Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny z pierwszej 5-tki mogły by powoli się ruszać bo nigdy nie zejdę poniżej 50-tki
sliwson
obie dokonamy cudu
za niedlugo dokonam cudu!!!
niby czas jest, ale nie zawsz ejest tez kasa, wole kupowa jak mam akurat pieniądze
OMG !!!!!!!!! zmuście mnie jakoś, żeby zaczęła "coś" kupować dla Małego !!!!!!!!!
no dokladnie, ja mam jeszcze stopera w postaci meza :P on zawsze na wszystko ma czas, jakos probuje go zmusic juz do zakupow ogladajac np wozki czy lozeczka, ale gdzie tam, jakis uparty jest, zeby gdziekolwiek pojechac i pokukac juz za czyms dla dzidzi:P
Sliwson, wierzę, że będzie dobrze A 800 g to wcale nie tak mało, 10 centyl dla dziecka w 27 tc to 584 g
tak po prawdzie - mąż przy takim maluszku, który na początku potrzebuje tylko maminej piersi, to niewiele może pomóc
mam jeszcze do was pytanie do którego tygodnia można robić usg dopochwowo bo 3 tygodnie temu miezył mi szyjke i powiedziedział że na kolejnej wizycie zobaczymy czy się nie skraca a słyszałam że to tylko do któregoś tygodnia można badać.
Nigdy nie słyszałam, że nie można robić dopochwowo usg od któregoś momentu ciąży.
To w sumie nie o to chodzi, że nie można, raczej o to, że się powinno ograniczać takie badania. Im więcej "gmerania" wewnątrz, tym większe ryzyko infekcji i tego, że coś z szyjką się zacznie dziać. Są lekarze (w tym mój), którzy uważają, że jeśli nie ma naprawdę istotnej potrzeby, to lepiej poprzestać na USG przez brzuch.
to znow moj m. chodzac ze mna po sklepie sam pokazuje jakies rzeczy i pyta, czy to potrzebne bedzie :p Ale i tak najbardziej interesuja Go zabawki :]
najlepszym sposobem na sprawdzenie stanu szyjki jest właśnie usg dopochwowe i ona sobie nie wyobraża sprawdzać inaczej.
Owszem, w tym celu to tak, ale przecież nie każda kobieta ma problemy z szyjką i nie ma sensu robić na wszelki wypadek. Ja miałam, ale dopiero po stwierdzeniu zwykłym badaniem, że z szyjką dzieje się źle.
Im więcej "gmerania" wewnątrz, tym większe ryzyko infekcji i tego, że coś z szyjką się zacznie dziać.