Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormagda_a
    • CommentTimeApr 11th 2012
     permalink
    Mnie ewidentnie boli lewy jajnik...lekarz mówił mi, że ma prawo boleć jajnik z którego doszło do uwolnienia komórki jajowej...badał go i mówił, że wszystko ok... Poza tym Mała znalazla sobie nową zabawkę - właśnie w postaci jajników i mi wali rączkami... :confused:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A my dzisiaj USG połówkowe - całą rodzią :wink: Więc trzymajcie kciuki zeby wszystko było OK, i żeby Maluch się rozkraczył panu doktorowi :devil:
    No i dzisiaj się zważyłam i od wczoraj ważę kg wiecej :shocked: Musiałam tak przed wizytą? :devil::wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nessie: nie uwierze dopoki nie zobacze

no to mi teraz pojechałaś po ambicji !!!!!!!! idę sobie zrobić II śniadanko i siadam do allegro :fingersear:

Treść doklejona: 11.04.12 09:36
    Ul_cia: A my dzisiaj USG połówkowe - całą rodzią Więc trzymajcie kciuki zeby wszystko było OK, i żeby Maluch się rozkraczył panu doktorowi

no to 3mamy kciuki !!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    nessie: Ja tez dzisiaj poszaleje.... ide sobie kupic podpaski poporodowe hah

Największy 'rarytas' jaki spotyka kobietę po porodzie... :cry: Nie wyobrażam sobie tego...podpasek nie używałam już od ładnych paru lat, bo ja ciągle je czułam i mi przeszkadzały, a tu nagle takie z metra!
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    _kasiek_: Ale teraz mam takie wrażenie, że właśnie takich czystek było mi trzeba, żeby zabrać sie za wyprawkę dla Mateuszka chyba dziś co kupie

no brawo wreszcie się zmobilizowalas:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    magku: Największy 'rarytas' jaki spotyka kobietę po porodzie... Nie wyobrażam sobie tego...podpasek nie używałam już od ładnych paru lat, bo ja ciągle je czułam i mi przeszkadzały, a tu nagle takie z metra!

no dla mnie to też był dramat po porodzie - tym bardziej, że musisz się z nimi zaprzyjaźnić na jakieś min 10-14 dni. Potem używałam już takich normalnych bo mi wystarczały.

Kakai: no brawo wreszcie się zmobilizowalas

jak tylko coś kupię to na pewno się tutaj pochwalę - generalnie plan jest :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Ul_cia No to trzymam kciuki żeby dzidzia się pięknie rozkraczyła do głowicy :bigsmile:

A tak w ogóle to dzień dobry, wydaje mi się, że czuję ruchy ale nie jestem pewna, zazwyczaj wieczorem takie przemieszczanie się, kotłowanie nie wiem jak to wyjaśnić, z córką czułam motylki teraz nie czuje motylków, nie wiem czy to to ale jelita to trochę inaczej czuję :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    To może i ja coś kupię :bigsmile: Co raz częściej myślę o porodzie...
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Ul_cia, powodzenia na usg. Trzymam kciuki.
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    A my się witamy na półmetku :shocked:, ale ten czas leci...
    Zaraz uciekam do pracy. Też dobrze się wyspałam, pobudka na siusiu dopiero po 6 rano :bigsmile:, a potem udało mi się jeszcze ponad 2 godzinki podrzemać. Nawet koty były łaskawe i nie budziły :cool:. Miłego dzionka.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeApr 11th 2012 zmieniony
     permalink
    penny: To może i ja coś kupię Co raz częściej myślę o porodzie...

haha ja nigdy wzyciu nie przygladalam sie tak uwaznie swoim wkladkom :bigsmile::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    sysiajaw ja też to nazywam kotłowaniem albo gmeraniem :) bo to na początku tak czuć rzeczywiście :)

Treść doklejona: 11.04.12 10:10
    Ul_cia powodzenia :)

Treść doklejona: 11.04.12 10:11
    a ja zmykam do pracy zawieźć zwolnienie :) zobaczę 25-tkę moich łobuziaków :)))
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja też się witam nawet wyspana, kryzys mojego roczniaka powoli przechodzi więc śpimy trochę więcej. Ja dziś chyba też wyruszę na zakupy na allegro :).

miłego dnia i powodzenia na wizytach.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    katka_81 mam nadzieję bo czekałam na ruchy maluszka jak na zbawienie :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Nessie ja spakowałam sie wczoraj bo mój M mi d..pe truł że on nie bedzie wiedział co brac i chocbym mu teraz 10razy tłumaczyła co i jak i i tak z nerwów nic nie bedzie wiedział, wiec dla świetego spokoju spakowałam się i też jestem w pewnym sensie spokojniejsza. Cghoć wiekszy spokój daje mi fakt że jeszcze tydzien i ciąża bedzie donoszona:bigsmile:
    A co do tego czy mam wszystko to nie jestem pewna, bo to wyjdzie wszystko w trakcie. Wiem że nie mamy wózka i spirytusu do pępka:confused: Spisytus to nie problem ale z wózkiem to musimy wkońcu sie zebrac w sobie i go kupić.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    justa2586: Wiem że nie mamy wózka i spirytusu do pępka

haha no wypadaloby nabyc wozek... najwyzsza pora :)))) tym bardziej, ze jutro awansujemy na trzecia pozycje ...
    co do spirytusu tez nie mam ... zobacze co doradza w szpitalu...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nessie: co do spirytusu tez nie mam ... zobacze co doradza w szpitalu...

przygotujcie się na to, że w szpitalu powiedzą wam co innego, przyjdzie położna do domu powie co innego, przyjadzie druga - powie jeszcze co innego !!!!!!! i bądź tu człowieku mądry :shocked:

nessie: haha no wypadaloby nabyc wozek... najwyzsza pora :))))

na początku i tak najważniejszy jest fotelik :bigsmile: wózek może równie dobrze zagościć w domku dopiero jak już będziemy z dzidziusiem.
    --
    •  
      CommentAuthorleneczka8484
     permalink
    A ja zamiast spirytusu używałam LEKO lepszy-poręczyny
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no to pisałam do Kasi są dalej w szpitalu dzis się dowiedzą kiedy wychodzą, maluszka ma przy sobie i uczą się karmić piersią:)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    _kasiek_: wózek może równie dobrze zagościć w domku dopiero jak już będziemy z dzidziusiem

jesli sie ma wybrany to pol biedy... a jesli nie to nie usmiechalo by mi sie latac z fotelikiem ogladac wozki...

wogole u mnie maly przez pierwszy miesiac pewnie bedzie spal w wozku... kolyski nie mamy a lozeczko na sam poczatek za duze mi sie wydaje...
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    nessie: jesli sie ma wybrany to pol biedy... a jesli nie to nie usmiechalo by mi sie latac z fotelikiem ogladac wozki...

a nie no jasne - ja raczej myślę o tym, że można wybrać wózek a po sam zakup już wysłać np. męża lub też zamówić na allegro tak, żeby przyszedł w okolicach terminu porodu - ja tak pewnie zrobię bo mieszkanie małe i do szału mnie doprowadza wózek w domu, bo nie mam go gdzie trzymać :wink:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    na początku i tak najważniejszy jest fotelik

No i tu jest pies pogrzebany bo fotelik jest niezbedny a my wózek wybraliśny 3w1 czyli z fotelikiem:wink: wiec aby miec fotelik trzeba kupic wózek:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Witam się poświątecznie, słonecznie i po wizycie u lekarza. U nas raczej wszystko w porządeczku. Mały rośnie jak na drożdżach. Waży już 1439 g. Termin według USG przesunął mi się na 16 czerwca a więc jak tak dalej pójdzie i urodzę w terminie ultrasonograficznym to będę miała małego bliźniaka a nie raczka. Siedzi sobie u mnie w brzuszku już głową w dół, jąderka zeszły tam gdzie miały zejść i zwisają w odpowiednim miejscu. Podczas badania, jak zawsze spał, trzymając pępowinę przy twarzyczce - generalnie on mam wrażenie strasznie leniwy jest. W ciągu tygodnia może przez jeden dzień rusza się energicznie a potem już czuję go sporadycznie, tam kopnie, tam się wypchnie, tu przeleje. Tak więc albo śpi albo się przeciąga.

Niepokoi mnie nieznacznie wzrost przeciwciał cytomegalii (IgM, bo IGg mam zawsze ujemne - nie przechodziłam tej choroby), żeby nie było wynik UJEMNY ale od początku ciąży systematycznie rośnie. Najpierw był 0, 100, ptem 0,300 a teraz 0,690. Wynik wątpliwy według mojego laboratorium zaczyna się od 0.7, więc jak będzie rosnąć tak jak rośnie to może przy następnym teście przekroczyć bezpieczną ujemną normę. Pytałam o to mojej lekarki i stwierdziła, że na razie nie ma się czym niepokoić a ja mam nadzieje, że następnym razem te śladowe bądź co bądź przeciwciała jeszcze spadną :smile:.

I jeszcze jedno dziewczynki, czy Was w ciąży swędzi skóra?? Od 3 dni czuję lekki świąt na rękach, widzę że skórę mam przesuszoną, w 2 miejscach rozdrapałam jakąś krostkę. Od razu do głowy przyszła mi cholestaza ciążowa ale na to skóra swędzi mnie chyba za mało. W dodatku przechodzi jak posmaruję się oliwką...

Na koniec gratuluję wszystkim nowym mamom :smile:. Cieszę się, że już jestem 19 na liście. Czuję, że teraz zas będzie galopował do przodu dużo szybciej niż wcześniej :smile:!!

Co do imion (Nessie ja również obstawiam Leonarda!) u mnie upodobania zmieniały się w zależności od trymestru. W pierwszym miał być Karolek, w drugim Teodorek a teraz najpiękniejszy wydaje mi się Hubercik :bigsmile:. Zobaczymy czy chłopak, który nam się urodził będzie nosił właśnie to imię :wink:.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Co do spirytusu to wiem że w szpitalu w którym mam zamiar rodzic używaja tego zwykłego 96% spirytusu nie trzeba miec swojego aczkowiek dobrze jak rodzice mają...:wink: tak mi powiedziano.Moja pani dr która tam pracuje mówiła mi że często mamy mają zamiast spirytusu oscenisept czy cos takiego.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    justa2586: my wózek wybraliśny 3w1 czyli z fotelikiem wiec aby miec fotelik trzeba kupic wózek

najwazniejsze, ze macie wybrany :) a na allegro czy w sklepie??
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    I jeszcze jedno dziewczynki, czy Was w ciąży swędzi skóra?? Od 3 dni czuję lekki świąt na rękach, widzę że skórę mam przesuszoną

Głównie swedzi mnie na brzuchu ale przechodzi zaraz po nawilżeniu... na rękach czy nogach też czasem mnie swędzi ale równiez zauwazyłam że jest przesuszona wiec nie panikuje bo to pewnie jest przyczyna:wink::wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 11.04.12 10:55</span>
    najwazniejsze, ze macie wybrany :) a na allegro czy w sklepie??

W sklepie mamy wybrany, bo co do wózka wole zobaczyć i dotknąć:wink: Mamy wybrane dwa kolory nawet jeden jest w sklepie który by nam odpowiadał także w każdej chwili do odebrania bo jak by sie chciało inny kolor to 2tyg. trzeba czekac.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Sayuri78: Co do imion (Nessie ja również obstawiam Leonarda!)

Jak dobrze policzylam 13 glosow na Leonardo.... 4 na Diego!
    :wink:

Treść doklejona: 11.04.12 10:58
    justa2586: jak by sie chciało inny kolor to 2tyg. trzeba czekac.

To musisz z dzieckiem pogadac czy zamierza w najblizszym czasie robic przeprowadzki :)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Z tym wózkiem główny problem to właśnie wybór koloru, bo ten co jest w sklepie jest ok ale chyba bardziej podoba mi sie inny ale sprzedawca ostrzegł mnie że kolor katalogowy może sie nieco różnić od realnego bo juz tak raz miał właśnie z tym kolorem a tego bym nie chciała. ale wpadł mi do głowy pomysł że poprosze pana aby jednak zamówił chyba ten drugi i pozwoloł mi wtedy zadecydować:shamed:przecież na dobra sprawe jak wezmę mu ten ze sklepu i tak bedzie musiał mieć jakich pokazowy wózek z tego modelu wiec ten którego nie wybiore zostanie w sklepie....ale wredna jestem:devil:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    nessie to ja też głosuję za leonardem :)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    wózek mamy taki wybrany, zastanawiamy sie miedzy kolorem 55 a 43 http://www.adbor.pl/19,ARTE-3x3-ALU
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Justa ja bym wybrała 55 :smile:.

Dzięki za odpowiedź. Też staram się nie panikować i myślę, że to ciążowych dolegliwości uroki!
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    według mnie 55 bardziej uniwersalny i ewentualnie przy drugim dziecku jeśli byłby chłopczyk to też wam będzie pasował....a już czerwony dla chłopczyka to tak nie bardzo

Treść doklejona: 11.04.12 11:20
    zakochałam się w tych koszulkach !!!!! :heartsabove:

http://www.mytummy.pl/90-151-thickbox/071-pszczolka-na-lisciu-koszulka-ciazowa-na-ramiaczka.jpg
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    justa mnie tez bardziej 55 sie podoba....
    a ktory dostepny jest w sklepie???

_kasiek_ mnie sie link nie wyswietla :confused:
    --
  1.  permalink
    No mnie też link nie działa:(
    -- ,
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Nessie, ja tez za Leonardem jestem :)
    Justa, a ja bym wybrala czerwony, pasuje tez do chlopca - bo wydaje mi sie, ze w tym drugim kolorze, kolor wstawki bedzie latem muszki przyciagal.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ja tam fotkę wrzuciłam - nie wiem czemu jej nie widać...może teraz My Tummy

zmieniłam - powinna się wyświetlić strona główna i tak są w ciąża, ubrania ciążowe, na ramiączkach - zresztą z długim rękawem też są fajne

A jak znowu wyskoczy błąd to adres www.mytummy.pl - z tym, że dziś mają chyba jakieś przeciążenie w sieci bo byli w DD TVN :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    ni fotka ni link :D ... nic nie dziala :))))))
    --
  2.  permalink
    Hej laseczki

Wszystkie prawie narzekają, że coś je boli to ja też. Dzisiaj podczas chodzenia lewy pośladek napierdziela i od wczoraj w dolnej części miednicy czuję jakby nacisk, ale to nie spojenie. Nie wiem czy to normalne i czy nie za wsześnie, że może sie mały już tam w dół układa. Miałyscie tak samo ok. 30 tyg??
    USG we wtorek to sie dowiem, jak maluszek leży :bigsmile:

justa 55 tez dla mnie fajniejszy i taki uniwersalny. Jednak słyszałam gdzieś, że te barwy groszkowe i żółte podobno strasznie muszki latem przyciągają. Mi sie w ogóle ciemne kolory podobają, dlatego sama grafitowy wybrałam z jakimiś barwnymi lamówkami tylko :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    _kasiek_: A jak znowu wyskoczy błąd to adres www.mytummy.pl - z tym, że dziś mają chyba jakieś przeciążenie w sieci bo byli w DD TVN
    ooo też widziałam w DD bardzo fajne koszulki :)

ooo tych podpaskach poporodowych to lepiej nie wspominajcie... :confused: na samą myśl, jakoś mnie odrzuca... a tu jeszcze będzie lipiec i oby nie upały... :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Vausti mnie w aptece zaproponowali 15sztuk za 12euro!!!!!
    Zglupieli!
    Wzielam 18sztuk za 4euro! Dlugie na pol metra ale bez skrzydelek ... nie wiem czy dobrze zrobilam :D
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    nessie: mnie w aptece zaproponowali 15sztuk za 12euro!!!!!
    :shocked::shocked::shocked: a co one w sobie miały? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Te nasze nie mają skrzydełek...przynajmniej nie spotkałam się jeszcze, żeby były skrzydełka w tych p/porodowych

Treść doklejona: 11.04.12 11:55
    nessie: Vausti mnie w aptece zaproponowali 15sztuk za 12euro!!!!!

Jeśli za taką cenę zagwarantują mi,że ich nie czuć - weeeezme :D
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Vsti: a co one w sobie miały?

chyba jakies extra wchlonne i cienkie... aptekarka stwierdzila, ze to nowosc!
    Podziekuje za taka nowosc :D Wole sie pomeczyc przez te pare "chwil" :D
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    nessie: Dlugie na pol metra ale bez skrzydelek ... nie wiem czy dobrze zrobilam :D

ja bym poporodowych bez skrzydełek nie brała bo będą wylatywać i się okropnie przesuwać, takie mam wrażenie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    magku: Te nasze nie mają skrzydełek...przynajmniej nie spotkałam się jeszcze, żeby były skrzydełka w tych p/porodowych

aaa to ja nie wiedzialam... a na boki nie bedzie sie przelewac?? ;D

magku o zapachach nic nie wspominali :D
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    sysiajaw: ja bym poporodowych bez skrzydełek nie brała bo będą wylatywać i się okropnie przesuwać, takie mam wrażenie

ale ja się jeszcze nie spotkałam z poporodowymi ZE skrzydełkami :wink:

nessie je i tak trzeba często zmieniać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mnie najbardziej przeraża te uczucie, że coś tam leci...:confused: i za pewne przyjemnego zapachu też nie ma :confused: Cóż, jakoś się przetrwa te 2-3 pierwsze tygodnie...
    Chyba dobre są te majtki siatkowe, co by się nie przesuwały :P
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    One są tak wielkie, że się nie przesuwają...przynajmniej tak słyszałam, bo ja jeszcze nie miałam 'przyjemności' ich nosić :D
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    _kasiek_ serio????? :shocked:
    tak powaznie to wlasnie sie zdziwilam, ze sa bez skrzydelek... wsumie nie zamierzam sie gimnastykowac ale np spiac ( jesli mi to bedzie dane) jakos mam wrazenie, ze bede wszytko kolorowac na czerwono...

magku ja wlasnie kupialm i otworzylam paczke zeby poogladac :D wcale mi sie wielkie nie wydaja ... moze dlugie i grube (alweys to to nie jest) ale sa waskie jak na moje oko :D
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Vsti: Mnie najbardziej przeraża te uczucie, że coś tam leci...:confused: i za pewne przyjemnego zapachu też nie ma :confused: Cóż, jakoś się przetrwa te 2-3 pierwsze tygodnie...

Ja dlatego boję się pobytu w szpitalu...w domu jak coś poplamię - to zawsze w domu, w szpitalu będę już się krępowała... w dodatku obawiam się wizyt lekarzy - jak mi krew leci... Taki dyskomfort... :confused:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.