Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeApr 10th 2012
     permalink
    _kasiek_ hhaha ciążowe odmóżdżenie, też mam rewelacyjną pamięć do takich rzeczy, ale nie wiem jak długo to potrwa :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeApr 10th 2012 zmieniony
     permalink
    to ja mam tak, że idę do sklepu po coś konkretnego i wchodząc do niego zapominam po co przyszłam. Muszę przejść się po sklepie, popatrzeć po regałach, by przypomnieć sobie, co miałam zakupić :)))
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Witam po swietach:)

Ktos tu pisal o tym jak rodzina zapodaje imiona maluszkowi bo nie podoba sie to juz nadane .
    U mnie na swieta bylo to samo. Ciotki dowiedzialy sie ze bedzie Dominik i juz uwagi typu "twarde, dlugie, jeszcze masz duzo czasu to sie zastanowisz". brrrrrrr....masakra po prostu. To jest moj wybor i meza....glupie komentarze powinny zachowac dla siebie:P
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
  1.  permalink
    U nas nikt nie komentowal, na poczatku zaznaczylismy, z bedzie to nasz wybor i nikt nam sie w to nie bedzie wtracal, nawet imion nie podalismy jakie sa brane pod uwage :P
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Ja na pewno tez swojego wyboru nie zmienie przez to :) Jednym sie podoba drugim nie...wszystkim nie dogodze i nawet nie mialabym zamiaru:P
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    hopelight ale niby dlaczego miałabyś wszystkim dogadzać, z jakiej racji? To jest Wasze dziecko i decyzja należy tylko do Was! :) A Dominik to piękne imię :)
    --
  2.  permalink
    Dokladnie tak, jak Katka pisze, Wasza decyzja i Wasze dziecko. My na odczepnego powiedzielismy, ze bedzie Bonifacy i kazdy buzie na klodke zamknal :P
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    mi również imię Dominik się podoba, nie rozumiem co ludzie mają do tego imienia, normalne proste imię :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    to mój Przemek, kiedy wczoraj rodzice spytali jakie imiona wybraliśmy, to powiedział - Ryszard i Ryszarda :) ale był ubaw :)))
    --
  3.  permalink
    Moj Sebastian sobie wymyslil na poczatku Dezyderiusz...... ale na szczescie wyperswadowalam mu ten pomysl z glowy :P Jak juz wczesniej pisalam bedziemy losowac, bo zgody u nas z imionami nie ma :P
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    u Nas jeśli będzie chłopiec ---> Marcel, jeśli dziewczynka ---> Michalinka :) no chyba, że coś jeszcze wymyślimy innego ;)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    woow wy już myślicie o imionach :bigsmile: my czekamy na dzień kiedy się dowiemy któż to u mnie siedzi w środeczku :cool:
    --
  4.  permalink
    hehe ja moze jutro sie dowiem, oby tylko dzidzia nam rowka nie pokazala zamiast przodu :P
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    no już sobie myśleliśmy jak w ciąży nie byliśmy :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    ja się dowiem za 4 tyg. ..no chyba że nie pokaże :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ja na tym usg 5 kwietnia mogłam się dowiedzieć ale Maluch nie chciał pokazać - zacisnął nóżki ;) dowiemy się 11 maja na usg połówkowym :)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    katka_81 no ja właśnie idę 9 maja na połówkowe :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    sysiajaw to mamy podobne terminy :) Ale będziemy trząść portkami ;)
    --
  5.  permalink
    A ja ide jutro na polowowe, moj maz ze mna tez idzie, pierwszy raz bedzie dzidzie widzial na ekranie hihi.... i chyba do 18:00 to bede siedziec jak na szpilkach :P
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    mój Przemek też będzie ze mną na połówkowym i pierwszy raz zobaczy Malucha :) najwyższy czas ;) trzymam kciuki kuleczka :)
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Witam po świętach!! Od dzisiaj jadę na jogurcie i otrebach + napar z pokrzywy. Strach wejść na wagę!!

Diewczyny, nie dolujcie mnie...:shocked:. Ja już prawie w 30 tyg. a imienia nadal niet...

Kasiek, przy drugim dziecku chyba ciężej zmobilizować sie do kupowania rzeczy dla malucha. Jakoś mi sie nie chce...W pierwszej ciąży codziennie ogladalam liste wyprawkowa. Teraz poza lozeczkiem, posciela i kilkoma ubraniami tez nic nie mam. No mam fotelik samochodowy, wózek, zabawki, ale to w spadku po Anielce.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    katka_81: Ale będziemy trząść portkami ;)

a dlaczego ??

Treść doklejona: 10.04.12 16:32
    wielgosz: Ja poza lozeczkiem, posciela i kilkoma ubraniami tez nic nie mam. No mam fotelik samochodowy, wózek, ale to w spadku po Anielce.

no ja łóżeczko, pościel i troszkę ciuszków mam, parę pieluch tetrowych i flanelowych, fotelik samochodowy.....nie mam wózka.....całej reszty brak.

Ale fakt - przy pierwszym dziecku to jest taka mega fascynacja tymi przygotowaniami.....przy drugim już inaczej się myśli.
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    A wiecie może co u Cherry i Kasi? No i hanny?
    Tzn. jak z Ola i Ala, Michasiem i czy hanna nadal w dwupaku?
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kurde ja ryje w tych poscielach od rana i nie wiem co wybrac!
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Witam po Świętach cięższa o 2 kg :wink:

Kuleczko trzymam kciuki za jutro, żeby się dzidziuś ujawnił mamusi:)
    Katka ja stosuje czopki glicerolowe bo też mnie zaparcia dopadły;( Lekarz mówił, że są bezpieczne ale nie należy przesadzać. Stosowałam też diconam przez jakiś czas również z polecenia lekarza ale dawka 3 wielkie tablety przed każdym posiłkiem mnie przerażała.

Sliwson trzymam kciuki, żeby z dzidziusiem było wszystko dobrze, mam nadzieję, że to fałszywy alarm;).

Co do wyprawki to ja mam już praktycznie wszystko (łóżeczko, komodę, fotelik, leżaczek, ubranka o rozm. 56 i 62, zabawki, butelki, smoczki, kocyki, pościele i wiele innych pierdółek:) a to wszystko dzięki przejętej babci:)))) Gdyby nie moja mama to pewnie bym portkami trzęsła, że nic jeszcze nie mam. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    rumba: butelki, smoczki, kocyki,
    tego to mi brakuje ;p
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    rumba dziś zakupiłam i wypróbuję te czopki... oby pomogły...
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    rumba: Gdyby nie moja mama to pewnie bym portkami trzęsła, że nic jeszcze nie mam.

W 21 tygodniu? :wink:
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    To zależy ja teraz w drugiej ciąży tak samo ją przeżywam jak pierwszą i już nie mogę się doczekać jak będę oko. 25tc żeby jakieś zakupy zrobić :bigsmile: ale u mnie to pewnie dlatego że minęło już 7lat od poprzedniej ciąży :cool:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    wielgosz: Diewczyny, nie dolujcie mnie.... Ja już prawie w 30 tyg. a imienia nadal niet...

Ja tez :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    wielgosz, nessie u mnie z pierwszym dzieckiem decyzja o imieniu zapadła na jakieś 1,5 miesiąca przed porodem :bigsmile: więc spokojnie imię zdążycie wybrać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    u mnie imie zostalo spontanicznie wybrane, zawsze nam sie podobalo i juz je "nadalismy"
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    My też jeszcze nie mamy :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  6.  permalink
    Dziewczyny jutro raczej bede jechac do gina....
    Skurcze mnie cos lapia:sad: Wzielam scopolan i magnez,ale po godzinie znowu to samo:sad: buuu
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    hydrozagadka: rumba: Gdyby nie moja mama to pewnie bym portkami trzęsła, że nic jeszcze nie mam.

W 21 tygodniu?

czas mi tak zasuwa, że dla mnie to już 21tyg. :wink:

Co do imienia to zgrzytów nie było i mamy już wybrane:)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    sysiajaw: wielgosz, nessie u mnie z pierwszym dzieckiem decyzja o imieniu zapadła na jakieś 1,5 miesiąca przed porodem więc spokojnie imię zdążycie wybrać

mnie zostal tylko miesiac do terminu ....a do niego pewnie nie dociagne!
    Wiec z imieniem bedzie wesolo....
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    cobraczku a jak często masz te skurcze i jak długo Cię trzymają?
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Moja dobra koleżanka rodzi na dniach - będzie mieć dziewczynkę. Ma trzy imiona wybrane dla Malutkiej i nie może się zdecydować :) Mówi, że jak ją zobaczy to będzie wiedziała które wybrać.:)
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Co do imienia...zawsze podobało mi się do dziewczynki imię Nadia, powiedziałam sobie, że tak będzie miała Mała na imię - mąż zaakceptował...jednak pewnego dnia stwierdziłam, że i Zuzia nie brzmi źle...i od tego czasu już mówimy o Małej - Zuzia, mimo że miała być Nadia... a teraz już przyzwycziłam sie do tej Zuzi, więc myślę, że faktycznie wychodzi to spontanicznie :D
  7.  permalink
    katka_81: cobraczku a jak często masz te skurcze i jak długo Cię trzymają?

Co chwile czuje bol,nie jest jakos bardzo nasilony,ale jednak go wyczuwam i zaczynam sie bac...
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    mnie zostal tylko miesiac do terminu ....a do niego pewnie nie dociagne!
    Wiec z imieniem bedzie wesolo....

Moja przyjaciółka ma 2 synków i decyzje odnośnie imienia za każdym razem podejmowali dopiero po narodzinach. Jakoś nie mogli dojść nigdy do porozumienia jak była w ciąży:)
    Ma Kamila i Filipa:)
    --
  8.  permalink
    Czy w 5 miesiacu ciazy moga juz podlaczyc KTG? jezeli nie, to w jaki sposob moga sprawdzic czy to nie skurcze?
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Cobraczek: Czy w 5 miesiacu ciazy moga juz podlaczyc KTG? jezeli nie, to w jaki sposob moga sprawdzic czy to nie skurcze?

Mogą podłączyć do KTG już w 5 miesiącu
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    nasza tez juz ma imie i tak sie zwracamy wlasnie do brzuszka ;) m. wybral mi rowniez sie podoba, no i pasuje do nazwiska :]
    --
  9.  permalink
    magku: Mogą podłączyć do KTG już w 5 miesiącu--

No to dobrze,jak do jutra nie przejdzie to pojade na IP niech sprawdza czy wszystko ok...
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Cobraczek: No to dobrze,jak do jutra nie przejdzie to pojade na IP niech sprawdza czy wszystko ok...

Do jutra dla skurczy to dużo czasu, jeśli będzie się utrzymywało, to bym już dziś jechała... :confused:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    aaa przyszly moje pachnące japonki, uwielbiam dostawac paczki!

wstrzymalam sie jeszcze z ta pościle, bo mysle czy aby nie kupic porządniejszej kołdry, wtedy nie kupowalabym w zestawie z posciela
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    ja bym sie chciala przyzwyczaic do imienia...
    a przeszlo juz ich sporo...
    Jak bylam zdecydowana na Diego... Antek nie chcial o nim slyszec...
    Jak sie zdecydowalam na Leonardo... zmienil zdanie co do Diego...

Dziewczyny a wam tak po polskiemu ktore sie bardziej podoba???? :D:D
    Diego czy Leonardo ?? (mieszkam we wloszech) :wink:
    --
  10.  permalink
    magku: Do jutra dla skurczy to dużo czasu, jeśli będzie się utrzymywało, to bym już dziś jechała...

Kurcze...Hmmm...Problem w tym,z nie mam dzisiaj czym pojechac,moze cos wymysle...:sad:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    magku: Do jutra dla skurczy to dużo czasu, jeśli będzie się utrzymywało, to bym już dziś jechała...

popieram!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.