Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeApr 11th 2012
     permalink
    FLAVIA o Cież przepraszam ależ z Ciebie laska :wink::wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
    • CommentTimeApr 11th 2012 zmieniony
     permalink
    sliwson: Nie mów hop:)
    Ja po porodzie powiedziałam mężowi "dzieci? nigdy więcej" i zobacz...:)))

moja mama w trakcie porodu się zarzekła i więcej nie miała ( przy rodzeniu mojego brata 5400g):tongue:

ja musze w końcu jakieś studia ogarnąć potem praca wiec tak by wychodziło- 10 lat:P

Treść doklejona: 11.04.12 22:19
    TEORKA: FLAVIA o Cież przepraszam ależ z Ciebie laska :wink::wink::wink::wink::wink:

chciałaś chyba jeszcze dodać "BYŁA":devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink

moja mama w trakcie porodu się zarzekła i więcej nie miała ( przy rodzeniu mojego brata 5400g):tongue:

Jak bym z siebie wypchnęła 5400g żywej wagi to chyba też bym już zrezygnowała...:P
    Mi 3600g wystarczyło jako straszak ale tylko na rok:D

chciałaś chyba jeszcze dodać "BYŁA":devil:

Oj tam, o tam:)
    Przecież Ty nic poza brzuchem teraz nie masz "nadprogramowo" :) 3 miesiące karmienia i będziesz znowu laska:)

Mąż mnie już goni spać więc się słucham grzecznie i idę. Do jutra!
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    sliwson: Jak bym z siebie wypchnęła 5400g żywej wagi to chyba też bym już zrezygnowała...:P
    Mi 3600g wystarczyło jako straszak ale tylko na rok:D

dokładnie! :P
    a przypomnij mi jaki obwód główki miał Twój Tymek, bo pamiętam, że tak na to "klełaś"?!
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    a przypomnij mi jaki obwód główki miał Twój Tymek, bo pamiętam, że tak na to "klełaś"?!

37cm :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    sliwson: Oj tam, o tam:)
    Przecież Ty nic poza brzuchem teraz nie masz "nadprogramowo" :) 3 miesiące karmienia i będziesz znowu laska:)
    --

widziałaś mnie siedzącą wiec tego... 15 kg gdzieś się musiało rozłożyć, przecież w brzuchu tylko 3kg Dieć no plus wody i łożysko :P

Treść doklejona: 11.04.12 22:24
    sliwson: 37cm :devil:

ok:cool: szacun... moja w 36 tyg miała 32cm wg USG
    już się boje:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    flavia: chciałaś chyba jeszcze dodać "BYŁA":devil:

sraty pierdaty
    lepiej wiem, co chciałam :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    TEORKA: sraty pierdaty
    lepiej wiem, co chciałam :devil:

przepraszam:shamed::devil::devil::devil::devil::devil:
    ale but jest dobry :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    widziałaś mnie siedzącą wiec tego... 15 kg gdzieś się musiało rozłożyć, przecież w brzuchu tylko 3kg Dieć no plus wody i łożysko :P

Zostawisz z 10 kg w szpitalu a reszta spadnie w w 3mies. Mówię Ci:)

ok:cool: szacun... moja w 36 tyg miała 32cm wg USG
    już się boje:confused:

No to już dużo większa pewnie nie będzie więc spoko.
    Tzn. U mnie na usg w 37 tyg rozmiar główki wyszedł w normie a potem takie kwiatki...:P

Dobra spadam spać!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    flavia: przepraszam:shamed::devil::devil::devil::devil::devil:

wspaniałomyślnie wybaczam :tongue:

a but wcale nie taki seledynowy
    no albo mam coś na monitorze z kolorami :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    TEORKA: wspaniałomyślnie wybaczam :tongue:

:whorship::whorship::whorship: heheh

TEORKA: a but wcale nie taki seledynowy

bo pastelowy :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    flavia: bo pastelowy :tooth:

o to to to :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    sliwson:
    Zostawisz z 10 kg w szpitalu a reszta spadnie w w 3mies. Mówię Ci:)

tylko ja bym chciała zostawić w szpitalu od razu z 20 kg:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    moje dziecko chyba chce mi pepkiem wyjsc... :)
    --
  1.  permalink
    Vsti: moje dziecko chyba chce mi pepkiem wyjsc... :)

Moje dzisiaj tez pepek mi balamucilo :P
    co do wymiarow jeszcze, tak,mam wszystkie wymiary i znalazlam jakis kalkulator ale on pokazuje normy w tygodniu w ktorym ja jestem a nie wzrost/dlugosc dzieciaczka niestety :(
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Vsti: moje dziecko chyba chce mi pepkiem wyjsc... :)

Moje za to chyba chce mi uszkodzić żebra ... :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    i chyba jestem wyrodna matka, bo nie umiem poznac, gdzie glowa, a gdzie noga, mimo mega wypychania :D
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Vsti: i chyba jestem wyrodna matka, bo nie umiem poznac, gdzie glowa, a gdzie noga, mimo mega wypychania :D

Też nie potrafię więc zazwyczaj po prostu mówię, że to pupa :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    sliwson: 37cm

u nas było 36cm i 3730g w 38tc

aż boję się co będzie teraz:shocked:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witajcie :D troszkę się sie pobujaliśmy po sklepach , i już dotarliśmy.
    Ale lista - same dziewczynki Gratuluje Wam
    Ja bardzo się ucieszyłam jak dowiedziałam się że Fasolkato dziewczynka - już sobie wyobrażałam spineczki , gumeczki, różowe paznokietki i kiecki,dużo sukienek i różowy :]]] do tego właśnie Martynka,świetna babka z tej mojej Martynki,trafione imię.

sliwson: sliwson

Też 3-mam kciuki i mam nadzieję że Synek zrozumie Mamunie , a Tobie plackowanie pomoże tak co najmniej do 38 tyg. a wiadomo już co z serduszkiem ?

dziękuję za poradę pooglądam i pomyśle o Waszych propozycjach :bigsmile:

A Ty czasem szybkie mycie i wyrko, życzę nie schizujących snów, jak najrzadszych wizyt w WC i ogólnie Spokojnej Nocy
    :winkkiss:

Treść doklejona: 11.04.12 23:41
    Nie licz na to :) Raczej pozostaje Ci internet, bo w sklepach mają max. 1-2 wózki i zazwyczaj jest to ABC Zoom, albo city select, a inne trudno zobaczyć. Polecam sklep bliźniakowy w ursusie, tam mają chyba z 5 wózków do obejrzenia :)

Oj .... muszę jednak coś kiedyś w końcu wybrać bo my nie dość że piechury to jeszcze zapaleni rowerzyści ( raczej z braku innych możliwości od ani ja ani M. nie mamy prawa jazdy) kurcze może rzeczywiście wypad do UK 650 km to nie dużo, ciotka mieszkanko ma ogarniemy temat :D albo może w Pl szybciej coś zob.

Treść doklejona: 11.04.12 23:56
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,W-Szczecinie-urodzilo-sie-7-kilogramowe-dziecko,wid,8683631,wiadomosc.html

:shocked::shocked::shocked: a ja myślałam że moja była duża 4580 :shamed: a co ta najważniejsze żeby był zdrowy
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
    • CommentTimeApr 12th 2012
     permalink
    Sliwson, trzymam kciuki, mam nadzieję, że sytuacja zostanie szybko opanowana (u mnie też infekcja "rozwaliła" szyjkę). Wiem, jak dobija leżenie plackiem, ale widzę, że to naprawdę czyni cuda :smile: Chociaż nie powiem, psychika mi ostatnio siadła - wiosna idzie, robi się ciepło, ludzie spacerują, a ja leżę i z każdym dniem czuję się bardziej ociężała i niesprawna :sad: A potem nie będzie wiele czasu na spokojny powrót do formy...
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Paprykowa, znajdź jeszcze jakiś szpital sobie w razie WU, podobno w zdrojach nie przyjmują z małym rozwarciem, musi być akcja rozkręcona na FULL, również odsyłają, bo mają zapchane oddziały, dla dzieci najlepiej wziąć wszystko swoje łącznie z ręczniczkiem, bo oni potem gadają, że mają ograniczoną ilość pampersów itd...

piszę, bo wiem, bo przed porodem leżałam z dziewczyną która poszła tam na wywołanie porodu i wróciła w ten sam dzień do domu, i opowiadała, i stwierdziła że rodzi tam gdzie ja rodziłam

Treść doklejona: 12.04.12 07:58
    edzia503: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,W-Szczecinie-urodzilo-sie-7-kilogramowe-dziecko,wid,8683631,wiadomosc.html

dawno to było 2007r:)
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeApr 12th 2012 zmieniony
     permalink
    a wiadomo już co z serduszkiem ?

W poniedziałek mamy echo serduszka to będzie wiadomo.

Witam się czwartkowo. Dziś od rana zero plamień. Po nospie i scopolanie brzuch aż tak nie twardnieje:) Zaraz przychodzą posiłki do Tymusia (szwagierka)...:) Chyba będzie dobrze:)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    witam w ten pochmurny czwartek :) zaraz zmykam z psiakiem na spacer a później do znajomych na "kawkę" ;) Dzień rozpoczynam miło, więc pomimo braku słonka, uśmiech nie schodzi mi z buziaka ;)
    sliwson, nie chyba tylko na pewno!!! :)
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Katka jak fajnie, że udostępniłaś znowu kartę ciąży, bo ja wcześniej zaglądałam do Ciebie, a potem już nie mogłam :cool:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    :) w zasadzie to nie wiem, dlaczego ją ukryłam... ;) teraz już jest udostępniona i tak zostanie :)))
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    helo:bigsmile:

wyspalam sie:bigsmile: wczoraj od 21 mały tak świrowal, że byłam w 7 niebie. Ale on nie kopal, tylko jkaby coś wypychal mi z boku, chyba pupe:bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    Ja za to nerw juz od rana.Tesciowa i szwagierka pod jednym dachem to poprostu dramat!:confused::angry: Wszystko robia tak zeby tylko na zlosc czlowiekowi zrobic:angry::angry: Tylko wstalam juz wkurzona jestem:confused:ehh brak slow:confused:Mili wszyscy jechac za granice okazuje sie ,ze wszyscy zostaja:angry:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Wypychanie to moja Mała ma opanowane do perfekcji :P Niekiedy mam wrażenie, jakby chciała mi przez brzuch wyskoczyć :D Jeszcze trochę i idę dalej spać, bo padam! :P
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Vsti: Wypychanie to moja Mała ma opanowane do perfekcji :P Niekiedy mam wrażenie, jakby chciała mi przez brzuch wyskoczyć :D

slodko:bigsmile: u mnie dopiero pierwszy raz to czulam, jeszcze tego nie widac ze zewnatrz bardzo
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    witam się i uciekam na wizytę do gina

miłego dnia
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Cześć dziewczyny - mój dzidziuś sprawia, że osiwieję - w święta się wiercił i kręcił jak szalony a od wczoraj leniwiec pospolity, nie pomaga słodkie, leżenie czy ruszanie brzuchem. Czasem łaskawie wypnie pupę na kilka sekund, jak ja mam być spokojna?!
    -- [url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    powodzenia kasiek:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    Witam się i zmykam na wizytę, chociaż aura nie zachęca do wyjścia na zewnątrz...

karinazosia: Cześć dziewczyny - mój dzidziuś sprawia, że osiwieję - w święta się wiercił i kręcił jak szalony a od wczoraj leniwiec pospolity, nie pomaga słodkie, leżenie czy ruszanie brzuchem. Czasem łaskawie wypnie pupę na kilka sekund, jak ja mam być spokojna?!

Mam dokładnie tak samo. Wczoraj wieczorem szał i przemeblowanie w brzuchu a dzisiaj od rana ledwo mnie smyrnie. I to jeszcze przed samą wizytą...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Karinazosia maly po swietach ma mniej miejsca na wiercenie.. pewnie sie obrzarl to teraz odpoczywa :) :fierce:

annie128 na Twoim etapie to nic dziwnego... ja czasami przez caly dzien nie czulam ruchow... :)
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    karinazosia Moja od jakiegos tyg ''spokojniejsza'' potrafi dopiero kolo poludnia dac znak zycia, i to tez z laska... Ale nie stresuje sie, bo to na tym etapie normalne i dobrze jest jak cos raz od swieta 'wypchnie'

a ja witam w 39tc????????!!!!!
    i jeszcze nie rodze:cry:

teraz ide oddac siuski:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    flavia witaj w skonczonym 39tc... bede brac z Ciebie przyklad!!!!!!
    Przeczytaj tresc pod suwaczkiem :)

Wrzucaj zdjecie brzucha! Byc moze ostatnie :)
    --
  3.  permalink
    flavia: a ja witam w 39tc????????!!!!! i jeszcze nie rodze

Eeee tam,ale w kazdej chwili mozesz zaczac rodzic:wink: A skurcze jakies juz masz?Mnie lapaly silniejsze przed tymi porodowymi...
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    witam wszystkie kobietki;) poprosze o skrot tygodniowych wydarzen
    ja wrocilam wczoraj z Jasiem ze szpitala i z tych nerwow wchodze juz w swoje spodnie sprzed ciazy.... i mam dosc szpiatli z takim maluszkiem ale to moj kochany BOHATER:)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    flavia:
    a ja witam w 39tc????????!!!!! i jeszcze nie rodze:cry:

nie znasz dnia ani godziny!!!! :rolling:

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i witam się a u mnie słońce wychodzi :shades:

ewelinda29 Witaj ponownie ale już rozdwojona!! Zdrówka dla maluszka:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    gienia a gdzie rodziłaś?
    ja szykuje się na zdroje, ale właśnie tak wczoraj myślałam żeby spakować awaryjnie torbę dla małej- jakbym trafiła gdzie indziej. No a z tymi rzeczami które niby zapewniają dla dziecka też słyszałam różne historie i z tym odsyłaniem i tłokiem więc wysłałam męża na przeszpiegi. Rozmawiał z pielęgniarkami i koleżanką która niedawno tam rodziła i to wszysko wydaje się mocno przesadzone.
    Mnie tak ciśnie na zdroje bo mam najbliżej- oprócz rodzimego Stargardu. Moje koleżanki chwalą sobie Nasz szpital. Dla mnie jest tylko jedna wada- jak coś się dzieje z Maleństwem to odrazu przewożą je na zdroje, a matka zostaje. Przecież ja bym osiwiała jakby mi dziecko zabrali i jeszcze niepotrzebne ryzyko przewozu...
    Czas pokaże gdzie i kiedy urodzi się Maleństwo...

Treść doklejona: 12.04.12 10:54
    ok doczytałam w Policach- no tam to ja nie dojade ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    sprawdzam czy moj post tez bedzie skakal bo pisze z komorki...mialam na 10:15 ale są. jakies mega opoznienia
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Muszę się pochwalić :bigsmile: właśnie dotarły moje nowe rurki ciążowe, są rewelacyjne, wyglądają jak normalne rurki, i są mega mega wygodne :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mam jedne rurki ciazowe, w które już nie właże, poszlo mi w biodra ostro, wiec teraz jedynie sprawdzaja sie spodnie z bawełna i rozciągliwe:bigsmile:

w domku dresy i legginsy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    ja wiem ze nie znam dnia ani godziny, ale ja chce juz;P
    skurczy zero, null!!! W sumie to sie ciesze, wole zeby mnie wziely od razu pozadne! A nie meczyc sie 3 tyg przed:wink:

jesli to co pisza pod suwaczkiem to prawda- to juz sie boje, bede miala dziecko spiace do poludnia a wieczorem mega ADHD:devil:

a brzuch to juz sie nie miesci w kadrze:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    flavia: ja wiem ze nie znam dnia ani godziny, ale ja chce juz;Pskurczy zero, null!!! W sumie to sie ciesze, wole zeby mnie wziely od razu pozadne! A nie meczyc sie 3 tyg przedjesli to co pisza pod suwaczkiem to prawda- to juz sie boje, bede miala dziecko spiace do poludnia a wieczorem mega ADHDa brzuch to juz sie nie miesci w kadrze

czas na Ciebie, pewnie lada dzień urodzisz :))
    --
  4.  permalink
    Witam się z Wami w rozpoczętym 15tc :)
    jak ja już bym chciała poczuć dzidziusia.... Kiedy to nastąpi najprędzej...?
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    CiastoMiłości ja czuję od 2-3 dni, to też zależy czy to twoja pierwsza czy druga ciąża, też czekałam na to jak na zbawienie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    sysiajaw: Muszę się pochwalić :bigsmile: właśnie dotarły moje nowe rurki ciążowe, są rewelacyjne, wyglądają jak normalne rurki, i są mega mega wygodne :swingin:

Pokaz :D?
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
  5.  permalink
    CiastoMiłości ja czuję od 2-3 dni, to też zależy czy to twoja pierwsza czy druga ciąża, też czekałam na to jak na zbawienie

to moja pierwsza ciąża... jak przykladam ręke ponizej pepka to rozne rzeczy czuje , raz bicie mojego serca , raz burczenie jelit.. doszukuję się w tym jakis ruchów dzidzi ;)
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.