Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
edzia zeby bylo smieszniej owa LInda nie Linda byla w towarzystwie kolezanki...pewnie mialy pozniej o czym gadac i z kogo sie nabijac ale co tam...:)
Jestem po wizycie. Zbadała mnie no i niestety miałam rację, że coś się dzieje...Wczoraj na usg szyjka miała 3cm a dziś w badaniu wyszło tylko 2cm i miękka. Na razie mam nie panikować, brać scopolan, nospę, magnez. Nakaz leżenia. Jakby krwawienie się powtórzyło to biegiem na IP. Mam skierowanie do szpitala. Powiedziała, że jak szyjka się skróci do 1,5cm to mnie położą na patologii:-///Mam nadzieję, że szyjka się jednak wydłuży albo chociaż przestanie skracać...
jejku, a co może byc tego przyczyną? oczywiście trzymam kciuki żeby sie wydłużyła
Bezpośrednią przyczyną są te twardnienia brzucha ale dlaczego macica się tak stawia, to ja nie wiem... ;-(Lekarka pobrała wymaz na posiew, mam też słabe wyniki moczu (sporo bakterii i leukocytów) ale nie wiem czy to mogło spowodować skracanie się szyjki...Ja generalnie naprawdę nie wiem co się dzieje ;-((( W pierwszej ciąży szyjka trzymała pięknie (zawsze koło 4 cm) do końca ciąży...
Nie licz na to :) Raczej pozostaje Ci internet, bo w sklepach mają max. 1-2 wózki i zazwyczaj jest to ABC Zoom, albo city select, a inne trudno zobaczyć. Polecam sklep bliźniakowy w ursusie, tam mają chyba z 5 wózków do obejrzenia :) może uda się pojechać na 4D z nagraniem płyty (bo tu od 200e -cena) wiec może i wtedy rzucę na coś okiem
Sliwson - a kiedy kolejna wizyta?
sliwson takze kciuki trzymamy nadal i nie puscimy dopoki szyjka przestanie wariowac...:) trzeba byc dobrej mysli...a masz kogos do pomocy przy Tymku??
Sliwson, leż i odpoczywaj ile wlezie, szczególnie, że rodzina może ci pomóc przy Tymku. A tak nawiasem mówiąc to zauważyłam, że większość dziewczyn ze skracającą się szyjką potem nie może doprosić sie maleństwa żeby już wyszło. Tak więc będzie dobrze!
sliwson bardzo mozliwe ze jakas infekcja tak Franka goni...
a ja chyba osobiscie moglam sie zapytac Sliwson jak poszla wizyta, ale cykor jestem... Chyba sie na korytarzu spotkalysmy:) ale glwowy nie dam sobie ucicac;P
Ale skoro już się odezwałam to się pochwalę że będzie kolejna lipcowa dziewczynka