Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny bede powtarzala teraz badanie na toxo ostatnio IgG i IgM miałam ujemne. Powiedzcie mi czy samo IgM wystarczy? Bo nie wiem czy igG moglo sie jakos zmieniec skoro nie mialam przeciwcial.
Dla mnie nie ma sensu powtarzanie kolejny raz IgG -skoro to oznacza, czy wcześniej zetknęłaś się z tym zarazkiem, czy też nie, natomiast IgM - oznacza czy aktualnie na to chorujesz...a chyba to jest istotne...no ale jak widać różnie lekarze zlecają badania ;)
A lekarz nic nie mowil?Igm powinno wystarczyc,ale dla pewnosci zadzwon do gina...Ja ze wzgledu na to,ze jestem zarazona musze powtarzac wszystko z toksoplazmozy + awidnosc
wlasnie tak samo mysle, ja niesttey nie mam skierowan na badania, wiec kazdy koszt jest dla mnie istotny i zastaanwiam sie czy IgG jest mi potrzebne
--
Ja to się zastanawiam czy na wrzesień to warto wózek głęboki mieć. Zaraz będzie zimno więc na tych kilka dni to na rączkach maminych do ogrodu. A w domu to może kołyska wystarczy a wózek wiosną jakiś fajny kupić. Nie wiem nie znam się bo nie mam doświadczenia........
rozgladam sie, podczytuje watek wozkowy i mam w ogole dylemat :P chociaz jeden zwrocil moja uwage, nie pamietam nazwy :P ale wydawal mi sie dobry
To zrób tylko IgM, a jak lekarzowi nie starczy to przy kolejnej wizycie zrobisz dodatkowo IgG, jednak wydaje mi się logiczne, że jeśli IgM wyszłoby dodatnie, to automatycznie i IgG też byłoby dodatnie...(?) ale lekarzem nie jestem... Mogę Ci tylko powiedzieć/napisać, że ja robiłam tylko IgM ;)
To moze zadzwon do gina i bedziesz miala pewnosc...
Mi sie wydaje, ze ginek powinien normalnie wypisac, dla nas ciezarnych z cukrzyca ulg na to nie ma, wszystko jest 100% platne ;/