Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mi sie wydaje, ze ginek powinien normalnie wypisac, dla nas ciezarnych z cukrzyca ulg na to nie ma, wszystko jest 100% platne ;/
nie prawda !!!! właśnie dla ciężarnych jest ulga na paski i jeśli nie jesteś na insulinie to powinnaś płacić za paski 30% ceny (jakoś tak - jak paski na 100% kosztują 50zł to ja płacę za nie ok. 16zł) a jeśli jesteś na insulinie to paski są jeszcze tańsze (warunek to min 10 jednostek na dobę)Ale czy gin lub rodzinny może je wypisać....nie wiem, nie miałam nigdy takiej sytuacji. Jednak wydaje mi się że już szybciej lekarz rodzinny niż gin. Ale zapytaj lepiej
To dziwne bo mi ojciec mowil,ze na recepte jest taniej.On z recepta kupuje za 5-6 zl a bez sa za 50zl.Jutro bede jechac bo mam egzamin na prawko to wezme zkierowanie na ogolne badania i odrazu poprosze o wypisanie mi tych paskow..
Boże sliwsonku trzymaj się w dwupaku jak najdłużej :( Powiedz mi, tej wady serduszka nie zauważono wcześniej na usg połówkowym, czy nie miałaś tego badania?
to ja przy drugim też taka mądra będę?
w większości przypadków te ubytki zanikają do porodu albo w pierwszych kilku miesiącach i nie zagrażają życiu czy zdrowiu. Teraz uwaga skupia się głównie na tym, żeby go jak najdłużej zatrzymać w brzuszku...
Takze uwazam ze wozek to podstawa,
więc zakupiliśmy nosidełko [chusta odpada bo ona musi być przodem do świata a w chuście tak się nie da
Ja nie byłam stanie ogarnąć przed pierwszym porodem faktu, że można po rodzaju płaczu rozróżnić o co chodzi dziecku - czy jest głodne, czy mu mokro czy też jest śpiące. To było dla mnie niepojęte - wydawało mi się, że dziecko zawsze płacze tak samo. A to nie prawda Szybko się nauczyłam czego potrzeba mojej maleńkiej córeczce.
Teo, błagam, wszystko, tylko nie nosidełko przodem do świata! To szkodzi dzieciakom, nie powinno się tak nosić...
A dlaczego, jeśli mogę wiedzieć? Pytam z ciekawości... bo po prostu nie wiem... Coś z kręgosłupem się dzieje czy coś?
a co za różnica czy ją noszę w nosidle czy na rękach również przodem ?
a) odchylasz się do tyłu, tak że jest oparta bardziej o Twoją klatkę piersiową
b) nie jesteś w stanie nosić zbyt długo, bo to zbyt męczące
Główka nie ma podparcia – nie ma amortyzacji wstrząsów towarzyszących krokom dorosłego.
ale ja już nie wyrabiam i niestety ale dopóki mi z rąk nie zejdzie to będziemy z nosidła korzystać
A wiesz jaki potem (w tym 40tc oczywiście) będziesz miała błyskawiczny poród?
Teo, a może chociaż rzeczywiście spróbuj ją na plecach nosić,
a ona nie za mała na plecy ?
poza tym wydaje mi się, że lekko demonizujecie te nosidła...
o chustach ja też czytałam, że się dzieciaki dusiły i inne dziwne przypadki były
Wygodnie, prawda? I nogi się tak fajnie obijają...
--
jak Ninę do niego wkładam to jest przeszczęśliwa
tylko jak ja ją sobie sama na plecach zapnę ?