Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeApr 14th 2012
     permalink
    dziewczyny chodzicie na pedicure, czy ktos Wam pomaga? ja teraz juz nie moge sobie poradzic:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Kakai: dziewczyny chodzicie na pedicure, czy ktos Wam pomaga? ja teraz juz nie moge sobie poradzic:neutral:

Jeszcze nie mam z tym problemu :bigsmile:
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    gdzie te dzieciaki się śpieszą do cholerci!!
    moje dzieciaki tak samo sie spieszyly oboje w 30-31tyg i dupa cora wyszla po terminie a syn pare dni przed :)

idziemy sie lulac, juz od 19 sie lulamy w sumie, teraz maz przejal ster o!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeApr 14th 2012 zmieniony
     permalink
    magku: Jeszcze nie mam z tym problemu

moze jak brzuch jest niżej, jest inaczej? nie wiem, ale jak sie schyle do go dusze:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    sliwson trzymam za was kciuki i za tyma by jakoś dał radę bez ciebie w domu.

ja to na pedicure bym chętnie poszła choć jeszcze sama daję radę, wczoraj za to zrobiliśmy w łazience gabinet kosmetyczny i wywoskowałam sobie niemal całe ciało, ale bikini to już m robił bo ja nic totalnie nie widziałam.

a co do lewatywy to ja przy tym porodzie na pewno sobie zażyczę przy pierwszym nie miałam i żałowałam.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mkd TŻ Ci woskowal bikini? jesli tak to szacun dla niego, bo mój by sie bał:bigsmile:

woskujesz sie plastrami czy ciepłym woskiem?
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Kakai: moze jak brzuch jest niżej, jest inaczej? nie wiem, ale jak sie schyle do go dusze:neutral:

Też mam bardzo nisko brzuch...taka wiszącą piłkę :D Tyle, że się nie schylam...a podnoszę stopę na udo...
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    magku: Też mam bardzo nisko brzuch...taka wiszącą piłkę :D Tyle, że się nie schylam...a podnoszę stopę na udo...

tez tak próbuje, ale wtedy slabo siegam i nie widze co tam robie:bigsmile:

chyba tylko ja jestem taka problemowa:shamed: bo widze ze Wy sobie radzicie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    mkd: a co do lewatywy to ja przy tym porodzie na pewno sobie zażyczę przy pierwszym nie miałam i żałowałam.

Czyli rodząca kobieta ma prawo o to poprosić? Mogą mi nie zrobić...? I jeszcze jedno, być może głupie pytanie... ale różnie mi mówiono...jedne kobiety mówią, że robi to położna...inne mówią, że dostają jakieś globulki...jaka jest prawda? A do wizyty mam jeszcze tydzień...a ciekawość mnie zjada...niepokój i lęk zreszta też :confused:
    Kakai - pewnie za niedługo też będę miała problem...wtedy poproszę mojego A :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Jejku...:( Sliwson, Trzymam kciuki!
    -- ,
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Sliwson no kurde a juz było lepiej, może podadzą leki i będzie lepiej 3-mam kciuki , bądź dzielna i Dzidzia też
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Kurcze jak tak czytam o tych szyjkach to jestem przerażona . Mi przypelętało sie jakieś zakażenie a czytałam że od tego też może skracać się szyjka . Co używacie jak "swędzi i piecze" :confused:
    Napisałam sms do gin i pozwoliła mi stosować maść clotrimazolum a oprócz tego łykam femisept
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Boze co sie dzieje.Silwson trzymam za was tez kciukasy!

Mi szyjka zaczela przepuszczac.Dalej 1cm. Leze pod kroplowka. Plakac mi sie chce.:cry:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Wystawiłam w bazarku tygryskowe ciuszki, nie które z Was pisały żeby powiadomić jak się ukarzą, tak o to informuję.

rodźcie noo...
    --
    •  
      CommentAuthorflavia
     permalink
    nessie: a pamietasz ile stresu sie najadlas????? :-)
    Jestes naszym najlepszym przykladem na zgladzone szyjki!!!!

pamiętam i pamiętam tez że pisałam, że z moim szczęściem teraz leże a potem w 42 tc będą wywoływać

co do pielęgnacji stóp, mam na całe szczęście tak rozciągnięte mięśnie nóg, że sama daje radę,
    depilacja bikini wychodzi trochę gorzej, bo na tzw czuja i ostatnio paznokcia niechcący sobie nadcięłam maszynką:confused::confused::confused:
    --
  1.  permalink
    Witam

Strasznie mi przykro że tu takie wieści. Trzymajcie się dziewczyny to jeszcze nie czas.
    Zaciskam kciuki z całej siły.

Moje wyniki nadal nie najlepsze. Staram się myśleć tylko pozytywnie, aby maluszek nie stresował się wraz ze mną.

Pozdrawiam serdecznie i myślami jestem z Wami.
    Dobrej nocy
    --
  2.  permalink
    Sliwson cholercia;/ Trzymaj sie dzielnie, bedzie dobrze wszystko!

Mnie chyba jakis bakcyl lapie bo mi z nosa leci ;/ i gardlo mnie cos pobolewalo ;/
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    sliwson trzymam kciuki!!!
    A ja dopiero wróciłam znad morza, m. miał mnie zabrać tylko na zakupy do Tesco, a wywiózł mnie 200 km dalej :D
    Jak na razie nie mam problemów z depilacją, ani z obcinaniem paznokci :))
    --
  3.  permalink
    Depilacja u mnie tylko z lusterkiem :P a mamcia mi paznokcie u nog obcina bo ja nie daje rady z moim becusiem :P
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Jejku Śliwsonku co ten Franko wymyśla ? :sad:
    weź mu tam nawrzucaj jak matka i rozkaż siedzieć w brzucholu jeszcze co najmniej ze 2 miesiące ! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    silwon mocno 3mam kciuki zeby sie wszystko unormowało !!!!!!!!!

Kakai nie jesteś wcale jedyna....w pierwszej ciąży byłam chyba 3 razy robić pedicure a teraz ostatnio obcięłam jeszcze jakieś 2tyg. temu ale próbowałam dziś i już nie dam rady, a moje pazury u nóg aż się o to proszą....no i muszę się gdzieś umówić. Też zawsze zakładałam nogę na udo, ale w tej chwili to już nie zobaczę nawet 4 i 5 palca
    --
  4.  permalink
    sliwson i cho trzymajcie sie dzielnie i zaciskajcie nogi...nessie Ty tez sie zastosuj :)
    --
  5.  permalink
    Jeju dziewczyny, co się dzieje? To za wcześnie na Was :sad: sliwson, cho trzymajcie się jeszcze w dwupaku trochę czasu. Kciuki zaciskam
    Te szyjki to jakaś plaga ostatnio :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
    • CommentTimeApr 15th 2012
     permalink
    Kuzwa spać w tym szpitalu nie moge! :-/ nie wiem czy to te leki, stres czy może tęsknota (pierwsza nic bez dziecka) ale oka zmruzyc nie moge... ;-(
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    sliwson mam to samo....masz przytulasy ode mnie
    --
  6.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    Ja juz na nogach w zasadzie od 4.00 bo tesciowe o dziwnych porach zapraszaja do siebie znajomych od 4.00 do 6.00 nie mogla spac tak bylo glosno:confused:
    Ide snaidanie zaczne robic,potem sie ogarne.I jeszcze ta paskudna pogoda,tak to by czlowiek wyszedl na spacer a tu zonk:confused:..ehhh dzisiaj u mnie wszystko na nie:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dzien dobry, zaczynamy dzien i od rana kciuki za mamusie szyjkowe!!!

Ja wczoraj sie troszkę hmm zdziwilam? Poszłam sie umyć i zobaczyłam że mam bardzo spuchniete uda, nabite i powyłazil mi głeboki cellulit, chyba mi sie woda odklada:confused: po nocy troszke zszedl ten obrzęk
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    sliwson: Kuzwa spać w tym szpitalu nie moge! :-/ nie wiem czy to te leki, stres czy może tęsknota (pierwsza nic bez dziecka) ale oka zmruzyc nie moge... ;-(

Doskonale pamiętam te nieprzespane noce w szpitalu :sad: Będzie dobrze, założę się, że Twój syn lepiej to zniesie od Ciebie :wink: Tak było u nas, ja się martwiłam jak to będzie, a Hania przyjęła wszystko ze stoickim spokojem. Ważne, żeby udało się zahamować to skracanie się szyjki. Lekarze mówili coś konkretnego już?
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    sliwson, cho, życzę wytrwałości i spokoju... Musi być dobrze!

Treść doklejona: 15.04.12 08:54
    kakai, to niestety normalne... ale ważne, że po nocy troszkę zeszło. Złym objawem byłoby, gdyby się utrzymywało :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja też tak mam ze szpitalem, że nie umiem w nim zasnąć, a co do dzieci pozostających w domu na czas kiedy mamusia w szpitalu, to ja mialam tak samo wielokrotnie w tej ciazy, nawet ryczalam i mowilam do lekarzy zeby mnie wypuscili bo juz nie wytrzymuje :( tak np miałam jak Igora urodzilam :( w pierwszej dobie byl na obserwacji z tym tętnem i nie podali mu szczepienia na gruzlice;/ i dopiero w 3dobie jak juz powiedzieli ze nas wypisuja, babka sie wrocila i oznajmila ze jednak nie wyjdziemy bo nie ma tego szczepienia, o kur... gdybyscie widzialy w jaka ja histerie wpadlam :( conajmniej jak male dziecko, ale tesknota byla silniejsza, pozniej drugi lekarz przepraszal nas za swoja nieudolna kolezanke z pracy ktora zapomniala o tym ;/ katorga to byla dla mnie;/
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Cześć dziewczyny! Ja zaczynam przyjemnie ten pochmurny dzień - najpierw czułości z mężem, teraz robi mi naleśniczki a potem czekają mnie zakupy i kino :bigsmile:
    Takie niedziele to ja lubię
    -- [url
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kakai faktycznie mąż mi pomaga przy bikini a stosuję ciepły wosk. ja też mam taki mega cellulit że aż strach
    co do lewatywy to na pewno nie jest ona obowiązkowa mi np nie zaproponowano.

dziewczyny trzymajcie się dzielnie!

ja od rana chodzę jakaś humorzasta i zmęczona, to chyba ta pogoda tak na mnie działa.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    witam sie niedzielnie! a mnie dzis Mala obudzila, bo z uporem maniaka wtykala jakas swoja czesc ciala, w ktorys z moich narzadow :)
    Myslalam, ze po wczorajszej wycieczce (troche godz. w aucie +spacery) bede nie do zycia, a tu mile zaskoczenie-nic mi nie jest :)
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Witam i ja....
    Nigdy nie mialm zgagi
    Nigdy nie mialm jeczmienia

Chyba czas sie przywitac z tym drugim:devil:
    Chyba jeczmien w ciazy nie jest grozny?????
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Cześć dziewczyny! Ja wczoraj po dłuuugaśnym spacerze pierwszy raz odczułam twardnienie brzucha- na szczęście krótkie, ok.półminutowe przez jakies dwie godziny. Potem przeszło. Zdenerwowałam się też trochę, bo maluch siedział cicho przez pół dnia. Na szczęście dziś od rana szaleje co chwila, więc myślę, że po prostu wczoraj to była kwestia ułożenia.
    --
  7.  permalink
    i ja sie witam niedzielnie...piekne slonce za oknem, mama pod reka...kurde jak to fajnie byloby ja sobie tutaj zatrzymac :) pomarzyc mozna co nie??? poki co zbieramy sie na lumpeksowe zakupy achhh jak ja kocham niedzielne poranki :DDD

nessie nie wydaje mi sie zeby jeczmien byl grozny ale nie zazdrosze...moze Ci na niego napluc ?? :P

mkd ja tez lewatywy nie mialam bo w UK nie robia...no i zdarzylo mi sie w trakcie porodu to czego sie balam...wstyd przed Polowkiem jak nie wiem, przed personelem mniejszy... ale co sie okazalo ten pierwszy zupelnie o tym zapomnial...dopiero niedawno mu przypomnialam, mowiac ze teraz to bede wiedziala ze jak zachce sie kupe to za chwile bedzie dzidzia...on mi na to ze moglabym i 3 zrobic gdyby to mi ujelo cierpienia.... jak widac jemu zupelnie co innego w pamieci utknelo...ale nie powiem, ze tym razem rozwazam opcje lewatywy w domu przed wyprawa na porodowke...o ile zdarze....bo zajrzalam ostatnio w wypis ze szpitala po porodzie MInika i az wierzyc mi sie nie chcialo ze mam wpisane faza pierwsza: 4h faza druga: 52min i faza trzecia 10min... a wydawalo mi sie ze to wieki trwalo:))) a tak w ogole to czytalam tez opinie (na naszym forum gdzies wczesniej) ze lewatywa i tak nie jest gwarancja ze kupa sie nie przydarzy...:/
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Ja jakoś w tej ciąży wyjątkowo martwię się tą kupą:( Zrobiłabym lewatywę w domu, ale obawiam się jak Patka, że nie zdążę. W poprzedniej ciąży nastawiałam się na zzo i dlatego problem kupy nie spędzał mi snu z powiek, ale teraz już nie bardzo się łudzę, że zdążą mi dać znieczulenie.
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Cho, trzymam kciuki!
    -- ,
  8.  permalink
    witam się po powrocie ze świątecznych wojaży :-)
    Sliwson trzymam kciuki
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Niedziela w szpitalu... Eh... Nic sie nie dzieje. Zrobili mi rano ktg. Chyba coś wyszło bo kazali wstawać tylko do toalety. Podali leki i tyle. Żadnego USG, żadnego badania... Dziwne to troche ale co tam. Leże jak kazali i tyle. A no i błogosławie Zelazna za wifi:)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    sliwsonku jak masz chwile to napisz jaka miałas szyjke wczesniej, skracała sie juz, czy to tak nagle?

zaczynam sie tego bac, bo niby mam długą, ale ostatnio mnie kłuje, pozatym badaja mi ja tylko przez usg, a obawiam sie ze to nie do konca miarodajne:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kakai: pozatym badaja mi ja tylko przez usg, a obawiam sie ze to nie do konca miarodajne

to jest chyba o wiele bardziej miarodajne niż badanie palpacyjne bo tam lekarz mierzy ją "na oko"
    tak mi się wydaje przynajmniej :wink:

ŚLIWSONKU trzymaj się bidoku :sad:
    jak coś będziesz wiedziała to daj znać....
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Niestety w niedzielę w szpitalu nic się zazwyczaj nie dzieje, robią tylko to, co muszą... A noce to jakiś koszmar - nerwy, inne osoby na sali, ktg co jakiś czas... Nie wiem jak to u Ciebie w szpitalu, ale ja jak trafiłam do szpitala w 13tc, to nie przespałam żadnej z 3 nocy, potem w dzień odsypiałam.
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ja do USG 1,5 tyg temu miałam zawsze szyjke około 38-40mm wiec długa ale od czasu tego gronkiwca ona byla troche miękka. Niecałe 2 tyg temu pojawił sie glutem z krwią, na IP szyjka wyszła 29mm ale dalej miękka. Podczas badania w tę środę wyszło 20-23mm. Wczoraj wystąpiło większe plamienie, wyszło 1,8 mm + 1,5cm rozwarcia (którego wcześniej nie było). Tak to generalnie u mnie przebiegało.

Kakai Teo ma racje. Przez USG można dokładniej określić długość szyjki. Nie martw sie na zapas ale jak coś kuje, ja bym zapobiegawczo brała magnez i nospe.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    TEORKA: to jest chyba o wiele bardziej miarodajne niż badanie palpacyjne bo tam lekarz mierzy ją "na oko"tak mi się wydaje przynajmniej

możliwe, ale nie da sie stwierdzić czy jest miękka :tongue:

Treść doklejona: 15.04.12 12:16
    sliwson: Ja do USG 1,5 tyg temu miałam zawsze szyjke około 38-40mm wiec długa ale od czasu tego gronkiwca ona byla troche miękka. Niecałe 2 tyg temu pojawił sie glutem z krwią, na IP szyjka wyszła 29mm ale dalej miękka. Podczas badania w tę środę wyszło 20-23mm. Wczoraj wystąpiło większe plamienie, wyszło 1,8 mm + 1,5cm rozwarcia (którego wcześniej nie było). Tak to generalnie u mnie przebiegało.Kakai Teo ma racje. Przez USG można dokładniej określić długość szyjki. Nie martw sie na zapas ale jak coś kuje, ja bym zapobiegawczo brała magnez i nospe.--

Kurcze sliwson to bardzo szybko ona sie skróciła, oby sie tak szybko wydluzyła znowu!

Ja byłam w szpitalu w 20 tc i tez nie spalam w nocy, u nas obok w sali były panie po operacjach i wciaz dzownily dzowniki, albo ktoś jęczał, strasznie:neutral:
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Ja Dale zagrozenie mam porodu przedwczesnego. Szyjka przepuszcza, 1 cm. Macica twarda i nie dobrze to wyglada. Wstaje tylko na siusiu. :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    cho jesteśmy z Toba, moc wsparcia!!!
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dziewczyny trzymam mocno kciuki za te Wasze szyjki!!! Kurcze u mnie też tak koło 28tc się zaczęło...Tylko, że mnie skurcze męczą i to one dobijają tą szyjkę:( Ku pocieszeniu powiem Wam, że ja już 3 tydzień leżę z szyjką 0,5 cm i rozwarciem na 1 cm ( ponoć takie rozwarcie to nie rozwarcie). W piątek się dowiedziałam, że nas póki co ratuje ułożenie szyjki... tak jakby główka jest bliżej brzucha mojego, a szyjka z tyłu (plecy, krzyż). I wygląda to tak, że faktycznie główka się bardzo pcha, a szyjka jest jakby troszkę wyżej. Ponoć dla nas to dobrze, bo gdyby szyjka była centralnie położona to już nie byłoby szans przy takich skurczach i pod takim naporem główki…Mam od lekarzy przykaz nie rodzić wcześniej niż za 2 tygodnie;) Ale już wiem, że może to nastąpić w każdej chwili:(
    Kolejna rzecz ku pocieszeniu u nas w szpitalu ostatnio matka odbierała swojego syneczka (zupełnie zdrowego!) urodzonego w 24tc!!! Posiedział co prawda pół roku w szpitalu, ale te nasze dzieci też już by uratowali!!! Oczywiście niech siedzą jak najdłużej!!!
    Dziewczyny leżeć i oszczędzać szyjki...po 32tc to już duż dzieci, więc chociaż tyle;) Bedzie dobrze, musi byc!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    HANNY, CHO Wy tez sie trzymajcie !!!!

HANNY
    popatrz Ty już tyle tygodni dzielnie walczysz
    a raczej Twoja szyjka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Cho jedziemy zdaje sie na tym samym wózku... Trzymam za Was mocno kciuki!!!

Hanny super, ze chociaż ta główka jeszcze nie napiera to może jeszcze kilka tyg uda sie usiedziec w dwupaku. Trzymaj sie!!!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.