Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeApr 11th 2012
     permalink
    Vsti: Kakai nie dziękuję, co by nie zapeszyć, mam nadzieję, że to przeżyję :)))

pewnie ze taK:0 bierzesz cytryne?:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    I oczywście gratuluję mamusiom dziewczynek :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kurde dzis mnie kila razu zakłuło w macicy, wciaz wtym samym miejscy, nie chce schizowac ale..chyba zaczynam:confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    kuleczka super !!!!!!! gratuluje - pamiętam swoją radość (i troszkę zdziwienie) jak się dowiedziałam, że będziemy mieć Iwonkę

silwson 3mam kciuki !!!!!!! musi się wszystko ułożyć

Ja jutro rano też mam wizytę, ale USG dopiero 24 kwietnia
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
    • CommentTimeApr 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Kakai: pewnie ze taK:0 bierzesz cytryne?

Mam akurat komfortową sytuację i badanie to będę miała robione w domku, więc na pewno cytryna pójdzie w ruch :D

Może jestem, jakaś ograniczona, ale ja nie mam pojęcia, jak rozpoznać to twardnienie brzucha, to jakoś boli?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: Mam akurat komfortową sytuację i badanie to będę miała robione w domku, więc na pewno cytryna pójdzie w ruch :D

heh no to rewelka:bigsmile:

Treść doklejona: 11.04.12 19:26
    Vsti: Może jestem, jakaś ograniczona, ale ja nie mam pojęcia, jak rozpoznać to twardnienie brzucha, to jakoś boli?

ja miałam to kilka razy, to takie napięcie brzucha, nieprzyjemne i gdy dotkniesz brzuch jest twardy
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Może jestem, jakaś ograniczona, ale ja nie mam pojęcia, jak rozpoznać to twardnienie brzucha, to jakoś boli?
    --

u mnie to "czuć" jakby mięsień wybrzuszyło i utrudniony oddech , dlatego wydaje mi się ze to jakiś skurcz.
    --
  1.  permalink
    Wszyscy sie ciesza :D mielismy nikomu nie mowic kto bedzie, no ale.... :P nie mogl oxenic tylko jamowosci serduszka, bo byla utrudniona, ale mowil, ze akcja jest miarowa i prawidlowa wiec i moze w jamach nic sie nie bedzie dzialo:) wizyte teraz mam 24 kwietnia to ma powtorzyc :) i mam nadzieje, ze ta kreseczka juz zostanie do konca i siurdak sie nie zrobi :P
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Miałam może z 3 razy taką sytuację, że podczas spaceru zabolało mnie podbrzusze i miałam takie uczucie ciężkości, możliwe, że to było to... Ale na pewno za tydzień skonsultuję z gin. mój ból przy wstawaniu z lewej strony...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: Miałam może z 3 razy taką sytuację, że podczas spaceru zabolało mnie podbrzusze i miałam takie uczucie ciężkości, możliwe, że to było to... Ale na pewno za tydzień skonsultuję z gin. mój ból przy wstawaniu z lewej strony...

a mozesz zrobic dla mnie test? gubys sie polozyla na boku i podniiosla w powietrze nogę tą gdzie cie boli i utrzymywala ja w powietrzu, to odczuwasz ten bol?
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    sliwson trzymaj się dzielnie! i jak tradycja forum nakazuje poblokuj później pierwsze miejsce!

a ja melduje posłusznie, że po odebraniu dzisiejszych wyników jestem gotowa do startu. torba spakowana stoi prawie pod drzwiami, w foteliku mąż ma wszystko spakowane do odbioru córci ze szpitala (w szpitalu w którym chcę rodzić dają wszystko dla dziecka, więc musiałam tylko przyszykować rzewczy na wyjście), nospa odstawiona, wznowiłam aktywność fizyczną- co nie jest łatwe po takim czasie lenistwa i oszczędzania się. łóżeczko gotowe czeka na lokatorkę, która ma wyraźnie mało miejsca w aktualnym lokalu, bo sprawia mi ból każdym swoim ruchem.
    więc ja gotowa- czekam na znak sygnał od Hani, ale póki co cisza...

ooo no właśnie i gratuluje kolejnych dziewczynek- jajniki górą:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kakai: a mozesz zrobic dla mnie test? gubys sie polozyla na boku i podniiosla w powietrze nogę tą gdzie cie boli i utrzymywala ja w powietrzu, to odczuwasz ten bol?

nic, zero bólu...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: nic, zero bólu...

czyli zapewnie boli nas co innego:bigsmile: bo mnie wlasnie w tej pozycji boli najbardziej
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Mnie najbardziej boli, jak wstaje rano z łóżka, lub gdy za długo siedzę i chcę wstać :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    heheh to u mie odwrotnie najbardzie boli, jak długo stoje lub chodze, i zdarzyło sie z enie mogłam do łózka wejść, a rano ni czuej wcale:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Ale babiniec:bigsmile::hugging:. Zazdroszczę, bo dziewczynki są super!!:rainbow:.

Silwson, jestem przekonana ze wszystko sie unormuje. Pewnie synka za często dzwigasz, ale ja moja 3 latkę tez muszę non stop targac, bo ona z tym przytulasnych jest... W niedziele miałam sporo stresu, i miałam bolesne skurcze. Pomogło lezenie i letni prysznic. Oszczędzają sie!! Masz super męża, skoro tak sie zaangażował:bigsmile:.
    --
  2.  permalink
    Dziewczyny, a powiedzcie mi, czy samemu jakos na podstawie dlugosci kosci udowej idzie obliczyc dlugosc dzieciaczka? bo ja na opisie mam wage, wszystkie wymiary oprocz dlugosci dzidziusia.
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    a masz kuleczko inne wymiary - tzn główka, obwód brzuszka ?? bo ja gdzieś w necie widziałam taki "kalkulator"
    Ale to jest bardzo szacunkowe bo na tym etapie lekarz już nie mierzy długości dziecka jako całości, bo zwyczajnie jest już za duże
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    kuleczka_69: Dziewczyny, a powiedzcie mi, czy samemu jakos na podstawie dlugosci kosci udowej idzie obliczyc dlugosc dzieciaczka? bo ja na opisie mam wage, wszystkie wymiary oprocz dlugosci dzidziusia.
    w tym tygodniu ciężko chyba już określić długość dzieciaczka... a po kości udowej nie za bardzo idzie określić długość, bo to różnie bywa jedno dziecko będzie miało dłuższe nózki, inne krótsze...
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    sliwson: O kurcze:D
    LIM Jana Pawła? Siedziałaś przed gabinetem położnych? :)

tak tak, to byłam ja:tongue:
    śmiesznie jaki ten świat jest mały:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    kurcze co Wy z tymi szyjkami macie, ze tak się skracają ? :sad:

ŚLIWSON dobrze będzie, na pewno leki i zwolnienie tempa pomogą :wink:

gratuluję córeczek wszystkim, które się dzisiaj dowiedziały :wink:

FLAVIA, ale że nie podeszłaś ? :tongue::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    a skojarzyłam po stroju ( wczorajsze fotki z brzuszków) :tongue:

Treść doklejona: 11.04.12 20:29
    TEORKA: FLAVIA, ale że nie podeszłaś ? :tongue::tongue:

za duży brzuch mam, żeby ludzi ganiać:P
    korciło mnie, ale bałam się "przypału" :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    Vsti: jedno dziecko będzie miało dłuższe nózki, inne krótsze...

A propos nóżek, u nas młody miał w 18tc kość udową "młodszą" od reszty o 1,5 tyg. Jakoś się nie martwiłam tym, bo i ja i mąż za wysocy nie jesteśmy ( ja mam 160cm w dowodzie i chyba tylko tam), ale jakiś tam lekarz zwrócił mi uwagę, że za krótka. Potem okazało się, że nadrobiła i jest ok.

Właśnie zapisałam się do szkoły rodzenia:bigsmile: I chyba, po jednej tylko rozmowie telefonicznej, wybrałam położną:smile:.
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    a ja właśnie zauważyłam nowe 4 czerwone krechy odchodzące od powyrostkowej blizny... na koniec poorało mi brzucho:cool: standard!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ej no czy kogos klulo podbrzusze wciazy???
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Kuleczko i Ul ciu Gratuluję córeczek !!!!!!!!!:clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Właśnie mnie mój m. rozwalił :D Pyta się: - a co nam jeszcze brakuje dla Małej, odpowiedziałam mu, a on na to - ale jeszcze jedna rzecz, najważniejsza, no to ja się pytam jaka, a on:- no ta taka karuzela do łóżeczka :shocked: Ja mu tu o kocykach, pieluszkach, kosmetyka... a ten mi tu z "najważniejszą" karuzelą wyjeżdża :D:D:D:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja juz mam karuzele:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Vsti - przeciez to Chłop - a oni tylko o zabawkach :wink: na razie karuzela, a co będzie potem? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    I tak stwierdził, że dla dziewczynek nie ma takich fajnych zabawek, a tym bardziej gier komputerowych :D Chyba bardziej bałabym się, jakby był syn, bo wtedy kolejki, samochody na ster itp... :P
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    zjadłam pomarańczko jakieś 10min temu i mój Malec zafundował mi parę słodkich kopniaczków :))) cudownie... :) ale jest też i druga strona medalu - czuję zgagę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    To jeszcze i mi dopiszcie drugą dziewczynkę - pokazała się nam na usg w piątek, ale chyba jakoś umknęło:) Będzie Pati i Amelka:)
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Vsti
    dziewczynki są różne .. moja uwielbia pikę nożną , gry "chłopięce" i jeżdzić z tatą na motorze :wink:
    Jak była mała to jeszcze samochody i samoloty zdalnie sterowane : P
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Kakai: ej no czy kogos klulo podbrzusze wciazy???

aż sprawdziłam w karcie ciąży- w 22tc Ginka przepisała mi nospe bo mnie pobolewało, po prostu macica się 'rozciągała'
    potem w 34tc przez 3 dni mnie bolało non stop i po tych 3 dniach nospa pomogła, byłam na IP zeby sprawdzić czy nie ma rozwarcia etc i było ok... taki nasz urok:)
    ale wiadomo zawsze lepiej sie z lekarzem skonsultować :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    doti p zrobione:)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ostatnio była u nas na święta córcia mojego P (ma 11 lat) i w pewnym momencie mało nie umarłyśmy ze smiechu jak sytuacja zaczęła wygladać następująco:
    - Mała, no pograj na xboxie
    - ale teraz chcę poczytać
    - no weź, pograj juz
    - tata, a czy to normalne, że to ty mnie do tego namawiasz?
    tu już wymiekłam i wkroczyłam :devil::rolling:

Tak to własnie z dużymi chłopcami jest :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    flavia: aż sprawdziłam w karcie ciąży- w 22tc Ginka przepisała mi nospe bo mnie pobolewało, po prostu macica się 'rozciągała' potem w 34tc przez 3 dni mnie bolało non stop i po tych 3 dniach nospa pomogła, byłam na IP zeby sprawdzić czy nie ma rozwarcia etc i było ok... taki nasz urok:)ale wiadomo zawsze lepiej sie z lekarzem skonsultować :)

dzieki flavia, za 1,5 tygodnia mam wizyte, jak sie nie nasili czy cos to poczekam do wizyty:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    asia_: Jak była mała to jeszcze samochody i samoloty zdalnie sterowane : P
    dobrze, że tego mój m. nie widzi, bo czasami zacząłby kupować :D
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Flavia ale numer:)
    Tak mi się przez ułamek sekundy wydawało, że się uśmiechnęłaś ale byłam tak zestresowana, że nawet mi do głowy nie przyszło, żeby Ci się przyglądać:) Zapamiętałam tylko seledynowe buty:D
    Do kogo chodzisz w LIMie?

Dziewczyny gratuluję nowych dziewczynek:))) Fajnie, babiniec się robi tylko ja mam takie szczęście do chłopaków:PPP
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    dobrze, że tego mój m. nie widzi, bo czasami zacząłby kupować :D

Samo wyjdzie co małą będzie interesowało :bigsmile: Lalki baby born i takie tam czy samochody .. co nie znaczy że dziewczynka musi być "schłopaczona" . Moja lubi się ubierać jak kobietka ale zainteresowania ma różne . Szkoda że gotować i sprzątać nie cierpi ...
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    sliwson: Fajnie, babiniec się robi tylko ja mam takie szczęście do chłopaków:PPP
    przynajmniej Twoi chłopacy będą mieli w kim wybierać :D
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Vsti: Ul cia Martynka-- ja tak miałam mieć na imię

Bardzo ładne imię :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    sliwson: Flavia ale numer:)
    Tak mi się przez ułamek sekundy wydawało, że się uśmiechnęłaś ale byłam tak zestresowana, że nawet mi do głowy nie przyszło, żeby Ci się przyglądać:) Zapamiętałam tylko seledynowe buty:D
    Do kogo chodzisz w LIMie?

właśnie widziałam, że zestresowana byłaś... dlatego się nie odzywałam
    ale widziałam, że nie jest "najgorzej"

ta moje buty- zamówiłam rok temu na all- zaduże były, jedyne w które mi się teraz stopa mieści:tongue:

kiedyś przez przypadek trafiłam do dr. Katarzyny Szlendak- Sauer
    no i zostałam, przyjmuje na Karowej i dziś mnie za wszelką cene chciała tam właśnie ściągnąć ( a wybraliśmy Madalińskiego dla przypomnienia)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    na pewno ładniejsze niż moje obecne Ul cia :D
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    właśnie opchnełam połowę arbuza i dzieciaczka poruszyłam , wkońcu poczulam kopniaczki :crazy: jeśli kopniaczkami można nazwać puknięcia
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    FLAVIA pokaż seledynowe buty, plissssssss ! :cool:

a tak na marginesie - stwierdzam, że stanowczo muszę ograniczyć bytność w tym temacie bo po ostatnich ryczących dniach mej osobistej córki nie chcę być znowu przyszłą mamusią......może za jakieś 3 lata :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    właśnie widziałam, że zestresowana byłaś... dlatego się nie odzywałam
    ale widziałam, że nie jest "najgorzej"

Poryczałam się dopiero jak wlazłam do auta... Zawsze tak mam, że pewne rzeczy docierają z opóźnieniem... Za to ogarniam się szybko i biorę w garść więc już nie rozpaczam tylko leżę plackiem na kanapie:)

ta moje buty- zamówiłam rok temu na all- zaduże były, jedyne w które mi się teraz stopa mieści:tongue:

Ja przed pierwszym porodem chodziłam w japonkach męża bo tylko w nie mieściły mi się moje stopy ogra:P także chyba nie jest z Tobą najgorzej:)
    W ogóle super wyglądasz na żywo! Ten okrągły brzuszek zapadł mi w pamięć:)

kiedyś przez przypadek trafiłam do dr. Katarzyny Szlendak- Sauer
    no i zostałam, przyjmuje na Karowej i dziś mnie za wszelką cene chciała tam właśnie ściągnąć ( a wybraliśmy Madalińskiego dla przypomnienia)

Widziałam ją dziś jak wchodziła do gabinetu. Wygląda bardzo sympatycznie:)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    FLAVIA pokaż seledynowe buty, plissssssss ! :cool:

miałam akurat w nich fote na komputerze- ja chce lato i moja figurę sprzed !

Poryczałam się dopiero jak wlazłam do auta... Zawsze tak mam, że pewne rzeczy docierają z opóźnieniem... Za to ogarniam się szybko i biorę w garść więc już nie rozpaczam tylko leżę plackiem na kanapie:)

nie ma co płakać- teraz już tylko odpoczywać:wink:
    Ja przed pierwszym porodem chodziłam w japonkach męża bo tylko w nie mieściły mi się moje stopy ogra:P także chyba nie jest z Tobą najgorzej:)
    W ogóle super wyglądasz na żywo! Ten okrągły brzuszek zapadł mi w pamięć:)

mi włąsnie Twoja smutna mina nie pasowała na "brzuszkowych fotkach" zawsze taka szczęśliwa... no a moja piłeczka jest śmieszna w rodzinie twierdzą że lekarską piłkę pod ubraniem noszę :devil: już niedługo stanie się "śmiesznym flakiem"
    Widziałam ją dziś jak wchodziła do gabinetu. Wygląda bardzo sympatycznie:)

jest PRZEmiła, delikatna i nie robi problemów ze zwolnieniami/ skierowaniami na badania:smile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 11.04.12 21:51</span>

a tak na marginesie - stwierdzam, że stanowczo muszę ograniczyć bytność w tym temacie bo po ostatnich ryczących dniach mej osobistej córki nie chcę być znowu przyszłą mamusią......może za jakieś 3 lata :devil:
    --

ja jeszcze nie przeżyłam "ryczących dni" to dopiero przede mną, po samej ciązy myślę że zrobię sobie przerwę- tak z 10lat:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Witam się z powrotem po dość no długiej przerwie :bigsmile:
    Niestety nie jestem w stanie nadrobić wszystkich postów więc jestem trochę do tyłu z informacjami ...

A tak z ciekawostek to zmieniłam lekarza -idę prywatnie :bigsmile: Mam nadzieję, że to będzie zmiana na lepsze ...
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink

ja jeszcze nie przeżyłam "ryczących dni" to dopiero przede mną, po samej ciązy myślę że zrobię sobie przerwę- tak z 10lat:devil:

Nie mów hop:)
    Ja po porodzie powiedziałam mężowi "dzieci? nigdy więcej" i zobacz...:)))
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.