Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsysiajaw
    • CommentTimeApr 11th 2012
     permalink
    Sayuri78: że jedyną rzeczą która mogłaby wskazywać na to, że coś mogłoby być nie w porządku to właśnie mała jego ruchliwość w trakcie ciąży.

Nie słuchaj takich zawistnych ludzi! Nie rozumiem takich ludzi! Przecież kobieta która była w ciąży powinna wiedzieć co czuje inna, zwłaszcza jak ją się tak nastraszy. Wiem łatwo powiedzieć ale to większość z nas teraz powinna się zastanawiać czy jak moje dziecko się mało rusza to teraz urodzi się z ZD.... ale się wkurzyłam też, tacy ludzie są nic nie warci!
    --
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeApr 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Sayuri78: Moje dziecko na pewno nie rusza się 10 razy w ciągu 2 godzin!!

moj to chyba mial jeszcze ciche dni.... tak jak teorka pisala wyrobil sie po 30tc!
    Takze nie ma sie co przejmowac na zapas!

Ale sie u nas rozlalo:shocked::shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    poza tym trochę dziwne jest to, że

Sayuri78: przezierność karkowa w normie, kość nosowa w normie, test pappa w normie

a dziecko ma ZD..
    przecież tą chorobę się dość łatwo wykrywa...
    no chyba, że badania źle zrobione....
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    To moja może za dużo się rusza? bo 10 ruchów na 5 minut :)

Skądś znam takie głupie teorie i już nie jedną słyszałam pod swoim adresem... Nie wiem, co takimi ludźmi kieruje...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    sliwson trzymam kciuki by było ok
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    TEORKA: ale ja się nie przejmowałam bo mam fajnego gina, który liczyć mi zabronił i kazał tylko kontrolować czy się porusza w ogóle
    nieważne ile razy

Też bym tak chciała... Moja lekarka nic na ten temat nie mówi...

Dziękuję Kochane. Pocieszyłyście mnie. Postaram się nie przejmować, idę na spacer i się zdystansuję, chociaż zagotowałam, nie powiem...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Sayuri78: Moja lekarka nic na ten temat nie mówi...

a może zapytaj ? :wink:
    ja zapytalam i od razu gin na mnie huknął, żebym przestała liczyć bo mój brzuch to nie liczydło a dziecko to nie robot, żeby się miało ruszać tyle, ile napisali w książkach :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    Sayuri78: Moje dziecko na pewno nie rusza się 10 razy w ciągu 2 godzin!!

a gdzie jest napisane, że dziecko ma się ruszać 10 razy w ciągu 2 godzin !!!! to jakieś bzdury.....zresztą pod koniec ciąży też nie będzie się tak ruszać bo ma mało miejsca....
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Sayuri78: Też bym tak chciała... Moja lekarka nic na ten temat nie mówi...

Mój lekarz też nie każe liczyć mi ruchów - zawsze pyta czy czuję ruchy...jak go zapytałam o to czy jest konieczność liczenia - powiedział mi, że nie...dla niego najważniejsze jest to, że czuje..
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Sliwson będzie dobrze!! Moja siostra miała podobną sytuację. Wszystko się unormowało a potem dostała hemoroidów i krwawiła do końca ciąży. Przy czym pierwotne krwawienie z tym od homoroidów nie było powiązane. Lekarz powiedział, że tak się zdarza i że to jeden z uroków ciąży... W żaden sposób nie zagraża dziecku.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    magku: Mój lekarz też nie każe liczyć mi ruchów - zawsze pyta czy czuję ruchy...jak go zapytałam o to czy jest konieczność liczenia - powiedział mi, że nie...dla niego najważniejsze jest to, że czuje..
    Mam dokładnie tak samo z moim...
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Dziewczyny UWIELBIAM WAS :bigsmile:!!!

Teorka teraz to już "huknęłam' sama na siebie, zanim zapytam poproszę męża aby też na mnie huknął heheheh ! Oj dobrze czasem się tu wygadać!

Wybywam na spacerek. Buziole!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Sayuri78: Teorka teraz to już "huknęłam' sama na siebie, zanim zapytam poproszę męża aby też na mnie huknął heheheh !

:clap::clap::clap::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie o kwas foliowy, kiedy przestałyście go brać? Bo ja miałam zalecenie do tej wizyty jeszcze brać, wizyta odbyła się tydzień temu a ja zapomniałam się zapytać czy odstawić czy brać dalej czy zupełnie inne jakieś witaminy. I teraz jestem w kropce czy można go brać dalej czy lepiej już przestać?
    --
  1.  permalink
    Moja szwagierka brala kwas foliowy do konca ciazy, ja teraz tez mam w witaminkach kwas tylko dawke mniejsza. Raczej nic sie nie stanie jak go dalej bedziesz brala, ale jesli masz inne witaminy, ktore zawieraja kwas foliowy to nie ma potrzeby go suplementowac :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ja kwas foliowy biorę, co jakiś czas, jak mi się przypomni, poza tym żadnych innych witamin gin. mi nie zalecił...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja biore cały czas femibion natal 2 i tam jest kwas foliowy, gin uwaza ze witaminy mam nadal brac
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Nie biorę żadnych innych witamin :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja femibion 2 biore od 12tc
    --
  2.  permalink
    Kakai: ja biore cały czas femibion natal 2 i tam jest kwas foliowy, gin uwaza ze witaminy mam nadal brac

tez to biore :) to nawet podczas karmienia cycuchami mozesz brac :P
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kuleczka_69: tez to biore :) to nawet podczas karmienia cycuchami mozesz brac :P--

to gites:bigsmile: gin mowil ze sa 2 szkoly co do brania witamin w ciazy zaawansowanej, on jednak proponuje branie, ze wzgledu na to ze okolo 30 tc moze spadac hemoglobina
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ja kwas foliowy brałam do ok 18tc a potem już Prenatal complex.
    Dzieki Dziewczyny za opinie na temat wózka:hugging: w sklepie dostepny jest jen w odcieniach zieleni, natomiast właśnie na temat tego czerwonego sprzedawca mówił że może byc on w bardzo jaskrawym kolorze czerwonym bo właśnie tak mu sie zdarzyło a ja lubie czerwien ale taką bardziej wpadająca w bordo i taką bym chciała.Musze sie ostatecznie skonsultowc z mężem i wybrac w tym tygodniu do sklepu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny moje roslinku zaczynaja wyroastac, pojawiły sie pierwsze sielone kreseczki, szcczypiorek, koperek i bazylia chyba:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    A co do ruchów to moja ginka też pyta czy czuje ruchy nic o liczeniu nie wspomina, poza tym moja Mała nie ma jakichs konkretnych godzin w których rusza sie bardziej czy mniej wiec. a przede wszystkim czasem ma dzień lenia i mało co daje znać o sobie a czasem wariuje cały dzień i jeszcze w nocy wiec i mysle że tak u wiekszości jest więc to liczenie chyba nie jest miarodajne i jedynie skutkowac mogłoby tym że człowiek bedzie sie zamartwiał że ruszyło sie 9 razy a nie 10....!!!
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ja jutro się przekonam, jak tam moja hemoglobina ;p

Boję się cokolwiek zjeść na obiad, żeby zgaga mnie znów nie dopadła ;/
    --
  3.  permalink
    sliwson na ktora masz wizyte??? bedziemy trzymac kciukasy...wszystkie 4 :)

co do podpasek to ja po pierwszym porodzie baaaardzo cenilam sobie (chyba pierwszy raz w zyciu) te grubosci ksiazki :) czulam sie o wiele bardziej komfortowo w szczegolnosci kiedy siadalam...

witamin nie biore...polozna powiedziala ze mam zaczekac na badanie krwi w skonczonym 28 tc...powiedziala tez, ze jak chce to brac moge ale nie jest to na razie konieczne...
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai: penny moje roslinku zaczynaja wyroastac, pojawiły sie pierwsze sielone kreseczki, szcczypiorek, koperek i bazylia chyba

Mi najlepiej rośnie ogórecznik i kolendra, reszta w miarę ok, tylko jakieś liche się wydają być w porównaniu do tamtych :wink: Ogórecznik ma już normalne liście i łodygę :shocked:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: Mi najlepiej rośnie ogórecznik i kolendra, reszta w miarę ok, tylko jakieś liche się wydają być w porównaniu do tamtych Ogórecznik ma już normalne liście i łodygę

wow, to u mnie to dopiero takie zielonki na 1cm:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Hej dziewczyny! Co do połogu - to ja zakupiłam majtki siateczkowe i 2 paczki zwykłych podpasek ze skrzydełkami na noc o większej chłonności, mam też podkłady takie na łóżko, w szpitalu dają te wielkie podpaski ( miałam przyjemność używania ich w 7 tc jak byłam na patologii) mam nadzieję, że wystarczy?! :shocked:
    W ogóle to jak tu rozkoszować się macierzyństwem skoro - jest się po porodzie obolałym, ciągle się krwawi, mleko z cycków leci albo nie, boli cię kroczę albo rana po cc, masz huśtawkę nastrojów, zwala się rodzina żeby zobaczyć twojego potomka i jesteś niedospana? Do tego wszystkiego próbujesz być najlepszą matką na świecie i i odgadnąć wszystkie potrzeby swojego maluszka? Będzie hardcore, nie ma co
    -- [url
  4.  permalink
    Bedzie, bedzie, ale damy rade :)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    To i ja się dołączę do dyskusji , po pierwsze bardzo zazdroszczę Wam że wieci podkładach podpaskach po porodowych. Uprzedzę pytanie nie rodziłam w latach 90, tylko w 2008, ale tak - nie wiedziałam(nie miałam kol. brzuchatek ) o istnieniach forum jedyne źródło wiedzy to internet wtedy zapisana byłam na str pampersa i wiedziałam jak fasolka rośnie i tyle, o podkładach dowiedziałam się 10 min. przed porodem M. musiał lecieć do przyszpitalnej apteki .Potem była jazda miałam CC nie chciało nic lecieć do 10 godz. po porodzie i gdyby nie ordynator który tak nacisną ranę,macice , to w ciągu godziny 3 razy mnie ponoć przebierali (ponoć bo byłam na znieczulających i kompletnie nie pamiętam pierwszej doby) potem była nauka wstawania chodzenia tyle co Pani sale umyły mnie ppielęgniarki pod rece i poszło ....

Tyle ja pamiętam z moich połogowych przeżyć a podkładów i na łóżko i miedzy nogi 2 tyg. używałam.

Mam nadzieje ze tym razem lepiej wszystko zniosę i poród i to co działo się zemna po i nie narobie sobie takiego obciachu jak pare lat wstecz, jedno dobre mam już tą wiedzę której kompletnie mi brakowało w pierwszej ciąży , od choćby co to jest "Beta"
    :shamed::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Mimo tego co nas czeka - nie mogę sie doczekać już mojego synka- chciałabym go już tulić i całować :bigsmile:
    -- [url
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    karinazosia: karinazosia

będzie będzie , ja jeszcze od 2 dnia przez pare godzin dziennie płakałam o byle co sama nie pamiętam o co, a nie przepraszam raz płakałam bo była 23 a moja Mamusia musiała iść do domu :bigsmile: masakra :shamed:

Treść doklejona: 11.04.12 14:01
    Kakai: wow, to u mnie to dopiero takie zielonki na 1cm
    a ja zasadziłam jakieś 4 tyg. temu ani cm sie nie pokazały, bazylia,pietruszka, pelargonie nic truskawki w sadzonkach poszły , może coś źle zrobiła, wiem że teraz muszą miec wode i słoneczko i tego i tego pod dostatkiem - i nic.....:confused:

Treść doklejona: 11.04.12 14:02
    karinazosia: Mimo tego co nas czeka - nie mogę sie doczekać już mojego synka- chciałabym go już tulić i całować

I to najlepsze podsumowanie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Patka wizytę mam na 14.30. Siedzę w poczekalni i czytam Was dla ukojenia nerwów...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ŚLIWSON trzymam kciuki !!!!!!
    --
  5.  permalink
    Sliwson kciuki mocno zacisniete!!!! ja juz odliczam godziny, minuty, sekundy do tej 18 :D umilając sobie czas pisaniem pracy inzynierskiej :P
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    edzia503: To i ja się dołączę do dyskusji , po pierwsze bardzo zazdroszczę Wam że wieci podkładach podpaskach po porodowych. Uprzedzę pytanie nie rodziłam w latach 90, tylko w 2008,

ja rodziłam w 2009 ale jakoś tak byłam uświadomiona - raz, że już na 28dni byłam już wtedy ponad rok, a dwa - chodziłam do szkoły rodzenia

karinazosia: Co do połogu - to ja zakupiłam majtki siateczkowe i 2 paczki zwykłych podpasek ze skrzydełkami na noc o większej chłonności

na pewno jedne majtki siateczkowe to za mało !!!!! zdecydowanie !!!! i dwie paczki zwykłych podpasek ze skrzydełkami też - zużyjesz je zanim wyjdziesz ze szpitala albo zaraz po wyjściu....one mimo wszystko nie są tak chłonne jak te poporodowe, no i są zdecydowanie mniejsze. Ja w sumie to zużyłam chyba ze 3 lub 4 paczki tych poporodowych a potem jeszcze ze dwie paczki już takich normalnych ze skrzydełkami

Treść doklejona: 11.04.12 14:46
    kuleczka_69: umilając sobie czas pisaniem pracy inzynierskiej :P

a co studiujesz ?? z czego ta praca ??
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Kupiłam 10 majtek, no ale skoro mówisz że podpasek braknie to jeszcze dokupie
    -- [url
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    Kasia, praca z logistyki :P nie pisze jej dla mnie :P ja juz swoja edukacje zakonczylam w 2011 roku :P
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    kuleczka_69: Kasia, praca z logistyki :P nie pisze jej dla mnie :P ja juz swoja edukacje zakonczylam w 2011 roku :P

aha :bigsmile:

karinazosia: Kupiłam 10 majtek, no ale skoro mówisz że podpasek braknie to jeszcze dokupie

aha - 10szt - bo napisałaś jakoś tak, że zrozumiałam, że kupiłaś jedne....a co do ilości podpasek to może niech się jeszcze inne dziewczyny wypowiedzą. Ja sobie kupiłam też na początku dwie paczki i potem mąż musiał za tym latać i wcale zachwycony tym nie był a ja się bałam, że kupi coś źle
    --
  6.  permalink
    Wiesz, siedze juz 2 miechy na L4, nudzilo mi sie to zaproponowałam kumplowi męża, że mu naskrobie na czerwiec. Przynajmniej się tak nie zamulam w domku :P
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    _kasiek_: ja rodziłam w 2009 ale jakoś tak byłam uświadomiona - raz, że już na 28dni byłam już wtedy ponad rok, a dwa - chodziłam do szkoły rodzenia

ja też tylko na 2 ostatnie zajęcia pielęgnacja malucha:neutral: nie ma co się tłumaczyc czarna masa byłam i tyle, fajnie że teraz mam was :wink: i też przyszłe i obecne Mamusie bliźniąt, i jestem spokojniejsza :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    a ja chyba osobiscie moglam sie zapytac Sliwson jak poszla wizyta, ale cykor jestem... Chyba sie na korytarzu spotkalysmy:) ale glwowy nie dam sobie ucicac;P
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    kuleczka_69: Wiesz, siedze juz 2 miechy na L4, nudzilo mi sie to zaproponowałam kumplowi męża, że mu naskrobie na czerwiec. Przynajmniej się tak nie zamulam w domku :P

Bardzo dobry pomysł a jaki kolega będzie wdzięczny a Tobie czas szybciej będzie mijał
    --
  7.  permalink
    haha flavia dobre...ale ja taka sama...:) ostatnio wlasnie w podobny sposob sobie obciachu narobilam...bylam w collegu w ciagu dnia (normalnie ucze sie wieczorowo) jakies sprawy papierkowe zalatwiac...nagle patrze siedzi znajoma, ktorej dobre kilka lat nie widzialam....no to dawaj sie witam...Hello Linda...babka na mnie patrzy mega zdziwiona...wypalajac tylko z usmiechem ze ona sie Linda nie nazywa...myslalam ze pod ziemie sie zapadne a uciec nie moglam bo sprawa byla pilna....
    --
  8.  permalink
    flavia: a ja chyba osobiscie moglam sie zapytac Sliwson jak poszla wizyta, ale cykor jestem... Chyba sie na korytarzu spotkalysmy:) ale glwowy nie dam sobie ucicac;P

Z partyzanta trzeba bylo sie spytac :P
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    wiecie może to za wcześnie ale zaczęłam spoglądać na wózki bliźniacze jakaś masakra z wyborem nawet pojedynczego nigdy nie znajdzie się idealnego a podwójny.
    tu ceny w Nl przybliżone jak w Pl : nap. 2000 nie zł tylko 2000 euro :bigsmile: wiec chyba zamówimy na necie i rodzice dostarczą,może uda się pojechać na 4D z nagraniem płyty (bo tu od 200e -cena) wiec może i wtedy rzucę na coś okiem
    --
  9.  permalink
    edzia nie wiem jak w NL ale wydaje mi sie ze w UK w wozkach blizniaczych akurat zdecydowanie wiekszy wybor niz w PL...
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    psycho_patka: haha flavia dobre...ale ja taka sama...:) ostatnio wlasnie w podobny sposob sobie obciachu narobilam...bylam w collegu w ciagu dnia (normalnie ucze sie wieczorowo) jakies sprawy papierkowe zalatwiac...nagle patrze siedzi znajoma, ktorej dobre kilka lat nie widzialam....no to dawaj sie witam...Hello Linda...babka na mnie patrzy mega zdziwiona...wypalajac tylko z usmiechem ze ona sie Linda nie nazywa...myslalam ze pod ziemie sie zapadne a uciec nie moglam bo sprawa byla pilna....

:rolling::rolling::rolling:

Treść doklejona: 11.04.12 15:26
    psycho_patka: edzia nie wiem jak w NL ale wydaje mi sie ze w UK w wozkach blizniaczych akurat zdecydowanie wiekszy wybor niz w PL...

serio ???:shocked: to by było coś mam ciocie i pare kol. wiec to by było dobre rozwiązanie . Dziękuje
    --
  10.  permalink
    edzia zeby bylo smieszniej owa LInda nie Linda byla w towarzystwie kolezanki...pewnie mialy pozniej o czym gadac i z kogo sie nabijac ale co tam...:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.