Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
gorzej się poczułam jak mnie położyli na ktg na wznak
a jeszcze lekarze mnie w szpitalu uswiadomili, ze cukrzyca ciazowa jest wskazaniem do cc ;/
a czemu miałaś tak wcześnie ktg ?? ja na ktg mogłam leżeć na boku.....
Kakai - nie wiem...lekarzem nie jestem, nie chce wprowadzać Cię w błąd :DPrzypuszczam, że zależy to od lekarza...Podobnie jak penny - nie wiem na ile to jest wymysł lekarza, a na ile konieczne...--
Haha, Kakai fotelik a apart - musiałaś nieźle zboczyć z toru :D
Magku - z USG wychodzi 1060g.
--
Boję się hipotrofii płodu.Się naczytałam i teraz głupieję.
właśnie , ja rodziłam z wagą 2500 - urodzić prawie 5 kg dziecko .. o rany... to szacun sliwson dla siostry
Babeczki powiedzcie mi co sądzicie o tego typu butelkach?http://www.ceneo.pl/;0159695987-10.htm
Bardzo chciałabym karmić piersią,ale wiadomo,że czasem będę musiała małą na parę godzin z narzeczonym zostawić no i stąd moje pytanie.
a od kiedy robi sie KTG?
generalnie ja zawsze spotykałam się z tym, że jeśli wszystko jest ok to od 36tc. Nie wiem jaki jest sens robić wcześniej to badanie, skoro ma ono na celu głównie sprawdzenie czy są skurcze i jeśli tak o o jakiej sile. A jeśli wszystko jest ok to skurczy nie ma....tym bardziej na etapie 26-27tc !!!!! Tętno płodu można zbadać inaczej i nie męczyć tak długo kobiety.--
Dzisiaj, przed 9:00 przyszły na świat Ala i Julka, córcie CHERRY LADY !!Alunia 2000g 8ptk, jest w inkubatorku, ma wspomagany oddech, prawdopodobnie to odma opłucnowa typowa dla wcześniaków, zaś Julka ma 2300g 9ptk, dwa razy już ją Olka karmiła.....
uwaga uwaga !! Dzisiaj, przed 9:00 przyszły na świat Ala i Julka, córcie CHERRY LADY !!Alunia 2000g 8ptk, jest w inkubatorku, ma wspomagany oddech, prawdopodobnie to odma opłucnowa typowa dla wcześniaków, zaś Julka ma 2300g 9ptk, dwa razy już ją Olka karmiła.....Olka na ból nie narzeka, martwi się o Alunie i wierzy , że będzie dobrze BO BĘDZIE i wszystkie nasze kciuki w tym pomogą !