Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A jak wam czop odszedl to na wkladce zostal czy do kibelka wypadl????
Bo ja juz maniak ogladania wszyskiego co ze mnie splywa i wychodzi... wogole idzie go przegapic?

Nie wiem gdzie mi sie miesci te 2600kg!
jakos sobie w moim bzuchu nie umie takiego "klocka" wyobrazic :)))))
penny: Nie kupujcie, przygarnijcie lepiej ze schroniska :)
ja kupilam moze dlatego poluje na jaszczurki ????
kupny nie kupny, w końcu to drapieżnik, mi chodziło o ideę. Przez wiele lat napatrzyłam sie na cierpienie psów i kotów w schroniskach, po prostu można w przytułkach znaleźć przyjaciela na lata, często w typie rasy nawet, choć ja mam zwykłą kundlicę ;) vitani_82
Poza tym zwierzę zazwyczaj korzystnie wpływa na rozwój dziecka.
Owszem są czasem kudły, piasek na podłodze, ale to co dostaję od mojego zwierzęcia w zamian jest bezcenne.

Są w Polsce organizowane kampanie: rasowy=rodowodowy, ale póki nie zmieni się mentalność i świadomość ludzi, to schroniska jak były, tak będą pełne.

. Kocurek bardzo lubi dzieci, choć z noworodkami nie miał do czynienia, natomiast kotka jest wariatka strachliwa i pewnie zamieszka pod łóżkiem. Są bardzo łagodne, ale mimo wszystko ogromne, jak to maine coony.
.
[/url
Flavia jeśli tak czujesz i chcesz, to pomagaj w schronisku, to ciężka praca zarówno fizyczna jak psychiczna, ale daje dużo szczęścia i satysfakcji, nigdy nie zapomnę tych psich mordek, które znalazły nowe domy
niektóre po bardzo wielu latach. A teściowej nic do tego, Twoje życie, Twoje wybory

teraz popijam herbatke zurawinkowa i odpoczywam
Koszula mi przeszkadzała. Majtała się przy każdej zmianie pozycji, trzeba ją było podtrzymywać...masakra. Wczesniej myślałam, że podczas porodu będę chciała zachować chociaż jakieś pozory intymności, żeby czuć się komfortowo. W "ferworze walki" okazało się, że mi wisi i powiewa, co mi widać i kto patrzy.
W niczym. Koszula mi przeszkadzała. Majtała się przy każdej zmianie pozycji, trzeba ją było podtrzymywać...masakra. Wczesniej myślałam, że podczas porodu będę chciała zachować chociaż jakieś pozory intymności, żeby czuć się komfortowo. W "ferworze walki" okazało się, że mi wisi i powiewa, co mi widać i kto patrzy.
no to nieźle nieźle

Dwa pytania do juz mamusiek!
1. Przed porodem jak juz ma sie te skurcze prawidlowe ... to pod koszula ma sie majtki czy tez nie? i kiedy sie ich najlepiej pozbyc :D
2. Po porodzie i calej reszcie... zakladaja lekarze majtki czy jak to wyglada???

Siedzę na IP. Czekam na lekarza. Mocniej plamie ;-(
magku mi polozna mowila ze lewatywy moga nie robic gdy sie nie zgodzisz, natomiast wedlug niej lepiej zrobic, bo kupka moze pojsc podczas porodu i mowila ze dla personelu nic dziwnego, ale mowi ze w kupie jest masa bakterii i wtedy dzidzia moze zalapac cos, chocby ocierajac sie o okupione meijsc,e pozatym rany goją sie trudniej wtedy
lewatywa to nic strasznego a ja miałam większy komfort jednak (tak mi się wydaje) mając czyste jelita....no i nie bałam się, że coś się wydarzy na porodówce. Nie chodzi o lekarzy, ale np. przy mężu już bym się jakoś jednak głupio czuła....no i to co Kakai napisała - chodzi też o bakterie.....
dlatego ja wykonam lewatywe, nigdy jej nie mialam, ale jak piszesz bede miec wiekszy komfort z pustymi jelitkami

*nessie* nie stresuj się takimi szczegółami, zobaczysz że będą rzeczy ważniejsze ;) A jak czegoś nie będziesz wiedzieć to zawsze pytaj połoznych.
Szyjka skróciła sie do 1,8cm, jest bardzo miękka, rowarcie na 1,5cm. Zostaje w szpitalu... ;-(Matko, Sliwson, czekaj czekaj, jeszcze nie Twoja kolej i nie ma wychodzenia przed szereg!!! Trzymam kciuki, żeby było ok, pewnie jak grzecznie poleżysz w szpitalu, to się uspokoi...