Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorasia_
    • CommentTimeApr 12th 2012
     permalink

CiastoMiłości ja czuję od 2-3 dni, to też zależy czy to twoja pierwsza czy druga ciąża, też czekałam na to jak na zbawienie
    --

Ja też od jakiś 4 dni , a dopiero od 2 codziennie jakieś stukniecia delikatne

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 12.04.12 11:51</span>
    to moja pierwsza ciąża... jak przykladam ręke ponizej pepka to rozne rzeczy czuje , raz bicie mojego serca , raz burczenie jelit.. doszukuję się w tym jakis ruchów dzidzi ;)

poznasz ruchy napewno , sa inne niż ruchy jelit , jeszcze troszkę o będzie stukanie wewnątrz :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Przeżyłam wczorajszy dzień, rano wizyta u lekarki, cukry po posiłkach za wysokie, skierowanie na badanie glukozy dostałam, Pati obróciła się główką do góry- taki psikus przed świętami zrobiła :shocked:, pogrzeb babci nawet nie najgorzej zniosłyśmy.
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Nie wiem jak to robicie ale jak cytuję to wkleja mi się bez loginu , jak mam zaznaczyć zeby było wiadomo kto to pisał ?
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Zaznaczasz na niebiesko myszką tą treść, która chcesz cytyować ;)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    no tak robię i cytuje mi , ale nie ma loginu użytkownika który to pisał , a widzę że jak jest gdzieś cytat to i login jest
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    sms od CHERRY LADY :wink:

Jest OK. Nadal jesteśmy w szpitalu, póki co karmienie MM, od wczoraj mam swój pokarm ale jest go mało. Karmienie wcześniaków moich jest pracochłonne! Gdy już wyjdziemy do domku będzie lżej, a teraz wszystko robię sama tu i jestem zmęczona!

w sumie nie ma się co dziwić bo Olka po cc, więc pewnie jeszcze ją boli a tu się trzeba dwoma maluszkami zajmować :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    wyżej cytowałaś ciasto miłości i Ci wyszło :wink:
    Z drugim cytatem coś się porobiło, ale pierwszy wyszedł ok
    •  
      CommentAuthorasia_
    • CommentTimeApr 12th 2012 zmieniony
     permalink
    pozdrowienia dla Cherry , podziwiam mamy bliźniaków i liczniejszych ciąż mnogich . Wiadomo jak trzeba to kobieta zawsze da radę , ale jest to zajęcie na pełny etat :shades:
    Przy jednym się często nie dosypia...
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Jak już wyjdzie do domku to będzie Jej faktycznie lżej, zawsze ktoś bliski pomoże... :wink: a tymczasem pozdrowienia dla Mamuśki i dwóch Kruszynek :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    pozdrowienia dla Cherry:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no ja szczerze sobie nie wyobrażam mieć w domu dwójeczki i być całymi dniami sama....
    z jednym spoko ale z bliźniakami nie dałabym rady, nie ma takiej opcji :tongue::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    Moje spodenki http://allegro.pl/hit-rurki-ciazowe-super-kroj-tania-wysylka-l-i2202230296.html

dziewczyny o matko ja nie umiem linków wklejać :cry: przepraszam
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Wlasnie odebralam badania...
    Wynik testu Coombs - dodatni
    do tej pory mialam zawsze ujemny... czyli doszlo do konfliktu? dziecko odziedziczy krew po ojcu?
    Powinnam byc teraz inaczej traktowana?
    Jutro mam wizyte ...dzwonic do gina czy poczekac???

Leukocyty 181 (0-40) :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nessie: Leukocyty 181 (0-40) :shocked:

o kurde...
    stan zapalny jakiś ?
    co do Coombsa to ja nie mam pojęcia o co chodzi z tymi konfliktami i jak się postępuje w razie jego wystąpienia...
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    nessie: Wynik testu Coombs - dodatni

Wydaje mi się, że powinnaś dzownić...lepiej to skonsultować...bo Twój organizm wychodzi na to, że wytwarza p/ciała a to może być szkodliwe dla dziecka

Treść doklejona: 12.04.12 12:17
    sysiajaw: dziewczyny o matko ja nie umiem linków wklejać :cry: przepraszam

Poradzilam sobie :wink:
    Faktycznie fajne...a czy ta gumka nie uwiera? Kupiłam jedne takie i ta gumka była nie do wytrzymania, mimo regulacji :confused:
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Ja mam od kilku dni bóle pleców, nisko i obojętnie czy się ruszam czy leżę. Brzuch też mam ostatnio twardy- często i bardzo. Naczytałam się tu tyle o skracaniu szyjki i już ze strachu panikuję. Wizytę u gina mam w poniedziałek o 8.00 (usg połówkowe), ale nie wiem jak doczekam się z tym twardym brzuchem :sad:
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Witamy się w rozpoczętym 29 tc :bigsmile: Ostatni tydzień z 2jką na początku! :crazy:
    Troche nam się pospało :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Nessie pewnie będziesz częściej miała sprawdzane na usg dziecko, w zależności od wyniku - jak dużo masz przeciwciał, będą podejmować czy wcześniej nie zrobić cesarki- lub będziesz musiała powtórzyć badanie czy nie było pomyłki. Miałaś jakieś plamienie z łożyska- bo rzadko w I -szej ciąży wychodzą przeciwciała dodatnie- chyba, że wcześniej miałaś poronienie i nie dostałaś profilaktycznie zastrzyku. Uszy do góry, im później wyjdzie dodatni tym mniejsze ryzyko dla dziecka, bo krótszy okres działania na dziecko.
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    magku: .a czy ta gumka nie uwiera?

No właśnie nie uwiera, ona jest bardzo wysoko są naprawdę wygodne, i są uciągliwe, więc miejsce na szersze bioderka jeszcze jest, nie wiem jak się sprawdzą w 8-9mc, ale ten materiał na brzuszek sporo się uciąga:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    sysiajaw: dziewczyny o matko ja nie umiem linków wklejać :cry:

wpisujesz sobie słowo np SPODNIE, zaznaczasz je myszką po czym naciskasz przycisk LINK [nad tym oknem, w którym piszesz]
    pojawia się takie małe okienko, wklejasz tam linka, dajesz ok i gotowe :smile:
    tylko na dole musisz mieć zaznaczoną kropkę przy HTML :wink:

spodnie fajne
    ale też jestem ciekawa, czy dadzą radę za 14 tygodni na przyklad :smile:

Treść doklejona: 12.04.12 12:28
    nikkitaa: Ostatni tydzień z 2jką na początku! :crazy:

przedostatni po mojemu bo chyba Ci suwak od razu na 30 t.c nie przeskoczy ? :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ale dziś jestem żarta, wciąż mam na coś ochotę:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    TEORKA: przedostatni po mojemu bo chyba Ci suwak od razu na 30 t.c nie przeskoczy ?

Ale na karcie ciąży będe miała już 30 :devil::devil::bigsmile::bigsmile:

Treść doklejona: 12.04.12 12:34
    Kakai: ale dziś jestem żarta, wciąż mam na coś ochotę

A ja wciąż ledwo jem -zupełny brak apetytu ... Wciskam na razie rogaliki z dżemem w siebie z nudów :bigsmile: Ale jak pomyśle o jakimś normalnym śniadaniu, czy obiedzie to mam ochotę zwymiotować :confused::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nikkitaa: Ale na karcie ciąży będe miała już 30 :devil::devil::bigsmile::bigsmile:

ale karta ciąży dodaje 1 tydzień jakby :wink:
    wg mnie za tydzień będziesz miała jeszcze 29-ty tydzień a nie 30-sty
    no ale jak już tu setki razy było pisane - każdy liczy po swojemu hehe
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    No ja licze w ten sposób, że za tydzień będę w skończonym 29 tygodniu ale w rozpoczętym 30tym :bigsmile: I wiem co masz na myśli z tymi tygodniami, ja po prostu lubie być "do przodu" więc liczę rozpoczęte tygodnie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nikkitaa: ja po prostu lubie być "do przodu"

no jak Ci to poprawia humor [chociaż i tak czasu nie przyśpieszysz :wink:] to rozumiem, że dlatego tak liczysz :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    TEORKA dzięki już chyba wiem o co chodzi :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nikkitaa: A ja wciąż ledwo jem -zupełny brak apetytu ... Wciskam na razie rogaliki z dżemem w siebie z nudów Ale jak pomyśle o jakimś normalnym śniadaniu, czy obiedzie to mam ochotę zwymiotować

współczuje, ja ani razu w ciąży nie wymiotowałam:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Witam:)

Ktos tu pytal o witaminy ja do 12 tc bralam tylko kwas foliowy nastepnie zamienilam go naprenatal classic.

Nessie - Najlepiej zadzwon do gina.

Ja ruchy w pierwszej obecnej ciazy poczulam w 16/17tc.

Sliwson - bedzie dobrze, na pewno :)

Dziewczyny ja sie zarzekalam ze cala ciaze bede nosic normalne majtki te co mam a tu niespodzianka - uwieraja mnie juz w 20 tc. :]]]:confused:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    hopelight: Nessie - Najlepiej zadzwon do gina.

Dzwonilam juz 2 razy i skurczybyk nie odpowiada:devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Nessie, a może miałaś niedawno jakąś infekcję? U mnie odczyn Coombsa wyszedł dodatni, mimo że i ja, i mąż mamy dodatni czynnik Rh. Przeciwciała zidentyfikowano i okazało się, że są zupełnie innego typu, nie związane z ciążą, nie przechodzą przez łożysko, nie zagrażają dziecku. Powiedzieli mi, że to prawdopodobnie pamiątka po infekcji dróg oddechowych w przeszłości, że tak się zdarza czasem.
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    To ja bielizny, w ogóle nie musiałam jak do tej pory zmieniać... bo tyłek mi chyba nic nie urósł ;p
    fajne te rurki ciążowe sama bym takie chciała, ale kurcze chyba nie opłaca mi się kupować na 3 m-ce, przemęczę się w tym, co mam ;p w ogóle oprócz jednej bluzki nie mam nic ciążowego, coś tam zawsze z szafy wynajdę w co się mieszczę :D

Apetyt u mnie dziś mizerny to chyba po tym słodkim, porannym napoju...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ciekawe czy pitaja już po cc od 2dni nie zaglądała na profil więc pewnie tak.
    kakai na pocieszenie ja od rana zjadłam 1/4 dużej blachy mazurka i czuje, że na tym się nie skończy.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    A mi się chce pomidora, ale takie letniego ze śmietanką :tongue:
    --
  1.  permalink
    ja wcinam paluszki :P przedtem zjadlam kawalek sernika, moja ksiezniczka rano mi scene zrobila bo glodna byla, a ja jeszcze musialam odczekac po euthyroxie 10 minut :P ucierpial na tym moj brzucho ale co tam :P

Treść doklejona: 12.04.12 13:31
    tak apropo tekstu pod suwakiem :P moje dziecko wazy 543 gramy :D nie 400 :P
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    ja dziś za późno wstałam i przez eutyrox śniadanie mogłam zjeść dopiero w aucie.

czy u was też jest tak sennie i pochmurno? Mogło by już przynajmniej lunąć to może przyroda by się do życia ruszyła.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd: kakai na pocieszenie ja od rana zjadłam 1/4 dużej blachy mazurka i czuje, że na tym się nie skończy.

heh to dobrze, że nie tylko ja tak chłonę:bigsmile: niedługo przychodzi połozna, a jak wyjdzie to muże coś upichcić na obiad:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    A mnie ciągnie strasznie do nie zdrowych rzeczy, nie to co w pierwszej ciąży, właśnie wpierniczyłam talerz frytek :confused: i paczkę landrynek! - nie jadłam ich z 10 lat heh
    --
  2.  permalink
    Za mna calyczas chodzi szejk z macdonalda :P
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    to musiały dobrze smakować :)

a ja dziś cieszyłam się jak dziecko jak zobaczyłam, że koło nas budują lidla :) a kolejną radością dzisiejszego poranka było odkrycie, że ślubny ekspres można zaprogramować by od razu robił kubek kawy a nie tylko espresso.
    Zajęło nam to jedyne 2,5roku:)
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    kuleczka_69: Za mna calyczas chodzi szejk z macdonalda :P

aaaaaaaaaaaaaa ja też chcę, ale u mnie w mieście nie ma macdonalda :cry:
    --
  3.  permalink
    Oo tak, nie ma to jak zagryzc paluszka michalkiem... masakra :P
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Witam Mamuśki :smile:

Ja już po spacerku, zakupach i po koncercie dla Maluszka. Zapodałam mu właśnie dzwiękoszczelnymi słuchawkami przy brzuchu i pod bluzką "pół płyty" z utworami Bacha, Mozarta, Barbera, Gilelsa, Chopena itd. Spał i chyba się obudził, bo zaczął się troszkę ruszać. Obstawiam, że najbardziej spodobał mu się Bach. Generalnie nie wiem jak to nazwać, zawsze jak to puszczam czuję, że mu się to bardzo podoba i może to dziwne ale czuję, że jest wtedy szczęśliwy :heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    wy powazne z ta zmiana bielizny?! Mimo tego ze mi 11cm w biodrach doszlo to majtek nie musialam 'zmieniac' fakt ze stringi w rozmiarze 34 poszly w odstawke ale nie musialam kupowac nowych- wiekszych:]
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Teraz idę dać mu jeść - kanapki z nutellą zjadłam rano. Powinnam połknąć coś wartościowszego ale ten słoik z nutellą strasznie mnie przyzywa...:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ja jeszcze sie mieszcze w gacie, ale juz za wiele ich nie ma, mozliwe ze bede musiala cos kupic, mam dupe jak armate:fierce:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kurde, ale mi szybko włosy rosną :devil: farbowałam miesiąc temu, a już 3 cm odrost- szok :rasta:
    --
    •  
      CommentAuthornikkitaa
     permalink
    Vsti: Kurde, ale mi szybko włosy rosną farbowałam miesiąc temu, a już 3 cm odrost- szok

Mi też jakoś szybciej rosną i zastanawiam się, czy jak będę farbować następnym razem to czy nie zmienić koloru eh :D Tzn zmienie tak czy siak tylko chciałam po porodzie ale chyba się nie doczekam :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    info od justy2586 : jestem w szpitalu, dostałam strasznych bóli brzucha, KTG wykazało skurcze, więc zatrzymali mnie na obserwacji.

:( Mają dziewczyny jeszcze trochę czasu do rozpakowania. Trzymajmy kciuki...
    --
  5.  permalink
    Trzymamy kciukasy baardzo mocno zacisniete. Mam nadzieje, ze lekarze nie ppozwola Malej wyjsc zbyt szybko z brzusia;)
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
     permalink
    Vsti: Kurde, ale mi szybko włosy rosną farbowałam miesiąc temu, a już 3 cm odrost- szok

Mnie wypadają...:devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.