Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a mi lekarze mówili, że jak w 21tc już jest główką w dół to raczej się nie obróci bo to działa na zasadzie grawitacji - główka najcięższa więc idzie na dół. No i póki co się sprawdziło bo cały czas mam nietoperka w brzuchu !!!!! i teraz to już chyba tak zostanie....
a mi lekarze mówili, że jak w 21tc już jest główką w dół to raczej się nie obróci bo to działa na zasadzie grawitacji - główka najcięższa więc idzie na dół. No i póki co się sprawdziło bo cały czas mam nietoperka w brzuchu !!!!! i teraz to już chyba tak zostanie....
Oby ;) Choć u mnie być może większego znaczenia nie ma pozycja Małej, bo być może, że będzie cc przez pępowinę
Pierwszy syn od 19tc głową w dół i tak został także to chyba prawda z tą grawitacją:)
pewnie to też zależy od wielkości dziecka i miejsca, jakie ma do dyspozycji :)
A i powiedział, że dzieciaki nawet prawidłowo ułożone potrafi pod sam koniec fiknąć koziołka i głową w górę się obrócić
Choć u mnie być może większego znaczenia nie ma pozycja Małej, bo być może, że będzie cc przez pępowinę...
jeśli dziecko ułożone jest pupka w dół to ma to wpływ np.na wadę bioderek?
Mam pytanie założyłam sobie kartę ciąży i ostatni cykl zaczął się 17.02 i karta od razu włączyła mi się na końcu 7 tyg, a suwaczek mam tez od pierwszego dnia okresu i jest koniec 6 tyg. czemu tak? to jaki jest rzeczywisty wiek ciąży ?
Zapodaje zdjęcie dla tych kobiet,które do końca nie wiedzą czy to chłopiec czy dziewczynka
I kolejne pytani a do Doti , czy my mamy brać jakąś zwiększoną ilość witamin bo kwas biorę od 4 cykli, od 2 cykli włączyłam magnez, wapno,cynk i kompleks witaminy B- już nie biorę.Nadal magnez,wapno,cynk, jak odłożyłam je na 4 dni zaczęły mi się skurcze w rekach i znów drętwieć wiec do nich wróciłam może po prostu kupie jakiś zestaw dla mam w ciąży bo tam jest wszystko.
najgorsze jest na pewno to, ze synka nie widziala jeszcze
parłam ale maluszek źle wstawił główkę, tętno spadło i podjęli decyzję o cc