Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeApr 5th 2012
     permalink
    1. flavia 19.04.2012 (dziewczynka)
    2. pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    3. paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka)
    4. justa2586 10.05.2012 (dziewczynka)
    4. nessie 10.05.2012 (chłopiec)
    5. karinazosia 11.05.2012 (chłopiec)
    6. jezynka 15.05.2012 (dziewczynka)
    7. ifonka84 19.05.2012(dziewczynka)
    8. Tres 24.05.2012 (dziewczynka)
    9. hydrozagadka 02.06.2012 (dziewczynka)
    10. Hanny 03.06.2012 (chłopiec)
    11. norah 13.06.2012 (chłopiec)
    12. _kasiek_ 19.06.2012 (chłopiec)
    13. YPolly 20.06.2012 (dziewczynka)
    14. wielgosz 21.06.2012 (chłopiec)
    15. Osorya 22.06.2012 (dziewczynka)
    16. penny 23.06.2012 (dziewczynka)
    16. blackship 23.06.2012 (dziewczynka)
    17. magku 24.06.2012 (dziewczynka)
    18. Lezunia 25.06.2012
    19. cheriniatko 29.06.2012 (chłopiec)
    19. Sayuri78 29.06.2012 (chłopiec)
    20. mkd 03.07.2012 (chłopiec)
    21. nikkitaa 05.07.2012 (dziewczynka)
    22. Mag_dre 06.07.2012 (dziewczynka)
    22. psycho_patka 06.07.2012 (dziewczynka)
    23. niunia32 09.07.2012 (chłopiec)
    24. sliwson 10.07.2012 (chłopiec)
    24. Vsti 10.07.2012 (dziewczynka)
    25. doti_p 12.07.2012 (dziewczynka i niespodzianka)
    26. P_Madzia 16.07.2012 (dziewczynka)
    27. marylove 17.07.2012
    28. Xkamilax 18.07.2012 (dziewczynka)
    29. ufo03 25.07.2012 (chłopiec)
    30. Kakai 26.07.2012 (chłopiec)
    31. nibriana 27.07.2012(dziewczynka)
    32. cho 28.07.2012 (dziewczynka)
    33. BlueCactus 30.07.2012 (chłopiec)
    34. Annie128 05.08.20012
    35. atamala 06.08.2012
    36. Mamrotka 13.08.2012
    37. kuleczka_69 14.08.2012
    38. Ul_cia 18.08.2012
    38. Rumba 18.08.2012
    38. czerwinka 18.08.2012 (chłopiec)
    38. Cobraczek 18.08.2012 (chłopiec)
    39. dorotka0905 20.08.2012
    40. Anecia84 23.08.2012 (chłopiec)
    41. marysia_23 25.08.2012
    42. madzinka83 30.08.2012(dziewczynka)
    43. judka25 31.08.2012
    44. Hopelight 02.09.2012 (chłopiec)
    45. Kafffka74 04.09.2012
    46. NadziejaUmieraOstatnia 05.09.2012(chłopiec)
    47. Pajacynka 07.09.2012
    48. Peppermill 10.09.2012
    49. oranda 15.09.2012
    50. katka_81 17.09.2012
    51. asia_ 22.09.2012
    52. sysiajaw 24.09.2012
    53. leneczka8484 30.09.2012
    53. ASulek 30.09.2012
    54. kapelusznick 01.10 2012
    55. magdalenka2610 07.10.2012
    56. łośćń 12.10.2012
    57. madziauk 10.11.2012
    58. Linden 12.11.2012
    58. violet_flower 12.11.2012
    59. lofbejbe 21.12.2012
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Ha już 22 jestem- a tak długo byłam w 50tce ehh jeszcze 3-mce do narodzin Pati, mam nadzieję, że już nie będzie próbować falstartów. Jutro idę na obciążenie glukozą- jeju jak ja sie boję tego badania ;(
    --
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
    • CommentTimeApr 5th 2012 zmieniony
     permalink
    Ha już 22 jestem

ja tez :D
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nie no - dziewczyny nie robcie jaj - ja jeszcze nic nie mam przygotowane a za chwile władujecie mnie do pierwszej dziesiatki !!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    _kasiek_: a za chwile władujecie mnie do pierwszej dziesiatki !!

siłą rzeczy sama się tam zaraz władujesz hehehehe :wink::wink:
    --
  1.  permalink
    Gratulacje dla Cherry :)) duzo zdrowka dla Kruszynek:D
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Serdecznie Wam dziewczyny dziękuję:) Uspokoiłyście mnie:) Te głupoty z neta przestanę czytać.
    A z Medeli jednak rezygnuję.Kupię sobie buteleczki z Aventu:)

CHERRY gratulację!
    Trzymamy kciuki za Alę!

A tak z ciekawości-w którym tygodniu Cherry urodziła?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Osorya: A tak z ciekawości-w którym tygodniu Cherry urodziła?

35t3d :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    z tego co pamietam to 35t3d :)
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Cherry GRATULACJE !!! Życzę Wam dużo zdrówka
    Jestem w pierwszej piątce :shocked:
    -- [url
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    CHERRY gratulacje od naszej trójeczki :) Pięknie dziewczyny ważą i tylko patrzeć, jak będziesz Alunię też tulić i karmić :)
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Cherry ogromne gratulacje!! :))) Dużo, dużo zdrówka dla Córeczek!!! :)
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Cherry garulacje! I zebyscie jak najszybciej byly w trojeczke:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeApr 5th 2012 zmieniony
     permalink
    Cherry Gratuluje i zdrowka dla dziewczynek zycze :)
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Cherry ja też serdecznie gratuluję :smile: i buziaki dla dziewczynek :winkkiss::winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeApr 6th 2012
     permalink
    Ach wstałam i na dzień dobry takie wieści :bigsmile: Trzymam kciuki za małą Alicję :wink:
    Myślałam wczoraj o Kasi I Michale, mam nadzieję, że wszystko u nich dobrze i że szybko się do nas odezwie..

Drugie północy śniło mi się, że karmiłam jakieś bliżej nieokreślone zwierzątko piersią :shocked: I
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    dzień dobry w tej brzydki piątkowy poranek....wstałam zrobić mężowi tylko kanapki do pracy, bo sobie zaspał i wracam spać, bo córcia jeszcze śpi to skorzystam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Cherry_Lady GRATULUJE!
    Trzymam kciki za moja immienniczke!!!!!!
    Niech obie rosna zdrowo!

penny: Drugie północy śniło mi się, że karmiłam jakieś bliżej nieokreślone zwierzątko piersią

haha niezle....

To najciekawsza noc w moim ciazowym zyciu!
    Kolo 4:00 nad ranem obudzilam sie z krzykiem i pobieglam do lazienki ... Antek zerwal sie na rowne nogi i pobiegl za mna pytajac co sie dzieje...
    A ja na kibelku sprawdzalam czy mi maly nie wychodzi!!!! Ocknelam sie w momencie i zaczelam zastanawiac co ja robie????
    Masakra .. musialo mi sie cos przysnic ale nic a nic nie pamietam!!
    No i od tej 4.00 juz zasnac nie moglam :(
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
    • CommentTimeApr 6th 2012 zmieniony
     permalink
    No to dziś o 4 coś się dziwnego działo-ja też obudziłam się z jakiegoś snu o dzieciach naszych i zasnąć nie mogłam.. Śniło mi się, że roszkowski zamiast usg robił mi jakąś operację podczas której badał dzieci, a potem dostałam takie zdjęcia dzieci w środku, ale nie obraz usg, tylko dokładne ich zdjęcia.. Takie trochę przerażające..
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Doti, Nessie widzę, że obudziłyśmy się o podobnej porze, kurcze może to przez zbliżającą się pełnię taka dziwna noc.
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    a kiedy ma byc pelnia ???
    Dzisiaj:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    A ja całą noc walczyłam, aby zasnąć, bo mój M. tak chrapał, że się nie dało. A na dodatek jak go próbowałam w nerwach budzić, to tylko Małą przy tym budziłam, więc mnie zaczynała kopać:devil: Może z parę godzin tego snu w sumie wyszło...
    Dziewczyny, ja to dopiero nic nie mam przygotowane, a już 8 jestem! Na razie moim osiągnięciem jest zamówienie łóżeczka (bez materacyka), które będzie za jakieś 4 tygodnie (na szczęście wczoraj doszedł kosz), jednej koszuli do szpitala i mam dosłownie kilka sztuk ciuszków dla Małej... Chyba muszę się po Świętach sprężyć, żeby choć było co do torby włożyć:wink:
    Sprawdziłam, że przy następnej pełni (06.05.) już będziemy donoszone, więc wtedy niech się dzieje, co chce:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Tres mnie tylko pampersow dla nas obojga brakuje haha :tooth::tooth: ...
    wyprasowanie ostatniej serii ciuszkow :) i spakowanie sie :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej hej:bigsmile:

obudziłam sie i jeszcze nie poczułam małego, juz oczywiscie sie denerwuje, poczekam jeszcze może spi twardo, ale mógłby juz kopnąć :confused:

zwazyłam sie i waże 0,5kg mniej:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    Ciebie troszkę szpital pewnie pogonił, a ja z tych, co to zawsze wszystko na ostatni moment robią:wink: Ale najważniejsze, że wizja przemeblowania pokoiku dla dziecka już jest i zamierzam M. pogonić w kolejny weekend do pracy, bo trzeba regał przestawić, jedną ścianę odświeżyć i wyprowadzić stamtąd papużki:bigsmile:
    A z rzeczami zobaczymy - mam zamiar przed porodem kupić co najniezbędniejsze, a potem dopasować resztę do Małej (np. rzeczy typu pościel czy butelki poza jedną zostawiam na czas po porodzie). Najważniejsze teraz, to decyzja co do wózka i fotelika samochodowego, ale jeszcze się nawet za czytanie o wózkach nie zabrałam:shamed:
    --
  2.  permalink
    Witam sie porannie!

Zaraz zrobimy Z Emilka sniadanko i powoli bedziemy szykowac sie do wyjazdu do mojego taty :wink:

Kakai nie denerwuj sie,moj maly tez czasem rusza sie dopiero jak usiade :wink:Moze jeszcze spi :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Kakai: obudziłam sie i jeszcze nie poczułam małego, juz oczywiscie sie denerwuje, poczekam jeszcze może spi twardo, ale mógłby juz kopnąć :confused:

zwazyłam sie i waże 0,5kg mniej:neutral:

Widzę, że nie tylko ja popadam w taka paranoję... Spokojnie, zaraz zapuka do mamy ;) U mnie skutkowało, jeśli za długo się nie ruszała, pukanie jak do drzwi... :bigsmile:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Cherry GRATULACJE !!! Wspaniała wiadomość, dużo Zdrówka.Ala się pięknie dotleni i oddadzą ja Mamusi. Fajnie już są w 3-ke:bigsmile:

a ja znów katar ból gardła, po czosnku boli mnie żołądek, i i jakaś słaba jestem.
    Nie pamiętam jak to było poprzednim razem(czy ogóle bolał) ale jeśli brzuch kuje na linii poprzedniego cięcia CC to raczej normalne?
    A jak przygotowania świąteczne my jesteśmy po zakupach dziś pisanki , jutro gotowanie.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Doberek :)
    Ja wczoraraj miałam taką paranoje jak jeszcze detektorem tętna nie mogłam znaleść Małego to już zupełna paranoja mnie dopadła :)
    Ja dziś w pracy ze strarszym synkiem :/ wczoraj maż się nim zajmował dziś ja jak ja nie nawidze tych wolnych dni w szkole weś i bądz mądry i zorgaznizuju dziecku opiekę :/ najgorszy jest weeknd majowy cały tydzień mają wolny :/
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Czerwinka a od którego tygodnia używasz detektora? Ja się zastanawiam czy kupić, ale jestem obecnie w 20 tygodniu i nie wiem czy jest sens tak późno. Czuję, że będę panikować. Już tak mam, trzy dni po kolei czułam ruchy a potem jeden dzień nie i rozmyślałam :confused: Ogólnie to pomaga Ci ten detektor, uspokaja?
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    czerwinka: Ja wczoraraj miałam taką paranoje jak jeszcze detektorem tętna nie mogłam znaleść Małego to już zupełna paranoja mnie dopadła :)

A powiedz mi proszę, czy rozmawiałaś o tym detektorze z lekarzem? Pytam, bo też chciałabym kupić, wizytę mam dopiero za 2 tyg. a gdzieś wczytałam, że to kolejne i zbędne promieniowanie jakieś, które oddziałuje na dziecko...więc nie wiem gdzie tkwi prawda?
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    własnie nie cche sobie wkręcac, ale to jest naprawde stresik jak dzidziolka nie czuc:confused:
    --
  3.  permalink
    Witam ja dziś miałam piekny sen śniło mi się,że ur pieknego synka o wspaniałych dużych czarnych oczkach:)Pogoda u mnie do d... pada ponuro i zimno:(dziś cały dzień leniuchuję jedynie umyje kłaczki moje i do wyra bo moja Natali znów złapało przeziębienie;/
    -- ,
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Tak rozmawiał nie ma przeciwskazań do używania go. Takich samych (może nie identycznych ale na podobnej zasadzie działania) używają położne i lekarze. Kupiłam go w 17/18 tygodniu (używany na allegro)jakoś tak, ale dopiero teraz fajnie jest słychać serduszko a najbardziej ruchy :) Uspokaja mnei w właśnie w takich chwilach jak maluch jest mało aktywny poztym kupiłam go teże ze względu na starszego synka ... żeby czuł sie zanagażowany i też słuchał malucha :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ja miałam pożyczyć detektor od sis, bo kupiła, jak w ciąży była... Niby fajne ustrojstwo ale moja ginekolog powiedziała, że skoro z Malcem jest ok, to po co się dodatkowo napędzać. I chyba ma rację. magku, detektor nie szkodzi Maluchowi i możesz go używać podczas całej ciąży :)))
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    A jeszcze odnośnie snów :bigsmile: Kilka dni temu śniło mi się, że urodziłam bliźniaki.......... ale wyglądały jak koty. Tzn. to były koty..... To był straszny sen, obudziłam się cała mokra i przerażona. Nie mogłam nad nimi zapanować, biegały, a ja za nimi ale kochałam je w śnie.... a mój mąż mi wmawiał we śnie, że to nie nasze dzieci, to są koty..... To był koszmar :sad:
    Tak poza tym, to od 2 mcy w każdym moim śnie jestem w ciąży, tzn. w śnie mam świadomość, że jestem w ciąży i widzę brzuszek, taki jak obecnie w rzeczywistości :smile:
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    a u mnie slonce od rana! :) za to moje male ADHD kopie mnie w nocy nad ranem. Ostatnio, coraz czesciej :) Ale miala tez takie etapy, ze do 13 nic sie nie ruszala...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Cherry wielkie GRATULACJE i zdrówka Wam życzę musi być dobrze:)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Nessi pełnia będzie dziś o 21.20 s. 26 :wink:

Moja mała też od wczoraj bardziej leniwa, kopie ale w innym miejscu, podejrzewam, że się wczoraj przekręciła :bigsmile: Staram się nie wkręcać, bo dzieć też może mieć gorszy dzień.
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Witam się piątkowo i już prawie świątecznie:)
    Dziś mąż pewnie wróci z pracy wcześniej więc mam dobry humorek:)
    U mnie od kilku dni niezłe szaleństwo w brzuchu... Czuję małego non stop, czasem nawet normalnie usiąść mi nie da bo zaraz mi żebra bombarduje...

Co do snów ja też miałam porąbaną noc pod tym względem... Śniło mi się, że znowu trafiłam na IP i powiedzieli mi, że muszę zostać w szpitalu ale ja odmówiłam, bo nie miałam szlafroka... Chodziłam sama w nocy, po mieście z tym brzuchem poszukując otwartego sklepu ze szlafrokami:PPP Paranoja:P
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Dziewczyny dzwoniłam po wyniki: wszystko jest ok, ale mam podwyższone TSH > lekko powyżej 3(norma jest do 2,5). Doktor powiedział, że przepisze mi hormony, że to może spowodować zły rozwój układu nerwowego, że ma wpływ na rozwój intelektualny i inteligencję dziecka. W pierwszym odruchu wylałam hektolitry łez. Teraz się uspokajam, czy któras z Was miała podwyższone TSH i czy wpłynęło to na dzidziusia ?
  4.  permalink
    czesć Koleżanki - przeglądam od rana różne strony o cesarce, bo już wiem, że będę mieć :-) i zastanawiam się od kiedy po zabiegu można nosić bieliznę korygującą, obciskającą. Kto ma doświadczenie w tym zakresie prosze o kilka słów porady
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    kapelsznick a czemu masz miec cc ??

w kwestii detektora - mi sie wydaje ze jesli jest problem zeby nim znalesc tetno to nasze nerwy wiecej robia zlego niz pozytku przynosi ten detektor....tym bardziej przed 20tc gdy dziecko sie obraca, moze byc blizej tylnej sciany mamicy itp.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam Mamuśki!
    Ogromne gratulacje dla Cherry Lady:cheer:
    Jeżynka bedzie dobrze ja od 20tc borykam sie ż skracającą sie szyjką, co prawda nie dostałam takich leków jak ty bo miałam po prostu zwiekszona dawke magnezu 4x1 i luteiny 2x2 i zalecany odpoczynek. Ważne żeby nnie obciążać zbytnio szyjki, jak widzis kulam sie do dziś a przez ten czas szyjka wahała sie od 1cm do 2,5cm. Teraz mam odstawiona luteine ale magnez biore cały czas i nie leże zbytnio tyle że nie nosze nic ciężkiego i jak tylko czuje napięcie i ucisk na szyjke to sie kłade na lewym boku i relaksuje.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Oj te sny to też mnie rozwalają, ostatnio śniło mi się, że mieliśmy kota i ten kot połknął łyżeczkę (nie wiem, jakim cudem) :D i mu rączka od niej wystawała przez gardło :D
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Co prawda w okolicach tego 20tc aż do 30tc starałam sie jednak wiecej leżeć, teraz czuję sie o niebo lepiej i znacznie pewniej.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 06.04.12 10:24</span>
    ostatnio śniło mi się, że mieliśmy kota i ten kot połknął łyżeczkę (nie wiem, jakim cudem) :D i mu rączka od niej wystawała przez gardło

Jejciu ale sny:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    W ogóle nie wiem skąd mi się ten kot wziął :D Ani u mnie w domu, ani u męża kota nie ma! :D
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Moja ginka stwierdziła że skoro udało mi sie przetrwac ten najgoszy czas dla mnie w okolicach30tc gdzie szyjka nie miała 1cm i do tego wdała sie mega infekcja to teraz już będzie dobrze.
    A odnoście wzrostu dziecka to ponoć największy wzrost ma od 30tc a po 35tc głównie tłuszczyku nabiera.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Justa a ile wazy Twoj maly??
    --
  5.  permalink
    penny: Dziewczyny dzwoniłam po wyniki: wszystko jest ok, ale mam podwyższone TSH > lekko powyżej 3(norma jest do 2,5). Doktor powiedział, że przepisze mi hormony, że to może spowodować zły rozwój układu nerwowego, że ma wpływ na rozwój intelektualny i inteligencję dziecka. W pierwszym odruchu wylałam hektolitry łez. Teraz się uspokajam, czy któras z Was miała podwyższone TSH i czy wpłynęło to na dzidziusia ?

Penny kochana, nie nerwuj sie, nie wiem czy Cie to uspokoi, ja od samego poczatku ciazy biore hormony na tarczyce i to w b.duzej dawce, bo Euthyrox N225 juz, dziecko rozwija sie prawidlowo. A im szybciej zaczniesz leczyc, tym wieksze prawdopodobienstwo, ze dzidzius nie urodzi sie z choroba tarczycy.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.