Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
O wlasnie o tych, coraz slabszych pokoleniach wczoraj z rodzinka rozmawialismy :) i tak na moim przykladzie wlasnie... jeszcze 15-20 lat temu nikt by nie pomyslal o jakies cukrzycy ciazowej, a tym bardziej badaniu cukru w ciazy..
Przeczytałam właśnie opis pod suwaczkiem. To niesamowite, ale czy Wy też zastanawiacie się jak to jest, że na tym etapie w Waszym brzuchu siedzi ponad kilogramowe dziecko?? Ja patrzę na mój brzuch w lustrze i nie mogę się nadziwić...
Lekarze mi mówili, że NIE MA czegoś takiego jak "szyjkowe objawy"!
NIE MA czegoś takiego jak "szyjkowe objawy"
Nie wiem na ile to prawda, ale powiem Wam, że u nas w szpitalu wszytskie kobiety z zagrażającym porodem przedwczesnym to takie "chuchra" (jak to się pisze?;) jak ja, a kobiety, które czekały na poród juz po terminie były bardzo otyłe...
sory za moja glupote ...ale ze tak zapytam te sterydy na moim etapie maja jakis wplyw czy nie?
to ze mi je podali w 30tc oznacza ze te pecherzyki sie rozprezyly wczesniej-tak?... ale nie to ze sa np teraz bardziej rozwiniete niz na 35tc?
Dziewczyny, absolutnie nie chodziło mi o to, że jak ktoś nie ma problemów z ciążą to jest otyły nie, nie...tylko może szczupłe dziewczyny mają CZĘŚCIEJ taki problem, a otyłe inny, no ale wiecie o co chodzi;) To też reguła żadna, tylko spostrzeżenia jednego gina;)
Tak wracajac do tej otylosci, to mi w wypisie napisali, ze nie mogli anatomii plodu ocenic bo za otyla jestem.....a moj lekarz na polowkowym wszystko mi powiedzial...nie rozumiem podejscia niektorych lekarzy;/