Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dopiero jak od 30 tyg. poszłam na zwolnienie i zaczęłam rzeczywiście dużo leżeć i odpoczywać (a nie tylko po pracy, podrywając się oczywiście na robienie obiadu, itp.) wszystko się uspokoiło - brzuch się nie stawia, bóle ustały, a Mała się chyba nawet trochę odsunęła od kanału, bo ostatnio lekarka potrafiła zmierzyć jej przez powłoki brzuszne obwód główki aby oszacować wagę (do tej pory trzeba było do tego robić USG dopochwowe!). Więc kochane - nawet jak Wam się wydaje, że nic takiego nie boli i się nie dzieje - warto zwolnić tempo i bez skrupułów przeplatać swoją aktywność leżeniem
bo bylo wszystko w porzadku do 29tc :)
!O wlasnie o tych, coraz slabszych pokoleniach wczoraj z rodzinka rozmawialismy :) i tak na moim przykladzie wlasnie... jeszcze 15-20 lat temu nikt by nie pomyslal o jakies cukrzycy ciazowej, a tym bardziej badaniu cukru w ciazy..
Przeczytałam właśnie opis pod suwaczkiem. To niesamowite, ale czy Wy też zastanawiacie się jak to jest, że na tym etapie w Waszym brzuchu siedzi ponad kilogramowe dziecko?? Ja patrzę na mój brzuch w lustrze i nie mogę się nadziwić...
wiesz - wszystko zależy może od tego jaki masz właśnie brzuszek....ja mam wrażenie, że u mnie siedzi sporo ponad 2kg dziecka !!!!! nic nie mogę zrobić, schylać się nie mogę, dostać czegoś z wyższej półki też nie, wczoraj nawet brzuch mi przeszkadzał jak stałam w kuchni przy blacie i robiłam obiad.....
Oczywiście czuję ciężar brzucha, szczególnie wieczorem i M. pomaga mi wstać, szybciej się męczę, ale ogólnie jestem ostatnio nader aktywna fizycznie.

Lekarze mi mówili, że NIE MA czegoś takiego jak "szyjkowe objawy"!
NIE MA czegoś takiego jak "szyjkowe objawy"
Nie wiem na ile to prawda, ale powiem Wam, że u nas w szpitalu wszytskie kobiety z zagrażającym porodem przedwczesnym to takie "chuchra" (jak to się pisze?;) jak ja, a kobiety, które czekały na poród juz po terminie były bardzo otyłe...
Czasem mam zawroty glowy,ale mam nadzieje,ze to nic zlego...

sory za moja glupote ...ale ze tak zapytam te sterydy na moim etapie maja jakis wplyw czy nie?
to ze mi je podali w 30tc oznacza ze te pecherzyki sie rozprezyly wczesniej-tak?... ale nie to ze sa np teraz bardziej rozwiniete niz na 35tc?
nie, nie...tylko może szczupłe dziewczyny mają CZĘŚCIEJ taki problem, a otyłe inny, no ale wiecie o co chodzi;) To też reguła żadna, tylko spostrzeżenia jednego gina;)
Dziewczyny, absolutnie nie chodziło mi o to, że jak ktoś nie ma problemów z ciążą to jest otyły nie, nie...tylko może szczupłe dziewczyny mają CZĘŚCIEJ taki problem, a otyłe inny, no ale wiecie o co chodzi;) To też reguła żadna, tylko spostrzeżenia jednego gina;)
napisałam tylko o sobie, że nie zawsze tak jest

Od razu mi lepiej jak taka "piękna" jestem 
Przed ciążą to wogóle włosów nie miałam na nogach - generalnie do mało owłosionych należe
więc dzisiaj miałam debiut w depilacji nóg! jestem z siebie bardzo dumna
Tak wracajac do tej otylosci, to mi w wypisie napisali, ze nie mogli anatomii plodu ocenic bo za otyla jestem.....a moj lekarz na polowkowym wszystko mi powiedzial...nie rozumiem podejscia niektorych lekarzy;/