nie ma się co nakręcać. Nieraz te leki to jest lepszy wybór niż urodzenie wcześniaka, warto to sobie tak tłumaczyć. Będzie dobrze!
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    paprykowa ta forma kurierska jest jakaś dupna... i od wiadomości, że przesyłka została wysłana do dostarczenia do mnie minął tydzień! Ja też zamawiałam z rożkiem i dostała 2 gratis w takim samym kolorze, ale właśnie z żyrafą ;p

Kakai wszystko 100% bawełny... hmmm nawet nie wiem, czy to nadruk, bo to raczej wygląda, jakby te miśki były "namalowane" nie umiem tego określić dokładnie... ale nie wyglądają na takie, które mogłyby zniknąć podczas prania lub prasowania, ja jestem w 100% zadowolona! ;)
    Do mnie dziś wysłali wózek i to z Ostrowa Wlkp. więc blisko.. mam nadzieję, że kurierzy nie mają opóźnień przed świętami i jutro go sobie obejrzę :D
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie -troszkę mi lepiej już:).
    -- [/url]
  1.  permalink
    sliwson a w mothercare sprawdzalas?? w UK jest spory wyboru poscieli i ochraniaczy zarowno do kolysek jak i koszy mojzesza...moze sprawdz tez na angielskim ebayu czesc sprzedajacych zgadza sie na wysylke za granice...a koszt takiej przesylki zazwyczaj rowna sie cenie poczty polskiej :))
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti to ja chyba tez sie skusze i chyba tez na bezową, bo chcialam niebieska, ale jak w gratisie ejst tez pościel do wózka, to niebieska mi nie będzie pasować
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kakai ale przy pościeli do wózka pisze- kolor do wyboru, więc może można inny wybrać, warto się spytać?
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    psycho_patka: sliwson a w mothercare sprawdzalas?? w UK jest spory wyboru poscieli i ochraniaczy zarowno do kolysek jak i koszy mojzesza...moze sprawdz tez na angielskim ebayu czesc sprzedajacych zgadza sie na wysylke za granice...a koszt takiej przesylki zazwyczaj rowna sie cenie poczty polskiej :))

O! Dzięki za info:)
    Sprawdzę i w mothercare i na ebayu:)
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    A ile potrzeba sztuk pościeli? 3 wystarczą + 3 prześcieradła ?
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: Kakai ale przy pościeli do wózka pisze- kolor do wyboru, więc może można inny wybrać, warto się spytać?

faktycznie, przeoczyłam:wink:

Treść doklejona: 04.04.12 15:25
    bardzo cięzko mi sie dziś oddycha, chyba mam ucisniętą przeponę
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    jeżynka: szyjka się skróciła z 28 do 18mm przez co mam brać Fenotetol GSK 5 mg. 3 x 1 i Isoptin 40 mg 3x1-

ja w 30tygodniu mialam szyjke 14mm i skurcze ... nic mi nie przepisali oprucz lozka....
    Do dzis sie trzymam bez lekow a szyjka sie wydluzyla...

Zmierzylam sobie cisnienie... 134/86 ?
    to dobre czy zle?
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Super- zaraz serducho mi wyskoczy i stanie obok trzęsących się rąk.
    Witajcie skutki uboczne. :devil:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Jeżynka :) meliskę sobie zaparz :) będzie dobrze :)
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Meldujemy się w skończonym 19tc. Dzisiaj trochę poszalałam znowu z zakupami dla dzidzi w kolejnym lumpeksie i to chyba byłoby na tyle, bo po świętach znowu trzeba będzie rzucić się w wir pracy.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    judka25: A ile potrzeba sztuk pościeli? 3 wystarczą + 3 prześcieradła ?

Ja kupiłam 3 komplety pościeli...myslę, że na początek w zupełności starczy...
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
  2.  permalink
    I nie zdalam:angry: Na miescie poleglam:confused: Matko kiedy to sie w koncu skonczy...:confused:

Zdolowalam sie troche:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczek: nie zdalam Na miescie poleglam Matko kiedy to sie w koncu skonczy...Zdolowalam sie troche

nie przejmuj sie, pocwiczysz jeszcze i pójdzie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    o widze, ze mnie Karinazosia uprzedzila :smile:

tak, tak Cherry Lady jutro bedzie miala CC
    taka dzisiaj decyzja zapadla po koonsultacji urologicznej (ma zastoje w nerkach i obrzeki)

takze jutri rozwiazuja ciaze
    w 35t3d
    wg poniedzialkowego USG szacowana waga dziewczynek to 2050 g oraz 2150 g takze trzymajmy kciuki !!

:wink:
    --
  3.  permalink
    Kakai: nie przejmuj sie, pocwiczysz jeszcze i pójdzie

To juz 5 raz:confused:Jak jakis tlumok cholera:confused: Kurcze strasznie sie przejelam.Teraz zapisalam sie na teorie bo waznosc mi sie skonczyla i juz pol roku minelo:confused:

Jedna dzisiaj fajna rzecz to to ze maluszek ciagle kpie i az sie mordka sama usmiecha wtedy:bigsmile::bigsmile:
    --
  4.  permalink
    nessie cisnienie jeszcze miesci sie w normie :))
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    TEORKA: wg poniedzialkowego USG szacowana waga dziewczynek to 2050 g oraz 2150 g takze trzymajmy kciuki !!

obowiazkowo, przekaz jej ze ją wspieramy!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Moje ciśnienie dziś mizerne 107/61 trzeba sobie jakąś kawę walnąć....

Cherry Lady kciuki zaciśnięte :))
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczek: To juz 5 razJak jakis tlumok cholera Kurcze strasznie sie przejelam.Teraz zapisalam sie na teorie bo waznosc mi sie skonczyla i juz pol roku minelo

nie przejmuj sie Kobieto, prawko to prawko, zawsze mozesz probowac, ja wiem ze to stres i kasa idzie, ale w koncu to osiagniesz!
    --
  5.  permalink
    Gratulacje dla Kasi :)) dużo zdrówka dla Was :)

Cobraczku nie martw się, ja już 7 razy podchodziłam, przerwałam, 2 lata już nie jeździłam za kołkiem i już chyba nie zrobię prawka ;/ także głowa do góry i działaj tam :)

TEORKA: tak, tak Cherry Lady jutro bedzie miala CC

właśnie miałam sie o Cherry pytać :P
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Dziewczyny a szyjka 18 mm na 34tc to naprawdę mało?
    Nawet się nie spytałam lekarza.:/
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    jezynka ja w 30tyg mialam 14mm ... wydluzyla sie ....teraz ma 18mm .... lekarz stwierdzil, ze najgorsze za nami, ze jest ok!
    Pozwolil wstac z lozka i spacerowac.... wiec chyba tragedi nie ma...
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    nessie: lekarz stwierdzil, ze najgorsze za nami, ze jest ok!
    to super.
    Jakoś nie mogę ostatnio dogadać sie ze swoim gin.:/
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    jezynka wogole jesli ja juz miesiac wytrzymalam z moja krotka szyjka... bez lekow!
    To tym bardziej u Ciebie powinno nie byc problemu :))))
    Nie ma sie czym zamartwiac przed czasem... jeszcze bedziemy marudzic czemu te dzieci nie chca na swiat przyjsc :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    przekazalam Cherry Lady Wasze slowa wsparcia :smile:

i gratuluje Kasiu, bo teraz dopiero doczytalam...

A wracajac jeszcze na chwilke do rozm ubranek
    moja Ninka miala 55 cm jak sie urodzila, wiec teoretycznie ubranka na 56 powinny byc w sam raz
    a ona sie w nich TOPILA :smile:
    na rozmiar 62 przeszlismy jak miala ok 1,5 msca
    takze ja sobie nie wyobrazam nie miec tych najmniejszych

a rozm 62 cm ja bym duzo nie kupowala bo w nim dzieci chodza najkrocej gdyz od razu na 68 przeskakuja :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    nessie: jeszcze bedziemy marudzic czemu te dzieci nie chca na swiat przyjsc :)
    :)))).
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Katarzynah gratulacje!! Cherry- kciuki zaciśnięte. Dobrze, że dziewczynki juz ważą powyżej 2 kg!
    Ja wczoraj wreszcie słyszałam serduszko mojego szkraba.Tętno: 155, czyli spoko. :bigsmile:
    Dzisiaj natomiast mam jakiś taki dzień na bezdechu. Nie wiem, czy to jeszcze nie za wczesnie na ucisk na przeponę, ale jak dłużej posiedziałam w pracy to cięzko mi było złapać głębszy oddech, a na schodach sapałam ja parowóz:tongue:
    W ogóle muszę sie też pochwalić, że od paru dni moje maleństwo jest mega ruchliwe. Szaleje za każdym razem, kiedy usiądę albo się położę. Dotykając brzucha można już poczuć, gdzie się wypina.
    --
  6.  permalink
    Peppermil ciekawe czy u Ciebie tak jak i u mnie sprawdzi sie stary przesad poloznych co do zaleznosci miedzy plcia a tetnem poki co jest dziewczynkowe :)))
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    A jaki to przesąd? bo nie słyszałam :)
    już doczytałam w necie :cool:
    a czy to prawda, że tętno dziecka jest dwa razy takie jak tętno matki?
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    sliwson ja mam kolyske i ochraniacz do niej wlasnie z mothercare:) tylko moim zdaniem z wyborem szalu nie ma... Dlatego tez molestuje mame zeby mi uszyla poktowiec z 'pasujacego' materialu, ktorego jeszcze nie wybralam:P
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    flavia witam nowa liderko! :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    czy któras z was kupowała TEN ochraniacz na materac?
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    patka, coś mi się zdaje, że z tym tętnem to tak samo jak z kształtem brzucha, ochotą na słodycze itd. Szansa, że się sprawdzi to 50 na 50.:bigsmile:
    --
  7.  permalink
    Ja wróciłam z wizyty i jestem wystraszona , lekarz powiedział że szyjka się otwiera ale nie skraca i że mam się nie męczyć i dużo leżeć.
    Czy wiecie może co to oznacza?
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hej dziewczyny, jestem już po badaniu:wink:

Niunia pozostała Niunią, waży 1130 gram. Wszystkie narządy wewnętrzne są w porządku, widziałam jej śliczne paluszki u stópki :heart: łożysko pierwszego stopnia, położenie główkowe. Nie będę tu wpisywała dokładnych wyników, wszystkie są w mojej karcie ciąży, jestem szczęśliwa :bigsmile:
    No i jutro jadę ze skierowaniem do szpitala na badania glukozy i innych różności.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    nessie: flavia witam nowa liderko! :)

mam cicha nadzieje ze dlugo na pierwszym miejscu nie zabawie:) w sumie do maja mam czas... Ale dzis od 'tesciowej' uslyszalam ze '' tak nisko mam brzuch ze powinnam juz rodzic'' ja tam sie pisze gozej z Luska, nie jest zainterwesowana...:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Sprawdziłam płeć na podstawie chińskiego kalendarza płci... dziewczynka. Potem sprawdziłam reszte rodziny: ja i moja córka powinnyśmy być chłopcami, a moi dwaj bracia- dziewczynkami. Nie ma to jak wierzyć w stare chińskie mądrości:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: Niunia pozostała Niunią, waży 1130 gram. Wszystkie narządy wewnętrzne są w porządku, widziałam jej śliczne paluszki u stópki łożysko pierwszego stopnia, położenie główkowe. Nie będę tu wpisywała dokładnych wyników, wszystkie są w mojej karcie ciąży, jestem szczęśliwa No i jutro jadę ze skierowaniem do szpitala na badania glukozy i innych różności.

pieknie, bardzo sie ciesze:)
    --
    •  
      CommentAuthorxkamilax
     permalink
    Dziewczyny, w kwestii kupowaniu ciuszków ja kupiłam właśnie pierwsze sztuki na wyprzedaży w cubusie, po 9 zl sztuka :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    xkamilax: Dziewczyny, w kwestii kupowaniu ciuszków ja kupiłam właśnie pierwsze sztuki na wyprzedaży w cubusie, po 9 zl sztuka

super:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai no w końcu po dwóch miesiącach od ostatniego usg odetchnęłam z ulgą. Chyba jutro z tego wszystkiego, też coś kupię dla małej w końcu :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    witam po 3 dniowej przerwie.....Iwonka bardzo gorączkowała od piątku wieczór aż do dzisiejszej nocy.....padałam z nóg bo w nocy non stop jej mierzyłam gorączkę, dawałam leki i w dzień to samo.....a temp. miałam nawet ponad 39st !!!!!! odpukać dziś o północy temperatura była po raz ostatni i dziś cały dzień spokój. Modlę się, żeby w nocy już nie wyskoczyła. Byłyśmy w poniedziałek u pediatry - zapalenie krtani. Mam nadzieje, że obejdzie się bez antybiotyku. Pewnie w piątek pójdziemy do kontroli.

Znowu ja dziś byłam w poradni cukrzycowej - wysiedziałam się jak głupia, bo mimo, że byłam 5 w kolejce, siedziałam tam od 8:10 to od lekarki wyszłam dopiero po 12:15 !!!!!!!!!! Masakra jakaś.....ale plus jest taki, że wyniki badań są jak u zdrowego człowieka (w sensie nie chorującego na cukrzycę) bo poziom HbA1c wynosi 4,9% czyli średnie stężenie glukozy we krwi przez ostatnie miesiące jest poniżej 95 !!!! Poza tym tarczyca też ok - TSH 1,29, potas - 4,4. Bardzo się cieszę w tych dobrych wyników.

Nic - lecę nadrabiać 430 postów.....może się uda. Do jutra
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.