Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkolonialka
    • CommentTimeApr 13th 2012
     permalink
    Nawiązałam do porodu Kasi
    -- [url
  1.  permalink
    karinazosia: Nawiązałam do porodu Kasi

Dalej sie nie rozumiemy,ale niech Ci bedzie.
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Cobraczek: Krainazosia - Mozna sobie juz darowac takie opowiesci na tym watku.

po co od razu taki 'najazd'?!:shocked:
    skoro dziewczyny wcześniej napiasły, że nie chcą czytać takich rzeczy to po co jeszcze swoje wtrącać?!
    strasznie negatywny brzmi to Twoje Mozna sobie juz darowac takie opowiesci

ja doskonale zdaje sobie sprawę z tego co się dzieje, że niczego nie jesteśmy w stanie przewidzieć
    nie powiem że miło się czyta takie historie ale potem człowiek może się podwójnie cieszyć z tego co ma...
    --
  2.  permalink
    flavia: po co od razu taki 'najazd'?!

Jaki najazd?Zwyczajna dyskusja....

flavia: trasznie negatywny brzmi to Twoje Mozna sobie juz darowac takie opowiesci

Moze tak tylko zabrzmialo, jednak nie widze w tej wypowiedzi nic obrazliwego...
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    może jestem w ciąży?! i jestem przewrażliwiona... ?!mi by się przykro zrobiło po takich słowach- TYLE!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    wcisnijmy ENTER i jedziemy dalej:rolling:

obiadlam sie:clap:

zadzownili do mnei z roboty z kader czy to prawda ze do konca roku mnei nie bedzie:shocked: no ejstem na L4 3 tyodnie dopiero, pozatym raczej latwo sie domyslec ze do porodu nie bede chodzic a po biore macierzynski, zdziwilo mnie to:shocked:

słuchajcie bylam w IKEA i kupilam pościel do łóżeczka z bawełny satynowej, jest promo dla posiadaczy karty na ta pościel za 30zł:bigsmile:
    --
  3.  permalink
    flavia: może jestem w ciąży?! i jestem przewrażliwiona... ?!mi by się przykro zrobiło po takich słowach- TYLE!

No coz,nie wszystkim sie dogodzi.
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Kakai: słuchajcie bylam w IKEA i kupilam pościel do łóżeczka z bawełny satynowej, jest promo dla posiadaczy karty na ta pościel za 30zł:bigsmile:
    --

a Ty kochana jak zwykle gdzieś promocje wyłapujesz, może na TLC nakręca z Tobą odcinek 'łowcy promocji':devil:

szaleństwo:) też bym chciała posiadać taki "talent" :wink:
    --
  4.  permalink
    Kakai: słuchajcie bylam w IKEA i kupilam pościel do łóżeczka z bawełny satynowej, jest promo dla posiadaczy karty na ta pościel za 30zł

Ja tak sie przymierzam do tej wyprawki,ale nie moge sie zebrac....Za jakies dwa tyg zaczne wszystko po troszku kupywac....:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    flavia: a Ty kochana jak zwykle gdzieś promocje wyłapujesz, może na TLC nakręca z Tobą odcinek 'łowcy promocji'szaleństwo:) też bym chciała posiadać taki "talent"

hehe ja nie wiem, ale serio wciaz widze jakies oferty czy promocje:bigsmile: na dodatek musze z nich skorzystac:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Kakai:
    hehe ja nie wiem, ale serio wciaz widze jakies oferty czy promocje:bigsmile: na dodatek musze z nich skorzystac:tongue:

jako zakupoholiczka doskonale Cię rozumiem :tooth::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczek: Ja tak sie przymierzam do tej wyprawki,ale nie moge sie zebrac....Za jakies dwa tyg zaczne wszystko po troszku kupywac....

ja tez tak powoli zbieram i powiem, że juz sie ladnie uzbiarało tej wyprawki:bigsmile:

Treść doklejona: 13.04.12 14:40
    flavia: jako zakupoholiczka doskonale Cię rozumiem

:hungry:
    --
  5.  permalink
    flavia: kupować chyba

No tak,jak ktos ma dwie stronki owtorzone i pisze a w miedzy czasie robi testy tak to wychodzi:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    ja się w końcu muszę wybrać po materiał na pościel,
    pokrowiec na ochraniacz do łóżeczka itp
    chce, żeby wszystko do siebie pasowało,
    a moja mamusia chętna do szycia:)
    tylko takie poszukiwania= dużo chodzenia co wymaga czasu i siły...
    a mi brakuje zarówno jednego jak i drugiego:tongue:
    --
  6.  permalink
    Kakai: ja tez tak powoli zbieram i powiem, że juz sie ladnie uzbiarało tej wyprawki

Mi tylko ubranka odpadly a tak wszystko jeszcze raz trzeba kupic.A laktator mi zostal, ale kto wie czy nie kupie tlokowego,ponoc jest lepszy...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    flavia: ja się w końcu muszę wybrać po materiał na pościel,pokrowiec na ochraniacz do łóżeczka itpchce, żeby wszystko do siebie pasowało,a moja mamusia chętna do szycia:)tylko takie poszukiwania= dużo chodzenia co wymaga czasu i siły...a mi brakuje zarówno jednego jak i drugiego

fajnie że mamuśka uszyje, moja też zaproponowała:bigsmile: jak dzidziol wyjdzie to chyba tez czasu nie znajdziesz na to prędko:wink:

Treść doklejona: 13.04.12 14:46
    Cobraczek: Mi tylko ubranka odpadly a tak wszystko jeszcze raz trzeba kupic.A laktator mi zostal, ale kto wie czy nie kupie tlokowego,ponoc jest lepszy..

ja chyba na razie nie kupuje laktatora, bo nie wiem czy mi bedzie potrzebnt, zawsze mozna kupic w aptece jakby co:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Cobraczek:
    No tak,jak ktos ma dwie stronki owtorzone i pisze a w miedzy czasie robi testy tak to wychodzi:tooth:

sama porządne byki wale, dlatego też "szepnęłam" do Ciebie
    ale jak wolisz "na forum" to ok:wink:

otwarte

:devil::devil::devil:
    --
  7.  permalink
    Kakai: ja chyba na razie nie kupuje laktatora, bo nie wiem czy mi bedzie potrzebnt, zawsze mozna kupic w aptece jakby co

Ja wezme bo bede miala na bank problemy z sutkami (wklesle).Juz chyba wszystko robilam zeby je wyciagnac i nadal nic:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hahahah:bigsmile:

ide na spacer, pa:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Kakai: jak dzidziol wyjdzie to chyba tez czasu nie znajdziesz na to prędko:wink:

dokładnie, wiec czas wyjść dziś z łózka:devil: i się za to zabrać :tongue:
    Kakai: ja chyba na razie nie kupuje laktatora, bo nie wiem czy mi bedzie potrzebnt, zawsze mozna kupic w aptece jakby co:bigsmile:

na wyprawkowym wątku była dyskusja na ten temat i ja również poczekam z tym zakupem bo nigdy nie wiadomo jak to będzie

:smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Ale bierzecie pod uwagę, że IKEA ma swoje własne wymiary pościeli? Pasują tylko na ich własne kołderki i poduszki :devil:
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    hydrozagadka: Ale bierzecie pod uwagę, że IKEA ma swoje własne wymiary pościeli? Pasują tylko na ich własne kołderki i poduszki :devil:
    --

u mnie tak się składa, że pościel mam właśnie z IKEA
    także tego... nie mam wyjścia
    poza tym jak wyżej napisałam
    moja mamusia jest chętna do szycia:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Dziewczyny to w takim razie jaki jest taki klasyczny rozmiar kołderki i poduszki dla dziecka, bo ja w tym temacie to w ogóle zielona jestem...Chociaż noworodek to chyba w ogóle śpi na płaskim prawda ? W sumie to zawsze można pościel szyć na wymiar, nie powinno być to skomplikowane :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja mam pytanie z innej beczki, przepraszam za zmianę tematu.
    Chodzi mi o witaminy dla kobiet w ciąży, ale o takie które nie zawierają jodu. Czy któraś z was stosowała takie, albo zna? Bo kurka wodna w aptece powiedziały mi, że wszystkie mają, a ja muszę takie bez.:confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
    • CommentTimeApr 13th 2012 zmieniony
     permalink
    Wymiary wg IKEA:
    kołdra: 110 x 125 cm
    poduszka: 35 x 55 cm

Wymiary większości zestawów dla dzieci (o ile się nie mylę):
    kołdra: 100 x 135 cm
    poduszka: 40 x 60 cm
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Moj m. jest jednak kochany:D Przyjechal z pracy i pyta sie mnie, czy chce cos kupic do wyprawki, bo jak tak to mozemy podjechac dzis :)
    A ja tylko czekam na takie propozycje :D
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    hydrozagadka: Wymiary większości kołder dla dzieci (o ile się nie mylę):
    kołdra: 100 x 135 cm
    poduszka: 40 x 60 cm

O kurka, ale duży wymiar poduszki :wink: Chyba zrobię mix: poduszka z ikei + kołderka klasyczna :)
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    penny: Dziewczyny to w takim razie jaki jest taki klasyczny rozmiar kołderki i poduszki dla dziecka, bo ja w tym temacie to w ogóle zielona jestem...Chociaż noworodek to chyba w ogóle śpi na płaskim prawda ? W sumie to zawsze można pościel szyć na wymiar, nie powinno być to skomplikowane :wink:

ja nie pomogę, wiem tyle że moja ikeowska ma 110x140
    poduszki w komplecie nie było, bo tak jak napisalaś
    Maleństwo śpi raczej na płaskim:)

basia_87: Ja mam pytanie z innej beczki, przepraszam za zmianę tematu.
    Chodzi mi o witaminy dla kobiet w ciąży, ale o takie które nie zawierają jodu.

tu również nie pomogę, bo ja znowu musiałam brać TE z jedem:smile:
    czyli u Ciebie odpada na 100% femilion natal 2:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    W zasadzie to nie mam się co spieszyć. Idzie lato, to gdzie ja będę malutką pod kołdrę pakowała :wink: w domu ciepło jak diabli to chyba kocyk na początek wystarczy :wink:
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    sprawdzilam moja kolderka 100 x 135 :p

Treść doklejona: 13.04.12 15:14
    kocyk, albo rozek :p
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    Vsti: kocyk, albo rozek :p

ja założyłam, że rożka nie potrzebuje,
    ale jak już się urodzi zobaczymy czy nie będę leciała "na sygnale" do sklepu
    :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    penny: W zasadzie to nie mam się co spieszyć. Idzie lato, to gdzie ja będę malutką pod kołdrę pakowała :wink: w domu ciepło jak diabli to chyba kocyk na początek wystarczy :wink:

dokładnie :bigsmile: podejrzewam że w sierpniu będzie ci potrzebna kołderka bo chłodne noce :wink:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Cobraczek: Mi tylko ubranka odpadly a tak wszystko jeszcze raz trzeba kupic.A laktator mi zostal, ale kto wie czy nie kupie tlokowego,ponoc jest lepszy...

Ja przeszłam z Aventa właśnie na ten i wyciągnoł z jednej piersi 50ml, a avent na jedno "dojenie 10-15" był dobry ssanie porządne.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    sysiajaw: dokładnie podejrzewam że w sierpniu będzie ci potrzebna kołderka bo chłodne noce

Mieszkamy w domu na poddaszu i sie w dzień tak nagrzewa dach, że w nocy można na golasa spać :devil: Oczywiście kołderka będzie w pogotowiu :)
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ja już gdzieś pisałam, że z tą pościelą to się nie ma co śpieszyć... Moje dziecko ma prawie 2 lata i ciągle nie daje się pod kołdrę wpakować... 3 komplety pościeli trzymam w pudle :-/
    Daje się przykryć tylko cienkim kocykiem. W zimie nosił po prostu cieplejszą pidżamkę.
    Dlatego teraz mam problem bo chcę kupić ochraniacz na kołyskę a w większości sklepów/ stron internetowych można je kupić tylko w zestawie z pościelą do kołyski (czytaj min 200zł) a mi się nie chce tego kupować bo nie wiem czy choć raz użyję...
    Ciekawa jestem jaki pod tym względem będzie Franek...
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Dziewczyny, a jest w Polsce cos takiego?? Bo w lecie to raczej rozek nie bedzie potrzebny, gdyz upaly itp. Taki kokonek spelnia podobna do rozka, czyli krepuje ruchy malucha, a takie krepowanie bardzo dzieciakom pomaga.

http://www.amazon.com/Miracle-Blanket-Beige-Green-Swaddle/dp/B002I5JBEG/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1334325462&sr=8-9
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    a teorka pisala że jej maluda juz spi pod kołderka, ja bede malego pchała w kołdre najwczesniej jak sie da:bigsmile:
    vsti kochany mąż, mój dzis mnie tak wkurza, że szkoda gadac:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    penny: W zasadzie to nie mam się co spieszyć. Idzie lato, to gdzie ja będę malutką pod kołdrę pakowała w domu ciepło jak diabli to chyba kocyk na początek wystarczy --

ja w domu ciepło nie mam, zakaldam że w lipcu bedzie ciepło, ale poźniej moze juz byc coraz chłodniej, a my mieszkanie mamy szczytowe i jeszcze łożeczko bedzie pod ścianą szczytu bloku, bo inczej sie nie da, boje sie zeby dzidzius od sciany nie marzł, bo czy te ochraniacze na szczeble go uchronia? jesli nie to wymysle na scianke jakąs oslone
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    sliwson
    ja kupiłam ochraniacz do łózeczka
    o taki

rzekomo pasuje do każdego ichniego łóżeczka
    i doopa:P ja i tak planowałam go obszyć jakimś ładnym materiałem
    ale najpierw muszę go skrócić i przeszyć tasiemki do wiązania
    dlatego też stwierdziłam ze zrobię 2 z jednego ( do łóżeczka i kołyski)

a cena nie powala
    lubię się bawić w DIY:wink:
    edit: jestem kotem- nauczyłam się wstawiać linki:rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Witam 13-stego w piątek :/.
    Od wczoraj czułam, że dziś coś się wydarzy - no i masz babo placek- budzę się rano i pierwsza myśl "Policz ile leków bierzesz"- liczę, liczę i co doliczyłam się zamiast 6 tabl. to biorę 7 tabl. Fenoterolu i Izoptinu !!!!!!!!!!!- jak ja wcześniej liczyłam to nie wiem - zaćmienie mózgu! Dzwonie do swojego gin. przerażenie w głosie, serce prawie mi wyskoczy - "Niech Pani zmniejszy do 6 tabl. i się nie przejmuje- nic nie będzie" .
    Wielka ulga. No więc pierwszy raz w życiu piątek 13-stego był dla mnie tym przysłowiowym.
    Choć nadal martwię się o moje dziecko czy mu krzywdy tym nie zrobiłam :((.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    penny: Mieszkamy w domu na poddaszu i sie w dzień tak nagrzewa dach, że w nocy można na golasa spać :devil: Oczywiście kołderka będzie w pogotowiu :)

też mam dom z poddaszem, ale maluch będzie z nami na dole, ale córcia ma tam pokój, specjalnie montowaliśmy rolety bo się tam w lato wytrzymać nie da... wiem jaki to ból....
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Nasz maluszek tez bedzie na poddaszu:) dlatego musimy zakupic rolety ...duzo rolet...bo okien sporo...

Witam sie w piatek 13:confused:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    doszłam do wniosku, że dziś jest idealna data na poród:cool:
    nigdy nie wierzyłam w piatki 13, czarne koty etc
    co by się dziś coś pięknego nie wydarzyło,
    tylko moje dziecko chyba nie podziela mojego zdania:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    flavia: doszłam do wniosku, że dziś jest idealna data na poród

nie dla mnie!
    Ja wlasnie z porodowki wracam!

Szyjki juz prawie nie mam... 4 moze 5mm
    rozwarcie na jeden palec
    Na Ktg skurcze co 5minut niektore czulam niektore nie!
    Maly wazy w przyblizeniu 2600kg.
    Ja jeszcze nie chce rodzic :(
    --
  8.  permalink
    nessie kurcze i wypuscili Cie do domu????
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nessie jak to, trzymaj sie tam !
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    nessie:
    nie dla mnie!
    Ja wlasnie z porodowki wracam!

Szyjki juz prawie nie mam... 4 moze 5mm
    rozwarcie na jeden palec
    Na Ktg skurcze co 5minut niektore czulam niektore nie!
    Maly wazy w przyblizeniu 2600kg.
    Ja jeszcze nie chce rodzic :(
    --

o fuck! no dla Ciebie nie!!!!!!!
    zaciskaj uda ile możesz! waga nie jest zła no ale dobrze jak Mały jeszcze posiedzi w brzuszku...

Treść doklejona: 13.04.12 17:19
    oddaj mi te skurcze, a ja w zamian dam Ci moja szyjke
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Nessie zaciskaj nogi jak możesz!
    A co wyszło z tym konfliktem?
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    magku ... test wyszedl dodatni bo dali mi zastrzyk immunoglobuliny anty D jakis miesiac temu

Pati ano wypuscili kazali wracac jak skorcze beda bolesne, bo oni juz nie maja czego ratowac jak szyjki brak
    PS. firanki doszly sa przepiekne :)

flavia bardzo chetnie nawet nie wyobrazasz sobie ile bym za nia dala
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.